Şimdi Ara

Sizce F1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu kim? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
267
Cevap
0
Favori
30.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MS kendi dişine göre geçecek birini görse, uğraşsa elbette risk alacak durumlarda bulur kendini. misal 2006 da o kadar avantajlı değilken reno rı ipe dizdi. 2006 interlagos, 2006 monaco, 2006 avustralya, 2006 macaristan 1.lik derdi. daha sayalım? yaşı gelmiş 33.

    konuyu değişmeden 1998 de ferrari açık ara ya da ortalama olarak en iyi araç değil. SPA gibi pilotluğun konuşulduğu pisste en çok kazanlardan biri mschumacher. 98 David çarpmaya sebebiyet verse de; yine kafasında bu işi nasıl kurtarırım deyip aracını çekeceği yerde 3 teker ile kotarır mıyım hesabında. pasif denen schumi? kopuk boru sızan hidrolik teşekkürler Red Star. Monaco da senna nın -monaco yu en çok kazan pilot senna, dandik otomobilde oturmuyor- en az yarım dak. önünde bozuk direksiyonla mücadelesi; direksiyon kırılır yarış dışı. 2000 ve sonrasında ki lolipop pilotlar başedemiyse napalım? 2000 yılımda ki Ferrari üstünlüğüne MSchumacher katkıları azımsanır mı? o noktaya tesadüfen gelmediler. F1'i basmak bamak yukarıya taşıdılar. MSC ile başetmek; bu da reno ya nasip oldu. şanssızlık son yarışlarda motoru patlamasa şumi nin, belki bu hafta ki 2008 şangay pistinde Hamilton un motoru patlasaydı??? ne diyecektiniz iyi sezon geçirdi diyebilirsiniz aynı benzer durumda, 2006 japonya motor patlayıverdi. 30 puan geriden gelip şu puanlama sisteminde, reno, michelin, alonso nun buyuk çaba ve şanslarına rağmen şumi yenildi mi? şampiyonluk kaçtı ama elleriyle şampiyonluğu teslim etmedi. yoksa bir şampiyonluk daha dizerdi. ne ise. demek istediğim bu performans ortadayken daha ne denir ki bilemem. bu sadece bir dönem. Senna lı döndemde Sennna yı kim duruduracak dönemde benetteon u ile mschumacher mi? yok canım denirdi? prost tartışılırdı ama bentton dağıttı ortalığı.

    edit:hatalı ve eksik harfler giderildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 21 Ekim 2008; 10:50:17 >




  • Konu nerelere gelmiş
  • İllaki yazdığın isimler büyük ustalar,büyük isimler.Her pilotu kendi zamanına göre değerlendirmek lazım fakat benim için hepsinden birisi muhakkak ön plana çıkmıştırki oda Ayrton Senna'dır.Tabi teknik etkilerinin yanında yaşantısıda bunda büyük etkendir onuda söylemeden geçmeyeyim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: neuro
    Hakkinen zamanında risk aldı da ne oldu? 2000 monzada sanırsam kaç tur MS'nin hava koridorunda kaldı geçecem diye sonra motoru yandı.

    2000 Monza'da Hakkinen yarisi 2. olarak tamamladi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ice Cube
    İllaki yazdığın isimler büyük ustalar,büyük isimler.Her pilotu kendi zamanına göre değerlendirmek lazım fakat benim için hepsinden birisi muhakkak ön plana çıkmıştırki oda Ayrton Senna'dır.Tabi teknik etkilerinin yanında yaşantısıda bunda büyük etkendir onuda söylemeden geçmeyeyim

    Su yasanti meselesine bir aciklik getireyim. Bakalim hosunuza gidecek mi bu da:
    Biliyor musunuz, Senna oldukten sonra oldukca fazla sayida kadin (ki cogu Senna ile iliski yasamistir) Senna'dan cocugu oldugunu soylemis ve bu cocuk icin hak iddia etmistir. Ozel yasantisinda oldukca hizliydi kendisi, bu konuda benim hatirladigim Irvine da oldukca hizliydi.

    Hani yasanti falan deyince, bu da icine giriyor.
  • Sayın @Challenger yaklaşık 1 sene kadar önce forumda yine bu konuda bir tartışmamız olmuştu zannediyorum hatırlıyorsunuzdur. Ben yine aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum , aslında yaşantısı dediğimizde tüm insanın yaşamı işin içine girebilir,girmeyedebilir ki bu aslında cümleyi kuranın kastettiği şeylede alakalıdır biraz.Ne varki biz Senna'nın tüm yaşantısını bilemiyor olabiliriz ,keza Kimi veya Lewis in yada diğerlerininde. Şimdi farzedelimki Senna bin kadın ile birlikte oldu,fakat benim ilgilendiğim aslında bu değildi. 'Ama bu cümleniz onu belirtir' derseniz düzeltmesinide bilirim. Açıkcası siz bana bunu şuan söyleyene kadar bundan haberimde yoktu.

    Şüphesizki F1 tecrübeniz ve takibinizin benimkinden çok daha fazla ve iyi olduğunu inkar edemem.Bu konuda benden daha iyi izleyici ve takipçisiniz ,yani demem o ki söyledikleriniz doğrudur.Yalnız zannediyorumki Senna konusnda biraz fazla hassassınız.Hatta o kadar hassassınızki birisi Senna'yı sevdiğini söylediğinde türlü sebepleri (ki bunları kesinlikle olumsuz sebepler olarak ortaya koyuyorsunuz) dile getiriyorsunuz.Sizde biraz hoşnutsuzluk sezimliyorum açıkcası Senna 'ya karşı ki saygı duyarım .

    Bu konunun hoşuma gidip gitmediği sorusuna ise ; açıkcası ölümünden sonra servetinin azımsanmayacak bir kısmını kimsesi çocuklar yararına bırakmış olmasının gölgesinde kaldığını söyleyerek cevap vereyim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger

    quote:

    Orjinalden alıntı: neuro
    Hakkinen zamanında risk aldı da ne oldu? 2000 monzada sanırsam kaç tur MS'nin hava koridorunda kaldı geçecem diye sonra motoru yandı.

    2000 Monza'da Hakkinen yarisi 2. olarak tamamladi.

    zaten sanırsam dedim. indi de olabilir motorunun yandığı yarış
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ice Cube

    Sayın @Challenger yaklaşık 1 sene kadar önce forumda yine bu konuda bir tartışmamız olmuştu zannediyorum hatırlıyorsunuzdur. Ben yine aynı şeyleri tekrarlamak istemiyorum , aslında yaşantısı dediğimizde tüm insanın yaşamı işin içine girebilir,girmeyedebilir ki bu aslında cümleyi kuranın kastettiği şeylede alakalıdır biraz.Ne varki biz Senna'nın tüm yaşantısını bilemiyor olabiliriz ,keza Kimi veya Lewis in yada diğerlerininde. Şimdi farzedelimki Senna bin kadın ile birlikte oldu,fakat benim ilgilendiğim aslında bu değildi. 'Ama bu cümleniz onu belirtir' derseniz düzeltmesinide bilirim. Açıkcası siz bana bunu şuan söyleyene kadar bundan haberimde yoktu.

    Şüphesizki F1 tecrübeniz ve takibinizin benimkinden çok daha fazla ve iyi olduğunu inkar edemem.Bu konuda benden daha iyi izleyici ve takipçisiniz ,yani demem o ki söyledikleriniz doğrudur.Yalnız zannediyorumki Senna konusnda biraz fazla hassassınız.Hatta o kadar hassassınızki birisi Senna'yı sevdiğini söylediğinde türlü sebepleri (ki bunları kesinlikle olumsuz sebepler olarak ortaya koyuyorsunuz) dile getiriyorsunuz.Sizde biraz hoşnutsuzluk sezimliyorum açıkcası Senna 'ya karşı ki saygı duyarım .

    Bu konunun hoşuma gidip gitmediği sorusuna ise ; açıkcası ölümünden sonra servetinin azımsanmayacak bir kısmını kimsesi çocuklar yararına bırakmış olmasının gölgesinde kaldığını söyleyerek cevap vereyim.



    Senna büyük pilottu. Gerçekten çok büyük pilottu. Ama tanrı değildi. Gelmişi geçmiş en büyük yarış pilotuda değildi. Bu kadar marka olmasının en büyük nedeni malesef ki yarışırken pistte ölmesi. Öldükten sonra adının kasti olarak ticari bir marka haline getirilmesi, adına saatler, motosikletler, hayır dernekleri aklınıza ne geliyorsa yapılması, bir çok şeyin onun üzerinden politize edilmesi, yani çok çirkin bir şekilde ölümü üzerinden rant sağlanması, işte Senna ismini bu kadar şöhret yapan bu. Senna yaşarken şu an olduğu kadar büyük bir marka değildi. Senna nın büyük rakipleri vardı. Piquet, Prost, Mansell, aralarında şampiyonluk görmüş olanlardı. Prost aralarında bana göre en iyisiydi. Profesör Prost denirdi. Senna dan da daha çok sevilirdi. Senna ve Piquet herzaman kötü, agresif, hırçın çocuklardı. Prost ise beyefendi idi, rakiplerinin saygısını ve sevgisini herzaman kazanmıştı. Bunu kendi takımını kurduğunda yine bir dönem kendine takım arkadaşı ve rakip olan Jean Alesi nin onca iyi takım varken Benetton ile sözleşme uzatmayıp seve seve takımına koşması ilede birkezdaha kanıtlamıştı. Senna ile beraber yarıştıkları 2 sezonun ilkinde sadece 3 puanla şampiyonluğu kaybetmişken 2. sezonunda 16 puan farkla ezip geçmişti. O dönemler 16 puanın değerini şimdiki ile kıyaslamayın. İlk 6 pilot puan alır yarış galibide 9 puan kazanırdı..! Üstelik bir sezonda da şlimdiki gibi zibil sürüsü sayıda yarış yoktu. 15 bilemedin 16...

    Şimdi bunları niye anlattım...Şunun için. O dönemin bütün pilotları birbirleri ile kıyasıya bir mücadele içindeydi. Hepsi çok yetenekliydi. Özellikle o dönemin otomobilleri düşünüldüğünde. 4 kez şampiyon olmuş Prost u, 3 kez şampiyon olmuş Piquet i, 92 şampiyonu Mansell ı ve diğerlerini yok sayıp, Senna yı sadece ölümü ile tanımış olanların onu başka bir dünyadan gelmiş gibi göstermeleri bütün bu pilotları izlemiş olanlarda hazımsızlık yapıyor evet. Ölen Senna değil Prost olsa idi ne olacaktı? Yada Mansell? Olacak olan bugün Senna diye yaygara koparanlar onun değil diğerinin yaygarasını koparacaklardı ve biz yine onların karşısında olacaktık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedStar -- 20 Ekim 2008; 23:52:09 >




  • Sizin varmak istediğiniz noktayı hala anlamış değilim,anlayamıyorum. Kanıtlamak istediğiniz nedir?

    Kardeşim; Senna da büyüktür,diğerleride büyüktür dedikmi? Dedik. Senna'ya Tanrı benzetmesi yaptıkmı? Yapmadık.Ben ne Senna'nın uzaydan geldiğini nede alemin tek yetenekli pilotu olduğunu söylemedim. Ne bu şiddet bu celal anlamadım. Siz neyin peşindesiniz? Forumun bu tarafında kimi beğendiğimiz yada beğenmediğimiz hakkında bir seçeneğimiz yokmu yoksa onuda anlamadım. Senna'yı sevdiğimi söylerken diğerlerindende nefrete ettiğimi söylemedim. Ferrari ile yarışmış olsaydı bu adam şimdi geçip karşıma ahkam kesenler yani Red Star ve Challenger efendiler yere göğe sığdıramazdı bu adamı. Yemeyin şimdi bizi burada .Senna yı seviyorum .O kadar.İtirazı olan?
  • neuro, benimkisi zaten sadece duzeltme amacindaydi. Indy'de ise Schumacher'in arkasinda pek kimse yoktu. Zira onde bos bos giderken dalginliktan spin attigi ve basin toplantisinda muhabirin "uyuyor muydun yoksa?" gibi bir espirisine maruz kalmisligi var. Hatirlayamadim senin bahsettigin yarisi. Ama anlatmak istedigini anladim.

    Ice Cube, mesajima ilk yorumunda bana hissettirdigin ile ikinci yorumunda hissettirdigin cok zit. Ilk mesajinda hosca bir cevap verip espiri yapmayi dusunmusken, ikincisinde hakarete ugramis gibi hissettim.

    Ahkam kesmeyi sevmem, hata yaptigimda hata yaptim derim. Burada bircok kez ornekleri gorulmustur. Isterse babamin takiminda yarismis olsun, farketmez. Misal Lauda da Ferrari'de yaristi, ama kendisinden pek hoslanmam. Misal Irvine da Ferrari'de yaristi, ama birisi Coulthard mi, Irvine mi dese Coulthard derim. Ayni sey Senna icin de gecerli. Severim ama o kadar fazla degil. Ne yani? Inanmasi bu kadar zor mu da kalkip "ahkam kesen efendi" diyerek sizi "yedigimi" soyluyorsun?

    Benim yaklasimim, senin yazdiklarina degil de, genelde Internet ortaminda esen, "Senna'yi herkes sever kardesim" seklinde estirilen havaya karsi. Bu ayni, "herkes Kanuni Sultan Suleyman'i sever, cunku 7 cihani titretmis, gurur duyulmasi gereken bir Osmanli padisahidir" yaklasimina benziyor. Hayir kardesim, ben sevmiyorum. Hazinenin icine etmis, Osmanli'yi gorunuste guclu gosterirken, sirf hirsi yuzunden yaptigi seferlerle gerileme devrini baslatmis adamdir. Inanmasi bu kadar zor mu sevmeyisime? Herkes Kanuni'nin "yedi cihani titretmesi" ile ilgilenirken, ben o cihani titretmesinin, sonradan tum Turk milletini etkisi altina alan bir deprem haline gelmesiyle ilgilenirim. Zira o yedi cihani titretmesi, cihanda bize cok buyuk fayda saglamamis, ama hazinenin suyunu cekmesi nedeniyle bizi mahvetmistir. Ha saygim var midir, evet. Ama bir yere kadar. Fazla sevmem. Farkli dusunemez miyim? Simdi ben bunu soyleyince, birilerini yemis mi oluyorum?

    Senna benim icin farkli bir yere sahip. Kendisine saygi duyarim, surusu beni etkileyen nadir pilotlardan biridir. Hatta o kadar ki, kendisini defalarca ruyasinda bile gormus birisiyim. Ama dedigim gibi, "herkes sever" yaklasimi sinirimi bozuyor. Yazdigim yorum da sana karsi degil, "yasantisi" hakkinda bilgi vererek, yasantisinda hos olmayabilecek seyler de olabilecegini ifade etme amacliydi.

    Ayrica ben kimseyle de karsilastirmaya da kalkmadim. Siddetli de celalli de yazmadim. Kalkip da "nasil seversin bu adami", "tu, kaka" da demedim.

    Ama bu beni ahkem kesen birisi yapiyorsa, iltifatin icin tesekkur ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 21 Ekim 2008; 4:05:00 >




  • @Challenger işin aslı @RedStar ın yazdıkları karşısında biraz tabiri caizse işkillendim o yüzden adınız geçmiş olabilir fakat siz yinede ilk mesajımı dikkate alabilirsiniz.İkinci yazdıklarımdan sizi tenzih ediyorum (gerçi ortada tenzihlik bir durumda yok RedStar danda cevap geldi diye ondan nefret ediyor değilim yanlış anlamasın oda :) .Yalnızca biraz tepkinizi fazla uzun ve anlamsız buldum okadar.Senna'yı sevmenin sizleri ayaklandıracağını bilseydim inanınki söylemezdim olur biterdi Daha fazlası polemiğe gireceğinden pek birşeyde yazmak istemiyorum açıkcası.Fakat yinede göstermiş olduğum bu tepkimi hoş karşılayacağınızı düşünüyorum.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ice Cube -- 21 Ekim 2008; 13:34:27 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: RedStar

    Senna büyük pilottu. Gerçekten çok büyük pilottu. Ama tanrı değildi. Gelmişi geçmiş en büyük yarış pilotuda değildi. Bu kadar marka olmasının en büyük nedeni malesef ki yarışırken pistte ölmesi. Öldükten sonra adının kasti olarak ticari bir marka haline getirilmesi, adına saatler, motosikletler, hayır dernekleri aklınıza ne geliyorsa yapılması, bir çok şeyin onun üzerinden politize edilmesi, yani çok çirkin bir şekilde ölümü üzerinden rant sağlanması, işte Senna ismini bu kadar şöhret yapan bu. Senna yaşarken şu an olduğu kadar büyük bir marka değildi. Senna nın büyük rakipleri vardı. Piquet, Prost, Mansell, aralarında şampiyonluk görmüş olanlardı. Prost aralarında bana göre en iyisiydi. Profesör Prost denirdi. Senna dan da daha çok sevilirdi. Senna ve Piquet herzaman kötü, agresif, hırçın çocuklardı. Prost ise beyefendi idi, rakiplerinin saygısını ve sevgisini herzaman kazanmıştı. Bunu kendi takımını kurduğunda yine bir dönem kendine takım arkadaşı ve rakip olan Jean Alesi nin onca iyi takım varken Benetton ile sözleşme uzatmayıp seve seve takımına koşması ilede birkezdaha kanıtlamıştı. Senna ile beraber yarıştıkları 2 sezonun ilkinde sadece 3 puanla şampiyonluğu kaybetmişken 2. sezonunda 16 puan farkla ezip geçmişti. O dönemler 16 puanın değerini şimdiki ile kıyaslamayın. İlk 6 pilot puan alır yarış galibide 9 puan kazanırdı..! Üstelik bir sezonda da şlimdiki gibi zibil sürüsü sayıda yarış yoktu. 15 bilemedin 16...

    Şimdi bunları niye anlattım...Şunun için. O dönemin bütün pilotları birbirleri ile kıyasıya bir mücadele içindeydi. Hepsi çok yetenekliydi. Özellikle o dönemin otomobilleri düşünüldüğünde. 4 kez şampiyon olmuş Prost u, 3 kez şampiyon olmuş Piquet i, 92 şampiyonu Mansell ı ve diğerlerini yok sayıp, Senna yı sadece ölümü ile tanımış olanların onu başka bir dünyadan gelmiş gibi göstermeleri bütün bu pilotları izlemiş olanlarda hazımsızlık yapıyor evet. Ölen Senna değil Prost olsa idi ne olacaktı? Yada Mansell? Olacak olan bugün Senna diye yaygara koparanlar onun değil diğerinin yaygarasını koparacaklardı ve biz yine onların karşısında olacaktık.


    Respect. Excellent.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Ice Cube
    Senna'yı sevmenin sizleri ayaklandıracağını bilseydim inanınki söylemezdim olur biterdi

    Teşekkürler



    Bununla ne alakası var? Tabi ki Senna yı hepimiz seviyoruz, büyüklüğünü de kabul ediyoruz. Ama Senna adının geçtiği heryerde daha onun tek bir yarışını bile izlememiş olanların dahi Senna şöyleydi böyleydi devdi yenilmezdi en iyisi oydu gibi zırvaları birdenbire havalarda uçuşturduğu için bizde bıktık artık. Yoksa ne Senna ya karşı bi gıcıklığımız var nede sana karşı, yanlış anlaşılmasın. O mesajımda farkedilmesi gereken ana nokta Senna nın bugün bu derece büyük bir marka haline getirilmiş olmasının nedeninin ne olduğuydu.


    edit:imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedStar -- 21 Ekim 2008; 15:42:14 >




  • quote:

    Senna'yı sevmenin sizleri ayaklandıracağını bilseydim inanınki söylemezdim olur biterdi


    @RedStar latife yapıyorum yahu ,her şeyi çok ciddiye almayın

    Senna'nın durumu Muhammed Ali ve Che Guevara'ya çok benzer.Ölümünden sonra rant sağlanmış olması bir gerçek ve şüphesizki yarış esnasında ölmüş olması ve deli karakterli renkli bir pilotun kaybedilmesi onu F1 dünyası için daha ön plana çıkarttı. Zaten sporun her dalında bu tür oyuncular hep daha fazla prim yapmıştır.Tabiiki Senna da başka bir hareket yoktu demiyorum,sizde demiyorsunuzki bu yanlış bir tesbit olurdu.Şüphesizki hepimizin kabul ettiği gibi çok önemli bir pilottu, demeçleri olsun yaptıkları olsun hep bir aksiyondu,ayrı bir tad ayrı bir renkti. Benim onu sevmemin nedeni ise F1 ı onunla tanımak,onunla heyecanlanmak ve daha ozamalar küçük bir çocukken sürüşüne hayranlık duymamdan kaynaklanıyor.




  •  Sizce F1'in gelmiş geçmiş en iyi pilotu kim?


    Not: Puanlar mevcut 25lik usule göre hesaplanmıştır.
  • Bence tartışmasız Ayrton Senna. Ne kadar az bir resital sunsa da bizlere bu kadar insan için hala gelmiş geçmiş en iyi pilot olarak anılması bunun kanıtıdır bence. Efsanevi İnterlagos performansını bilenler farklı düşünmez bence
  • Schumacher derim başka da bir şey demem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senna açık ara en iyisidir. Ondan sonra benim için Kimi Raikkonen gelir Kimi yi bilen bilir..
  • Ben yeni jenerasyondanım .2005 den beri takipteyim.O zamandan beri Alonso...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.