Şimdi Ara

Sokak köpekleri çocuğa saldırdı ve öldürdü. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.009
Cevap
2
Favori
40.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    Karşı cins homo sapiens tercihimdir
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Tamda bu sebepten köpeklerin doğal ortamı insanların yanıdır. Zira insanlar tarafından yüzyıllarca evcilleştirilip, insana bağımlı hale getirilmişlerdir. Doğaya salarsanız yaşayamazlar.
  • MR_ kullanıcısına yanıt
    Bazi insanlar insan sevmez. Yukardaki arkadasta yazmis bazi cocuklarda insani tiksindiriyor.



    Ama tabiki sokakta kopek suruleri olamaz coj tehlikeli buda ayri nir boyut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tugrul_512bit kullanıcısına yanıt
    Mantık ağladı şuan. Birinde söz konusu can diğerlerinde sebze yıkamak ya da yıkamamak.
  • 1- Hayvan haklarını savunup sadece kedi köpek paylaşımları yapan insanlar var.
    2- Hayvanların belki duyguları vardır ama zekaları yoktur.(Örnek olay:çok sevilen o tatlı kediler yaşlı bir teyzenin evinde, teyze ölünce aç kalmışlar ve teyzeyi yemişler)
    3- Korunması gereken aslında eko sistem, örneğin büyük mendereste on binlerce balık ölümü gerçekleşti bunu kimse neden paylaşmadı? Nehir kirlenirse hepimiz tehlike altındayız hayvanlar ve insanlar bitkiler olarak.
    4- Kedi ve köpekler kontrolsüz üremişlerdir.Milli parklar olsa her hayvandan eşit miktarda olsa zaten sistem kendini dengeler büyük hayvan küçüğü yer,dünya da böyle ayakta kalmış, biz bu ekosistemi kurmalıyız işte baştan.
    Not: Valla ben vicdansız değilim, sokakta 6 tane kedi köpek yavrusu görünce çok yardım ettiğim oldu ama acil kısırlaştırma yapılmalı çünkü kediler ve köpekler daha kolay tutunabiliyorlar. Mesela arılar, kimyasal tarım ilaçlarından, vs tutunamıyor böyle ölmeye devam ederlerse hiçbir meyve sebze türü olmayacak.




  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Kopekler insanlar icin bir amac ugruna evcillestirildiler. Bugun yasam tarzimiz degisti artik kopeklere ihtiyacimiz yok yasamak icin ayrica kopekler insana kirsalda yardimci llan canlilar sehir merkexinde kopeklere ihtiyac cok az.



    Ama isteyen insan kopek yetistirebilir bakabilir sevebilir. Ama butun insanlarin ortak yasam alani olan sehirde insanlari oldurebilecek yetenekte bir hayvan suru halinde dolastirilamaz hicbir uygar veya mantikli ulkede bu kabul goremez. Bu hayvanlarinda insan gibi bir psikolojileri var. Hergun ayni ruh durumunda olmadiklari gibi ciftlesme donemleri vb tehlkkeli olabilir o nedenle bu hayvanlar ya sahipleri ile yada kirsalda bu xanlilara ihtiyac duyan insanlarla beraber yasamalilar.



    Sokakta basibos kopek surulerinin yasamasinin kararini kimse veremez ve bu insan yasami icin cok olumsuz bir durum. Ben Keciorende oturuyorum ve bir gun 25 kopeklik bir süru ile karsilastim bu normal degil bu sekilde bir yasam tarzi olamaz. Kendi hayvaninizi alin ve guzel bir sekilde besleyin yetistirin ama lutfen sokakta baska insanlarin dusuncelerini hice sayarak basibos suruleri desteklemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Burda hayvan hakkı diye insan hayatını hiçe sayanlar, bir gün sizin de sevdikleriniz bir köpek sürüsü tarafından parçalanarak öldürülürse görürüz hayvanseverliğinizi. Gelişmiş hiçbir ülkede şehirlerde başı boş köpek sürülerinin dolaşmasına izin verilmez. Hayvansever olduğunuz kadar biraz da insan sever olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hakan_sp kullanıcısına yanıt
    1-Tüm hayvanlarla ilgili ve çevre ile ilgili paylaşım yapılıyor sitelerde, gruplarda. Örneğin havai fişeklere karşı tepkide var, kuşları öldürebiliyor.

    2-Hayvanların türlerine göre çeşitli seviyelerde zekaları vardır. Örneğin domuz inanılmaz zeki bir hayvandır, köpekten bile zekidir. Teyzeyi yiyen kedi, cins olarak hala vahşi yönü olan bir hayvan olduğu için bunu yapmıştır. Köpeklerde ise tam tersi sahibi ölünce, yeme içmeden kesilip ölen köpekler, sahibinin mezarında yatan köpekler vs.ler çok görülmüştür. (hachiko misal)

    3-Nerde paylaşılmadı. Benim üye olduğum tüm gruplarda her türlü şey paylaşılıyor.

    4-Tam tersi insanlar kontrolsüz üreyip, ekosistemi bozmuşlardır. Bugün doğaya uymayan nadir canlılardan biridir insan. Virüs gibi çoğalır, alır tüketir, yerine yenisini koymaz. Dünya kaynakları yok olma seviyesinde.




  • 88mph 8 kullanıcısına yanıt
    Kopekler dogada yasayabilir arkadasim. Kediler domuzlar bunlarin hepsi hem jnsanla hem dogada hayatta kalabilen canlilar. Muhabbet kuslari papaganlar su an ispanya da guvercinlerle beraber yerel kuslar olmus durumdalar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    Kimseye zarar vermeyecek kadar vicdan sahibiyim çok şükür.bell ki sizde eksik umarım Allah size verir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehirdeki köpekler acil kontrol altına alınmalı; tek seçenek kısırlaştırmak veya barınak olmamalı gerekirse itlaf bu sürece dahil edilmeli. Taa ki kesin kontrol altına alınana dek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escanor_ -- 5 Ocak 2019; 15:47:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    Bu mesaj silindi.
    Oksijen israfısın. Laf anlatılmaz sana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar muhalif insanlardan çok köpek ile hayat geçirmeyi tercih ediyorlar. Ne de ağzı yok dili yok. Köpeklere insanlardan fazla önem veren bence daha insan olamamıştır. Bu yüzden onlara hak veriyorum. Hatta yasa değişikliği ile köpekler ile evlenmelerinin önü açılmalıdır. Bir insan kendini hayvanlara eş görüyorsa ona ne anlatsan boş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • crista galli C kullanıcısına yanıt
    Lafa bakarım laf mı diye söyleyene bakarım insan mı diye.senin gibilerin gözümde değeri olmadığı gibi lafının da kıymet'i harbiyesi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RustyCohle

    .
    Olaya biraz dışarıdan bakalım mı?

    bu dünya sadece insanlar yaşasın diğer tüm canlıları istediği gibi öldürsün nesillerini tüketsin diye mi yaratıldı sence?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.