Şimdi Ara

Sokak köpekleri çocuğa saldırdı ve öldürdü. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.009
Cevap
2
Favori
40.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    Bu mesaj silindi.
    Daha insan sevmiyorsun. Gelmis hayvan sevgisinden bahsediyorsun. İnsanlarla yasama ormanda yaşa srn en iyisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara'nın en pahalı, elit semtlerinden çayyolu yaşamkent'te resmen insandan çok başıboş köpek var, biz orda peyzaj denetleme işi yapıyoruz ve ne yazık ki size selam vermeyen insanların köpekler için ölüp düşmesini anlamıyorum, inanın insan aç kalsa bakmazlar ama köpeklere gelince durum değişiyor, yıllardır köpek besliyorum, şantiyede yavru kedi bulduk ona bakıyoruz, tilki yavrusu, kuşlar derken çeşit çeşit hayvana bakıyoruz fakat bu çevrede ki İNSANA ZARAR VEREN KÖPEK sevdasını anlamış değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köpek rastgele saldırmaz diyenler neye göre saldırmaz diyor merak ediyorum. Çevrenizdeki köpekler saldırmıyorsa onlar için konuşabilirsiniz ama tüm köpekler rastgele saldırmaz diyemezsiniz. Kurttan gelme bir hayvanın başıboş sokakta gezmesine karşıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlienWarriorTR -- 5 Ocak 2019; 13:24:21 >
  • 2016 yılında staj gördüğüm hastanenin bahçesinde yavru ve yetişkin köpekleri besliyordum. Bir sabah su kapılarını bulamadım, ararken, uyuyan köpekleri rahatsız ettim sanırım. Biri kalkıp ısırdı beni. Hayvanı bu psikolojiye sokanlar insanlardan başkası değil. Hayvan sürekli savunma halinde. Uyku da bile nöbet tutuyor.



    Geçen sene şubat ayında mahallemizdeki çocuklar tarafından kovalanan, taş atılan bir hamile kediyi binamıza aldım. Binanın sığınağında tam 2 ay baktım. Hayvanın kuyruğu kopuktu. Bana sürekli saldırma pozisyonundaydı, ta ki 10-15 gün geçene kadar. Sonrasında tam bir "kedi" oldu, bana güvenmeye başladı ve sakinleşti.



    Şimdi bu haberdeki çocuk için, "taş attı, köpekler de onu öldürdü" demiyorum. Hayvanları bu hale getirenlerin kimler olduklarını açıklamaya çalışıyorum. Çünkü ben onları görmezden gelmiyorum, inceliyorum, gözlemliyorum. Birçoğu tetik halinde, savunma halinde. Onlara güven vermeyen bir toplumda yaşıyorlar. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Toplu blok konusu resmen. Çocuğu öldüren köpeğe nefret duyarsın anlarım da bütün sokak köpeklerinin toplanıp öldürülmesini savunmak nasıl bir mantıktır, nasıl bir insanlıktır anlamıyorum. Böyle yazan kişilerin çocuğu falan önemsedikleri de yok; sadece içlerindeki hayvan nefretini destekleyecek bir olay olduğu için yazıyorlar. Yarın unutup gidecekler o zavallı çocuğu ama bir çocuk için diğer bütün zavallı canların yok edilmesini isteyecek kadar da vicdansızlar... Sanki çocuklar için şu hayattaki en büyük tehlike sokak köpekleriymiş gibi... Sanki bu ülkedeki ölen çocukların tek sebebi sokak köpekleriymiş gibi...

    Mesela bir sürü insan trafik kazası sonucu ölüyor ama kimse umursamıyor ve buraya gelip konu açmıyor. Fakat geçtiğimiz yaz yola fırlayan köpeğe çarpmamak için direksiyonu kırıp kaza sonucu ölen insanlar için aynı zihniyettekiler burada çıldırmıştı. Neden? O insanları önemsedikleri için mi? Hayır. İçlerindeki hayvan nefretini kusmak için ve hayvanları suçlayacak bir malzeme olduğu için. Aynı bu konuda yaptıkları gibi. Sanki hayvanseverler o çocuğa üzülmüyor... Aslında o çocuğa üzülmeyen kendileri.

    Ve eminim bu arkadaşlar kendilerine müslümanım diyordur. İnandıkları dini eleştirdiğin zaman ''her canlıya merhamet gösterin diyor'' derler ama işin gerçek tarafı en büyük kin ve nefret kendilerinde.

    İşte şu yukarıda yapılan yorumlar ülkenin eğitim seviyesinin yerlerde süründüğünün başka bir kanıtıdır.




  • 6equj5 kullanıcısına yanıt
    Iyi dedin kral

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AlienWarriorTR A kullanıcısına yanıt
    Gelismis ulkelerde boyle rezaletlik durumlar neredeyse yoktur. Bile bile aramizda sahipsiz kopekler geziniyor.

    Bebegini cadde arabaya tasirken bile aniden kopek bebege saldirsa veya annesine saldirsa absurt alakasiz hayvan haklari savunuculari ses cikartir homurdanir da ...


    Sokakta kopegi gectim sahipsiz kedi bile ters ...

    Bahsettiginiz kisi ve onun gibileri illa bir gerekce ile ortadaki cinayeti inkar etmekteler. Hayvan bosuna oldurmezmis ! ISte saldirmasi oldurmek olmus halen saldirma diyor ! Ortada olum var olum ... Kafasini kullanamiyor ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Bu mesaj silindi.
    herkes eşit doğmaz. ömrü boyunca her insan eksikliklerini kapatmak için uğraşır. bu nedendendir ki çok şükür beynimi geliştirmeye ihtiyacım hiç olmadı, eksik olan yerlerimi geliştirdim o yüzden. sen geliştirme ihtiyacını duyuyorsan buyur geliştir. mezun olduğum liseden tut okuduğum mühendislik fakültesinin kapısına kadar yanlarından geçemezsin, o yüzden bu konuda tartışmaya seninle zerre girmeyeceğim. herhangi bi fikrin ilkelliği veya modernliği hiçbir zaman absolute, yani mutlak değildir. referans aldığın değer veya ahlak sistemine göre değişkendir. bu yüzdendir ki, davranışlar veya fikirler aynı olmasına rağmen bir takım insanlar yanlış bulurken diğerleri doğruluğunu savunur. belliki bu felsefi altyapıya sahip olmadığın için bu hiç yüzüne vurulmamış, al ben vurayım belki faydalanırsın. bu noktadan hareketle, benim referans aldığım nokta yani dinim bana tüm canlıların insan hizmetine yaratıldığını söyler. bu fikir benim doğrumdur, çıkarımlarımı bunun üzerinden yaparım. lakin bu türden bi durumu tahayyül etmek belli bir zeka ve bilgi birikiminin üstüne sahip birinin anlayabileceği bi olay, ama merak etme senden beklemiyorum bunu, ki beklememden gördüğüm kadarıyla mümkün değil. bilinçaltında sahip olduğun eziklik duygusunuda sanaldan gidermeyi bırak bu arada bence, sana bi faydası olmayacak


    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ClassımDeğilsin -- 5 Ocak 2019; 14:5:15 >




  • Sucuktalı Yumurtu kullanıcısına yanıt
    eyvallah kral
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    İnsana değer vermeyen yozlaşmış insandır. Bu kadar basit. Kimse sizin veya senin şımarıklıklarınızı çekmek zorunda değil. Allah başka dert vermesin diyor, kendi Ütopya'nıza uğurluyorum sizi sevgili iyilik melekleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hangi medeni ülkede sokakta hayvanlar yaşar ki?

    Ülkenin kanayan yarası şu mesele

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 88mph

    Bu mesaj silindi.
    "Belediye temizlesin." derken sokaktan toplasınlar demek istedim. Ne bu saçma sözler? Ne bu seviyesizlik?



    Ama şu yazdığın mesaj için mesai bitmeden suç duyurusunda da bulunacağım. Bu sözleri yiyeceksin. Ceza alacaksın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokaktan toplasınlar sonra ne yapsınlar? Barınak denen ölüm kamplarına mı kapatsınlar, yoksa ormana bırakıp yavaş yavaş ölmelerine mi sebep olsunlar? Ben sözlerimi yemem, hatta yüzyüze olsak suratına on katını söylerim merak etme. Herkesin seviyesine göre mesaj...
  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Abi o kadar saçma şeyler yazıhyorsunuz ki. Bir gerçek dünyaya dönün rica ediyorum...
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.