Şimdi Ara

Soket 939'ların ömrü ne kadar olur sizce ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben Soket 939 bir anakart kullanıyorum. Bilgisayarı alalı neredeyse 1,5 yıl oldu. Ancak ben 2007 Ağustos gibi yeni bir işlemci çift çekirdekli almayı düşünüyorum. Belki fiyatları düşer diye hemde elimdeki işlemciyi kullanmak istiyorum. Sizce soket 939 Devam edecek mi ? Amd'nin yol haritasında soket 939'a yer var mı ?



  • yanlış hatırlamıyorsam bu sene sonu itibari ile soket 939 üretimine tam olarak son verecekti amd mantıksal olarakta yeni soketi am2 varken niye eskisine üretim yapsın ki
  • üretimi belki biter ama çook uzun zaman kullanılmaya devam eder ve iş yapabilme yeteneğine sahip olur.. s939 anakartların (kaliteli olan nf4 ultra gibi) performansı günümüzde bile çok tatmin edicidir..
  • sen ne kadar kullanırsan ömrü o kadardır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tuncaysanli

    sen ne kadar kullanırsan ömrü o kadardır.



    Hathatahatahatahata



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSsPoOL -- 14 Kasım 2006; 23:11:57 >
  • Bence arkadaş doğru sölemiş kullanıcı ne kadar kullanırsa ömrü o kadar olur çoğu insan intel in amd nin hızına yetişeceğim diye çoluğunun çocuğunun rıskını bunlaramı yatırsın. Ben 1 sene öncesine kadar PII bilgisayar kullanıyordum ve hala P3 kullanan tonla insan var.
  • Salağım ben

    Özür dilerim Tuncaysanlı..

    yanlış okumuşum bi daha alkollü girmicem foruma
  • Benim bildiğim üretimi durdu ama bence bir 5 yıl daha insanlar çok rahat 939 lu platformları kullanırlar. mmengi nin dediği gibi hala bir sürü insan P2 P3 kullanıyor.
  • vista gelmese 2-3 yıl idare eder ama vista yüzünden tüm sistemimizi çöpe atıcaz sanırım.service pack siz 100 mb ram kullanan pc de 1 gb ramle bazı oyunlar yüksek hatta orta detayda oynanmıyor.çalışması için 3 küsür ghz işlemci 2 gb ram 20 gb hard disk alanı istiyen bir işletim sistemi üzerinde ne çalışır bilmiyorum.birisi bill gates e işletim sisteminin ne işe yaradığı söylemeli.biz üzerinde programlarımız çalışsın, medyalarımız depolansın bizde bunları yönetelim diye işletim sistemi kullanıyoruz.bill gates insanların sadece işletim sistemi kullanmak için pc alıyor zannediyor olabilir.hiç bir programı rahat kullanamadığım oyun oynayamadığım işletim sistemini ne yapayım.intel ve amd nin şerefsiz politikaları yüzünden gıdım ilerlermiyor teknoloji.intel istese 45 nanometre hatta 32 nanometre mimarisine sahip 100 çekirdekli işlemci üretir hemde şu an.ama önce elinde ki 2 çekirdekli 90 lar bitsin sonra 2 çekirdekli 65 nm likler.onları çöpe atınca 65 nm 4 çekirdekliler.sonra 8 çekirdekli sonra 10 sonra 12.sonra 45 e geçerler.bu arda 20 yıl geçer biz hala fazla 5 ghz işlemci ve ddr5 bin küsür ramlerle upgrade yapmaya çalışırız.bu arada bill ciğim boş durmaz windows pizza çıkarır 3 terabyte ram ister.playstation 5 in gta sını alırız pc de kasım kasım kasar.

    intel in yanında oyun firmalarıda adi şerefsiz.playstation 2 denen 300 mhz lik işlemciye ve 32 mb ram e sahip alette rahatça oynanan oyun 512 mb ram ati 9550 ve p4 2.8 ghz işlemcide kasar.çünkü salak rockstar games playstationa yazdıkları kodları iyi optimize etmez etmekte istemez zaten.hattta bir de utanmadan bu oyun ati nin güçlü ekran kartlarında kasar problem çıkarır nvdia da normal çalışır.bazen de tam tersi olur.

    sallandıracaksın bunların üçünü beşini taksim meydanında bak bakalım bir daha yapıyorlar mı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strafer -- 15 Kasım 2006; 10:10:19 >




  • 939 dan sonra am2 alınmaz alınırsa core duo 2 alınmalı.Ben hala bartonu sattığıma pişmanım
  • core2duo'lar çıkına s939'ların ömrü bitti bence.
  • 939 lari gectim am2 nin bile surada sayılı omru kaldi. amd 2007 sonuna dogru am3 e gecmeyi dusunuyor. senin yapman gereken en iyi sey. 939 pin destekli x2 islemciye terfi etmek ve ramin eksikse ram e takviye yapmak.
  • hala canavar işlemciler s939 serisi ve epox ve dfi ın nf4 ultra moboları çok başarılı...

    ayrıca amd nin yapacaııı fiyat stratejileri düşük fiyatlı upgrade düşüncelerini s939 tabaında toplıcak...

    mesela ben core2 ve ya am2 yerine venice3000 i sandi ve ya opti le deiştirmeyi düşünüorum///elbet benim satacaıım işlemciyi alarak s939 a geçmek isteyenler de olacak
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

    Salağım ben

    Özür dilerim Tuncaysanlı..

    yanlış okumuşum bi daha alkollü girmicem foruma

    Bensiz alem yaptındemek nasıl gecti bogazından

    Şaka bir yana siz ne kadar kullanmak istersen o kadar gider bu beş senede olur 7 senede iyi bir ekran kartı alıp daha sonraki oyunları bile oynarsın işelmci ile alakaları kalmıyor artık,marifet ekran kartlarında.Segdece internet için kullanıyorsan ömrü dahada uzun dedigim gibi ömrünü siz belirleyeceksiniz.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: serhatiskodra


    quote:

    Orjinalden alıntı: CeSsPoOL

    Salağım ben

    Özür dilerim Tuncaysanlı..

    yanlış okumuşum bi daha alkollü girmicem foruma

    Bensiz alem yaptındemek nasıl gecti bogazından

    Şaka bir yana siz ne kadar kullanmak istersen o kadar gider bu beş senede olur 7 senede iyi bir ekran kartı alıp daha sonraki oyunları bile oynarsın işelmci ile alakaları kalmıyor artık,marifet ekran kartlarında.Segdece internet için kullanıyorsan ömrü dahada uzun dedigim gibi ömrünü siz belirleyeceksiniz.


    Serhatım mekanlar da yakın bi dahakine gelir alırım senide


    arkadaş oraya sen ne kadar kullanırsan yazmış.. ben de sene sonuna kadar kullanırsın diye okudum ona kızmıştım:):)

    tamamen benim dikkatsizliğimden kaynaklandı yani.. o yüzden özür de boynumun borcu




  • ''CeSsPoOL ''Ben espiriden taklıdım yoksa insalık hali yanlıs okuyabilirsin ben alem'e istinaden alıntı yapmıstım
  • Takılıyorum yawss..
    Zaten bende hatamı bastırmak için alkollüydüm abi dedim
  • omru cok uzun olur s939 un yani dual coreler ve pcx16 ekran kartlari kullanimdan kalkana kadar rahatlikla kullanilabilirler.2010 ila 2012 senesini bulur buda tabi birde minimum ram ihtiyaclari 8gb olmasi lazim s939 lar 4gb ram olabiliyor nede olsa.
  • bende bunu yapıcam işte bir X2 alıp devam edicem fazlasıyla yeter 2 sene ne gerek var ya bi ton para hergün yeni bişey çıkıyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: LostGeneration

    939 lari gectim am2 nin bile surada sayılı omru kaldi. amd 2007 sonuna dogru am3 e gecmeyi dusunuyor. senin yapman gereken en iyi sey. 939 pin destekli x2 islemciye terfi etmek ve ramin eksikse ram e takviye yapmak.
  • artık üretimi de duruyorsa kullanımında artış olmaz tabiiki, ömrüde yavaş yavaş biter
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.