Şimdi Ara

Sirke Gerçekten Temizlikte İşe Yarıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
146
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yanan ve arının soktuğu yere yoğurt, şişen yere ekmek, kanayan yere şeker ve daha birçok gıda kullanılarak çözülmeye çalışılmış birçok tıbbi vaka… Temizlikte de sirke, limon, tuz ve değişik seçeneklerle kirlere çözüm üretildiği söyleniyor. Sizin için sirkenin gerçekten temizlikte çözüm sunduğu 10 alanı belirledik.
    İşte detaylar…

    1. Koku kokulara elveda: Lavabo giderleri zamanla koku yaymaya başlar ve mutfağınızda ağır kokular meydana gelir. İşte sirke bunun için mükemmel bir çözüm. Sadece bir bardak sirkeyi lavabonuza dökün ve ardından da soğuk suyla yıkayın. Kötü kokulardan kurtulmuş olacaksınız.

    2. Buzdolabı daha muhteşem: Buzdolabını kimyasal bazlı temizlik malzemeleriyle silmek riskli bir durum. İşin doğal yöntemi de sirke artı su karışımında. Böylece daha beyaz ve temiz kokan bir buzdolabınız olacak.

    3. Et tahtanızı dezenfekte edin: Et, tavuk ve çeşitli sebzeleri kestiğiniz ahşap tahtanızın dezenfekte olması ve üzerindeki kötü mikroorganizmalardan kurtulmak için çözüm sirke! Sadece sirketi tahtanıza dökün ve bulaşık süngeriyle ovalayın. Tahtanız daha temiz olacak. Aynı zamanda da kötü organizmalardan arınmış hale gelecek

    . 4. Mikrodalgaya da iyi geliyor: Mikro fırınınızın daha temiz olması için hem pratik hem de iyi bir yöntem olarak sirke yeterlidir. Mikro fırını öncelikle sirkeyle silin. Daha sonra 30-35 saniye kadar çalıştırın. Sonrasında nemli bir bezle tekrar silin. Sonuç muhteşem!

    5. Kolonileri engelleyin: Evinizde karıncalar görmek istemiyorsanız marketten kimyasallar almanıza gerek yok. Karıncaların çıktığı noktalara sirkeli su sıkmanız yeterlidir. Sonuç harika!

    6. Çelikleri silin: Paslanmaz model tencerelerinizi katı lekelerden kurtarmak için sirke artı su karışımını deneyin. Bir bezle kirli noktalara uygulayın. Parlayana kadar ovalayın.

    7. Gümüşlere de iyi geliyor: Gümüş kolye veya yüzük gibi aksesuarları temizlemek içinde sirke kullanabilirsiniz. Bunun için tuz ve sirkeyi bir kapta macun kıvamına gelene kadar karıştırmalısınız. Macunu gümüşlerinize sürerek biraz bekletmeniz yeterli olacak.

    8. Bulaşık makinesinde de iyi bir çözüm: Çok fazla kullanmamak kaydıyla bulaşık makinesi içinde sirke iyi bir temizlik aracıdır. Bardakları yıkayacağınız zaman makinenin alt haznesine biraz sirke dökmeniz ve makineyi çalıştırmanız yeterlidir.

    9. Lavabolar içinde ideal: Lavabolardaki su lekelerinden kurtulmak için sirkeyle temizlik yapmanız yetecek. Daha parlak bir yüzeye sahip olabilirsiniz.

    10. Zemin: Cilalı zemin dışındaki tüm zeminler için sirke ve su iyi bir temizleme aracıdır.

    Kaynak: evininustasi.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.