Şimdi Ara

Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.471
Cevap
7
Favori
89.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • http://www.youtube.com/watch?v=NGsII_2pNtE&feature=related

    hocam bu videoda 55. saniyeden sonraya bakabilir misiniz. lensin göbeğinden yapılan zoom manul zoom demek olmuyor mu. anlayamadım hocam. değerli yorumlarınızı bekliyorum
  • @demir622,
    Video' yu 3 defa izledim sorulan soruları ve cevaplarıda okudum. Fotograflardan belli olmuyordu ama makinada MANUEL ZOOM' da var. Nırmalde denklenşör düğmesinin dış çmberinde bir sağ-sol anahtar daha var. Bu anahraı sağa ve sola çektipğinizde zoom motorize orta konumda lensin gövdeye yakın tarafında daha evvel söylediğim tırtıllı çember var bunu manuel zoom için kullanıyorsunuzz. Hissettiğim kadarıylada denklanşöre yarım basarak AF yapıyorsunuz.
    Bu arada hoşlanmadığım 2 şey dikkatimi çekti makina çok ufak geldi Tanıtanın elinde oyuncak gibi duruyor. 2. si LCD' sinin açılışı çok kısıtli Canon gibi her yöne değil. Herşeye rağmen bazı eksiklikleriyle tepe flaşı harici microfone girişi gibi zaten bazı kişiler bunu anlatana sormuşlar. Yinede kabiliyeti bizm S6000FD' yi HS10 ve 20'yi eze eze suyunu çıkartıyor. Sony' ede bir mesaj atmayı düşünüyorum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    http://www.youtube.com/watch?v=NGsII_2pNtE&feature=related

    hocam bu videoda 55. saniyeden sonraya bakabilir misiniz. lensin göbeğinden yapılan zoom manul zoom demek olmuyor mu. anlayamadım hocam. değerli yorumlarınızı bekliyorum




  • bir sorum daha olacak. makro fotolar için letsgodigital de 5 cm demiş özellik kısmında. topiğin başında 1cm yazıyor acaba hangisi doğrudur hocam. 5cm ise sony ye yakışmamış olur benim hayalim 1 cm ama. doğrusu nedir acaba
  • hocam sony nin sitesinden baktım şimdi. 1cm imiş. rahatladım.
  • makinada manuel zoom da var..
  • @demit622,
    1 cm macro çok önemli değil, tersine zararlı. Önemli olan büyütme oranı. Büyütme oranı ne kadar yüksekse hatta uzak mesafeden o kadar iyidir. Mesela benim Tamron 28-270 mm lensim aynı zamanda macro da çeker ve bu lensin min. odaklanma mesafesi 49 cmdir. 1 cm de atıyorun 2 misli büyütme yapacağına 15 cmden 2 misli büyütme yapması daha iyidir. Öncelikle macrosu çekilen cismin yada nesnenin üzerine makinanın gölgesi düşmez. Benim sattığım FZ50 nin min macro mesafesi 5 cm di ve çok daha rahat çalışıyordum.
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    hocam sony nin sitesinden baktım şimdi. 1cm imiş. rahatladım.
  • hocam ben normalde böcek makrolarını çok seviyorum. arıların felan gözleri çok yakın ve çok net görünsün istiyorum. kompak bir makineden çok şey bekliyorum belkide hatanın bir kısmıda bana ait sanırım. insan istiyor işte :)) ama verdiğin bilgilerden gerçekten çok faydalanıyorum. ayrıca teşekkür ederim
  • @_ceby_, @Ölü ozan
    Koyamazsınız ! APS-C sensör Koyarsanız lensin max zoom' da boyu (30x' te) kabaca bir hesapla 77.5 cm olurdu. Sony bunu şu andaki HX100V deki benzer yapıda bir makinada hemde APS-C sensörle yapmış ve sonuç: min. odaklanma mesafesi 35 cm, max. zoom 5x de kalmıştır (R1' i kast ediyorum).
    Lens dizaynı, onu koy bunu çıkar demek kadar basit bir olay değil, oldukça karmaşık ve hepsinden önemlisi diyaframı açıp kapayan perdelerin(Bıçakların) sayısı biçimi dahi görüntü üzerinde çok büyük etkisi olan bir konudur. Gövdeyi bir taraf bırakın Sony R1' in,Panasonic FZ30 ve FZ50' nin ayrı ayrı lens dizaynları döneminin ve bugünün çoğu markanın dSLR lens dizaynında olmayan öğeler içerir. R1 in optiği fiyatı 1000 $ civarında, FZ50 ninkini de 750 $' ın altında alamazsınız.
    Bu nedenle "gerisi boş, geyik bi makine" değerlendirmelerine katılmıyorum.
    Diğer taraftan böyle bir makinanın, iyi olsun yada olmasın Sony NEX serisi ile karşılaştırılmasını kusura bakmayın anlayamıyorum. Aynasız dSLR' leri ilk ortaya atan Panasonic' tir, ve mukayese edecekseniz örneğin NEX5' i Panasonic GH2 ile kafa kafa' ya tokuşturun. İşin garibi Sony bir çok konuda Panasonic ile işbirliği halinde, örneğin video.... Bunun da göz ardı etmeyin. Çünkü Sony' nin gerek dSLR gerekse Compact- like konusunda bilgi ve lisans yetersizliği nedeniyle bir çok firma ile haklı görülecek bir ortaklığı vardır.
    Ben Sony' den fotograf makinaları konusunda hala çok tereddütlerim vardır. Çünkü geçmişide yoktur tecrübeside bu konuda. Tarihsel olarak ilk olarak Minolta' ya ait tüm fab. ve lisanların Sony' e devrinden sonra bu işe girişmiştir. 3. defa üstelik Fuji-Nikon' un benzer BSI-CMOS sensör konusunda benzer makinalarına karşın, ilk defa üstelik 1/2.33" gibi mercimek büyüklüğünde bir sensör , üstelik 30x gibi saçma sapan yaklaştırma sağlayan bir lens ile sensör-objektif ve zoom üçlüsünün bu kadar güzel bir dengesini ve üst düzey çözünürlüğün sağlanmasına da neredeyse 5 yıldır ilk defa rastlıyorum.
    Elbette tüm yazdıklarım ve yorumlarım, yeni nesil bir sensörle , ultra yüksek bir zooma sahip bir like makinaları içinde kalan bir değerlendirmedir. Ne bunu ileri düzey bir Compact, (G12-LX3-5 gibi) ne de aynalı aynasız en temelde giriş seviyesi dSLR ile mukayeseye kalkışmak olmadığı gibi, haddimde değil.
    quote:

    Orijinalden alıntı: _ceby_

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ölü ozan

    sırf şekil yapmışlar
    gerisi boş, geyik bi makine
    koysana aps-c sensör
    o zamanda nexleri satamaz
    hay sizin ticari oyunlarınıza


    katılıyorum ... ben nex5 kullanıyorum bi arkadaşımda hx1 var ve sensör nedeniyle hx1 nexlerin yanında ezik kalıyor foto bakımından ki fiyat farkı fazla değil aslında yani bence nex almak daha mantıklı ... aps-c sensör koysalar nex lerden daha fonksiyonel ve daha iyi olurdu bu hx100 ve iyi de satardı ayrıca bence nexler yine satardı taşıma rahatlığı açısından :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 5 Mayıs 2011; 20:36:56 >




  • @demir622,
    Bu çekimleri 1-10 cm yaklaşarak macrolarını zaten çekemezsiniz. Eğer böcekse kaçar, arı ise adamı sokar. O gördüğünüz muhteşem macroların hiçbiri compact yada like makinelerle çekilmiş değildir. çekilebilmişse bindebir tesadüf yada şanstır. Hepsi dSLR aynalı yada aynasız ve min odaklama mesafesi 40-50 cm mesafesi olan macro özellikli birkaç x yaklaştırmasıda olan en az 1.5 x büyütmesi olan lenslerle çekilmiştir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    hocam ben normalde böcek makrolarını çok seviyorum. arıların felan gözleri çok yakın ve çok net görünsün istiyorum. kompak bir makineden çok şey bekliyorum belkide hatanın bir kısmıda bana ait sanırım. insan istiyor işte :)) ama verdiğin bilgilerden gerçekten çok faydalanıyorum. ayrıca teşekkür ederim




  • üstad çok açıklayıcı oldu gerçekten teşekürler.
  • R1 gibi makina bu segmente bir daha zor gelir. Lens deseniz çok kaliteli, sensor ü ortada zaten. Kullanımı çok keyifli bir makina. Pili çok uzun zaman gidiyor. Hem compact flash hem de memory stick kullanabiliyorsunuz. Bazı dez avantajları var tabiki. Günümüz like makinalarına göre zoom u çok düşük. Zoom delisi değilseniz 5x zoom yeterli oluyor çoğu zaman. Yetersiz kalırsada yapacak birşey yok zaten. Bir de makina gerçekten ağır. Taşırken bazen eziyet olabiliyor. Ama kullanırken aldığınız keyif o eziyeti hemen unutturuyor.
  • bu makinenin iso performansı sizce nasıl hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir622 -- 5 Mayıs 2011; 23:43:59 >
  • Hangisi? R1 mi HX100V mi?
    Eğer R1' i soruyorsanız 1600 ve 3200 ISO fotografları açıkçası kullanılamaz boyutta gürültülü Elbette 2005 teknolojisine göre bir NR prg. yok. Gerçi olsaydıda bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Ancak o günün şartlarına göre tek kelime ile muhteşem bir Like makine ve çoğu forumda Canon 350D ile mukayese ediliyordu. CMOS olmasına rağmen kendine has hoş bir renk tepkisi vardı ki ben 40D nin renk tonlaması ile mukayese ettiğimde kalaylamamak için zor tutuyorum kendimi..... Genelinde zaten o tonlama var.
    HX100V' ye gelince linkte 400 ISO fotograflar var detay ve keskinliğin kaybolmaması çok dikkat çekiyor. Orjinal boyutta bu durum açıkça belli oluyor.
    http://www.pbase.com/aland100/image/133894029&exif=Y
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    bu makinenin iso performansı sizce nasıl hocam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 6 Mayıs 2011; 10:36:34 >




  • hocam r1 çok pahalı fiyatlarına baktımda. yanından bile geçemem şu an. ama şekil olarak inanılmaz hoşuma gitti. harika bir duruşu var. iso performansını sorduğum makine hx100v. bu arada makinenin siparişini verdim. dispiritör de şu an yokmuş gelir gelmez gönderecekler insallah.
  • http://i56.tinypic.com/8wefzs.jpg
    Bu fotoğraf, alacağı like sınıf makinadan ortalama hatta üzerinde bir beklentisi olan için yeterli sebep olabilir.
    Uygun fiyata tatminkar çözüm. Video konusuna gelince şuradaki örnek gerçekten etkileyici :
    http://www.youtube.com/watch?v=JIAqzWLX8oE&feature=related




  • 30 zum nedir ya...10 zum kimin neyine yetmiyor....16 mp nedir ya..10 mp kimin neyine yetmiyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shimoda

    http://i56.tinypic.com/8wefzs.jpg
    Bu fotoğraf, alacağı like sınıf makinadan ortalama hatta üzerinde bir beklentisi olan için yeterli sebep olabilir.
    Uygun fiyata tatminkar çözüm. Video konusuna gelince şuradaki örnek gerçekten etkileyici :
    http://www.youtube.com/watch?v=JIAqzWLX8oE&feature=related

    ordaki foto 2mp.... makine 16 mp cekiyor..gercek boyuta örnek...
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

    .. cep telefonu gibi..bu bide zumsuz hali ve iyi ısık kosullarında...

    bu da f200exr ın iso1600 deki fotosu..

    http://www.thedigitalnewsroom.com/uploads/Appareils/FujiFilm/F200EXR/F200EXRISO1600.JPG



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olağan_şüpheli -- 6 Mayıs 2011; 11:53:19 >




  • cep telefonu gibi dediğiniz resim hangi makineye ait. bu sony hx100v nin fotosuna benzemiyor. belki hs20 fotosu olabilir. bilgilendirirseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demir622 -- 6 Mayıs 2011; 13:20:39 >
  • @popeye85,
    Siz yapmayın artık bunu bana. İlki ben S200EXR' den daha iyi demedim. Sadece benzer özelliklere sahip BSI CMOS sensörlü makinaların en iyisi dedim. Diğer taraftan S200EXR' in 1600 ISO fotografı Adobe PhotoShop V:4.0' ın tezgahından geçmiş bir fotograf. Exif bilgileri yok. 200 ISO mu? 1600 ISO' mu Tanrı bilir. HX100V için verdiğiniz örnek 800 ISO ve f:5.0 ve çekim hızı 1/40 sn. makinada NR etkisi çok fazla. Çeken kişinin NR' ile ilgili menüden ne yapıp yapmadığı belli değil. Ama normal ışık koşullarında ve NR kapalı olarak benim bulduğum 400 ISO fotograflarda ise neredeyse hiç noise yok.
    Elbette makina 1/2.33" sensörde Mükemmel denecek bir makina değil Ancak benzerleri arasında şu an için en iyisi.
    Birde ben incelememi ve özellikle mukayesemi elimde olan imkanlarla yapıyorum. Örneğin elimde S6000FD var ve sensörü 6 mp. 16 mp' yi 6 mp civarına indirip şartları eşitliyorum. Böyle yapmazsanız şartları eşitlemezseniz inceleme gerçekçi olmaz. Burada çok ince detaya girerek 16 mp' de sensörün pixel okuma kapasitesine hiç girmiyorum. Yoksa 1/2.33" inç sensörde 7-8 mpx' in üstündeki kim üretirse üretsin bu sensörlerin ister CMOS ister CCD ister BSI CMOS olsun Resmen KÖR olduğunu söylemem gerekir. Örnek istiyorsanız 100 ISO' da ve 16 mp' de çekilmiş şu fotografta yer alan portredeki hanımn saçlarına ve sağ tarafta mor kazağının örgülerine dikkatle bakın. Ve detaydaki lekelenmelere ve homojen olup olmadığına dikkat edin. Körlük dediğim bu. Ama hangi kullanıcı bu kadar ince ince detaya bakıyor ki?
    Kısacası alıp kullanmak isteyenlerin kafasını fazla karıştırmanında gereği olmadığını düşünüyorum, makina verilen bedeli hak etmediği sürece.
    http://www.pbase.com/aland100/image/134012329

    quote:

    Orijinalden alıntı: popeye85

    quote:

    Orijinalden alıntı: shimoda

    http://i56.tinypic.com/8wefzs.jpg
    Bu fotoğraf, alacağı like sınıf makinadan ortalama hatta üzerinde bir beklentisi olan için yeterli sebep olabilir.
    Uygun fiyata tatminkar çözüm. Video konusuna gelince şuradaki örnek gerçekten etkileyici :
    http://www.youtube.com/watch?v=JIAqzWLX8oE&feature=related

    ordaki foto 2mp.... makine 16 mp cekiyor..gercek boyuta örnek...
     Sony DSC-HX100 / HX200 / HX300 - 30X-50X Zoom - Ana Başlık

    .. cep telefonu gibi..bu bide zumsuz hali ve iyi ısık kosullarında...

    bu da f200exr ın iso1600 deki fotosu..

    http://www.thedigitalnewsroom.com/uploads/Appareils/FujiFilm/F200EXR/F200EXRISO1600.JPG




  • @demir622,
    Bu fotograf HX100V' ye ait ve ellenmemiş ham fotograf.
    http://www.pbase.com/aland100/hx100v_g2
    Bu linkte NR kapalı 100 adet ve 400 ISO' ya kadar aynı kullanıcı tarafından çekilmiş fotograflar var. ve 400 ISO dahil yeterli ışık koşullarında sorun yok. Zaten 1/2.33" bir sensörde 800 ISO ve daha üstünde dSLR gibi bir performans beklemek balığın kavağa çıkması gibi absürt durumdur. Nikon P100 ve HS10 hatta 20 de dahi 100 ISO' da bile bu kadar performans yok.
    quote:

    Orijinalden alıntı: demir622

    cep telefonu gibi dediğiniz resim hangi makineye ait. bu sony hx100v nin fotosuna benzemiyor. belki hs20 fotosu olabilir. bilgilendirirseniz sevinirim




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.