Şimdi Ara

SONY BRAVIA KDL-40V3000 LCD TV ve Alternatifleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
3
Favori
7.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    sn arkadaşım,
    hdmi konusunda onca eki niye gönderdiğinizi anlayamadım.
    Yazınızdan anladığım kadarıyla sadece marka , etiket var diye neden fazla ödeyelim diye düşünüyorsunuz. Ben bu konuda aynı kanaatte değilim. Çünkü bizim tartıştığımız konu fasonculukla ilgili değil. Yaznızda Çin den bahsetmişsiniz. eğer üretim konusunda tecrübeniz varsa şu an uluslararası hiçbir kuruluşun , komplike üretimlerde tüm materyalleri kendisinin üretmesinin söz konusu olmadığını tahmin edersiniz. günümüz dünyasında böyle bir üretim modeli kalmamıştır. Bu her marka için geçerlidir. Ayıp da değildir.

    Önemli olan dışarıdan alınan parçanın işlevi ve kalitesidir. Bir söz vardır taşıma suyla değirmen dönmez diye. Eğer Sony tamamen dışarıdan aldığı parçaları birleştiren bir firma olsaydı. Oturup da bugün Sony nin neden dünyanın en başarılı LCD lerini ürettiğini tartışmazdık. Bizim Vestel de aklını kullanıp bu firmaları bulup pekala benzer kalitede bir TV üretirdi. Yada herşeyden önce bir Çin firması çıkar hepimizi hayrete düşürecek kalitede bir TV yapardı.
    Burada asıl fark yaratan unsur, can alıcı teknolojileri Sony yada herhangi bir markanın kendisinin üretmesinin yeterli olmasıdır. Sony de çalışanların arasında Japonya nın önde gelen Fizik-Kimya Profesörleri vs olduğunu ve Sony nin çalışanları arasında yaptığı araştırmalar sonucunda Nobel ödülü alan bir kişi dahi olduğunu bilmiyorsunuzdur mutlaka. İşte gerçekten marka olmak da budur arkadaşım. Ayrıca Sony gibi zirveye oturmuş bir marka , ürünlerinde kullanacağı dışarıdan alınan materyallerin de elbette ürüne ve ününe yakışır bir kalitesi ve uyumu olması gerektiğini düşünecektir.
    Ek olarak yeni aldığım LCD hariç birçok Sony ürünün merakımdan içini açtığımı ve Sony ürünlerinde kullanılan elektronik komponent ve devrelerin son derece kaliteli imal edilmiş olduklarını söyleyebilirim.
    aksi durumda yerinde kalamaz ki zaten.
    Kore firmalarının bana göre durumu belli , kalite averaj veya averajın biraz üstü dolaylarında geziyor. Benim farkında olduğum budur. Gerçekten kaliteli ürünler Japon üreticilerden gelmektedir. Bu arada üretim menşei önemli değildir.
    Bu arada imzamdaki Sony LCD ve OLED dünyası linkine bakmadığınızı düşünüyorum. Çünkü baksaydınız 1.3 hdmi versiyonu hakkında birçok ekleme yaptığımı görürdünüz. bir inceleyin lütfen. iyi geceler.

    quote:

    Orjinalden alıntı: TURGAY CAN

    sayın 077 dediklerinize kısmen katılıyorum ama bazı yorumlarınızın hatalı olduğunu düşünmekteyim benim burdaki israrcılığımın sebebi sadece markaya verilen gereksiz fazla paralardır.siz belki teknolojinin nabzını japonya veya başka bir tarafda attığını düşüne bilirsiniz ama bence herşey çin de atmakta bunun en güzel örneğide bahsettiğiniz marka sony in bir kısım ürünlerinde dışardan bakarak değil içini açarak göre bilirsiniz geliştirip yapanmı yoksa para verip yaptıranmı olduğunu kore firmaları ne kadar iyi o ayrı bir konu ama pazar zaten epeydir onların elinde sizinde bunun farkında olduğunu düşünüyorum attığım bilgilendirmelrde şemalı olan lar tam çıkmamışsa mail ata bilirim hayırlı akşamlar



    SY 077 BUNLARI YAZMAMIN SEBEBİ VE GÖNDERME AMACIM SÜREKLİ ÜRETİM ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL GELİŞTİRME VE YAZILIM DAHA ÖNEMLİ DİYORSUNUZ GÖNDERDİĞİM BİLGİLENDİRMELERDE BU SİTELERDE BİLMEYEN ARKADAŞLARINDA GÖRMESİNİ İSTEDİĞİM BİLGİLER VARDIR.HALA BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA 46F 10 BİT BU BELGELERDE DE GÖRDÜĞÜM İÇİN GÖNDERME GEREKSİMİNİ HİSSETTİM.YAZINIZDA EVİNİZDEKİ SONY MARKA ÜRÜNLERİN TV İLE KALMADIĞINI ÇEŞİTLERİ OLDUĞUNU VE İÇLERİNİ DE AÇIP BAKTIĞINIZI YORUMLAMIŞSINIZ.BEN DE EMİN OLUN ÇOK GÖRDÜM TAMAMININ SONY OLMADIĞINIDA GÖRDÜM BUNA PS3 DE DAHİL OLDUĞUNU DA BİLMENİZİ İSTERİM.NOBEL ÖDÜLÜ KONUSU OLMASI SİZİ BELKİ ETKİLEMİŞ OLABİLİR VEYA GÜZEL BİRŞEY BAKIN ORHAN PAMUK DA NOBEL ÖDÜLÜ ALDI KONULAR FARKLLI NEYSE AMA BU ÇOK İYİ OLDUĞU DEMEK DEĞİLDİR.SİZİN DOĞRULARINIZ VARDIR KARŞINIZIDA OLANIN DA KENDİSİNE GÖRE DOĞRULARI VARDIR.ÇİN KONUSUNA GELİNCE BMW MERCEDES BENZ SONY GİBİ BÜYÜK FİRMALAR ÇİN DEN PARÇA SİPARİŞİ VERMEKTE TABİ BU DEMEK DEĞİLDİR ÇİN KÖTÜ 10$ 20$ 30$ vs İSTEDİĞİNE GÖRE KALİTELİ MAL YAPIYORLAR.HAKAN ARKADAŞIM BİR KAÇ PAZARDAN BAHSETMİŞ EVET SAMSUNG ÜRETTİĞİ ÜRÜNÜN %100 KENDİ ÜRETEN MARKALARDAN VE BEN KALİTELİ OLDUĞUNU BİLİYORUM SONY YILLARIN MARKASI HERKESİN EVİNDE BU GÜNE KADAR 1 SONY OLMUŞTUR(bunu kullanamadı).KONU LCD TV OLURSA SAMSUNG SONY'NİN OLDUKÇA ÖNÜNDE TEKNOLOJİ TASARIM FİYAT vs KAMERA DA Kİ KESİNLİKLE SONY TEK GEÇİLİR KALDI Kİ BİZLER İN ÖMRÜ YETERMİ YETMEZ Mİ BİLMEM AMA İLERLİYEN YILLARDA PAZARDAKİ SIRALAMANIN DAHA DA DEĞİŞECEĞİNİ GÖRECEĞİMİZİ UMUYORUM.BAKIN SONY TRİNİTRON MÜKEMMEL BİR CRT TV İDİ BİZİM KONUŞMALARIMIZ LCD TV ÜZERİNE BEN TUTUPTA SONY DİYE DAHA FAZLA PARA VERİP LCD TV ALMAM.JAPON PAZARI KOREA VEYA ABD BİZ TÜRKİYEDE YAŞIYORUZ BUNLARI BIRAKALIM DÜŞÜNMESİ GEREKENLER DÜŞÜNÜR MİLLİ SERVET KONUSU ÖNCEKİ YAZINIZDA YAZMIŞ OLDUKLARINIZLA DA HİÇ ALAKASI YOK.SN 077 GÖZLÜKLERİ ÇIKARTIP KONULARA BAKTIĞIMIZDA DIŞARIDAN FARKLI GÖRÜNÜYOR BEN SANKİ SAMSUNG CU SİZDE SONY Cİ BEN BİR TAVSİYE ÜZERİNE BU SİTEYE ÜYE OLDUM ÇOK TA UMRUMDA OLMAZ ARKADAŞ SONY VEYA SAMSUNG ALMIŞ BENİM BURDA DEMEK İSTEDİĞİM DÜNYA HIZLI DEĞİŞİYOR HİÇKİMSE BİRŞEYLER VERMEZ SE ALAMAZ BEN DE SİTEDEKİ ARKADAŞLAR DA SONY İYİ BİR MARKA OLDUĞUNU BİLİYOR.AMA BUNLAR ÇOK ESKİDENDİ ARTIK SONY DEN ÇOK DAHA BÜYÜK DEVLER VAR DEVAMININ DA OLACĞINI DÜŞÜNÜYORUM




  • biz mi? biz kim?
    parlak ekran ne demek?

    bu arada sizin kim olduğunuz anlaşılıyor.
    ayrıca pazar paylarını eklersen çok iyi olur gerçekten.

    doğruları söyleyince bir hayli rahatsız olanlar görüyorum ve çok hoşuma gidiyor.


    quote:

    Orjinalden alıntı: h.cindorul

    hertaşın altından sony çıkıyo diyosun bir bak ozaman ...sony,mi samsung,mu çıkıyor,herşeyin ilki samyy,de .birde üstüne üslük biz çıkıyoruz derseniz ,bu adamlara gerçekden ayıp edersiniz !!!daha yeni:16000:1 yaptınız samyy 500.000:1 çıkarttı .hani her taşın altından sony çıkıyodu:LÜTFEN beyler:::daha parlak ekranınız yok be!!!dahada bişey demem pazar paylarına bir bakın.daha net ortaya çıkacaktır...




  • sammy karsızmış , karlılık için garantiyi 1 yıl geri mi çekti diyorsun burada. hem tüketici dostusun hem de tüketici karşıtı. sanırım satıcıların masanın her iki tarafında olması mümkün olamıyor.
    ayrıca ben sizin yerinizde olsam trinitron un başarısını da kabul etmemenin bir yolunu bulurdum arkadaşım. crt tv satarken de sony ile samsung farkını soranlara git sony al mı diyordunuz yani.

    yazdılarınızı ibreti alem için umarım herkes okuyordur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: h.cindorul

    077 bence turgay can doğru söylüyor!adam,satışından,estetiğinden,teknolojisinden bahsediyor,sen teknik veri veriyorsun ,sonuç olarak türkiye pazarı ve avrupa pazarı satış grafiklaeri var anadolu sitesinde(çok gezdiğini söylüyorsun sitede)bir bak derim!!!sony 2+3 yıla çekti garantiyi niye sence!!!satışlar düştüğü için.nekadar kaliteli olursa olsun ,öylede zaten ...ama nüansı kaçırma derim samyy 2 yıla çekti karlılığını artırmak için.bunları araştımaya bile gerek yok herşey ortada zaten.sony de,trinitron tartışılıyor olsaydı kimse birşey diyemezdi eyvallah,ama artık teknoloji,karlılık,estetik,fiyat!!!,samsung tekelinde ,kabul edin artık.teşekkürler.:::gutube:::de bana takılmış niye samsun cusun diye.farklı dokundurmalar yapmış aklınca sony,ci olduğunuz bir gerçek,bizde estetiğe,fiyata,teknolojiye,önem veriyoruz,bırakında bizde samyy,ci olalım arkadaşlar.form sitelerine kullanıcıların bıraktığı sitelere iyi bakın derim.millet samsung diyor.satışlar patlıyor.sony de iyi biz kabul ediyoruz kullanıcı olarak,ama sizde görün artık...ben iyi bir samyy kullanıcısıyım eşim,dostum,ailem,herkese ,heryerde konu açıldıkça anlatıyorum.kötü olsun samsung olsun.ama kameram sony.!!!kaliteyi biliyorum ...şimdi gutube merak eder .dostum bende 3 adet ,de kam. var.çok takılıyosun takılma diye yazdım...teşekkür ederim.unutmayın ben gereksiz para harcamayan bir kullanıcıyım...




  • sen , anadolu sitesini yapanlarla yakınsın herhalde. önce haber ver de önce sattığınız ürünleri siteye koysunlar, insanlar dışarıdan bulmaya çalışmasın bilgileri.


    quote:

    Orjinalden alıntı: h.cindorul

    unutmadan:elektrik süpürgelerinde dünya pazar payının /80 ,ni bu adamlarda.anadolu sitesini bence açık aramak için deyil.incelemek için araştırın herşey yazıyor çünki oralarda.kısacası kardeşim adamlar her alanda hem varlar hemde başarılılar:işte bu yüzden sasung diye tutturuyoruz :::gutube:::belki daha iyi anlayacaktır neden samsung.oldugunu.
  • h.cindorul
    ersinyilmaz

    isimli üyeler, öncelikle gizlice firma reklamı yaptıkları ve forumu düzenini bozdukları için uzaklaştırılmıştır.
    Lütfen ters giden birşeyler gördüğünüzde bu tür üyelerle tartışmaya girmek yerine "Şikayet Et" butonunu kullanarak bildirin.
  • bu sayfayı okuyan arkadaşlar için,

    1957 yılında sony de geliştirdiği teknolojiler sonucunda DR. LEONA ESAKİ 1973 yılında Nobel Fizik ödülünü kazanmıştır. Çünkü bu çalışmalar sadece Sony için değil insanlık için çok önemli bulunmuştur. Bu buluşların önemi demek ki 16 yıl sonra daha da fazla anlaşılmış. Çünkü bu çalışmaları 57-58 yıllarında Japonya ve Amerika başta olmak üzere fizik dünyasında büyük ses getirmiş.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bigmaster077

    bu sayfayı okuyan arkadaşlar için,

    1957 yılında sony de geliştirdiği teknolojiler sonucunda DR. LEONA ESAKİ 1973 yılında Nobel Fizik ödülünü kazanmıştır. Çünkü bu çalışmalar sadece Sony için değil insanlık için çok önemli bulunmuştur. Bu buluşların önemi demek ki 16 yıl sonra daha da fazla anlaşılmış. Çünkü bu çalışmaları 57-58 yıllarında Japonya ve Amerika başta olmak üzere fizik dünyasında büyük ses getirmiş.


    arkadaşlar, Esaki için britanica ansiklopedisinden aldığım kısa biyagrofi aşağıdaki gibidir. Sony deki hangi çalışmalarıyla Nobel aldığı da belirtiliyor. Esaki Nobel ödülünü aldığı yıllarda ise IBM de çalışıyormuş.

    Esaki was a 1947 graduate in physics from Tokyo University and immediately joined the Kobe Kogyo company. In 1956 he became chief physicist of the Sony Corporation, where he conducted the experimentation that led to the Nobel Prize. In 1959 he received his Ph.D. from Tokyo University.

    Esaki's work at Sony was in the field of quantum mechanics and concentrated on the phenomenon of tunneling, in which the wavelike character of matter enables electrons to pass through barriers that the laws of classical mechanics say are impenetrable. He devised ways to modify the behaviour of solid-state semiconductors by adding impurities, or “doping” them. This work led to his invention of the double diode, which became known as the Esaki diode. It also opened new possibilities for solid-state developments that his co-recipients of the 1973 prize exploited separately. In 1960 Esaki was awarded an IBM (International Business Machines) fellowship for further research in the United States, and he subsequently joined IBM's research laboratories in Yorktown, N.Y. He retained his Japanese citizenship.




  • Arkadaşlar,

    Altivi'de hala 40V3000 için tekçekim 2.273 YTL görünüyor.

    Aranızda bu siteden LCD TV alan var mı? Baya bi uğraşmama rağmen hiçbir yetkiliye ulaşamadım. Alinur Velidedeoğlu'nun sahip olduğu söyleniyor, çakma bi durum olabilir diye çekiniyorum.
  • arkadaslar 2500 ytl parayı gozden cıkarıp 350 400 ytl fark ıcın garantısız mal almak bence cok mantıklı degılelektronık cıhazlarda en onemlı sey garantıdır ve bunu asla unutmayınız
  • Dün 2700 peşine yetkili sony bayiinden KLD-40V3000 aldım. Deap pixel buddy ile ölü piksel kontrolünü de yaptım, temiz çıktı. Görüntü baya bi tatmin edici. Herkese tavsiye ederim.

    Karar aşamasında yorumları ile yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • bahsettigin programı anlatırmısın biraz.bana da bi iki gune gelecek tvim.46D3500 aldm
    quote:

    Orjinalden alıntı: adncmc

    Dün 2700 peşine yetkili sony bayiinden KLD-40V3000 aldım. Deap pixel buddy ile ölü piksel kontrolünü de yaptım, temiz çıktı. Görüntü baya bi tatmin edici. Herkese tavsiye ederim.

    Karar aşamasında yorumları ile yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.
  • Arkadaşım hayırlı olsun,

    aşağıdaki adresten Deab Pixel Buddy programını indirebilirsin. Laptop veya PC'den direkt olarak LCD'ye bağlanarak program vasıtasıyla kontrolü gerçekleştirebilirsin.

    http://www.laptopshowcase.co.uk/downloads.php?id=1

    Çok fazla ayrıntıya girmiyorum, çünkü hem programın kullanılışı çok kolay, hem de forumda bu konuyla ilgili bir çok açıklama yapıldı.
  • Ya arkadaşlar benim merak ettiğim 2 soru var şmdi bu konuyla ilgili,
    1. si 40V3000 mi yoksa 40D3500 mü daha yeni ,
    2. si bu philipsin 42pfl7762 veya ne blim 7962 felan o seriler le kıyaslandığında hangisi daha iyi ,
    pixelplus 2 teknolojisi felan war dedi adam işlemcisi de iyimiş galiba philipsin,
    ama benim gönlüm sony den yana daha çok, sizce ne yapmaliyim, 2 gün içinde sipariş vermeyi düşünüyorum . ..
  • 1) Bildiğim kadarıyla D3500 bir ay sonra çıktı V3000'den.. ( Kasım gibi)

    2) Geçen ay V3000 alırken Philips 7762 ile de ciddi olarak ilgilenmiştim ama özellikle SD yayın kalitesi pek hoşuma gitmemişti. 7962'de amblight var ek olarak. Bazıları için tercih sebebi oluyor. Beni çokta cezbetmedi açıkçası

    Ayrıca satış temsilcilerinin lafına fazla itibar etmemek gerekiyor. Stoklarında ne varsa onu övüyorlar. İnsanları yanlış yönlendiriyorlar. Birinde pixel plus var, birinde bravia engine, birinde pixellence teknolojisi.

    En güzeli buradaki yorumları ( fanatiklikten uzak objektif olanları) ve internetteki reviewleri okuyup, son olarakta canlı olarak mağazada TV'nin performansını gözleyip karar vermek...

    Ama gönlü baştan Sony'de olanlar çok büyük bir süpriz olmazsa eninde sonunda gidip Sony alıyorlar

    quote:

    Orjinalden alıntı: uzunum

    Ya arkadaşlar benim merak ettiğim 2 soru var şmdi bu konuyla ilgili,
    1. si 40V3000 mi yoksa 40D3500 mü daha yeni ,
    2. si bu philipsin 42pfl7762 veya ne blim 7962 felan o seriler le kıyaslandığında hangisi daha iyi ,
    pixelplus 2 teknolojisi felan war dedi adam işlemcisi de iyimiş galiba philipsin,
    ama benim gönlüm sony den yana daha çok, sizce ne yapmaliyim, 2 gün içinde sipariş vermeyi düşünüyorum . ..




  • hm o zman sony olcak gibi de, peki D3500 mü V3000 mi onu nası yapcazz:D
  • Ikiside f/p oranı yüksek aletler. hangisini alırsan al, pişman olmazsın..

    Kasa farkı ve ek HDMi girişi aradaki fiyat farkına değer diyorsan V3000 al, yoksa D3500..

    quote:

    Orjinalden alıntı: uzunum

    hm o zman sony olcak gibi de, peki D3500 mü V3000 mi onu nası yapcazz:D

  • yaklaşık 1,5 aydır hangi modeli alsam diye araştırıp durdum..en son teknosadan 40v3000&ps3 aldım,size tavsiyem gözle hissedilemeyecek ayrıntılara fazla takılmayın..ayrıca internetten alışveriş yaparken biraz daha düşünün,altivi'nin halini gördünüz...saygılar
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.