Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak
    Qualcomm, mevcut en güçlü yongası Snapdragon 8 Gen 2 ile birlikte Apple’ın işlemcilerine hiç olmadığı kadar yaklaştı ve bazı alanlarda büyük farklarla geçti. Yeni gelen bilgiler ise Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3’te önceki nesil yapılan iyileştirmeleri geliştireceğini söylüyor.



    Snapdragon 8 Gen 2’de yaşanan performans sıçrayışının en büyük nedenlerinden biri, Qualcomm’un farklı bir CPU kümesine geçmesiydi. Firma, performans çekirdeği sayısını bu işlemcide dörde çıkarırken verimlilik çekirdeklerini ise üçe indirmişti. Snapdragon 8 Gen 3’te de bu kurulumun aynı şekilde devam edeceği ancak yeni Cortex-X4 sayesinde çekirdek hızlarının 3.70 GHz seviyesine çıkması bekleniyor.



    Snapdragon 8 Gen 3 performansta iddialı



    Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak
    Snapdragon 8 Gen 2’de bulunan Cortex-X3'ünün 3,20 GHz frekansına kıyasla yüzde 15'lik bir saat hızı artışı söz konusu. Bu saat hızı artışı da performansı doğrudan etkiliyor. Gizchina tarafından yapılan bir habere göre Snapdragon 8 Gen 3, Geekbench’te tek çekirdek performansında 1930, çok çekirdek performansında ise 6236 puan almayı başarmış. Bu değerler Snapdragon 8 Gen 2 özelinde sırasıyla yüzde 30 ve yüzde 20 performans artışı anlamına geliyor. Mevcut 8 Gen 2 zaten Apple’ın A16 Bionic işlemcisine çok yakındı ve 8 Gen 3 görünüşe göre performans konusunda A17 Bionic’in önünde olabilir.



    Ayrıca Bkz.Google aramalarında Baby Yoda sürprizi



    Bilindiği üzere Qualcomm, “Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy” adında Galaxy S23 için daha yüksek frekanslar sunan özel bir işlemci geliştirmişti. Aynı durum “Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy” ile birlikte Galaxy S24 için geçerli olur mu bilinmez ancak eğer olursa çok daha yüksek frekans hızları bekleyebiliriz.



    Bununla birlikte Cortex-X4'ün saat hızının 3,70 GHz'e yükseltilmesi, Snapdragon 8 Gen 3'ün güç tüketimini önemli ölçüde artırarak daha kısa pil ömrüne ve daha yüksek sıcaklıklara yol açabilir. Qualcomm’un bu sorunu çözmek için üretim sürecinde iyileştirme yapması yani 4nm’den 3nm’ye geçmesi de pek olası durmuyor. Zira, Snapdragon 8 Gen 2’yi 4nm’de üreten TSMC’nin mevcut 3nm bantlarının tamamı Apple’a ayrılmış durumda.




    Kaynak:https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-3-clock-speed-details-of-cortex-x4/
    Kaynak:https://www.gizchina.com/2023/03/05/geekbench-snapdragon-8-gen-3-is-far-superior-to-apple-iphone-chips/







  • Islemci daha guclu oldugunda bugun yaptiginiz siradan islemleri daha efektif sekilde yapabiliyor, bu da size daha uzun kullanim, daha efektif islem gucu olarak geri donuyor.


    Islemci gucu arttiginda telefonun arka planda yaptigi tonla islem cok daha hizli gerceklesiyor, deklansor hizi, fotograf cekimi sonrasi isleme hizi, dinamik aralik performansi, yapay zeka islemleri, uygulama acilisi, animasynun hesaplanmasi, islenmesi vs vs vs hepsi daha hizli gerceklesiyor. Elinizde tuttugunuz cihazi basite indirgemeyin, ekrandaki simgeye dokundugunuz anda gerceklesen islemleri aklimiz almiyor diye ne gerek var dememek lazim.

  • 8+ ın dahi şu an açamadığı kastığı oyun yokken merak ediyorum bu kadar yüksek işlemcilerin ard arda çıkmasının müşteri açısında neye faydası olduğunu. Kimse telefonundan render yapmıyor. 8k video performansı içinse merak ediyorum kaç kişinin 8k video çektiğini. Hayatımız zaten instagrama fotoğraf atmaktan öteye geçmiyor. Onun için max 4 k 60 fps yeterli oluyor. Ki o bile çok yüksek boyutlara ulaştığından kaç video 4k 60 fps çekiliyor muamma. Oyun için desen genshinden daha ağır bir mobil oyun yok. Olay iyice enayi avına döndü.

  • romedon kullanıcısına yanıt

    kendi adiniza konusun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • romedon kullanıcısına yanıt
    genshinin agir olmasininda sebebi oyunun muthis grafikleri degil, multi platform olmasindan kaynakli dusuk optimizasyonu. ornek olarak ios cihazlarda android cihazlara gore daha iyi oynaniyor. yanilmiyorsam 120fps degeride gelmisti yine ios cihaz icin.

  • symbiat kullanıcısına yanıt

    Grafik ve detay seviyesi de oldukça iyi aslında. Oyun inanılmaz iyi derecede harita tasarımına sahip. O oyunu ne kadar da optimize etsen düşük cihazlarda çalışması imkansız. İos ccihazlarda daha iyi oynanıyor. Bende ipad air 4 var, çözünürlük konusunda ekran çözünürlüğünü kullanıyor 60 fps akıcı. Aynı oyunu telefonuma yükledim. Gen8+ ile herşey en üst düzeyde kasma yok ama çözünürlük sanki 720p gibi geliyor. Çimenler vs bi tuhaf. Hatta ekran görüntüsü alıp atıyorum.

    Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak




  • Üretim Samsung dökümhanelerinde yapılırsa zor geçer.

  • Kutudan çıktığı an önceden 6 ay ise şimdi 8 ay hadi olsun 12 ay sonuç olarak günün sonunda sonuç değişmiyor özgürlüğün getirdiği dezavantajlardan :) yani iş donanımla bitmiyor donanım yazılım uyumu ve yazılım stabil çalışması önemli ama android Windows gibi sistemlerde korumak çok zor
    Bu arada Her türlü Beckhmark testleri hikaye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0667FD738 -- 6 Mart 2023; 11:36:1 >
  • romedon kullanıcısına yanıt

    Islemci daha guclu oldugunda bugun yaptiginiz siradan islemleri daha efektif sekilde yapabiliyor, bu da size daha uzun kullanim, daha efektif islem gucu olarak geri donuyor.


    Islemci gucu arttiginda telefonun arka planda yaptigi tonla islem cok daha hizli gerceklesiyor, deklansor hizi, fotograf cekimi sonrasi isleme hizi, dinamik aralik performansi, yapay zeka islemleri, uygulama acilisi, animasynun hesaplanmasi, islenmesi vs vs vs hepsi daha hizli gerceklesiyor. Elinizde tuttugunuz cihazi basite indirgemeyin, ekrandaki simgeye dokundugunuz anda gerceklesen islemleri aklimiz almiyor diye ne gerek var dememek lazim.

  • 4 kümeli mi olacak yine?

    O zaman bu demektir ki 32-bit desteği hala olacak... Pfff bırakın şu 32-bit desteğini artık be abi.

  • Hep böyle haber olur sonra elma vurur masaya

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Apple hala iki performans çekirdeği üzerinden devam ediyor. Çekirdek sayısını artırmak performans açısından avantaj ama çekirdek sayısı ne kadar fazla olursa zar alanı da o kadar küçülüyor. Bu da sürdürebilir performansı düşürüyor. Yani throttle yeme dediğimiz handikap ortaya çıkıyor. Apple iki performans çekirdeği kullandığı için çekirdek başına düşen zar alanı daha büyük olduğundan ısınmayı da geciktiriyor. Sürdürebilirlik açısından avantaj sağlıyor. Sonuçta bilgisayar değil yani bu kadar küçük bir alanda iki performans çekirdeği üst seviye kullanıcılar için bile çok yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • romedon kullanıcısına yanıt
    telefonda 60fps sectiginizde sizdede overlocked uyarisi veriyor mu ? android cihazinizda yani ?

  • romedon kullanıcısına yanıt

    Snapdragon 845'li telefon ile yapamadığım iş yokSnapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak 

  • symbiat kullanıcısına yanıt

    evet ipadde de aynı

  • mevcut şartlarda sd778 bile gayet yeterli elimde 3 yıllık p40 var halen canavar gibi bunlar tamamen şov amaçlı insanlara ihtiyaçlarının olmadığı bir ürünü nasıl satabiliriz daha hızlısı ve daha güçlüsü mantığıyla maalesef bir çok kişide bu tuzağa düşüyor...

  • enon_485 kullanıcısına yanıt

    Belki performansta geçer de telefonu pili bitmeden 1 saat ancak kullanırsınız.

  • Iphone 14 Pro max'de bile hala 6 çekirdekli işlemci ve 6 GB ram kullanılması saçmalık, ekranı da 60 Hz üstelik. A16 ve A17 Bionic işlemciler düşük nm ile üretilmese Qualcomm'a karşı, pil tüketimi olarak da bir avantajı kalmazdı. Samsung S20 FE bile işlemci gücü haricinde, 8 GB ram 8 çekirdekli işlemci ve 120 Hz ekran desteğine sahip, S23 Ultra gibi 12 GB ram'li ve daha güçlü işlemcili modelleri saymıyorum bile. 100K deseler sadece ismi ELMA diye alacak fanlarının, donanımdan ne kadar anladıkları belli oluyor. Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 6 Mart 2023; 20:46:46 >
  • Thanarus T kullanıcısına yanıt

    Neresinden tutsan elinde kalıyor.

  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    iOS ve Android’in bellek yönetim şekillerinin birbirinden farklı olduğunu bilmeden bu yorumu yapman senin de donanımdan ne kadar anladığını gösteriyor. İkinci olarak iPhone 14 Pro Max’in ekranı 120 Hz. Üçüncü olarak Apple işlemcilerinin tek avantajı düşük nm ile üretilmesi değil. Sanki Qualcomm düşük nm ile üretilmiyor da Apple’ın oradan gelen bir avantajı var sanacaklar. Şu an S8G2 4 nm ile üretiliyor ve dört tane yüksek performans çekirdeğine sahip. A16 ise iki tane yüksek performans çekirdeğine sahip. Arada önemli bir fark var ve çekirdek sayısı avantajına rağmen render testinde A16’nın gerisinde kalıyor. A16 dediğin çip saniyede 17 trilyon işlem yapabiliyor. Ayrıca içersindeki ISS fotoğraf başına 4 trilyon işlem yapabiliyor. iPhone 14 Pro Max ile çektiğin fotoğrafı hiçbir Android’de aynı hızda çekemezsin. Fotoğrafın işlenme hızı tüm Android cihazlardan daha hızlı. S20 FE dediğin cihazda yakınlık sensörü bile yok. Samsung türlü türlü yerlerden kesintiye gidiyor. Bakıyorsun 120 Hz ekran 8 GB kağıt üzerinde eksiksiz görünse de kullandıkça cihazın eksiklerini anlıyorsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.