Şimdi Ara

Sol şeridin dayanılmaz cazibesi (mi?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
4.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bende bu gibi durumlarda makas atıyorum ne yalan söyliyeyim. Bir tane ilaç mumessili bayan 60 km hızla sol şeritte ilerliyordu. 10 saniye aralıkla 3 kez selektör yaptım. Tık yok. Sonra bir açtım uzunları 2 dk boyunca gözüne soktum resmen. Umru değil.

    Sonra o sinirle sağından geçerken bildiğim bütün küfürleri etmiştim. Aynaya bir baktım orta şeritteyken,arkada onun yüzünden 15 araba takılmış kalmış.

    Pesss yahu.
  • E-5`te sıkışık trafikte illaki soldan giderim.
    Sebebim de sağdan trafiğe katılanların trafiği katletmesi ve sinirlerimin bozulmasıdır.
    Yol kendisinin olmadığı halde, sağdan öküz gibi ana yola giren danalarla vaktiyle çok uğraşmıştım.
    En sağı bırakın orta şeride kadar etki ediyor bu danalar.
    Gerçi bu biraz da; otoyolun otoyol gibi değil, ara yol gibi olmasından, habire sağdan giriş ve çıkışlar olmasından kaynaklanmakta.
    O yüzden sıkışık da olsa sol şeritten giderim

    Yol bomboşsa orta şeritten güzel güzel giderim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dranov

    Özellikle bayan sürücüler ne yazık ki sol şeriti gereksiz işgal ediyorlar ve ne kadar sellektör de yapsan korna da çalsan çekilmiyorlar.Sanki biri onlara sakın sol şeritten çıkma demiş gibi 50-60 la soldan kimseyi umursamazcasına devam ediyorlar.Bu birçok kez başıma geldi..



    ne korna ne selektör yapaıyorum bayan şoförlere.sag taraflarından dikkatlice süzülüp akıp gidiyorum.

    geçerken üzerime kırmayacaklarına adım gibi eminim çünkü
  • Soldan ilerlerken selektör yapıp yol istediğimde önümden çekilip, hemen sonra ben devam ederken tam gaz arkama yanaşıp tekrar selektör yapanların hastasıyım ben de:) %50 şirket araçları, %50 de bak benim arabam isteyince seninkinden daha iyi gidiyor düşüncesindeki mırro tipler:)
  • quote:

    bunun birde hız sınırı versiyonu var.misal otobanda hız sınırı 130 ise adam sola geçip 130 ile gidiyor.selektör korna vb hiçbir şey işe yaramıyor.


    Hız sınırı 130 ise sen neden 130'u geçiyorsun? İnsanları riske atıyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ucak_muhendisi

    quote:

    bunun birde hız sınırı versiyonu var.misal otobanda hız sınırı 130 ise adam sola geçip 130 ile gidiyor.selektör korna vb hiçbir şey işe yaramıyor.


    Hız sınırı 130 ise sen neden 130'u geçiyorsun? İnsanları riske atıyorsun?

    +1
  • İşin özünde biraz da cahillik var. O kadar çok cahil şoför var ki yollarda...
    Ne kural biliyorlar ne bişey. Bilseler de tanımıyorlar.
  • Ana alterlerde sağ şeridi kullanıyorum sol şeritten daha fazla akıcı ve hızlı oluyor ayrıca ne yaparsanız yapın ankaradaki sol şerit olayını çözmessiniz bilen bilmeyen hızlı giden yavaş giden sol şeritte sürüyor arabayı dediğim gibi sağ şerit ankarada her zaman daha akıcı olmuştur.

    Otobüs konularına girersek demirtepeyi bilir tüm ankaralılar iki körüklü otobüs tandoğan trafiğini felç eder demirtepe de olmasına rağmen bunun sebebi ise zaten kaldırım ların geniş olması bunun yanında demir tepede metronun bi zımbırtısının bulunması bunlara ek olarak bazen iki şeritlik park demirtepeyi felç ediyor, bunun önlemleri ise şöyle olabilir trafik memurları bahçelideki trafik amirinin evinin önündeki kırmızı ışık nöbetciliği yapmayıp buralara aktarılabilir yada bahçelide bulunan çekicilerin yarısını buraya aktarabilirler.Bu cebeci de de aynı trafik memurunun en fazla ihtiyaç duyulduğu yerde bırakın trafiği asayiş bile gezmiyor.Koca atatürk bulvarını bile rezalete çevirdiler taksicilerdi otobüslerdi vesaire allahtan kızılayın içine dolmuş girmiyo...




  • bazen makas atmak zorunda kalıyorum e atıyorumda.
  • İstanbulda sol şerid artık bağımlılık halinde arabası hızlı olanda yavaş olanda sol şeritte hadımköy -levent arası temi kullananlar varsa zaten otogar ayrımından ikitelli istikametine doğru görür sağ şerit akar sol durur.bazı şahışlarda vardır temde gecer en sol şeride 90 a sabitler hak vereki yol bite selektör yaparsın yok korna çalarsın yok.temde yol boşken sol meraklılarına denk gelince yol vermezlerse ya tamponuna dokunurum yada gecerken aynayıda götürüm (kasko var nasılsa) bir daha sola çıkarken 2 defa düşünürler..
  • e-5 de hızına göre uygun şeritte git diye bir kural yok, ben doğru düzgün görmedim. yol zaten kimi yerde 3 şeride düşmüş halde ve en sağ şeridden son sürat gidenlerde var. kısacası hangi şerit boşsa ordan yardırırım anlayışı hakim
  • Hangi şeritten gidildiğinden çok akıcı araç kullanabilmek önemli.Ben sürekli şerit değiştiririm hiç boş durmam ama milletin üzerine atlayarak değil aynadan beni görebileceği açıyla arkasında dururum her zaman yavaş yavaş geçerim şeritlere kimseden kolay kolay yol beklemiyorum çünkü sadece vakit kaybı.Yol isteyen oldumu sol şeridi hemen boşaltırım yada hiç gerek bile kalmadan sağımdan basıp geçer.Kimseyi asla sıkıştırmam.Zaten herkes sizin benim gibi kullansa trafik olmaz ama gelin görün ki yaşlılar ruh hastaları toplu taşıma araçları müşteri arayan 20 km hızla giden taksiler oldukça bu problem de bitmez.Herkesin böyle bir fantezisi vardır.Çok sinirlenir insan taka tuka bi şahin almayı düşünür doyasıya kızdıgına çarpabilmek için:) kesin vardır bunu yapan:)
  • 13 yıllık konuyu hortlatayim.

    Sağ şerit bozuk, kamyon çok, sağ serittekilerde inanılmaz yavaş gidiyor.

    Avrupa'da bulundum sellektor yapana denk gelmedim. Herkes yavaş yavaş akıyor. (not : Allah Avrupa'yı helak etsin)

    Tunus'a da gidiyorum. İlk defa burada dikkatimi çekti. Sellektor yok. Sadece sol sinyal yakıyorlar. Kavşaklarda sağdaki araca ve döner kavşakta kavşak içindeki ne yol veriyorlar. Bazen uymakta zorlanıyorum :) Ama bir kitle var ki ana yollarda şerit çizgisini ortalayip gidiyorlar. Bunun araç kullanmayı bilmemekten ileri geldiğini düşünüyorum. Ve araba kaza yaparsa genelde yururse öyle biniyorlar. Ya kaskolari yok ya da tamir pahalı :)

    Not 2 : Sellektor yapılmasına birşey demiyorum ama 5 km öteden selek selek gelen hayvanlar ve sağda geçecek yer olmamasına rağmen selek yapanlarda trafikte olmaz olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.