Şimdi Ara

##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ## (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
1.259
Cevap
1
Favori
78.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar makinanın yapım yeri neresi? çin malı değildir inşalllah.bir de tripod yuvasının plastik olması ve pil kapağının kilitsiz olaması problem mi sizce?
  • Gerçekten incelemelerde bariz üstünlüğü var gibi s3 ve h5 e karşı.İnşallah fiyatı da uygun olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tawara

    arkadaşlar makinanın yapım yeri neresi? çin malı değildir inşalllah.bir de tripod yuvasının plastik olması ve pil kapağının kilitsiz olaması problem mi sizce?


    değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    işte benim hiç katılmadığım bir fikir. neyle kıyaslayalım o zaman. fiyatları aynı, objektif aralıkları benzer. boyutlar aynı. tam olarak h5 ve s3 ile kıyaslanır. hatta fuji9500, samsungpro815 hep aynı kategornin makineleridir.
    zaten dprewiev h2 ve s3 ile kıyaslamış.


    Sanırım ben demek istediğimi yanlış anlatmışım, yani bu makinanın rakibi aslında onlar ama içlerinde tartışmasız en iyisi demek istemiştim Yani rakibi değil gibi bir anlam çıkmış ama hata benim yanlış ifade ile yazmamda.

    Pardon Saygılar.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alehar

    supersonicbluepearl doğru söylemiş, smartzoom denilen şeyin aynısını hatta daha iyisini PC de yapabilirsin!
    ayrıca bu karşılaştırmalı fotoğrafların üzerinde söze gerek kalmadı !!!
    quote:

    Orjinalden alıntı: cabri

    S6500
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    H5
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    S6500
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    H5
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##


    sony belki daha tatlı renklere sahip ama gerçekci değil galiba.





    üffff, abi var ya, burnunuzdan kıl aldırmıyorsunuz ha;) bu makineyi kullanıyorum ben h2 yi yani, dijital zoom da var, smart zoom da. aynı şeyi makinede yapamam diyorum, siz yaparsınız diyorsunuz. bunu anlamanız için elinize alıp çekmeniz lazım. bunun işe yarayıp yaramadığını, croplayarak da aynı sonuca ulaşılıp ulaşılamayacağını kullanan biiri.
    neyse şimdi gitmem lazım, öğleden sonra fırsat bulursam ne işe yaradığını anlatmaya çalışırım, resim filan da yükleyerek.




  • buffalo, mesele burundan kıl aldırma meselesi değil. Sana yukarıda bir link verdim keşke zahmet edip okusaydın. Üstellik bende de Sony'nin W5 modeli var, bu yüzden Smart Zoom nedir Precision Zoom nedir az çok biliyorum. Söylediğim gibi yukarıdaki linke bak lütfen.
  • orada yazılanlara bir itirazım yok zaten, demek istediğim farklı bir şey. ve burnundan kıl aldırmama lafını espri mahiyetinde söyledim, ileri kaçtıysa ya da kırdıysam özür dilerim

    52x zoom laf olsun diye koyulmamış h serisine. işlevi var. çeşitli açılardan bakalım;

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    bu sakayı 8-10 metre mesafeden 52x zoomla çektim. aynı mesafeden 12x zoomla 6 mp çözünürlükte bir fotoğraf çeksem ve croplasam kuşu , bu detayı elde edebilir miydim? arkanın flu olmayacağı kesin, makine kuşa değil, kadrajdaki her şeye odaklanacaktı ve bu sonucu elde edemeyecektim.

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    bu arıyı 2-2,5 metreden çektim, yaklaşıp çekmeyi denedim ama beceremedim, kaçıyordu. 52x le çektim yine. aynı mesafeden cropla yine bu sonuca ulaşamazdım. her şeyden önce çevredeki bir sürü ot, çiçek arıyı çekmeme engel zaten.

    anlayacağınız 52x zoomu bir çeşit telephoto olarak kullanıyorum, açıkçası makine buna elverişli. diğer makinelerdeki dijital zoom elbette hiç bir işe yaramıyor . smart zoom laf kalabalığı değil yani.

    ama , bir manzara çekti diyelim ve onun içindeki bir evi cropladım. sonuçta dijital zoomla aynı işlevi hatta daha iyisini bana sunacaktır, o noktada hemfikiriz.

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    150 metre kadar bir mesafe, yine 52x.

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    bu hepimizin sıklıkla karşılaştığı bir manzara, havada uçan ve çıplak gözle sadece arkadaki sis gözüken uçak. 52x zoom var bunda da. makineyi ilk aldığım sıralarda denemek için çekmiştim. aynı yerden 12optik zoomla çektim, max çözünürlükte. crop yaptıysam da ortada uçak filan yoktu.

    işte arkadaşlar, titreşim engellemenin en büyük avantajı burada. makinede titreşim önleme sistemi olmasa, imkansız, çekemem bunları. uçağı mesela, deklanşöre basarkenki el hareketim bile uçağı kaçırmama yol açar.

    özetle tüm espri odaklamak.
    *********************
    yukarıda zaten belirtmiştim, sonuçta 52x zoom ya da çok yüksek dijital zoomla çekilen nesnenin fotoğrafçılık anlamında bir değeri yok, bunlar sadece birer imaj, görüntü. bunlarınsonuçta 640x480 çözünürlüklü birer görüntü olduğundan, ciddi anlamda bozulma farkedildiğinden haberim var ve durumun farkındayım. yani, bakın işte 52x le süper şeyler çekiliyor demiyorum, berbat şeyler çekiliyor.
    ama işte, dalda bir kuş görünce içinizde ukde kalmıyor ve çekiyorsunuz.

    sonuçta 6500 , h5' ten iyi makine. h5 teki dijital zoom nedeniyle 6500 ün bir sürü üstünlüğünü görmezden gelemeyiz. iki makine arasında h5 hanesine bir artı mıdır?
    bence ufak, ama çok ufak bir artıdır. sonuçta 6500' ün daha çok artısı var.




  • Buffalo, orada yazılanları okumana rağmen hala ısrarla inkar etmeni alayamadım açıkçası... Ben sana şöyle bir soru sorayım, madem tüm olay odaklamada da hiç düşündün mü makine neden farklı mp boyutlarında farklı smart zoom değerleri veriyor ve hatta en yüksek çözünürlükte smart zoom kullanılmıyor?
    Çünkü belirli oranda CROP yapıyor makine, en iyi sonuç için de belirli kıstaslar koyuyor sana... Yani sonuç olarak bu fotoğraflarda aslında zaten senin max 12x'de yaptığın odak değeri geçerli sonrası allah kerim...
  • Arkadaşlar, teknik olarak ve teorik olarak tabiiki linkte yazanlar doğru ama, buffalo 'nun söylemeye çalıştığı başka bir şey, ve sanırım ben de yeni anladım. Aslında bahsettiği smart zoom özelliğinin çok uzaktaki küçük cizimleri çekerken sağladığı kolaylık sadece!! Ama tabii ki bi şekilde çekildikten sonra, PC de croplanarak elde edilen sonuç ile smart zoom neticesi çekilen obje açısındna birebir aynı olur. Bunu tartışmak mantıksızdır.

    Neticede fotoyu çekerken küçük bir LCDden görüyoruz ve aslında sensörde crop edilerek oluşturulsa dahi, vizörde veya LCD de görülen görüntü, düşük çözünürlüğe rağmen daha büyük oluyor. ne kadar crop ediliyor olsa da, sonuçta LCD çözünürlüğünden kat kat yüksek bir çözünürlük oluyor görülen...
    Bu anlamda sadece fotoyu çekerken sağlanan bir avantaj bu.

    Yani fotoyu çekerken crop edilmemiş görüntüye LCD den bakılıyor olsaydı, ekrana crop edilmemiş kısımlar da girmiş olacağı için asıl obje küçük görünüyor olacaktı.

    Fokuslamaya gelince, buffalo'nun söyleminde bana göre bir teknik hata daha var:
    "bu sakayı 8-10 metre mesafeden 52x zoomla çektim. aynı mesafeden 12x zoomla 6 mp çözünürlükte bir fotoğraf çeksem ve croplasam kuşu , bu detayı elde edebilir miydim? arkanın flu olmayacağı kesin, makine kuşa değil, kadrajdaki her şeye odaklanacaktı ve bu sonucu elde edemeyecektim. "
    Sadece gerçek fokal değeri ve diyafram DOF değerini belirler. dediğin gibi de yapmış olsaydın, odak noktan değişmediği sürece aynı bokeh'i elde ederdin kesinlikle!!

    Yani makina sadece kullandığı fokus noktasına odaklanabilir. Kadrajdaki herşeye odaklanabilme gibi bir lüksü yok. Zira o fokal uzunluk-diyafram-fokus noktası mesafesi için DOF değeri sabittir. Biz bu DOF'u z ekseninde nereye oturtacağımıza karar veririz sadece...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alehar -- 14 Aralık 2006; 14:19:08 >




  • supersonicbluepearl @

    ya inkar ettiğim bir şey yok, zaten yazdım oraya bunların sonuçta bir değeri yok diye.
    benim yazdıklarımı okudun mu?

    makinenin crop yapmadığını söylemedim zaten, elbette yapıyor ve zaten 52x zooma ancak vga çözünürlüğünde ulaşıyor.

    bir kuşu odaklayıp çekmekle bir dalında aynı kuşun da bulunduğu bir ağaç fotoğrafından cropla elde edilen kuş fotoğrafı arasında fark oluyor.

    ben zaten demiyorum ki '' dijital zoom makinenin optiğinin görmediği şeyi de görüyor '' diye. sadece çevreden soyutladığın ve yalnızca ona odakladığın fotoğraf croptan farklıdır, bunu söylüyorum .

    söylediğimin aksini ispatlamak için 10 metreden bir ağaç çek, sonra dalındaki kuşu cropla. bakalım aynı sonuca ulaşabilecek misin? arka plan flu çıkmayacak en basitinden.

    tüm iş odaklamada derken dijital zoom un odaklarken yardımcı olduğunu söylüyorum sadece.

    benim sakaya birazcık neat image uygulayalım bakalım.

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buffalo -- 14 Aralık 2006; 14:33:26 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alehar

    Arkadaşlar, teknik olarak ve teorik olarak tabiiki linkte yazanlar doğru ama, buffalo 'nun söylemeye çalıştığı başka bir şey, ve sanırım ben de yeni anladım. Aslında bahsettiği smart zoom özelliğinin çok uzaktaki küçük cizimleri çekerken sağladığı kolaylık sadece!!


    aynen öyle işte neyse uzatmayacağım h serisinden bir makine kullananlar ne dediğimi anlamışlardır zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buffalo -- 14 Aralık 2006; 14:32:03 >
  • Sevgili buffalo
    Yazdıklarımı tam anlamadığını veya benim iyi anlatamadığımı düşünüyorum. DOF ve bokeh konuları fotoğrafçılığın temel ileri konularından biridir ve hangi lens için hangi şartlarda hangi parametrelere bağlı olarak ne kadar DOF elde edilir, nasıl BOKEH oluşur bellidir. Tabii bokeh karakteristiği ve miktari lensten lense değişim gösterebilir.

    Ama odak derinliği ve bokeh açısından aynı lens için 3 tane belirleyici faktör var: Bunları tartışacak isen, ben yokum :)
    1) Diyafram
    2) fokal lenght
    3) çekilen (odaklanılan) objenin uzaklığı

    aralarında smart zoom veya başka bir özellik görebiliyor musun?


    quote:

    Orjinalden alıntı: buffalo

    supersonicbluepearl @

    ya inkar ettiğim bir şey yok, zaten yazdım oraya bunların sonuçta bir değeri yok diye.
    benim yazdıklarımı okudun mu?

    makinenin crop yapmadığını söylemedim zaten, elbette yapıyor ve zaten 52x zooma ancak vga çözünürlüğünde ulaşıyor.

    bir kuşu odaklayıp çekmekle bir dalında aynı kuşun da bulunduğu bir ağaç fotoğrafından cropla elde edilen kuş fotoğrafı arasında fark oluyor.

    ben zaten demiyorum ki '' dijital zoom makinenin optiğinin görmediği şeyi de görüyor '' diye. sadece çevreden soyutladığın ve yalnızca ona odakladığın fotoğraf croptan farklıdır, bunu söylüyorum .

    söylediğimin aksini ispatlamak için 10 metreden bir ağaç çek, sonra dalındaki kuşu cropla. bakalım aynı sonuca ulaşabilecek misin? arka plan flu çıkmayacak en basitinden.

    tüm iş odaklamada derken dijital zoom un odaklarken yardımcı olduğunu söylüyorum sadece.

    benim sakaya birazcık neat image uygulayalım bakalım.

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##





  • Bu arada saka kuşunu güzel yakalamışsın, doğada nadir bulunur. Nerde çektin?
  • eee nooluyor şimdi? 6500fd yi alıyor muyuz?
  • bulduğun yerde al
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alehar

    Bu arada saka kuşunu güzel yakalamışsın, doğada nadir bulunur. Nerde çektin?


    aslında gönül ister ki 50-500 bir objektifim olsun yanına da bir d2x olsun:) ama işte yok maalesef. çok seviyorum kuş çekmeyi, hiç çekemesen de önemli değil, peşinde 1 saat doğada dolaşman bile yeterli. insan açılıyor. 70-300' ün yeteceğini bilsem ki çok kere yetmeyecektir, hemen bir dslr alırım.

    aslında nadir değil saka, hemen hemen tüm ülkemizde görülebilir. ama büyük şehirlerde görülmesi pek kolay değil. çünkü kentlerde barınamaz, alçak fundalıklar, buğday tarlalarının kenarlarında görülebilir. küçük ağaçların içine yuva yapıyor.

    bu fotoğrafı yazın iş için 1 haftalığına gittiğim bayburt-erzurum arasında bir yerde çekmiştim. güzel yolculuktu, trabzondan erzurum a, oradan da artvin e kadar gitmiştim ve yolculuk boyunca ''neden bir dslr ve teleobjektifim yok'' diye hayıflandım. çünkü envai çeşit kuş gördüm. kartallar, kızıl şahinler, arı kuşları. doğudan batıya ciddi insan göçü var ve bu kuşlara yarıyor


    @znk; al sen bu makineyi:) ama 1000 liradan fazla vereceksen dslr al.




  • 10MP 400D de 70-300 (450mm) olur ki bu çözünürlükte kuş çekmek için yeter aslında. Hayvan&doğa fotoğrafçılığına meraklıysan bi düşünmelisin bence...

    Bu arada haklısın, ben doğa'da derken büyük şehirlerin etrafında kastetmiştim. Malesef artık başka gerçek doğa'yı yılda bir bilemedin iki kez görebiliyoruz :(
  • Gece çekimleriyle ünlü Fz 30 ve 6500fd. Resimler yukarda ismini verdiğim test sitesinden alıntıdır.

    fuji 6500
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##


    fz 30
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##


    fuji6500
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##


    fz30
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##




  • ISO kaç acaba?
    F30 daha doğal renkler vermiş beyaz dengesi açısından...
    6500fd daha net gibi ama aslında noise reduction daha ağır ondan...
  • ISO bilgisi göremedim ama başka bir siteden de alıntı yaptım. ISO bilgileriyle.
    Yalnız ben 6500fd nin resimlerin daha çok beğendim daha net duruyorlar. noise reduction konusunu biraz açar mısın Alehar?

    6500fd

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    ISO 100
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    ISO 200
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    ISO 400


    fZ30

     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    ISO 100
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    ISO 200
     ##SLR-LIKE : Fuji S6000fd (s6500fd) İNCELEMELERİ##

    ISO 400



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabri -- 16 Aralık 2006; 5:03:53 >




  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.