Şimdi Ara

solar panel yapımı için tel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar şimdilik öğrenmek için acemice panel yapıyorum. ebay dan öğrenme kiti olarak panelli ve telleri ile birde Fluz kalemiyle 40wattlık set aldım. böyle pahalı oluyor daha sonra sadece panel almayı düşünüyorum ama içinden çıkan ince yassı telleri bir türlü nette bulamadım türkiyede. nerde ve kaça satılıyordur türkiyede. bilen varsa yazarsa sevinirim. nasıl bir kablodur hiçb,ryerde yok. birde flux kalem. nedir tam bilmiyorum ama harika lehim yaptırıyor. o da tr de yok :(



  • cep telefonu tamir malzemeleri satan veya nitelikli bir elektronikçiye gidersen litreyle flux satın alabilirsiniz. ucuzun en iyisi en iyisi feray ve soldex markadır. şişenin içinden enjektörle çekilip enjektörle tatbik edilir. flux kalemleri doldurulabilir. litresi 7-8 lira falan. kolay gelsin.

    bu arada reçineli kırmızı flux al,

     solar panel yapımı için tel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ya hocaya -- 25 Ekim 2009; 13:10:22 >
  • peki yassı çıplak telleri nereden bulabilirim. "Bus wire" diye geiçyor ingilizcesi. flux için saol.
  •  solar panel yapımı için tel Bahsettiginiz buysa lehim sökme teli diye bulabilirsiniz
  • yok arkadaşım resimdeki gibi tek damar ama ince yassı olacak. valla neti talan ettim tr de yok. yada ben aramayı yanlış yaptım bir yardım olsanız.

     solar panel yapımı için tel
  • güncel ve hala yardım bekliyorum :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XivA

    güncel ve hala yardım bekliyorum :(



    fotoğraftaki gibiyse, sanayi sitesine git, orada demirciler, metalciler ve alaminyumcular olacak. onlarda bulursun.
  • bende bi panel yapayım dedim ama kaynak bulamadım yardımcı olurmusunuz

    ayrıca ameriaklılar sürekli elekrik üretebilen bi makine yapmışlar adı:Magnetic Energy Generetor

    ister youtube dan isterseniz normal google yazıp baka bilirsiniz herşey ing olduğu için ben bişe anlayamadım :S

    bu makina hakkında bilgi ederiseniz lütfen paylaşınız :D

    panel konusunda yardım...
  • arkadaşım bende bu konuda acemiyim inan seni yönledirmek istemem ama sanki içimden birses bu lehim dikkatli yaparsan normal lehimle olabilir gibime geliyor tabi lehimi inceltip yapman lazım akım kolay geçsin diye aman dikkat benimki sadece tahmin yanlış yönlendirmeyim.Fluxta pek bi +sı yok gibime geliyo sadece lehimleme de oksit olmuş yerleri kapatıyo ve daha iyi lehim tutmasını sağlıyo tıpkı bildiğin lehim pastası gibi tabi bu işlemin birkere ve hassas yapılabilmesi için bu tip kalem ve lehimler insana özel gibi geliyo bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 6 Mart 2012; 14:38:43 >
  • tmm yinede saol ben bir şekilde klavuz bulmaya çalışıcam bulunca istersen sanada verebilirim.
  • merhaba arkadaslar istediğiniz her konuda yardımcı olabilirim zira 10 a yakın (toplam 1 KW) lık panel yaptım ve tıkır tıkır çalışıyorlar.
    o ince kablolar içinhttp://www.ebay.com/itm/10meter-32-8ft-SOLDER-Tabbing-WIRE-for-Solar-Cell-solar-panel-DIY-0-15-x-2mm-/261057810503?pt=AU_Solar&hash=item3cc8421047
    bu kabloyu alabilirsin. flux için dehttp://www.ebay.com/itm/YOSKER-Soldering-Solder-Rosin-Flux-Pen-Surface-Mount-No-Clean-For-Solar-Panel-/400468218536?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5d3dc412a8
    alaabilrisn. daha yardıma ihtiyacın olursa özelden de atabilirsiniz.




  • ben de solar panel yapmak istiyorum fakat şimdi solar hücreler ve tel flux vs çok pahalı. Türkiyede lehim teli bulabilir miyim? Takipteyim.
  • https://www.aliexpress....Copper/32817185370.html

    bundan mı bahsediyon ? EVET KESİNLİKLE BU MALZEME

    solar panel yaparken...
    a) her bir hücrenin vereceği güç... verimlilik oranı gibi değerleri kontrol et. Hücre üreten ve parekende satan çok firma yok. standart hücreler var. 125*125 mono kristal hücre bakıyorum.
    b) sana birim maliyetine bak. Maliyetler biraz yüksek. hazır alsam daha iyi fakat ben hobi için bakıyorum.
    c) bu tr sistemi kurduğunda amacına göre anlık ve uzun dönem ihtiyacına göre maliyet analizi yap. Maliyetini düşünmedim. Hobi amaçlı Çalıştırıp keyif alıyorum.
    d) sistem bakımlarını ve mevsim değişimlerindeki güç ihtiyacın ile alabileceğin güç değerini düşün. Benim evim şehirde olduğundan elektrik ihitiyacım için yapmıyorum. Dolayısıyla böyşe bir sistem hiçbir zaman uygun olmaz. maliyetleri oldukça yüksek olacaktır. Benim evde aylık ortalama elektrik tüketimim 150 KW. yatırıma değmez.
    e) kış aylarını düşünerek yanına hybrid sistem olarak.. jeneratör... rüsgar türbini gibi alternatif çözümlere bak

    en önemlisi bu sistemi tamamen kurup kontrol etme bilgisine sahip misin veya sana bu konuda yardımcı olabilecek varmı. Sistemi az çok kurup işletecek minimum bilgiye sahip olduğmu düşünüyorum. şimdi 25 watt bir akü, 160 watt solar panel ve 10 amperlik bir solar şarj kontrol ünitesi ile sistemi kurdum. 1500 watt inverter ile 5 saat led tv izliyorum. Panel montajını balkona yaptım saat 14:00 dan 17:30' a dek güneş alıyor. ilerde montaj için çatıyı düşünüyorum, ama şimdi Paneli çatıya çıkaramam.

    cevaplayınca lütfen tecrübelerini bizle de paylaş

    başarılar
    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=128901345




  • Çok yakın zamanda ülkemizde küçük atölyelerin de solar panel yapabilmesi için bir çalışma yürütüyorum. Şu an ana üretim konusu olan "Laminasyon makinesinin" son aşamasındayız ve büyük ihtimal ile de önümüzdeki haftalar içinde ilk denemeleri yapacağız. Ayrıca her türlü amatör solar panel yapanlara da destek vermeyi düşünüyorum.
    Sormuş olduğunuz ürünler şu an bir kaç firma tarafından satılıyor olsa da fiyatları son derece yüksek. 156*156 mm olan standart solar hücre bile internette bir kaç yerde tanesi neredeyse 10 TL den satıldığını gördüm ki bu ürünlerin gerçek fiyatları 1-2 TL bile değil. Tabii satan olmadığı için de normal olarak ithal edenler şu an tutturabildikleri fiyatları lanse ediyorlar.
    Üretim aşamasında şu an esas olan solar hücrelerin laminasyonu işidir ki bunun da en kolay yolu bu işi yapabilen bir makine ile mümkündür. İsterseniz bunu epoksi reçineler ile de yapabilirsiniz ancak epoksi TR de oldukça yüksek fiyatlı olduğundan bu seçenek de pek tercih edilmemektedir. Doğru yöntem:
    Solar Cam + Eva Film + Solar hücreler + Eva Film + Backshett
    olacak şekilde bir katman oluşturularak yapılır.
    Konu çok uzun olduğu için burada tamamını anlatmak zor olabilir ancak soracağınız sorulara cevap verebilirim.
    Sorduğunuz "Solar Bus Bar Ribbon" olarak geçen ürün şu an ülkemizde satılmıyor. Daha doğrusu kesilmiş hazır ürün bulamazsınız. Biz de bu sebeple makara halinde ve oldukça yüklü miktarda aldık. Siz amatör kullanım için şu aşağıdaki ürünü alabilirsiniz işinizi görecektir. https://www.banggood.com/20M-Tab-Wire-2M-DIY-Solar-Bus-Bar-Wire-Ribbon-1Pcs-10ml-Soldering-Flux-Pen-p-1101308.html?rmmds=search&cur_warehouse=CN

    Not: Solar hücreler ciddi anlamda çok kırılganlardır ve lehimleme yaparken çok dikkat etmek gerekir. Bu nedenle bir deneme yapacaksanız mutlaka hücre sayısını biraz yüksek tutmanızı tavsiye ederim.

    Kolay gelsin,
    Elektrik Mühendisi
    Murat Salihoğlu




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.