Şimdi Ara

Sizce Buradaki Hitap Şekli Normal mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Sizce Buradaki Hitap Şekli Normal mi?


(En Son Oy Tarihi: 4.9.2023)
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar, aşağıda gördüğünüz diyalogda gönderi sahibi kadının uzun yıllardır tanıdığı aile dostu bir adam ''Fıstık'' şeklinde bir hitap kullanıyor, kadın ise o kişiye ''Kuzum'' diye hitap ediyor. Bunu gören kadının sevgilisi bu tür hitapların kendisini rahatsız ettiğini, kaç yıllık arkadaşlık olursa olsun bir kadının hele ki hayatında bir erkek varken ne maksat ve yakınlıkla olursa olsun başka bir erkeğe bu şekilde hitap etmesinin doğru olmadığını güzel bir dille söyleyip bu tür gereksiz hitaplar kullanmamasını rica ediyor.

    Ancak, kadın bu tür hitabın gayet normal, arkadaşça ve insancıl olduğunu ısrarla iddia edip karşı çıkıyor ve tartışma başlıyor.

    Daha fazla uzatmayacağım.

    Sizce hayatında bir erkek olan kadının arkadaş olduğu eski bir tanıdığı erkeğe bu şekilde hitap etmesi kabul edilir ve normal bir şey mi?


    Sizce Buradaki Hitap Şekli Normal mi?







  • Cevap veriyorum: Benim açımdan asla kabul edilebilir ve normal bir şey değil. Hayatımda biri olsaydı ne böyle konuşurdum ne de birinin benle böyle konuşmasını sağlayacak kadar samimi olurdum.

  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

    Değerli görüş ve yanıt için çok teşekkür ediyorum.

    Ben de aynı şekilde düşünüyorum ama bahsi geçen kişi sevgilisini geri kafalılık ve art niyetle itham ediyor. Savunduğu şey, bir kadın değer verdiği bir erkek arkadaşa tıpkı kadın arkadaşlarına hitap ettiği şekilde hitap edebilir ve bunda hiçbir yanlış yok imiş!

  • O ortamdan yada kadından koşarak uzaklaş boşver işine gücüne bak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    Modernlik şu bu diye diye her şeyin içini boşalttılar. İşte ilişkilerden uzak durmamın bir sebebi de bu. Ben duygusal, kıskanç bir insanım.


    Hoş, benim için de ölüp biten yok Sizce Buradaki Hitap Şekli Normal mi? 

  • yani benimde çok yakın bir kız ARKADAŞ ım var ve sevgiliside beni tanır güvenir. Ama bu güveni de oluşturmak lazım yani gidip sosyal medyasına yada özel konuşmalarımızda o arkadaşıma yavrum gibi hitaplarda bulunmam. Ancak bu yakın arkadaşlık durumu bile rahatsızlık verebilir. Bende açıkça derim yani kanka sen bana güveniyon falan eyvallah ama rolleri değişsek ben senin söz konusu olduğun durumda okey vermezdim diyorum. Ama benim açımdan da gerçekten kıza karşı herhangi bir yanlış düşünce yok ve bu yakınlıktan kimseye bir zarar gelmez ama bilemezsin yani.Güvenebilmek zor ama olabiliyor.

  • ChristoBangalter kullanıcısına yanıt

    Aslında birliktelikte kişiler kendileri dışındaki herkesi ve her şeyi kendilerinden öte değerde ve yerde tutup mutlu şekilde yollarında devam etmeleri gerekirken pek de lüzumu olmayan yersiz ve gereksiz ayrıntılar nedeniyle birbirlerini yıpratıp duruyorlar. Gerçekten henüz kimse tam olarak ne istediğini bilmiyor! Hepimiz bir öyle diyoruz bir böyle. Tavır ve duruşlarda kararlı tutum olmadığı sürece ilişkilerin sağlıklı ve uzun ömürlü olmaları oldukça zor.

  • Authorized kullanıcısına yanıt

    Zaten burada da güvenle ilgili en ufak bir şüphe ve sual yok. Yalnızca deniyor ki, ''Bak hayatım, ben bir erkek olarak sevdiğim kadına başka bir erkeğin böyle hitap etmesini ve sevdiğimin de bu şekilde sözcüklerle cevap vermesini sindiremiyorum ve istemiyorum. Lütfen sen de bunu anla ve saygı duy!''

    Fakat buna rağmen bu tür hitapların gayet normal ve zararsız olduğu konusunda ısrar ediliyor. Bir insan sevdiği kişinin böyle konularda dikkatli ve daha özverili olmasını bekleyemez mi? Bu durumda geri kafalı ve anlayışsız mı olunuyor?

    Yani o kişiye kuzum demek yerine arkadaşım vs. ya da ismiyle hitap edilse ne kaybedilir ki! Karşındakini kırmaya ve belki de kaybetmeye değer mi?

  • anladığım kadarıyla...


    X erkek eşine bu durumu görüp paylaşıyor ve kadın da bu durumu normal karşılayıp erkeği suçluyor. Sizce Buradaki Hitap Şekli Normal mi? 


    Aga şimdi dürüst olalım burda erkek erkeğiz... Sevgili, evli olduğunu bildiğimiz kadına gidip de hiçbir delikanlı gay değilse FISTIK demez diyemez.

  • erkegın hıtap da normal değil bence,o ne oyle ,ikiside birbirine aşırı yakınsa zaten tam onlara gore bı hıtap seklı ıkısınınkı de

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt

    burda amaç başkadır, arada farklı dialoglar ve samimiyet vardır.

  • Değil, hayatında bir erkek olan bir kadın başka bir erkekle saygı sınırlarını korumalı. Özellikle bu tip, sevgilisi olan kadınların yakınında malum amaçla gezinen sinsi tiplere uyuz olduğum kadar hiçbir şeye uyuz olmam, böylelerinden arkadaş da olmaz, böylelerini adam yerine koyup ortamda arkadaş olmak bile yanlış bir şeydir.


    Bir sürü yakın kız arkadaşım var, hatta en yakın arkadaşlarımdan bir tanesi kız, sevgilisiyle fotoğrafını koyduğunda gidip enişteyle hayırlı olsun yazdım, hatta kız bana sevgilisinin nasıl biri olduğunu falan da anlattı onun muhabbetini yaptık, yeri geldi aralarını düzeltmeleri için tavsiye verdim vb. bir erkek olarak, çok eskiden de ne zaman kız bir arkadaşım sevgili yapsa bu şekilde davrandım, hiçbir zaman sevgilisi olan bir kızla bu kadar samimi konuşmadım, ki zaten kız ya da sevgilisi gelip benden konuşmayı bırakmamı istese anlayışla karşılayıp bırakırdım kimsenin arasında gerginlik çıkmasın diye, ki olması gereken de budur.


    Kimse de kimseyi kandırmasın böyle bir şeyin nereye gideceğini, ve bu tip erkeklerin asıl amaçlarını erkekler gayet de iyi bilir, konu sahibinin bahsettiği erkek de gayet haklı bir tepki vermiş, çünkü adam bir erkek olarak olayın aslını biliyor, bu durumda kadın ya gerçekten bunu anlayamıyor, ya da anlıyor da işine gelmiyor, iki türlü de buradaki erkeğe çok büyük bir saygısızlık var, kesinlikle hiçbir erkek bu saygısızlığı hak etmiyor.





  • ZillaKami kullanıcısına yanıt

    Üstelik burada erkek ısrarla art niyet aramadığını ve şüphe duymadığını ancak yalnız olarak bu tür hitapların ister istemez rahatsız ettiğini güzel bir dille anlatmaya çalışıyor ama suçlanan ve geri kafalılıkla itham edilen de erkek oluyor.

    Her şeye rağmen objektif olmak için böyle bir anket ve soru başlığı açmak istedim. Olur ya, belki yanlış düşünüyorumdur ama gördüğüm kadarıyla herkes benim gibi düşünüyor.

  • Sonuç olarak, bu diyalogda kadın savunduğu şeyde ısrar edip epeydir hayatında olan ve ona her şeyini sunan adamı terk etti.

    Eğer ki, bir adam gözünden sakındığı sevdiğinin başka birine ''Kuzum vs.'' şeklinde hitap etmesini istemiyorsa ve bunu tatlı bir dille ifade ediyorsa, bu durum karşısında kadın yaptığının arkasında durup adamı geri kafalılık ve art niyetle suçluyor ve üstüne bir de terk ediyorsa ne denir bilmiyorum! Ancak, bu hayatın hiç adil olmadığı ve iki yüzlü bir hayat olduğu her zaman bu şekilde kanıtlanıyor...

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    arkadaşın ve ya senin Dr Redpill ile tanışmasının zamanı gelmiş.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 31 Aralık 2022; 12:14:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt

    Olaya gelirsek kadın çoktan gözden çıkarmış o erkeği bu olay ise kıvılcım olmuş


    seven kadın bırakmaz, köpeği olur o sorunu çözerdi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TRI CLICK 0.7 -- 31 Aralık 2022; 12:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TRI CLICK 0.7 kullanıcısına yanıt

    ''seven kadın bırakmaz, köpeği olur o sorunu çözerdi.''


    Bu cümle her şeyi ifade ediyor. Kesinlikle! Seven insan böyle şeylerde karşısındakini feda etmek yerine sorunu çözme yoluna gider. Demek ki olacağı buymuş zaten, elden ne gelir! Hayat hep böyledir. Yap, et, didin uğraş ama sonuç bir çırpıda kenara itilmek. Hayat işte...

  • Buna normal diyen doktora görünsün. Hani fikir ayrılıkları yaşanacak, tartışmaya açık olacak bir konu değil bu. Kadının cevabı zaten fiyasko. Adam da bunu yazabildiyse demek ki kadın bir sınır koymamış demektir. Kısaca doğru değildir bu kadar basit. Böyle bir kadından da her şeyi beklerim. Bu tip yaa nolcak tarzında takılanlar birgun aldatıyor. Çünkü onlar da hoslaniyorlar böyle hitap edilmesinden. Ee partnerin haricinde bir erkeğin haddini aşan iltifatından hoşlanan bir kadın yarın yakın ilgisinden de hoşlanır. Bu işler böyledir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BF.Skinner -- 31 Aralık 2022; 12:35:23 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.