Şimdi Ara

Sizce eşcincel evlilik özgür olmalı mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
1.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evlilik dediğin ne ki zaten, karşılıklı söz veriyorsun söz hep seninle yaşayacağım başkasıyla birlikte olmayacağım diye. Evlilik olunca işte araya devlet de giriyor bu anlaşma tutulan söz bozulursa diye. Evlenmek zaten boşanma olursa “hakları” koruyabilmek için.
    Bildiğim kadarıyla mevcut yasalarda mesela çocuğu işte genelde anneye veriyorlar yani kadina veriyorlar nafaka vs de öyle eşcinsel evlilikte boşanma durumundaki senaryolar için yasal zeminin hazırlanması lazım. Bana kalsa isteyen istediğiyle evlensin, istersen git seks oyuncağınla evlen damacanayla evlen hiç farketmez.
    Evlenmenin özgür/yasal olması çok önemli değil bence.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Dünya çok boş ve suni o yüzden önemi yok

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sadece lgbti+lar değil tüm insanlar özgür olmalı. kimsenin dünyaya çocuk getirmek ''kutsal aile'' yapısını korumak gibi bir borcu yok ama tüm insanlığa bir özgürlük ve refah borcumuz var.

  • Evlilik kurumunu da laçkalastirmamak lazım

    Yarin bir gun cocuk evlat edinmek isterlerse nolacak?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kime ne isteyen evlensin.

    Kısıtlayınca eşcinsellik azalıp bitiyor mu?

    Nüfus sorunu yaşayabiliriz çok komik bir argüman dünya sonsuza kadar var olmayacak tükenebiliyor ve tükenmesi fazla tüketimle hızlanıyor.
    Boş ve samimiyetsiz bir endişe.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda yorum yapabilmek için biraz bilgi sahibi olmak, konuyu araştırmak lazım bence. FB-GS maçı var, kim kazanır sorusu gibi üstün körü cevap verilebilecek bir konu değil.

  • Olmamalı
    Bu özgürlük vs lafları çok temelsiz bir şekilde ortaya atılıyor,bu mantıkla pedofili de meşrulaştirilabilir çocuğun rızası varsa olur diyebilirsin ya da bir insanın uyuşturucu içmesi de özgürlük o zaman,bu liste uzar gider böyle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TR'de tartışmaya müsait bir konu değil. Lüzumsuz soru. Ama eşcinseller insan üzerindeki baskı, onların dışlanması azalmalı denirse, evet. Benim eşcinsel arkadaşlarım var, Allah'ın onları böyle yarattığını söylüyorlar. Bir şeyi tercih etmiş değiller.

    Ayrıca doğada diğer hayvanlarda da eşcinsellik var. Hastalık, hormonal bozukluk diyen arkadaşlar hangi hormon bozuk söyleyebilir mi? Dünyanın hiç bir gelişmiş ülkesinde hastalık olarak görülmüyor eşcinsellik. Ha medyadaki yansımasından hoşlanmıyor olabilirsin. Ama yaradilani Yaradan'dan ötürü sevmeye sığmaz bu iş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ay lütfen nüfus sorunumuz olsun lütfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerek yok

  • Kırmızi Şortlee kullanıcısına yanıt

    özgürlük tanımını yedi sülalenden daha iyi bilen biri olarak söylüyorum ki tartışmasız özgürlük. sana da tavsiyem avrupa insan hakları sözleşmesi, istanbul sözleşmesini okuman ve bildiğin konular hakkında dogmatik fikirlerini yaymaman dostum. bahsettiğin iki örnekte konu ile son derece alakasız bu da bu konuda herhangi bir tahsilin ve bilgin olmadığını gösteriyor. argüman sunmayı öğrenmen için makale önerebilirim

  • buncayilsenle kullanıcısına yanıt
    Tahsil ne alaka olm, LGBT tahsili mi alıyorsun öyle bir okul falan mı var
    Ayrıca kendine ait bir fikir öne süremeden git şunu oku diyip bana dogmatik demen de komik
    Yazıyı da argüman makale vs yazayım da bomboş bir yazı olduğu anlaşılmasın diye zorladığın çok belli

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Olmalı. Forumu ve kitlesini bildiğim için toksik bir dile ve alakasız ithamlara maruz kalmak istemediğim için hiçbir cevabı okumayıp çıkıyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Satoshi. -- 12 Mayıs 2023; 21:39:35 >
  • Olabilir. Ama bu kadar göze sokulmamalı.


    sempati çekmekten çok nefrete dönüşmeye başladı çünkü bu iş. aynı şeyi ırklar konusundada düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 18 Şubat 2024; 1:42:8 >
  • Kimsenin yatak odasinda ne yaptigi baskasinin derdi degil. Evlilik serbest olmayinca da o insanlar ev tutup yasayacak zaten. Bu nedenle serbest olmali bence. Ama bunun getirisi olarak evlat edinmelerinin onu aciliyor. Bunun sakincali oldugunu dusunuyorum. 7 yildir amerikada yasiyorum ve genel olarak gordugum escinsel ciftler evlat edindikleri cocuklari da escinsel olmaya zorluyor. Evcil hayvanlarini bile karsi cins hayvanla bir yere koymuyor. Escinsel klani gibi takiliyorlar. Bu yuzden evlilik evet, evlat edinmeye hayir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İlginç ve gelecekte örnek teşkil edebilecek bir anekdot olarak paylaşayım; komşu Yunanistan'da muhafazakar merkez sağ Yeni Demokrasi Partisi'nden Başbakan Mitsotakis'in girişimi ve Yunan Parlamentosu'nun tasarıyı oylamasıyla - ülkede gayet etkin Ortodoks Kilisesi'nin sert muhalefetine rağmen - eşcinsel evlilik yasallaştırıldı. Yunanistan bu yasallaştırmayı yapan ilk Ortodoks Hrıstiyan ülke, Avrupa Birliği'ndeki 16.ülke ve Dünya'daki 35.ülke oldu.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.