Şimdi Ara

Sony HT-DDW790 Ev Sinema Sistemi İncelemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
0
Favori
12.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mesela Z-5500 ve bu ürünü kullanmuş bir kişi karşılaştırırsa çok güzel olacak
  • Arkadaşlar biraz önce cevahir/sony'den aldım ürünü yanlız pc için optik kablo bulamadım (optik--3,5mm lazım) - cevahirdeki teknosada vardı ama kutunun içinden 3,5mm'lik dönüştürücüyü çalmışlar - evde dvd/dvix player da olmadığı için şu an deneyemiyorum.En yakın zamanda görüşlerimi yazarım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: n1ghtfall

    Arkadaşlar biraz önce cevahir/sony'den aldım ürünü yanlız pc için optik kablo bulamadım (optik--3,5mm lazım) - cevahirdeki teknosada vardı ama kutunun içinden 3,5mm'lik dönüştürücüyü çalmışlar - evde dvd/dvix player da olmadığı için şu an deneyemiyorum.En yakın zamanda görüşlerimi yazarım.


    hayirlisi olsun kardes , kaça aldın ? yorumlarini 4 gozl bekliyorız..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: unpop

    Biraz daha farklı kişilerden yorumlar gelse ne guzel olur.



    arkadaşa bi soru sordum ama cvp vermedi.. görmedi heradle... sistemi ne zzaman aldın diye sormuştum... yani sistemi aldığı tarihle incelemeyi yaptığı tarih arasında ne kadar zaman farkı var ben bunu merak ettim...

    *2 farklı 5.1 hoparlör kullanmış biri olarak... aldıktan 1-2 hafta sonra bile bu incelemeyi yaptıysa arkadaş... arkadaşı n yorumlarının üstüne daha da güzel şeyler ekleyin bence... bi 5.1 ses sisteminin ses kalitesinin oturması .. basının tizinin oturması bazen 1 bazen 2-3 ay alıyo... kulllandığım creative 5200 ve creative megaworks hoparlörlerinde bunu farkettim... hatta kullandığım kulaklıklarda bile..bunun açıklaması tam olarak yapılamıyor ama gerçek bu ... arkadaşın aldığı sistem biraz daha zaman geçtikten sonra kendinden tam beklenen performansı verecektir diye düşünüyorum... zamanla ses oturur bu bi gerçek... 1-2 haftada aletin sgerçek ses tonu bence belli oolmaz tam olarak... bence güzel bi sistem... alınabilir.. fiyatı da abartı değil.. decoderi de var ne güzel.... hoş bişi bence... hem de sony .. hayırlı olsun diyelim..




  • alan arkadaşlar hala yorum yayınlamadı, merakla bekliyorum. bir de set açıklamasında verilen total 800, uydu bazında 133 w rms değerleri gerçek değerler midir (bu değerlerin her zaman için geçerli bir parametre olmadığını biliyoruz)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paramparca -- 17 Kasım 2007; 0:36:40 >
  • Bende yarın almayı planlıyorum, benim önemli 2 özellik var. birincisi tiz sesleri güzel vermesi ikinciside optik/spdif girişinin olması. bu sayede xbox360'ımı ve pc'mi bağlama şansım olacak.
  • Var mi alip da bir iki satir karalamak isteyen. Yorumlarinizi bekliyoruz
  • Kardes bnde ilk önce bu sistemi düşnüdoum ama eve hi-fi sistem kurmaya karar verdim teknosada dinledim pek tat vermedi ama hiç bir ayari yapili değildi kule tipi hoparlörler pioneerin ve 1 adet kicker solox 15 alamaya karar verdim tam hi-fi olmucak ama Anfi şuan sorun olan heral oda pioneer olucak...

    Heral beni tatmin eder...

    he birde bilgisayara z2300 alicam
  • bu aletin özelliklerinde yazan uydu 133w sub 135w falan hoparlörlerin kendi gücü değilmi?
    hoparlörlerin güçleri bu ise peki amfinin çıkış gücü nedir?
    belki amfi her hoparlöre max 80 watt veriyodur bunu nasıl bilebiliriz?
    bide benim anlamadığım olay 20 cm lik bir bas hoparlörüyle 5 cm lik bir uydu hoparlörü güçleri nasıl birbirine bukadar yakın olur, eğer boyut olarak bakarsak 20 cm lik hoparlörü hareket ettirmek için gereken güç ile 5 cm lik hoparlörü hareket ettirmek için gereken güç eşit olamaz.
    bende creative 4400 var. uyduları 6 watt ve nerdeyse bu sonynin uydularına yakın boyutlarda, nasıl oluyoda sony nin uyduları neredeyse 20 kat daha güçlü olabiliyo:D
    biraz saçma olmuş bu güç değerleri..
  • Arkadaşlar kusura bakmayın görüşlerimi yazmayı unuttum .Haftasonu sistemi ailemin evine(bursa) kurdum -salonun büyüklüğü yaklaşık 40-50m2- son seste hiçbir bozulma olmadan koltukları titretebiliyor ama son seste rahatsız etmeden(bana göre) dinlenebiliyor,sanırım bu salonun büyüklüğünden kaynaklanıyor ,bahsedilen 800W bildiğim kadarıyla amfinin max gücü,set toplamda 200w gibi bir değere sahip(başka bir sitede okudum).Dolby Prologic 2'nin stereo yayın yapan kanallardaki surround kalitesi mükemmel dvd seyrediyorum zannettim ,denediğim kanallar MTV türkiye,cnbc-e sanırım tr'de başka stereo yayın yapan yok.Yanlız otomatik kalibre sistemi pek hoşuma gitmedi,gereksiz gibi.Denildiği biçimde uyguladım daha sonra film seyrederken sanki arka hop. ses gelmiyor gibiydi,cihazı biraz kurcalayınca hop. ayarlarını buldum.Arka hop. 0Db'le ayarlanmıştı,bunları +7Db getirince herşey daha güzel oldu,bu arada max. +10Db.Front'lar hariç tüm hop. ses ayarını ayrı ayrı yapabiliyorsunuz.Birde anlamadığım birşey var,cihaz kaynaktan gelen ses formatını otomatik algılıyor ve ekranda yazıyor ama dvd'ye koyduğum(coax. ile bağlı) dolby dig. kodlu dvd'leri ve Divx'leri stereo görüyor ne yaptımsa çözemedim(stanbula döndüğümde aklıma geldi belki dvd player içinde bir ayar vardır haftaya döndüğümde ona bakıcam).Yazı biraz acaleye geldi,merak ettiğiniz birşey olursa cevaplamaya çalışırım.




  • PC de kullandığınıza göre lütfen gidip bir de ses kartı alın xtremegamer işinizi fazlasıyla görecektir. Yani acırım o seti onboardda dinlerseniz.
  • Tabi ya dvd'yi dvdplayer'a taktıgınızda player menulerinden seciyorsunuz 5.1 mi olsun yoksa stereo mu olsun diye.
    Sizin dvd player 2.0 da kaldıysa aletin stereo olarak gormesi normal.

    quote:

    Orjinalden alıntı: n1ghtfall

    Arkadaşlar kusura bakmayın görüşlerimi yazmayı unuttum .Haftasonu sistemi ailemin evine(bursa) kurdum -salonun büyüklüğü yaklaşık 40-50m2- son seste hiçbir bozulma olmadan koltukları titretebiliyor ama son seste rahatsız etmeden(bana göre) dinlenebiliyor,sanırım bu salonun büyüklüğünden kaynaklanıyor ,bahsedilen 800W bildiğim kadarıyla amfinin max gücü,set toplamda 200w gibi bir değere sahip(başka bir sitede okudum).Dolby Prologic 2'nin stereo yayın yapan kanallardaki surround kalitesi mükemmel dvd seyrediyorum zannettim ,denediğim kanallar MTV türkiye,cnbc-e sanırım tr'de başka stereo yayın yapan yok.Yanlız otomatik kalibre sistemi pek hoşuma gitmedi,gereksiz gibi.Denildiği biçimde uyguladım daha sonra film seyrederken sanki arka hop. ses gelmiyor gibiydi,cihazı biraz kurcalayınca hop. ayarlarını buldum.Arka hop. 0Db'le ayarlanmıştı,bunları +7Db getirince herşey daha güzel oldu,bu arada max. +10Db.Front'lar hariç tüm hop. ses ayarını ayrı ayrı yapabiliyorsunuz.Birde anlamadığım birşey var,cihaz kaynaktan gelen ses formatını otomatik algılıyor ve ekranda yazıyor ama dvd'ye koyduğum(coax. ile bağlı) dolby dig. kodlu dvd'leri ve Divx'leri stereo görüyor ne yaptımsa çözemedim(stanbula döndüğümde aklıma geldi belki dvd player içinde bir ayar vardır haftaya döndüğümde ona bakıcam).Yazı biraz acaleye geldi,merak ettiğiniz birşey olursa cevaplamaya çalışırım.




  • bakabildin mi haftasonu nedenmi sebep diye ?
  • Yok kardeş bu hafta gitmedim bursaya belki önümüzdeki hafta olmadı bayrama .
  • abi o sistemi aldın ama keyfini çıkaramadın sen de ya
  • nasıl hocam memnunmusun. uzun zaman oldu senden ses alamadık ?
  • Selamlar unpop,geçmiş bayramın kutlu olsun.Valla doğru diyosun tam tadını çıkaramamıştım,tatillerin üst üste gelmesi iyi oldu,yeterince film seyrettim sonunda setle .Bahsettiğim sorun tam düşündüğümüz gibiymiş,divx player'ın içinden "dolby" seçeneğini açınca cihaz "Dolby Digital 3/2.1" yazdı ve sesler düzeldi.Yanlız sistemi optik girişle pc'ye bağladım -ses kartım audigy2zs- creative yüzünden sanırım vistada optik çıkıştan ses alamadım,ne yaptıysam işe yaramadı.Bunun üzerine hemen onboard ses kartımın sürücülerini kurdum ve optikten bağladım,ses gayet güzel,5.1 kodlu fimlerde yine divx player'da olduğu gibi dolby çözmekte ve yeterince iyi.Sanırım böyle amfili bir sistemin olunca ek bir ses kartının +'sı pek yok ama yinede audigy ile denemek isterdim.Bir de şu var ; sistem sesi kaynaktan nasıl alıyorsa öyle çalıyor.Yani stereo alıyorsa 2.1 olarak sesi veriyor,bunu prologic 2 ile 5 kanala dağıtmaya izin vermiyor veya multi stereo modunu kullanamıyorum.Sanırım yine bu yüzden crysis'te 5.1 ses alamadım(tabi bu ses kartından kaynaklanıyor olabilir,eax desteği falan yok bildiğim kadarıyla).




  • güzel inceleme olmuş
  • bulnmaz hint kumaşı oldu bu cihaz
  • bütün izmir sony bayileri aradim , hiçbiri kalmadı dedi, bir daha da gelmeyecekmiş, üretimden çıkmış.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.