Şimdi Ara

SKYSTAR 2 V2.6 VE BIOSTAR TA690G ÇAKIŞMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.070
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BIOSTAR TA690G VE SS2 V2.6 TV KARTI ALDIM. kartı pcı yuvasına taktım. CD deki yönergeleri izleyerek önce donanımdan ağ bağdaştırıcılarından kartı tanıttım. Buraya kadar herşey normal. Ancak cd den setup yükledikten sonra bilgisayarı kapatıp açması gerektiğini söylüyor. Bu da tamam. Ama bilgisayar açılınca donup kalıyor. Bir kaç kez denedim olmadı. Sonra güvenli modda açıp bilgisyarı bir önceki zamana geri aldım da sorundan kurtuldum. Şimdi bu kartı geri vermeyi düşünüyorum. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı? Ya da karşılaşıp ta sorunu çözen var mı?http://www.thgtr.com/community/showflat.m?Cat=&Board=mb&Number=176232&page=0&view=collapsed&sb=5 sitesinde asus anakartla uyumsuz olduğunu yazıyordu. Acaba bunda da böyle bir şey mi oldu? Ne dersiniz.







  • anakarttan kaynaklı olabilir, bazı anakartlar skystar2i ekran kartı ile çakıştıyor, başka ekran kartı ile dene derim.
  • Bence anakartı değil de tv kartını değişsem iyi olacak. Ama hangi tv kartı?
  • ikisinide yeni aldığını söylüyorsun öncelikle ss2 iki kartını başka bir bilgisayarda dene kart problemli olmasın....
    Ha birde şu sorum olacak anakart aldıktan sonra windowsu sıfırdanmı kurdun yoksa direkt sürücüleri tanımasını yada sistem onararakmı kurulum yaptın?
  • kaangurcan cevap yazarken kafadan sallama birşey yazmadım, ekran kartın çakışıyordur, sen yazmışsın az önce görüntü donuyor diye, ekran kartını değiştir düzelir, tv kartıyla ilgisi yok bunun, anakart çakıştırıyor daha kaliteli bir anakart alsan bunlar gelmezdi başına.
  • Hocam, aslında yeni bir donanım yaptım. Monitor dahil tüm parçalar yeni. Yani her şey sıfırdan. Konfigürasyon şöyle:
    AMD ATHLON 64 X2 DUAL 4000+ 2.1GHz (SOKET 940) KUTULU İŞLEMCİ 65NM(BRISBANE)
    SEAGATE 250 GB, 7200 RPM, 16 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.10
    SAMSUNG 19'' 931BW SİYAH LCD MONİTÖR
    LOGITECH X230 2+1 32W RMS HOPARLÖR
    FRISBY CR095 3,5" USB 2.0 INTERNAL KART OKUYUCUSU
    HP DESKJET F4180 ÇOK FONKSİYONLU YAZICI CB584A
    TWINMOS 1GB PC6400 800Mhz DDR2 MEMORY (TWINMOS CHIP)
    REXPO HPC012 6 IŞIKLI DivX KAYIT YAPABİLEN + MİKROFONLU WEBCAM
    POWERCOM IMD 1000AP Digital
    "ASUS DRW-1814BLT 18X LIGHTSCRIBE SATA DVD YAZICI
    "
    SkyStar 2 TV/PVR Dijital Uydu TV Kartı -2.6D Versiyonu
    ASUS TA9A1 350W SIYAH KASA
    BIOSTAR TA690G SOKET 940 PCI-E 16 ATI 512 MB VGA+ HDMI ANAKART.
    Xp pro yükledim. Her şey yolundaydı. Taaa ki skystar setup programını çalıştırana kadar. Sonrası malum. Ana kartı forumlarda çok övdüler. Bu yüzden aldım. Ekran kartı onboard ATI1250 512mb. Sizce ne yapmalıyım?




  • Arkadaşım öncelikle dediğim gibi SS2 kartını bir başka bilgisayarda veya aldığın yere götütürp bir denettir. Sorun yoksa anakartyımdan vazgeçmem diyorsun o zaman avermedia veya ss3 al derim
    Bu arada sistemin hayırlı olsun güle güle kullan...
  • esenlik yanlış yönlendiriyorsun arkadaşı, ss2,ss3 twinhanla alakasız, tipik ekran kartı çkışması var başka model ekran kartı bul arkadaşlarından bir yerden onunla dene anakartın üzerinde vga çıkış varsa ekran kartını çıkarıp dene. gereksi yere masrafa gireceksin.
  • Tavsiyeler için teşkküer ederim. önce başka bir anakarta takıp deneyeceğim. Sonra da duruma göre karar vereceğim.
  • asus p5b ve ss2 kullanıyorum sorunsuz.
    birde ss2 kartını en alt pcı slotuna takın diye duymuştum asus un bazı anakartları için birde onu dene
  • ekran kartının ve tv kartının sürücülerini güncelleştir, muhtmelen bu iki sürücüde bir çakışma söz konusu...
  • Hem alt hem de üst PCI slotuna da taktım, tüm sürücüleri de güncelleştirdim olmadı. TV kartı bozuk mu diye başka bir bilgisayarda denedim, hemen oldu. Kart sorunsuz. Kartı 10 gün önce Gİgatek ten almıştım. Telefon açtım ve kartı avermedya ile değişelim dedim. Bizim değişme süremiz 8 gün dediler kabul etmediler. Tüketici koruma kanununa göre bu süre 15 gün değil miydi?
  • Bildiğim kadarıyla 8 iş günü arkadaşım tam olarak ne zaman aldın kartı? C.tesi pazarları sayma 8 işgünü yapmıyorsa git hakkını ara...
    Bu arada ihtimal biraz zayıf olsada anakart slot yollarında problem olma ihtimalinide unutma... Bence sen Anakartı değişmeye bak inceledim fiyat ve özellik için güzel anakrt ama alırsın avermedia'da çalışmazsa ne olacak???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esenlik -- 18 Eylül 2007; 12:41:53 >
  • tüketici kanununa göre değiştirme süresi 1 ay, anakartı yada ekran kartının modelini değiştirmeye bak.
  • Dünya'yı taradım. Aynı anakartla birlikte aynı tv kartını kullanan bir kişi bile bulamadım. En azından benim gibi uyumsuzluk yaşayan biri var mı bilemiyorum. Arkadaşta avermedia var. Şimdi onu deneyeceğim. Bakalım ne olacak . Sonucu buraya yazacağım.
  • bende var ss2. milletin kafadan sallamalarina aldirmamani tavsiye ederim.ne anakarti ne de skystar tv kartini degistirmene gerek yok. ayni anakart ve ayni DVB kartini kullaniyoruz. hic bir problem yasamadim simdiye kadar. hatta vistada bile driver zorlugu ceken skystar 2c yi vistada kullaniyorum. herhangi bir problem yok.

    msn den aksamlari bana ulasabilirsen yardimci olabilirim. iyi gunler
  • Sayın Kallavi, yüreğime su serptiniz. Sağolun. Ancak merak ettiğim şu: Sizdeki anladığım kadarıyla "SkyStar 2 rev.2.6C". Bendeki ise "SkyStar 2 rev.2.6D". C ve D versiyonları arasında acaba ciddi bir fark mı var. Bilmiyorum. Akşam müsait olduğunuzda msn den sizinle görüşmek isterim . Yardımınız için teşekkür ederim.
  • ayıp ettin şimdi yazdığım şeylerin hiçbirini kafadan sallamadım bugüne kadar, biosta fark olabilir, anakartın versiyonu değişik olabilir, inşallah halledersiniz olayı, üzmek istemem, anakart ekran kartından birisi değişmeden bu işi çözmek kolay olmayacak gibi görünüyor başarılar, sonucu foruma yazmayı unutmayın.
  • Burada paylaşılan bilgiye kafadan sallama demek senin ve kimsenin haddi değil...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.