Şimdi Ara

SİGARA BIRAKILIRMI ?? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
4.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şuan itibariyle 48 saat oldu ,bu sefer bırakacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: æbyæd

    1 .GÜN

    Bu sabah, her sabah olduğu gibi çok arzuladım onu, akşamki kararlılığımdan eser kalmamıştı, akşam bu kadar kararlımıydım onuda bilmiyorum ama yazımı açıp tekrar okuyunca, ne kadar kararlı olduğumu hatırladım birden. Galiba biraz önce kriz geçirdim. Göğsümde bir booşluk ellerim ve kollarımda bir hafiflik (eksiklik), kendine güvensizlik....

    Aynen bir şizofren gibi, sigara içmek için tüm nedenler mantıklı ve makul geliyor. Fakat prensiplerime bir taneside ekledim. Eğer sigara içersem nedenini cevplayarak ve içmeden önce yine buraya yazmayı düşünüyorum. Çünkü beynim binlerce neden, sunuyor ve hepsini onaylıyor fakat aralarından birtane mantıklı olanı aradığımızda, birtane dahi yok. Bende birtane mantıklı sebep sordum kendime.Cevap olarak zevk alıyorum diye cevap verdim.

    Gerçekten zevk alıyormuyum? Peki içmekten zevk alıyorsam neden bırakmaya çalışıyorum? içtiğim zamanlarda neden nefret ediyorum.?
    Pekala benim daha başka zevklerimde var. Tüm zevk aldığım şeyleri hergün yapmak zorunda mı hissetmiyorum kendimi?
    Mesela sinemaya gitmekten zevk alıyorum ama hergün gitmek zorunda hissetmiyorum. Gitmediğim zamanlar kendimi rahatsız ve huzursuz olmuyorum.

    Buda demekki zevk almıyorum sadece zevk aldığı sanıyorum yani bir yanılgı. Tahmin ediyorumki tüm madde bağımlılarıda bu yönde, kendi iç sesimle tartışma sonucunda en önemli krizi aştığımı düşünüyorum. Hala belli belirsiz bir boşluk hissi arada sırada yokluyor
    _______________________________________________________________________________________________________

    Prensiplerime sağdık kalmaya çalışıyorum. Sigarayı bilinçli bir şekilde bırakmak bana tek çıkış yolu gibi gözüküyor. Tüm yöntemleri denedim sayılır Çekirdek, Nikotin bantları, hapları vs. ama sonuçta bırakmadım. Etkileri geçince tekrar kaldığım yerden devam ettim.

    Bunun için aklıma sigara geldiği zaman hemen çay'a yöneliyorum ve sigaranın yerine içeceğim için çayı erteliyorum.
    Bu yarım gün benim için büyük başarı, çünkü fazla bir zorlanma hissetmedim. İçmek için neden arıyor aklım bazen ama geçerli bir mazeretle red edilebildiğini keşfettim.

    Keşfettiğim birşey daha var "sezing " in imzasındaki sigara içen bayana gözüm takıldı. Hani derler ya filmler aslında bir pazarlama aracıdır. Filmin kahramanının giyim tarzına birçok insan ister istemez özenir ve bilinç altına yerleşir. Birçok film yapımcısına sponsor olan gölge firmalar vardır diye.

    Bu acaba sigara içinde olabilirmi, mesela sezing in imzasındaki bayan, aslıda değişik bir tarz ve açıkcası çekici, fakat neden sigara? acaba sigara dahamı çekici yapıyor. Baktımda sigarayı sildiğinizde hiçbirşey değişmiyor. Hatta ağzından çıkan duman komik duruyor bile diyebilirim. Bunun gibi filmlerde birçok sahne var aslında.







    1 günden fazla oldu ve içmiyorum.. içsem içerim ya canım çekiyor ama içmesemde olur


    hocam bu linki hepinize tavsiye ediyorum ordaki video yu izleyin süper bir bakış açısı kazandırıyor onun sayesinde şuanda içmiyorum ve aşırı bir içesim gelmedi lütfen 1 saat tinizi ayırıpp izleyin teşekkür edeceksiniz

    link :
    http://forum.donanimhaber.com/m_38787811/mpage_1/f_/key_//tm.htm ,


    @æbyæd hocam o dedigin reklam muhabbeti varya işte verdigim linkteki video yu izle o dediğinden bahsediliyor detaylı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezing -- 15 Aralık 2010; 0:52:21 >




  • 12 yıl içinde günde 1 pakete tekabulen otlakçılar dahilinde 2 günde 3 paket sigara tüketiyordum bu içtiğim yıllar içinde 3 (üç) defa bıraktım başladım inşallah şimdi tekrar başlamayacağım ama sanırım 1 yıl içinde 10 kilodan fazla kilo aldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayati54

    12 yıl içinde günde 1 pakete tekabulen otlakçılar dahilinde 2 günde 3 paket sigara tüketiyordum bu içtiğim yıllar içinde 3 (üç) defa bıraktım başladım inşallah şimdi tekrar başlamayacağım ama sanırım 1 yıl içinde 10 kilodan fazla kilo aldım


    Ben de zayıfım. Sigarayı bıraktığım anda epey kilo alacağımı düşünüyorum ama bırakamıyorum.
  • Yok arkadaş nalet olsun yine olmadı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bringmethehorizon

    Ben sigarayı keyfim için içiyorum yemekten sonra yada kahve çay sıcak meşrubatlarla o dumanı zıkkımlanmak hoşuna gidiyor.Ve bu yüzden diyorumki sigarayı neden bırakayım ha birgün sıkılırsam bu olaydan bırakırım hiçte sorun çekmeden.

    bu seninki keyif aşaması henüz. senin gibi sigaraya başlayan çok arkadaşım oldu.

    aşamalar şu şekilde gider:

    1-) keyif aşaması: kişi bağımlı değildir. istese gerçekten de hemen sigarayı bırakabilir. ama bırakmamasının nedeni sigaranın kendisine keyif vermesidir. bu aşamada kişi henüz bağımlı olmadığı için kendine müthiş bir güven duyar ve 'nasıl olsa istediğim anda bırakırım, e nasıl olsa keyif de veriyo, ozaman içeyim gitsin' diyerek içmeye devam eder. en fazla sigara bırakma oranı bu aşamada görülür.

    2-) bağımlılık aşaması: keyif aşamasında keyfini bozmayan kişi artık bağımlı olmuştur. sadece keyif için değil gerçekten 'muhtaç' olduğu için içer sigarayı. sigara artık onun için yemek sonrası çay eşliğinde götürülecek bi keyif maddesi olmaktan çok, en küçük sıkıntıda sığınacağı bi maddeyi ifade etmektedir. artık bırakabilmek için ciddi çaba vermesi gerekir. bu aşamada sigara bırakma oranı çok düşüktür.

    3-) kölelik aşaması: daha çok yaşlılıkta görülen aşama. bu aşamada artık sigara bir 'keyif' maddesi olmaktan çok (lütfen yanlış anlamayın) 'uyuşturucu' rolünü ön plana çıkarmıştır. çünkü bu aşamaya gelene kadar kişi sigaradan dolayı ciddi hastalıklara yakalanmış durumdadır. bunun yanında yaşın ilerlemesiyle gelen dertler de birleşince kişi artık sigarayı keyif için değil, içindeki sıkıntıları bikaç dakikalığına olsun unutabilmek için içer. bu aşamada doktor 'bırakmazsan öleceksin' dese dahi kişi sigarayı bırakamaz. daha doğrusu 'bırakmaz' çünkü artık köledir, sigarayı bırakmak gibi bir kavram kesinlikle söz konusu değildir onun için. onun için sigarayı bırakmak ölümden daha kötüdür artık.

    bu 3. aşamayı uydurduğumu sanmayın sakın. kendi dedem bu şekilde öldü. doktor öleceksin dediği halde, sigarayı bırakacağıma öleyim daha iyi dedi ve öleceğini bile bile içmeye devam etti ve 3 ay sonra vefat etti.




  • Bırakırsın , en zor şey aklına getirmemek. Arada sırada dürttüğü vakit ( ki bunlar her mutlulukta her sıkıntıda her boşlukta ) hemen başka bi olaya girişmen lazım. Yoksa sigara sigara diye beynini kemirirsen +baş ağrısı +stres-sıkıntı oluşur ki bu durumlarda bırakamazsın zaten.

    veya hasta olduğun vakit içtiğinde yada geceden kalmaysan ertesi sabah bi cigara yakıp iğrendiysen bu anı iyi yakala ki aklına gelince ağzında hep o iğrenç tadı kalsın. ( ki senin gibi 13 senelik içicilerde bu işe yaramaz en fazla 2 senelikte yarar )
  • sigarayı bırakmak için bir taktik söyliyim sana, bikaç kişide işe yaradı.
    2 -3 paket sigara al artıkk sınırın nekadarsa, aç karnına özellikle sabah dişlerini fırcaladıktan sonra. ard arda 3 paketide iç. zaten ben 3 paketide içme olasılıgını görmüyorum. bi yerden sonra miden bulanacak ve kusacaksın. işte o an anlayacaksın ki sigarayı bırakmışssın. tabi bu biraz sanada bağlı.
  • Arkadaş yarıda bıraktı ,daha önceki denemelerimde ben bir gün bile dayanamamıştım bugün 3. gün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: æbyæd

    Yok arkadaş nalet olsun yine olmadı

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Arkadaş yarıda bıraktı ,daha önceki denemelerimde ben bir gün bile dayanamamıştım bugün 3. gün


    Çok iyi oynadık artık önümüzdeki 14. ulusal sigara bırakma gününde buluşmak ümidi ile.Bu sefer senin kadar azimli olabilirim inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Arkadaş yarıda bıraktı ,daha önceki denemelerimde ben bir gün bile dayanamamıştım bugün 3. gün



    bende devam ilk sigara bırakma deneyimim ve 3.gün hala azıma sürmedim hadi hayırlısı
  • way arkadaş bu kadar da olmaz, şimdi harbiden zoruma gitti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: æbyæd

    way arkadaş bu kadar da olmaz, şimdi harbiden zoruma gitti



    seni kınıyorum arkadaşım

    inş. bırakırsınn en kısa sürede
  • Bugün 4. gün oldu,bu sefer olacak inşallah
  • Her gün bir paket içen ben 16 gündür içmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

    Her gün bir paket içen ben 16 gündür içmiyorum.


    ama smile de hala içiyosun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Bugün 4. gün oldu,bu sefer olacak inşallah


    aynen 4. gün ama öksürük ve balgam var ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bLtmLtm


    quote:

    Orijinalden alıntı: ChelseaSmile

    Her gün bir paket içen ben 16 gündür içmiyorum.


    ama smile de hala içiyosun

    klavye tiryakiliği bu zararlı değilmiş öyle duydum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sezing


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hokagé

    Bugün 4. gün oldu,bu sefer olacak inşallah


    aynen 4. gün ama öksürük ve balgam var ya

    hagayret millet, ayrıca pes eden arkadaşlar neden hemen tekrar denemiyolar? illa bi 6 ay dahamı geçmesi gerek tekrar denemek için?




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.