Şimdi Ara

Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (738. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
14.790
Cevap
530
Favori
1.193.340
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 736737738739740
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fottili kullanıcısına yanıt

    Şu ayda alınan erken hasat yağın rengi yeşil tonda olmalı,sarıya az bakabilir ama yeşil tonda olmalı. Ekim-Kasım-Aralık ayında alınan son sezon erken hasat sarı isemo yağ ya erken hasat değildir yada önceki sezonun erken hasadıdır. Önceki sezonun erken hasadı bile 1 yıl sonra tam sarı olmuyor,az da olsa yeşile bakıyor.

    Forumda erken hasat diye hem de pahalıya yağ alıp berrak sarı çıkınca bunu firmaya sorunca firmadan, erken hasat dinlenince sarı oluyor cevabı verilenler var,forumda okuyorum.

    Dinlense de asla o seviye berrak sarı olamaz, hele son sezınun erken hasadı asla 3-4 ayda dinlense de sarı olmaz. Yani son sezonun erken hasadını Aralk ayını geçtim,şubatta bile alsanız yeşile bakmalı. Filtresiz ise daha çok yeşil olmalı.

    İyi filtrelenmiş ve 1 ay dinlenmiş erken hasat zeytinyağı genellikle koyu yeşil değil,sarı yeşil arası oluyor iyi filtrelendiği için + biraz da dinlenmenin etkisiyle.

    Bu bilgiler bir yana zeytinde yeşil hasat ile olgun (kahverengi) hasat arasında alaca denilen bir zeytin rengi var,bu aralar rağbet görüyor ki ben de seviyorum,yağının rengi yeşil olmuyor,sarıya bakıyor ama açık sarı değil,turuncu gibi bir tonu oluyor. Yalnız allaca dönemini yakalamak zor,çabuk olguna geçtiği için fazla yağını yapabilen yok. Biraz geç kalırsan olgun zeytin yağı oluyor içmek için zevk vermiyor.

    Alaca süresi kısa,zeytinleri yıpratmadan hızlıca toplayıp en geç 9 saat içinde hızlıca sıkmak içim fazla sayıda insan gücü olanlar bunun yağını yapıyor satıyor.

    Zeytinlerin zamanında çabuk toplanmasında insan sayısı önemli. Bazen yüzlerce ağacın 2 günde toplanması sıkılması gerekiyor. Sıkılacak zeytin yağmur yerse rengi de lezzeti de olumsuz etkileniyor. Bu yıl,geçen sezon gibi çok memnun etmeyecek,idare edelim. Bem mesela geçen sezon erken hasat yağ aldığım firmadan geçen sezonun yağının kalitesini beklemiyorum.Geçen sezona göre daha az lezzetli zeytinyağı olacağına hazırlıklıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Askaparta kullanıcısına yanıt

    Filtreli ürünü de açtım. Filtresiz ürüne göre , koku her şişeyi açtığımda net şekilde geliyor ve tipik bir trilye cinsi zeytinyağı kokusu var. Yağda herhangi bir kusur yok. . Filtresiz ürün içerisinde posa vardı ,doğal olarak bu ise berrak ve rengi daha belirgin bir yağ.


    Bunların dışında yağı değerlendirecek olursam. Yakıcılığı güçlü ,acılığı yok denecek kadar az, meyvemsiliği yüksek sayılabilecek bir yağ. Aynı anda geçen senenin 2 litrelik Nova Vera trilyesini kullandım.Hatta onun sonlarına gelmişti. Karşılaştıracak olursam Nova Vera trilye geçen senenin olmasına rağmen daha güçlü bir yağ. Hemen her konuda benzer olduklarını söyleyebilim ayrıştıkları yer acılık. Granpa her ne kadar tazeliğiyle vursa da ,Nova Vera da acılıkla beraber gelen meyvemsilikle daha güçlü hissetiriyor.

  • Nova Vera’nin bu sezon tattigim 4 cesit urunu de kusurlu cikti, benzer tecrube yasayan var midir?

    Satin alip tattigim urunler: Hepsiburada’dan Organik, filtresiz ve kusurlu cikti, urunun filtresiz oldugu belitilmemisti.

    Trendyol: Memecik filtresiz ve kusurlu, filtresiz oldugu belirtilmemisti.

    Digerleri Organik, Trilye ve Ayvalik: Urunler filtreli fakat Organik bariz, Trilye orta, Ayvalik hafif kusurlu ve urunlerin nefeseti iyi degil.

    Aralarindaki en iyisi sanirim Ayvalik, o da bence en az kusurlu oldugu icin. Bir kisi daha bahsetmisti sanirim Ayvalik cesidinde yagli boya (ransid) kokusu var diye.

    Nasil oluyor da kendine dunyanin en iyi ureticilerinden birisiyiz diyen bir firma boyle kusurlu ve kotu urunleri fahis fiyatlarla satabiliyor anlayamiyorum acikcasi.

    Tattigim diger bir urun de Buta Assos Odin, cesidini bilmiyorum, malesef bu urun de hafif kusurlu.

    Malum, siseler 25-30 avro arasi degisiyor, Avrupa’da boyle bir fiyatlama yok! En kralinin litresini 11-15 avro arasi bulabilirsiniz.

    Bu fahis fiyatlara kimse kusurlu ve dusuk kalitede urun tuketmek istemez; kusurlu urun satmak da kesinlikle kabul edilemez!

    Bu ureticiler bu kusurlu urunlerle normalde bir tane bile odul alamazlar, demek ki yarismalara bambaska ozel uretilmis ve saklanmis urunleri gonderiyorlar, musterilere de boyle kusurlu olanlari, yazik..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sizma -- 18 Ocak 2024; 17:3:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • zeytinhouse.com sitesini kullanan veya alışveriş yapan arkadaşlarımız varmı? Çok fazla firma ismi var, bize uygun olabilecek yeni zeytinyağı üreticisi bulabliriz diye düşünüyorum. Forum olarak az sayıda belirli firmalarla ilgileniyoruz. Yeni alternatifler olsa çok iyi olur, ama güvenebilirmiyiz bilemiyorum. Görüşlerinizi alabilirmiyim.

  • Arkadaşlar yok mu güel bir salatalık kahvaltılık bir zeytinyağı ? novavera indirime girmiş anncak yazılanlar uzaklaştırdı beni . öneri bekliyorum teşekkürler

  • Kasım ayının sonunda İtalya'ya gittim, Marketlerde zeytinyağının litresi 8 euroydu, hatta bazı marketlerde black friday kampanyasıyla 5,99 euroya zeytinyağı satılıyordu... Yılbaşı zamanı da Dedeağaç'a gittim, orasının tek turisti Türkler olduğundan dolayı fiyatları iç bölgelere göre biraz daha pahalı ama buna rağmen marketlerde 7-8 euroya litrelik zeytinyağı varken özel üretim tesisinde satış fiyatı 10 euro civarıydı, ki müşterilerinin büyük çoğunluğu Türkler olduğundan fiyatları arttırmışlar... Benim anlamadığım, İtalya olsun Yunanistan olsun euro ile işçi çalıştırıyorlar, yakıt giderleri euro ile, dükkan giderleri euro ile ama ne hikmetse bizden ucuza satıyorlar... Burada bir yanlışlık yok mu? geçenlerde birisinin Amazon ispanya üzerinden 5 litrelik zeytinyağı siparişi verdiğini, kargo ve vergiler dahil yine Türkiye'den ucuza geldiğini gördüm...

  • Merhaba yağ fiyatlarının çok artmış olması nedeni ile tercihlerinize kolaylık olması için Balıkesir/Ayvalık yöresinden internet ile Ali Kemal Bey Zeytincilikt web sitelerinden almış olduğum filitreli ve filitresiz yağlarla ilgili bunları yazıyorum. Uretici ile ürünleri almadan telefon ile bilgi aldığımda ürünün sadece kendi bahçelerinden toplanmış zeytinlerden oldugunu iletti. Tadı gayet güzel, meyvemsi güzel bir kokusu var, boğazda rahatsız etmeyecek hafif bir acımsılığı var. Zeytinyağının ilgilisiyim ama bir gurme değilim. tattırdığım diğer aile dostları gayet beğendi. Bende gayet beğendim. Memnun kalınacağını düşünüyorum.Enflasyon nedeni ile fiyatlari yazmıyorum çok oynak. Ödüllü firmaların bir iki tık altında fiyatları, cok pahalı değil ama ürünün kaltesine göre değer. Bu yörenin zeytin yağını denemek isteyen olur ise bu butik firmaya şans tanıyabilirsiniz. Saygı ve sevgilerimle. Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 2023 Hermus Arbequina gercekten guzel fakat bahsedilen tatlarin cogunu almiyorum tabii, paylasiminizdaki liste bana da biraz sallama geldi. Yarim litre siseyi Kasim'da 630tl'den almisim, simdiki fiyat ise 750tl; acik konusmak gerekirse bu firsatciliktan baska bir sey degil. Bir de online magazalarinin altyapisi berbat, verilen siparisin takip numarasi ne gonderiliyor ne de siparis detaylarinda bulunuyor. Musteri servisi ile iletisime gecip istemek gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memker -- 18 Şubat 2024; 2:3:10 >
  • melekut M kullanıcısına yanıt

    Bilgilendirme için teşekkürler. Keşke grup adına bir indirim kampanyası yapılmış olsaydı :)

  • memker M kullanıcısına yanıt

    Hermus Arbequina Los Angeles’ta bronz madalya almis, ayni zamanda robusto demisler, demek ki urun guclu bir urun ama dengesiz, hem de gumus bile alamadigina gore epey dengesiz.


    Hermus’un 2 bronz ile kapattigi gunu Nova Vera 6 altin 4 gumus ile kapatmis, iste kendi siseni kendin gonderince boyle oluyor. Ben Nova Vera’nin satistaki urunlerini yarismalara gonderdigine kesinlikle inanmiyorum, Hermus’a inaniyorum, sonuc ortada - 2 bronz..


    Yarismalar konusu daha once cok tartisildi, bence kendi siseni kendin gonderdigin surece sonuclarin hicbir onemi yok, 2-3 uretici haric hepsi dumen..


    Nova Vera’nin bana gelen 4 sisesi de kusurluydu, hem de oyle boyle degil, buram buram ransid ve urunlerin nefaseti hic iyi degildi. Komili’ye alisan birisi yere goge sigdiramayabilir onu bilemem, ama yarismalara giden numuneler kesinlikle ozel uretilmis ve cok cok iyi saklanmis urunler, ona eminim.


    Nova Vera fanboylari bile son 4 senedir bu urericinin hicbir urununu ovemedi, Elvan Uysal Bottoni bile bir tane NVG yagini kalite olarak ovmedi, o bile varsa yoksa Hermus dedi gecti..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sizma -- 8 Mart 2024; 19:13:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • elturco78 E kullanıcısına yanıt

    Hicbir ozelligi olmayan, markasi olup da su forumda bir kere bile ovulmemis, muhtemelen kusurlu urunlerin litresi 30 avroya satiliyor. Alan var mi bilmiyorum ama bu firsatciliktan baska bir sey degil malesef.


    Gecenlerde Fransa’dan ithal edilmis muthis lezzetli bir tereyagini 250 grami 60 kusur liradan bulunca stokladim, attim buzluga. Sicak yemeklere bunu kullaniyorum, kizartmalara Komili banmalik, o d’à epey ucuza gelmisti, olmadi Yunan’dan 5’lik tenekeleri. Soguklara da ithal urunler.


    Italya’da muthis otesi Coratina veya Ispanya’da bu dunyadan olmayan Picual’in litresi 12-15 avro arasina gidiyor, hala gecen sene Italya’dan indirimde litresini 10 avroya direk ureticiden aldigim bag-in-box Coratina’yi kullaniyorum, bir bucuk senelik urun, hala ilk gunku tazeliginde, muthis nefasetli bir urun, Turkiye’de henuz bu kalitede uretilmis, zamana dayanabilecek bir urune rastlamadim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizma S kullanıcısına yanıt

    Vizesi olup da Yurt dışına gidenler alışverişlerini oradan yapsınlar... Dedeağaç Türk turist kaynadığı için fiyatları Yunanistan'ın geneline göre bir tık yukarıda ama Selanik, Atina tarafına gittikçe daha uygun fiyata bulunabiliyor... İtayla ve İspanya'ya gidenler de bagaj hakkı varsa dönüşte atsınlar 5 litrelik teneke, burada rahat ederler... Hem kaliteli ürün almış olurlar hem de salak yerine koyulmamış olurlar.

  • elturco78 E kullanıcısına yanıt

    size katılıyorum,fakat giriş çıkışlarda gıda ürünlerinde kısıtlama var diye biliyorum

  • Hermus satmak için zeytinyağı üretmiyor, ego tatmini gibi bişey. Değeri parayla ölçülemez Hermus erken hasat zeytinyağının. İlla alacağım içeceğim ölümsüz olacağım diyorsanız sizi kırmıyorlar,sınırlı sayıdaki ürünlerden uyguna veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizma S kullanıcısına yanıt

    Hocam markası nedir tereyağının? Türkiye'de satılıyor mu?

  • Sizma S kullanıcısına yanıt

    Merhaba. Foruma hoş geldiniz, zenginlik kattınız.

  • elturco78 E kullanıcısına yanıt
    Dedeağaç tarafından alınabilecek bir marka önerebilir misiniz!?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pis@gor kullanıcısına yanıt

    Kyklopas olive mill diye bir yer var, Dedeağaç'tan sahil yolundan Makriye giderken sağ tarafta ağaçların arasında bir yer... Satış bölümünde bir Türk çocuk var, bilgi ve tadım yaptırıyor, biraz turistik olduğundan fiyatları bir tık yukarıda... Normal zeytinyağının yanında farklı meyvelerle harmanlanmış yağlar da var... Portakallı, Narenciyeli, Limonlu, sarımsaklı, nane ve daha birçok farklı karışımları da var... Ben resimdeki 3 taneyi aldım ve çok memnunum.


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler


    Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler




  • elturco78 E kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim, 1-2 ay içinde gitmeyi planlıyorum. Mutlaka uğrayıp bakacağım.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 736737738739740
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.