Şimdi Ara

Sigara içenler yüzünden içmeyenler zorluk yaşıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malumunuz Büyük şehirlerimiz kalabalık başta İstanbul olmak üzere.
    Ben yaşadığım şehirden istanbuldan başlamak istiyorum. Son zamanlarda dikkatimi çeken bir konu var yıllar evvel kapalı alanda sigara içilmesi yasaklandı ve bu yasaktan sonra İstanbul un en işlek caddelerindeki cafeler lokantalar her türlü gıda yerleri kapılarının önüne kaldırıma sigara içmek için masa sandalyeler yerleştirdiler. Belediyelere yıllık belli bir ücret ödeyip (ki ödemeyen çok) bu kaldırım isgalini yapıyorlar. Fakat herkesin bildiği şehir kalabalık şişli Beyoğlu Beşiktaş buralar hem kalabalık semtler hemde turizm açısından devamlı yoğun bir yaya trafiğinin olduğu yerler. Şimdi bu sigara içenler yüzünden kaldırmalar isgal edildi yollarda yürünmüyor kaldirimlar kalabalık 4 metrelik kaldırım masa sandalye koyan işletmeler yüzünden 1-2 metreye düşmüş durumda. Özellikle yağmurlu günlerde durum daha da vahim. Elinde şemsiye ile kaldırımda yürüyemiyoruz. Sadece masa sandalye de değil bütün dükkanlar ürünlerini dükkanlarının önüne taşırmak suretiyle sergiliyorlar bu da kaldırımdaki yürüme mesafesini daraltıyor. Ayakkabıcısı ayakkabıları tekstilci giyim esyalarını dükkanın önüne çıkartıyor. Bu durum büyük şehirlerin turizm açısından kalitesini düşürüyor. Ve ayrica en önemlisi kaldırımlar kamu malı belediyeler kamu malını başkasına kiraya verme yetkisine sahip olmamalı diye düşünüyorum.







  • başla sigaraya sen de. napalım yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Peacifullord

    başla sigaraya sen de. napalım yani.
    bulaştırınca rahatlayacaksınız dimi : ) bu psikolojiyi de biliyorum. yok temiz ve özgür olmak daha güzel. Tr hariç her yerde 2. sınıf vatandaştır sigara içenler. sigara keyif bile vermez. allen carr tavsiye ediyorum bütün içenlere. 1 ayda bırakırsınız mis gibi olursunuz. erken yaşlanmaz, erken ölmez, kırışmaz, boğaz dudak gırtlak kanseri olmaz bütün damarlarınızı küçültmez, ciğerlerinize toksin biriktirip beyin hücrelerinizi öldürmez, 4000 tane zehri solumaz hayatta kalma içgüdünüze 180 derece ters yaşamazsınız. evet alışması zor. tr de bütün dayılar tırcılar taksiciler minibüsçüler ne kadar ezilmiş kesim varsa sigara içiyor. görerek bulaşıyor. ama önce kendini zora sokup sonra nikotin vücuda girince rahatladığını sanan kişiler aslında içmeyen birisi gibi bile hissedemiyorlar : ) keyfi yok keyifsizligi var tam bi tuzaktır sigara. içinde nikotin hariç neler oldugunu saymıyorum bile.6 aydır temizim ve cok mutluyum. : )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-406E52D83 -- 6 Aralık 2018; 5:23:33 >




  • Sigara içmeyen azınlık yüzünden içenler mağdur oluyor asıl. Kapalı mekan 400m2 sigara içilebilir alan 15m2 oda yol kenarı.
  • Birde kültabak gibi iğrenç leş gibi kokuyorsunuz. Özellikle şehirler arası otobüs metro minübüs gibi toplu taşıma gibi yerlerde içip içeri giriyosunuz ya nasıl pis koktuğunuzu bilseniz yemin ederim bırakırsınız. Yürüyen kültabaklar birde dişte fırçalamazsınız milletle konuşurken içine içine girersiniz pis mahluklar
  • Bi açıdan düşününce sigara içenlere mukafat gibi olmuş bu yasak önceden içerde kapalı mekanda yer içerlerdi şimdi işletmeler onlara özel dışarıya tesis kurdu ayrıca şirketlerde calisanlar sigara icmek icin işi bırakıp dışarıya çıkıyor normal çalışanın elde edemeyeceği bir durum. Ödül gibi ceza bu durumu gözden gecirmeleri lazım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.