Şimdi Ara

Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
12.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi


    Sony HT-DDW790


    Merhaba arkadaşlar,

    Yaklaşık 2 yıl kulaklıkla idare ettiğim bilgisayarım için nihayet uygun bir ses sistemi buldum. Bu zaman zarfında kafamdan türlü türlü projeler geçti, eve oto müzik sistemi kurmak, paraya kıyıp iyi bir hi-fi sistemi temin etmek, 150-200 YTL ye hazır bir hoparlör seti almak, yada en temizi bir Z5500 alıp kenara çekilmek bunlardan bazıları . Fakat hepsi de ya fiyat, yada ses kalitesi olarak beni cezbetmedi. Sonunda -hakkında çokta fazla araştırma yapmamış olsamda- bu sistemi temin ettim.

    Lafı uzatmayım. Kısaca ürünün özellikleri :

    * 5.1 kanal 800W ev sinema sistemi. 5x133W Uydu 1x135W Subwoofer 1KHz, <10% THD
    * Yükses kalite ses ve görüntü için HDMI desteği.
    * Dijital Sinema Oto Kalibrasyon (DCAC) - otomatik ses optimizasyonu.
    * 20cm Subwoofer.
    * AV Sync
    * FM/AM 30 kanal hafızalı tuner.
    * Taşınabilir ses cihaz girişi.
    * dts®, Dolby® Digital and Dolby® Pro Logic® II decoding

    Kutu içeriği :

    - Receiver
    - 2x ön uydu hoparlör
    - 2x arka uydu hoparlör
    - 1x 20cm Subwoofer
    - Uzaktan kumanda
    - Oto.Kalibrasyon mikrofonu
    - Her hoparlör için yeteri miktar ve uzunlukta kablo.
    - 1x Koaksiyel kablo
    - FM/AM antenleri
    - Türkçe ve ingilizce kullanım klavuzu
    - Kolay kurulum klavuzu.


    Not : Resimler photoshop ta Save For Web seçeneğiyle düşük kalite ve boyutta kaydedilmiştir.



    Ön Panel



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi

    Receiver ın önden görünüşü.



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Sol taraftaki düğme ve kontroller.



    - Açma kapama
    - Dimmer (ekran parlaklık ayarı)
    - Sleep (zaman ayarlı kapanma ayarı)
    - 2Ch (2 kanal stereo ses modu)
    - A.F.D (Receiver a giren sesin türünü otomatik olarak tanıma)
    - Movie (Sinema ses efektleri)
    - Music (Müzik ses efektleri)

    Açma kapama düğmesinin altında görülen giriş ise hem taşınabilir ses cihazımızı bağlamaya, hem de otomatik kalibrasyon için ürünle birlikte verilen mikrofon girişi için kullanabiliyoruz.

    Oto. kalibrasyondan kısaca bahsedeyim, aşağıdaki resimde gördüğünüz mikrofonu receiver ın ön kısmındaki mikrofon girişine takıp, mikrofonu oturma pozisyonunuza yerleştiriyorsunuz. Kumanda yada receiver üzerinden Auto. Cal tuşuna basarak ses sisteminizin, oturduğunuz yere göre hoparlörlerinize olan uzaklığını tespit ederek kalibrasyon yapıyor.


     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Otomatik kalibrasyon mikrofonu



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Sağ taraftaki düğme ve kontroller.



    - Display (ekrandaki o anki ses ayarı ile ilgili detayları görüntülememizi sağlıyor)
    - Auto Cal (otomatik kalibrasyon)
    - Input Selector (Ses girişleri arasında seçim yapmamızı sağlıyor)
    - Master Volume (Ana ses kontrolü)

    Input Selector ile seçebileceğimiz menüler ise şu şekilde :

    - Video 1 - Video 2 - Video 3 - DVD - SAT - TV - CD/DVD - FM Tuner - AM Tuner




    Kumanda



    Ürünün oldukça detaylı bir kumandası mevcut.

     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi

    Tam boy olarak görmek için tıklayın.

    Kumanda aracılığıyla her türlü kontrolü yapmamız mümkün. Ayrıca diğer Sony marka ürünlerinizi de bu kumandayla kontrol edebilirsiniz.




    Hoparlörler



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Genel görünüm.



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Center hoparlör.



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Uydu hoparlör.



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Subwoofer.

    Ürünün şu ana kadar görebildiğim tek eksisi subwoofer'ın kasası. Oldukça ince MDF kullanılarak yapılmış. Daha iyisini beklerdim şahsen.


     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Tel maşa subwoofer

    Arka Panel


     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Arka kısım dijital girişler.


     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Analog girişler.


    Not:
    Sistemden 5.1 ses alabilmeniz için dijital girişi kullanmanız gerekiyor. Çünkü üstteki resimde gördüğünüz gibi sadece 2 kanal ses girişleri mevcut. Yani bilgisayarınızın 5.1 destekli ses kartından ön-arka ve merkez hoparlör için ayrı bağlantı yapamıyorsunuz. 2 kanal sesi dilerseniz receiverdan 5.1 olarak çözebilirsiniz. İlk resimde görülen optik S/PDIF kablosunu kendim temin ettim. Kutu içerisinden koaksiyel S/PDIF kablosu çıkıyor, bunu kullanarak ta dijital ses alabilirdim fakat anakartımın sadece optik ses çıkışı olması nedeniyle bu kabloyu kullanıyorum.


     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    HDMI giriş ve çıkışları.



     Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi
    Hoparlör girişleri.



    Oturduğum apartmanın ses yalıtımının olmaması, ve ne şanstır ki alt ve üst komşularımın yenidoğan bebeklerinin olması (hemde ikisinin de benim tam altımda ve üstümde olması), ayrıca eve akşamları geldiğim için ses kalitesini pek tatmin edecek şekilde test etme fırsatım olmadı henüz. Fakat yapmış olduğum ufak çaplı testlerde ses kalitesinin -göreceli- tatmin edici olduğunu söyleyebilirim. Tiz sesleri benim için oldukça tatmin edici. Uydu hoparlörlerde tweeter olmadığı için mükemmel tiz sesi beklemek bence yanlış olur. Tiz ses ağırlıklı (bilgisayarın ekolayzer ından da tiz ayarları seçili konumda) müziklerde kulağı rahatsız etmeyecek derecede güzel netice aldım. Mid sesler son derece başarılı. Bass konusunda ise sanırım subwoofer' ın kasa kalitesinden olsa gerek, bass seslerde "lack" diye tabir edilen bir gecikme etkisi yaşıyorsunuz. Daha kalın MDF'li bir kasa yada içerisine konulacak sünger türü malzemelerle bu sorun giderilebilir ve daha tok bass elde edilebilir. Herkesin merak ettiği "HISSSS" sesini de sadece ses şiddetini 55 ve üzerine getirdiğimde duyabildim (Max ses 60).

    Filmlerde yeterli düzeyde başarım sağlıyor. Zira A.F.D. özelliği sayesinde receiver a gelen ses sinyalini otomatik olarak algıladığı için dinlediğiniz, yada izlediğiniz filmdeki ses formatını receiver ın üzerindeki ekrandan görebiliyorsunuz. Yapmış olduğum ufak denemede 720p formatında sıkıştırılmamış HD bir videoyu izlediğimde receiver ın 5.1 kanal dolby digital ses çözdüğünü gördüm (ve duydum ). Yine DTS destekli filmlerde aynı sonucu elde ettim.

    Yapmış olduğum müzik testlerinde özellikle yüksek kalitedeki seslerde çok başarılı olduğunu söyleyebilirim. Kulaklıkla ancak duyabildiğim arka plan seslerini az da olsa duyabildim. DTS audio ile klasik müzik dinlemek ise başlı başına ayrı bir keyif . Düşük kalitedeki mp3 lerde ise duyulan hışırtı rahatsız edici. Sanırım bu hışırtı mid seslerinin biraz yüksek frekansta veriyor olmasından kaynaklanıyor. Arşivimde 128kb/s den düşük mp3 bulamadım, bulduğum zaman onlarla da ilgili yorumumu ekleyeceğim.

    Henüz oyun testi yapamadım, oyunlardaki performansını merak eden arkadaşlara en kısa zamanda yanıt vereceğim.

    Tuner de son derece kaliteli, bütün kanal arama ve kayıt işlemlerini kumanda üzerinden yapabiliyor olunuşu da cabası. 30 kanal hafızası ve RDS desteği mevcut.

    Genel yorumuma gelirsek, ürün ev sinema ses sistemi için tasarlanmış, dolayısıyla yukarıda da belirttiğim gibi 5.1 kanal ses için sadece dijital giriş mevcut. Yani arka ve center hoparlörleriniz için ekstra bir giriş yok. Kutu içerisinden çıkan koaksiyel kabloyla şu günlerde neredeyse her anakartta standart haline gelen dijital çıkış sayesinde bu sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Zaten böyle bir sistem alıpta analog ses dinlemek bana göre abes .

    Kutu içeriği oldukça zengin, hoparlörlerin altına yapıştırabileceğiniz plastik ayaklara kadar kutu içeriğine dahil edilmiş. Genel anlamda zaten Sony kalitesi hissediliyor.

    HDMI girişi sayesinde ilerde almayı düşündüğüm LCD TV' yi de receiver a bağlayarak bilgisayar üzerinden tek bir kabloyla hem ses hemde görüntü alabilmek mümkün.

    Ürünü Karaköy alt geçit pasajında bulunan Sony bayiinden aldım. Fiyatı : 386 YTL. İnanın fiyatına nazaran oldukça başarılı bir ürün. Bu fiyat aralığında DTS ve HDMI destekli pek ürün bulunmaması da ayrı bir tercih sebebi.

    Kısaca + ve - leri.

    + Genel anlamda hissedilen Sony kalitesi.
    + Fiyat
    + Fiyatına kıyasla göstermiş olduğu ses başarısı.
    + Türkçe kullanım klavuzu ve zengin kutu içeriği.

    - Subwoofer' ın kabini biraz daha kaliteli olabilirdi.
    - Mid sesler sanırım biraz yüksek frekansta çıkıyor.
    - Her bir hoparlör için ayrı ayrı ses şiddetinin ayarlanamaması (belki de vardır, ama şimdilik bulamadım.)

    Ürünün temininde bana çok yardımı bulunan can dostum güzel insan, amddma nickli arkadaşımıza, optik S/PDIF kablosunun temininde göstermiş olduğu üstün performanstan ötürü yusufkara isimli üyeye (aynı zamanda abim) sonsuz teşekkürler. [ehu.gif]


    Herkese bol surround lu günler diliyorum.






    MrRain tavsiye eder. :p







  • Çok iyi bir inceleme olmuş teşekkürler MrRain.Bir sorum olacaktı ; ben şu an audigy2 zs ses kartı kullanıyorum,kart üzerinde digital çıkış var yanlız bu çıkış ne coax ne de optik gibi değil(bildiğimiz kulaklık çıkışı) acaba bu çıkış için dönüştürücü bulunur mu?Sistem çok iyi görünüyor hemde z5500'ün nerdeyse yarı fiyatı .
    Bu arada sub gerçekten kalitesiz görünüyor .
  • Ya benim için ses kalitesi onemli . teknosada sesini dinledikten sonra bugunlerde LG HT 502TH ev sinema sistemi dusunuyordum gerçi voxline dvd m var .
    Peki LG ye kıyaslarsak bu sony'nin ses kalitesi nasildir. Film falan seyrederken boyle gumbur gumbur geliyor mu, sesleri alabiliyormuyuz. Eger kaliteli ses veriyorsa ve lcd, dvd ile performanslli calisacaksa LG yerine bunun dusunebilirim. Sonucta bagimsiz bir sistem oldugu icin her türlü uymlu cihaza baglayabilirsin.
  • n1ghtfall , çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz dönüştürücü mevcut resmini ve link bulabilirsem en kısa sürede ekleyeceğim.

    unpop LG' yi dinleme fırsatım olmadı ama, eğer istanbul daysan Karaköy' deki mağaza da ürünün kurulmuş vaziyette bir örneği mevcut. İstediğin türde sesi dinlemene yardımcı oluyorlar. LG nin sesini dinleme fırsatım olmadığı için kıyaslama yapmam pek sağlıklı olmaz.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MrRain

    n1ghtfall , çok teşekkür ederim. Bahsettiğiniz dönüştürücü mevcut resmini ve link bulabilirsem en kısa sürede ekleyeceğim.

    unpop LG' yi dinleme fırsatım olmadı ama, eğer istanbul daysan Karaköy' deki mağaza da ürünün kurulmuş vaziyette bir örneği mevcut. İstediğin türde sesi dinlemene yardımcı oluyorlar. LG nin sesini dinleme fırsatım olmadığı için kıyaslama yapmam pek sağlıklı olmaz.


    Valla ıstanbul'da olsam bugun gidip dinlerim hatta memnun kalırsam alırım da ama Izmir'deyim. Izmir'de nerde bulabilirm bu cihazi bilmiyorum.
    Internet sitelerinde bu urun icin cok farkli fiyatlar var 600-700 ytl ye bile çıkan fiyatlar gordum. 386 ytl'ye iyi almışsınız

    bir de sunu sormak istiyorum, bu receiverde istedigimiz hoparlor degisikliklerini yapabiliyormuyuz, yani subwoofer falan upgrade edebilirmiyiz.
    Cunku sadece receiver bile olarak 386 ytl uygun fiyat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 2 Kasım 2007; 13:50:32 >




  • Evet, istediğiniz hoparlörü ekleyip değiştirebilirsiniz. Hatta benim elimde eski ses sistemimden kalma 2x ön ve 1x merkez uydu vardı. Onları takarak da deneme yapmıştım.
  • alet takribi kaç kilo , 385ytl ye sanırım buldum alayim diye ince ince dusunuyorum gibi ama taşımasi problem yaratcak...
  • benn emektar dvd'm voxline'a bağlamak istiyorum , dvd de hem koasksiyel hem de optik çıkış mevcut. sony'den sadece koaksiyel kablo çıktıgına gore bununla baglayabilriz peki koaksiyel optik arasinda ses farkı olur mu ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unpop

    Ya benim için ses kalitesi onemli . teknosada sesini dinledikten sonra bugunlerde LG HT 502TH ev sinema sistemi dusunuyordum gerçi voxline dvd m var .
    Peki LG ye kıyaslarsak bu sony'nin ses kalitesi nasildir. Film falan seyrederken boyle gumbur gumbur geliyor mu, sesleri alabiliyormuyuz. Eger kaliteli ses veriyorsa ve lcd, dvd ile performanslli calisacaksa LG yerine bunun dusunebilirim. Sonucta bagimsiz bir sistem oldugu icin her türlü uymlu cihaza baglayabilirsin.



    Geçen hafta bende elimdeki 5.1 Logitech Z-5500 seti verip yerine LG aldım Teknosa'dan....Çok memnunum kardeşim, USB girişi bile çok büyük bi artı, kesinlikle tavsiye edebilirm...Sony DVD Player vardı bende ama salladım onu da, çok seki model olduğu için ne DivX ne mp3 tanıyordu. Yukardaki alıcılı set hakkında fikrim yok ama, Sony'nin dvd'li modelleri berbat ötesiydi. Hepsini tek tek test ettim Teknosa'da ve açık ara LG'de karar kıldım....Sony çok sevdiğim bi marka, LG'yi ise fazla bilmezdim...O yüzden Sony almak isterdim ama hepsi de çok kötüydü...O yüzden naçizane tavsiyem LG'yi dinlemeden Sony alma sakın




  • LG HT 502TH yi teknosda dinledim. Sadece radyon dinlememe ragmen gayet memnun kaldım. Baslar vesaire tatmin edici. Ama bu sony ses sistemini düşünmemin birkac nedeni var. Bir zaten optik ve koaksiyel çıkışı olan bir dvd playerim var ve bozulana kadar beni idare eder. Iki fiyat hemen hemen yari yariya. Uc anfi decoderli ve hoparlordn bagımsız oldugu icin ileride başka bir player aldıgımda (mesela bir hd-dvd player aldıgımızda ) zahmetsizce buna takabilirim ya da hoparlorlerde upgrade de yapabilirim.

    Bir de hdmi cikisli bir dvx player alırsan onu hdmiden buna baglarsin, uydu aliciyi optik girişe, rodan da hdmi çıkış ile lcd tv ye . al sana nefis bir kombo
  • Bu hafta ici firsat bulursam sesini dinleyecegim. begenirsem de almak istiyorum
  • @MrRain, kardeş sen bana link verecektin .Bugün gittim ürüne baktım sesi bayağı iyi(mms-460 a göre ).Nette biras bakındım ama bulamadım kablo ile ilgili birşey.
  • ne zaman aldın kardeş sen bu sistemi ??
  • siparişimi dün verdim sony 32p3000 ile beraber...arkadaşımız çok güzel incelemiş ve incelemesi benim içinde yararlı oldu... istediğim özelliklerin hemen hemen hepsi mevcut ve fp oranı çok iyi...sağolasın
  • arkadaşlar bu ürünü bende yaklaşık 2 aydır takip ediyordum. en son karar verdim alacağım bir baktım fiyat uçmuş. bugün araştırdım ve yeni bir yer buldum. sizlerlede paylaşmak istedim. ödeme seçeneğide çok hoşuma gitti. adreste ödeme seçimi de var. onun için burayı seçtim.... cihaz geldiği zaman bende denemelerimle sizlerle paylaşmak istiyorum. özellikle benim denemelerim uydu yayınları üzerinde olacak. dobly digital yayın yayan güzel paket yayınlar var onlarda deneme yapıp buraya yazarım... saygılar...

    ürüne burdan ulaşa bilirsiniz..

    http://www.elektroniksepet.com.tr/asp/show_stock.asp?product=HTD-DW790




  • güzel inceleme olmuş hocam,emeğine sağlık...
  • İnceleme gerçekten çok güzel...subvooferın aynı özeliklerinde bende aktif olanından var...ama sony kabinleri suntadan yapmasına kılım....
  • geldi mi cihaz?

    quote:

    Orjinalden alıntı: gecelerinlordu

    arkadaşlar bu ürünü bende yaklaşık 2 aydır takip ediyordum. en son karar verdim alacağım bir baktım fiyat uçmuş. bugün araştırdım ve yeni bir yer buldum. sizlerlede paylaşmak istedim. ödeme seçeneğide çok hoşuma gitti. adreste ödeme seçimi de var. onun için burayı seçtim.... cihaz geldiği zaman bende denemelerimle sizlerle paylaşmak istiyorum. özellikle benim denemelerim uydu yayınları üzerinde olacak. dobly digital yayın yayan güzel paket yayınlar var onlarda deneme yapıp buraya yazarım... saygılar...

    ürüne burdan ulaşa bilirsiniz..

    http://www.elektroniksepet.com.tr/asp/show_stock.asp?product=HTD-DW790




  • adamdan ses yok ya... ne zaman aldığını söylese ona göre bi kaç şey sölicem de ben ...
  • Biraz daha farklı kişilerden yorumlar gelse ne guzel olur.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.