Şimdi Ara

Snapdragon 8 Gen 3 geliyor! iPhone’lar artık en hızlısı olmayacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Pil tasarrufuna olumlu etkisi varsa gelsin yoksa boşver  

  • Symbianist S kullanıcısına yanıt

    Bilmediğimi nereden çıkardın, bellek yönetimi tamamen yazılımsal yani IOS ile alakalı, basitçe arka planda çalışan program sayısını az tutma tekniği, işletim sisteminin de bellek miktarı kullanımı daha düşüktür muhtemelen.


    Bir sürü ofis veya reminder benzeri program ve oyun yükleyince ne olacak, IOS'un fazla ram'e ihtiyacı olmadığını farzetsek bile, 14 ve 14 Pro Max'de aynı ram miktarının kullanılması, Apple'ın yüksek modellerde maliyetden kaçması demektir, söylemek istediğim buydu aslında.


    Iphone tarafında sadece donanım gücü olarak değil, IOS gibi yüksek optimize edilmiş bir OS'ye sahip olması avantajı var. Iphone 14 için 60 Hz ekran kullanıyor diyecektim, yanlışlıkla Pro Max demiş oldum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Mart 2023; 10:39:25 >
  • Apple yeni model ekonomik SE 4 model telefolarında, 4 çekirdekli SE 3 modelindeki SoC'yi kullanmakdan çekinmiyor. S22 FE kadar fiyatı olur herhalde, çok kullanıcı dostu bir marka. Yüksek model telefonlarında ise, IOS var donanımı yükseltmeye ne gerek var mantığı ile 2030'a kadar 6 çekirdek 6 GB ram devam.



    wccftech
    iPhone SE 4 Could Fit In Your Existing iPhone 14 Case, Claims Latest Rumor, But Is Said To Feature An Older SoC
    https://wccftech.com/iphone-se-4-can-fit-in-iphone-14-case-but-use-older-soc/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Mart 2023; 12:30:52 >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    Bilmediğini yaptığın yorumdan çıkardım. Ekranını 60 Hz zannediyorsun hala. O yazılımlar senin benim için değil içerik üreticileri için. Telefonunda en güçlü mobil işlemciyi kullanan ve milyonlarca dolar Ar-Ge harcayan, bir telefonda cerrahi sınıf paslanmaz çelik gibi şimdiye dek kullanılan en kaliteli malzemeyi kullanan bir firmanın maliyetten kaçtığını söylemek abes olmuş. Apple üst seviye modellerde maliyetten kaçmaz. Kaldı ki iPhone 15 Pro serisinde seviyeyi bir üste taşıyıp titanyum kullanacağı konuşuluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    Hala aynı tip yoruma devam. Dört çekirdekli dediğin telefon render testinde S22 FE’ye toz yutturuyor. Hatta şu mesajı okuyun.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154454417

    Mesajın özellikle şu kısmını alıntılıyorum ki işlemci hızı anlaşılsın.

    quote:

    deklanşör butonuna basar basmaz iphone gibi fotoğraf çekmiyor. fotoğraf çekme butonuna bastığıktan yarım saniye sonra fotoğraf çekiyor. arada bekliyor. iphone da ise parmağını kaldırmadan çekmiş oluyor.

    araç içinde fotoğraf testine geçtik. yan camdan sürekli seri fotoğraflar çektik iki telefonla. iphone da giden arabalar yolda durmuş gibi çekerken, arkadaşın telefonunda fotoğraflarda ghosting sorunu vardı her şey iç içe girmişti.

    İşte burada işlemcinin fotoğrafı işleme hızı ortaya çıkıyor. İşte “kullanıcı deneyimi” kavramı tam da burada kendini gösteriyor. Üstelik bahse konu telefon A12 çipli iPhone XS. iPhone 11 bile değil. Boş boş çekirdek muhabbeti yapmanın lüzumu yok. Önemli olan çekirdek sayısından ziyade o çekirdeğin saniyede kaç trilyon işlem yapabildiğidir. Bunlar son kullanıcıyı ilgilendiren şeyler değil. Günün sonunda S22U’nun hala iPhone XS kadar seri fotoğraf çekip işleyemediği ayan beyan ortadadır. O mesajı sonuna kadar okuyun sadece bunlarla sınırlı değil birçok sorundan da bahsediliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Symbianist S kullanıcısına yanıt

    120hz degil, adaptif 120hz cogu seyde 120hz cıkmıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Snapdragon Gen 3, TSMC'nin 3 nm'sini kullanmayacak diyorlar, Apple'ın A17 Bionic işlemcisi ise 3 nm ile üretilecek. Bu arada kullandığım Snapdragon 865 işlemcili, 8 GB ram'li 256 GB depolama alanlı Galaxy S20 FE'den çok memnunum. Android 13 yüklü, eski model telefon olmasına rağmen, hızı ve ekran tepkisi çok güzel. Rakibi olan Iphone 11'e bakıldığında, donanım olarak daha geri olduğu rahatça görülür.


    8 GB ram 256 GB depolama alanlı S20 FE'nin şu anki fiyatı 13K, ekranı gerçek 120 Hz, kötü fotoğraf çektiği de söylenemez. IPhone isterse daha iyi fotoğraf çeksin, bu F/P'da rakip olamadıktan sonra önemi kalmıyor. IOS Android'den daha akıcı diyenler de, herhalde Galaxy S8 döneminde falan kaldılar.


    Bakıyorsun 120 Hz ekran 8 GB kağıt üzerinde eksiksiz görünse de kullandıkça cihazın eksiklerini anlıyorsun.

    Mesele işlemcinin çok çekirdekli olması değil, çekirdek gücü önemli ama bunun yanında, fazladan ram miktarı da önemli, Iphone 11 4 GB ram ile geliyor. Bunu diyene cevap bile vermemek lazım aslında, kullanmadığınız cihazlar hakkında atıp tutmayın.




    wccftech
    Snapdragon 8 Gen 3 Specifications Revealed In Massive Leak, Fewer Efficiency Cores, Next-Gen UFS Support, More Highlighted
    https://wccftech.com/snapdragon-8-gen-3-massive-specifications-leak-with-fewer-efficiency-cores/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Mart 2023; 16:55:46 >




  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    Evet, TSMC'nin 3nm'si şimdilik Apple'a özel. Şu an ben de bu haber hazırlıyorum ve A17 Bionic verimlilikte öne geçebilir fakat performanslar yakın olacak gibi görünüyor.

  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt

    14 pro ve pro maxin ekranı 120hz. İncelemeden , araştırmadan mesaj atarsanız,insanları yanlış bilgilendirirsiniz.


    apple (türkiye)
    iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max - Teknik Özellikler
    https://www.apple.com/tr/iphone-14-pro/specs/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogecoin kullanıcısına yanıt

    ProMotion adaptive 120 Hz desteğine Iphone 13 Pro ve Max modelleri ile başladılar, o zamana kadar Samsung orta seviye telefonlarında bile 120 Hz'i kullanıyordu, istenirse açıp kapatma da var. Iphone'daki 120 Hz sadece gerektiğinde, örneğin oyunlarda bu seviyeye çıktığı, diğer durumlarda aşağısında çalıştıran bir teknoloji demişler.




    mysmartprice
    How is iPhone 13 Pro's ProMotion Display Different From 120Hz Refresh Rate on Budget Android Smartphones - MySmartPrice
    https://www.mysmartprice.com/gear/how-is-iphone-13-pros-promotion-display-different-from-120hz-refresh-rate-on-budget-android-smartphones/





    Pil tüketimi verimliliği için başka nelerden kısacaklar acaba, hala Apple'ı savunmaya devam ediyorlar,  bir kere güney Kore üreticileri telefon ekranı üretiminde kullandıkları Super ve Dynamic AMOLED olsun, TV panellerinde kullandıkları LG'nin OLED ve Samsung'un QLED teknolojisi olsun, bu konuda liderler.




    wccftech
    OLED iPad Pro Could be Over 80 Percent More Expensive Than Current Models, More Expensive Than Some MacBook Models
    https://wccftech.com/oled-ipad-pro-could-be-over-80-percent-more-expensive-than-current-models-more-expensive-than-some-macbook-models/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 9 Mart 2023; 18:13:10 >




  • Cpt. Miller kullanıcısına yanıt
    Fazla çekirdek, fazla ram olunca dahamı iyi oluyor sanıyorsunuz? Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasaydınız keşke saçmalamışsınız. Android ve ios ap ayrı sistemler, android’in 8gb ram ile yaptığını ios cihazlar 4gb ram ile çok daha rahat yapabiliyor bu yıllardır böyleydi zaten. Yıllar önce ben iphone xr aldım cihazda 3gb ram var, aynı dönemde arkadaşım s10 plus aldı 8gb ram var. Aynı fiyatlara aldık telefonları.

    Vee yıllar sonra mevcut durumda;

    Hız olarak XR eziyor.
    Batarya performansı olarak XR eziyor.
    Kamera konusunda XR eziyor.
    2. El satış konusunda XR değerine değer katarken s10 plus değer kaybetti yine XR eziyor.

    Eee ne avantajı kaldı android’in? Sadece amoled ekran olarak avantajını söyleyebiliriz s10 plus’ın ama onun haricinde apple her konuda ezdikçe eziyor :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • A17 tek cekirdekte en az 2200 alır not alın bunu, zor o Apple A serisinden iyi performans verme işi.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.