Şimdi Ara

Sıvı soğutma almayın. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
10
Favori
35.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Bu test yeni sanırım. Video linki verebilir misiniz?
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    İlk mesajda var hocam. Yazıdan sonraki ilk video.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 30 Mart 2020; 19:19:44 >
  • kedi ciğer konusu olmuş... hala sıvı soğutmada su kullanan marka görürsen uzaklaş mı demek istedi acaba...
  • o cümlemden bunu anladı isen okuma da zaten. 100 gramlık plastik fan nasıl anakartı eğpicek?_
  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    z şimdi bunu klasik hava soğutma sistemlerini eleştirmek için bir dayanak olarak mı görüyorsunuz? Cidden mi??? Xeon kullanmadım, üzerindeki fanın ne nane olduğunu da bilmem ama bu konuda spesifik bir model üzerine değil, genel olarak sıvı destekli ve klasik hava soğutmaların artılarından eksilerinden bahsediliyor. Xeon fanı sıkıntı çıkarırsa ortalama bir klasik hava soğutma (4 ısı borulu, 120mm fan destekli) alınıp takılabilir.

    şu cümleden sonrasına bakmaya bile gerek yok. daha kullanmadığın ürün hakkından örnek vermişim. onu ti ye almaya çalışıyorsun.
    alt satırlarda da dümdüz almüinyum rayatorlü üründe nasıl bi deformasyon beklediğin ise ayrı konu.
    kendinizi komik duruma düşürmeyin.
    saçma bi konu açılmış. ona kendimden örnekler vermişim. onlar sizi bağlar bağlamaz. ama cidden kullanmadığın, hayatında bilmediğin bi ürün hakkında verilen bilgiyi ti ye almanız çok komik. ,
    ayrıca ben sadece onu yazmadım. böyle cımbızlaya cımbızlaya okursan tabii saçma şeyler .çıkar.
    ben o konuda demişim ki fan devri ne kadar işlemci yorucak?
    yani adamın yazdığı şey size saçma gelmiyor. ama benim yazdığım şey saçma geliyorsa gidin bi psikologa görünün.
    ayrıca dediğiniz lafı şu anda 1366 kullanan arkadaşıma söyledim. adam gülmekten cevap veremedi.
    neyse uğraşmanın alemi yok. laf anlamak istemyenle ne uğraşayım. ben subjektifim de konu sahiibi çok objektif.
    gülmekten düzgün yazamıyorum bile ya.




  • not: tt contac 2 değil 3 boruludur. daha fazla borusu olan soğutucuların fiyatına ben zaten 12 cm radyatorlü sıvı soğutma alıyorum :D tasbii sizin azıcık araştırma yapıcak kapasiteniz yoksa ben napim?
  • zombi7406 Z kullanıcısına yanıt
    Fazlasıyla saçmaladığınızı hep birlikte gördük. Belki saçmaladığınızı anlarsınız diye düşünüp detaylıca açıkladım ama görüyorum ki anlamazdan gelip (ya da kapasiteniz yetmediği için gerçekten anlamayarak) saçmalamaya devam ediyorsunuz. Yapacak bir şey yok, sizi de böyle kabul ederiz.
    Konu sahibine yönelik de eleştiri yazdım. Konu sahibi önce bir düzeltme yapmaya çalıştı ama ben tekrar ve daha detaylı açıklama yaparak ikinci kez uyarınca, uyarımı haklı buldu ve ikinci kez düzeltme yaparak hatayı giderdi. Keşke herkes böyle eleştiriye açık olsa, hatalı/eksik olduğu noktaları düzeltmeye çalışsa... Sizde böyle bir potansiyel görmediğim için sizi tekrar uyarmayacağım.

    Şu da 3 ısı borulu diye iddia ettiğiniz Contac 16 modelinin kutu açılım videosu linki:
    https://www.youtube.com/watch?v=_WVpRMf3t4g

    Fotoğraf atsam, belki fotoshopla borunun birini gizlediğimi falan iddia edebilirsiniz diye video linki atmayı tercih ettim

    Ekleme: Sonradan mesajınızı değiştirip "ben Contac 16 demedim, Contac XX dedim" falan demeyesiniz diye mesajınızın ekran görüntüsünü aldım
    Sıvı soğutma almayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 31 Mart 2020; 2:5:41 >




  • 2000 TL üzeri üst seviye sıvı soğutma ile AMD stock soğutucu karşılaştırılmış technopat ekibi tarafından kısa zaman önce. https://www.youtube.com/watch?v=UPUDMHzkJpA Test Sonucu: Hız aşırtma yapılmayacaksa sıvı soğutmaya ihtiyaç yoktur.https://www.donanimhaber.com/Corsair-hava-sogutmaya-geri-dondu-Corsair-A500-test-masamizda--120273 Mesut Çevik yeni incelemesi burada da farkın çok çok az olduğunu görüyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefrak -- 31 Mart 2020; 11:19:23 >




  • Mefrak kullanıcısına yanıt
    az yer kaplayan temiz görünüm için sıvı soğutmalı sistem kuranlara ne diyeceksin oc yapmıyorsan gereksiz mi diyeceksin...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    İşin içine ZEVK unsuru girince akan sular durur. "Temiz görünüm" dediğiniz de bir zevk unsurudur. Bu sizin zevkinizdir. Bir başkasına göre kasa içindeki hortum görüntüsü hoş olmayabilir. Kimisi sıvı destekli hava soğutmanın görüntüsünü beğenir, kimisi klasik kule tipi hava soğutmayı beğenir, kimisi C tipi hava soğutmayı beğenir vs...
    Burada "gerekli mi, gereksiz mi" sorusu teknik olarak ele alınıyor. Zevk dediğiniz anda teknik değerlendirme ikinci planda kalır, hatta hiç önemsenmeyebilir.
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Ben zaten görünüm ve performans için custom sıvı soğutma yaptım ama Noctua NH-D15 parası ile o performans ve sessizliği sıvı soğutma ile alamazsın. F/P olarak çok daha mantıklı hava soğutma bana göre. Mesela fiyatına göre Cooler Master ML240L çok iyi performans veriyor ama çok fazla sesli çalışıyor. Kişiye kalmış sessizlik mi görüntü mü performansları arasında çoğu zaman pek fark bulunmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefrak -- 31 Mart 2020; 17:37:42 >
  • Mefrak kullanıcısına yanıt
    jet motoru gibi sestense su sesi daha iyidir...
  • Jet motoru gibi ses, stok soğutucularda görülür genelde

    120mm fan destekli, 4 ısı borulu bir klasik hava soğutma çözümü genellikle sessizlik için idealdir.
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Sıvı soğutmalarda fan yok zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    fan düşük devirde sessiz çalışıyor sessiz... sein bilmediğin bir durum...
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    He
  • @Hobar kardeşim, bilmiyorsun ve cahil cahil konuşuyorsun. Sıvı destekli olmayan soğutma çözümlerinde fanlar uçak motoru gibi dönmek zorundadırlar.
    Sen bilmezsin, fanların bir raconu vardır; "sıvı desteği yoksa asla yavaş dönmeyiz" derler ve fanlar neyin üstünde döndüklerini de mutlaka bilirler. Heatsink üzerinde olduğunu fark eden fan adeta delirir, çılgınca döner. Hiçbir şekilde fanı kontrol edemezsin. Fanlar yavaş dönmek için illa ki sıvı destekli soğutma ister.
    Sadece işlemci soğutucularda çalışan fanlar da değil, kasa fanları da aynı şekilde... Kasa fanları, şöyle bir kasanın içine göz atarlar, işlemcinin üstünde ne takılı diye bakarlar, AIO görürlerse sakinleşirler, AIO yoksa delirirler. Asla dizginleyemezsin.
  • sıvı soğutma candır can kasama düdüklü tencere büyüklüğünde hava soğutma takmam sıvı soğutmaya lütfen kullanmasını bilmeyenmer çamur atmasım be çok memnunum aşırı bir ses de yok CORSAIR Hydro Serisi H150i PRO kullanmaktayım mükembel bir şey hava ve sıvı soğutmayı birbirine kıyaslamayın çünkü birbirlerinden tamame farklı ......EVDE KAL TÜRKİYE.....




  • ehhalil kullanıcısına yanıt
    hız kontrollü olup fanın hızını ısıya göre ayarlama olayından bi haber PC bakkalından beklenen cevap... sen peynir, ekmek, süt sat...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.