Şimdi Ara

Sony Mobile düşüşe devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Sony’nin akıllı telefon pazarında bir türlü belini doğrultamadığı herkes tarafından biliniyor. Bunun satışlara hızla yansıdığına dair çeşitli haberler de zaman zaman paylaşıldı. Firmanın 2018 finansal yılı için yayınladığı satış rakamları ile durumun ciddiyetinin artmaya devam ettiği görülüyor.

    Sadece 6.5 milyon adet telefon satıldı


    Sony, bu finansal döneme başlarken 10 milyon telefon satışı hedefi belirlemişti. Hedefin tutturulamayacağı fark edilince önce 9 milyon sonrasında ise 7 milyon adete revize edildi. Elde edilen rakam ise 6.5 milyon. Geçtiğimiz sene 13.5 milyon adet telefon satmayı başaran şirket 7 milyon adet düşüş yaşamış oldu. Yani 2017 yılına göre kayıp yarı yarıyadan bile fazla.


    Karşılaştırma yapmak açısından Xiaomi’nin alt markasına ait Redmi Note 7 modelinin, sadece Hindistan’da bir ayda 1 milyon satışa ulaştığını söyleyebiliriz. Sony’nin düşüşüne yılın çeyrekleri bazında bakınca durum iyice kötüleşiyor. Yeni sonlanan Q1 2019, 1.1 milyon satış adediyle firma tarihindeki en kötü dönem oldu.



    İş gücü yarı yarıya düşecek


    Düşüş etkisini azaltmak için Sony, mobil operasyonda küçülmeye girdi. İlk örneklerini çoğu ülkeden çekilmesiyle gördük. Yeni açıklanan tablolar ise firmanın 2020 yılında iş gücünü yarı yarıya düşürmesini gerektirecek. 4000 kişilik iş gücü 2000’inin altına inecek. Azalan satışlar Sony’ye 869 milyon dolar kayıp olarak yansıdığı için işten çıkarmalar gayet normal.


    Ayrıca Bkz.Motorola Razr 2019’un basın görselleri ortaya çıktı

    Sony’nin içinde bulunduğumuz finansal dönem için satış tahmini 5 milyon adet. Hızlı düşüş devam ederken bu tahmin tutturulabilir mi bilinmiyor. Özellikle Çinli akıllı telefon üreticilerinin oluşturduğu baskı reddedilemez boyutta.








  • Sony maalesef tekel olduğu zamanlarda sanıyor kendisini. Xbox ile rekabet sayesinde konsol tarafında iyi sadece.

    Mobil bölüm tıpkı bilgisayar bölümü gibi. Mal kaliteli evet. Özgün tarafları iyi. Lakin hep geriden geldi. Ya donanım olarak düşük tuttu ya da geriden geldi. Yoksa Z serisi ilk çıktığı zaman çok iyiydi. Gayet iyi satışlar da yakaladı.

    Ayrıca kamera konusunda bir kaç özellik dışında da hep geride kalmayı başardı, hem de mobil tarafta en iyi sensörleri üreten marka olmasına rağmen. Rakipleri kendi ürettiği sensörle daha iyi işler çıkarttı resmen.
    sonynin yaptığı kalas ekran gövde oranlı telefonlara ''adamların bi çizgisi var ağğbi sony iyi telefon yapıyor'' diyenler online mi? her sony haberinin altına bunu yazarlar o çirkin tasarımlara rağmen. sorsan 1 tanesi bile gidip almaz telefonları ama maksat laf olsun torba dolsun.
    sony ye tavsiyem günceli yakalaması. doğru düzgün 18-9 oranlı ve en az yüzde 85 ekran kasa oranlı telefon çıkarıp iyi donanım ve kamerayla desteklerse yükselebilir.
    Adam akıllı bir geometri yakalayamadılar neymiş only balansmış bi sizdiniz akıllı başka firmalar bilmiyordu ayrıca adamlar donanım olarak ıphone gibi kısıp kısıp tonlarca para istediler umarım darısı lg nin başına gelir bozuk g serisini kaktırdılar insanlara eee o adam senden bir daha ürün alırmı sanki şehirler arası terminal mantığı çakayım ben buna yüksek fiyattan nasıl olsa bir daha gelmez mantığı.
    Zamanında bozuk güncelleme çıkarıp asla ama asla inatla düzeltmeyeceksin. Millet yazılımdaki hataları dahi bulup sana gösterecek sen inatla görmezden geleceksin, yetmiyormuş gibi telefonun tipiyle ilgili hiç bir geri dönüşe kulak asmayacaksın sonra satışlar düşüyor... Beter ol beter... Battığın günü görmek nasip olur inşallah...
  • iyi oluyor kullaniciyi yillarca enayi yerine koydular lg de beter olsun

  • Sony bu küçülme işini beceremedi sektörel olarak piyasadan çekilme eylemi yanlış bir seçim oldu en azından getirip satmak isteyenler ve ithalatçı firmalar ile anlaşmalılardı zaten satılmayan ürünün ne satışı olacak. Ben sony mobil bölümünün iyi niyetli olduğuna inanmıyorum.

  • O dandik telefonlarla yine iyi satmış :d

  • Sony maalesef tekel olduğu zamanlarda sanıyor kendisini. Xbox ile rekabet sayesinde konsol tarafında iyi sadece.

    Mobil bölüm tıpkı bilgisayar bölümü gibi. Mal kaliteli evet. Özgün tarafları iyi. Lakin hep geriden geldi. Ya donanım olarak düşük tuttu ya da geriden geldi. Yoksa Z serisi ilk çıktığı zaman çok iyiydi. Gayet iyi satışlar da yakaladı.

    Ayrıca kamera konusunda bir kaç özellik dışında da hep geride kalmayı başardı, hem de mobil tarafta en iyi sensörleri üreten marka olmasına rağmen. Rakipleri kendi ürettiği sensörle daha iyi işler çıkarttı resmen.

  • hiç şaşırmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokia bile yeniden yükselişe geçmeye başladı,demek ki Sony yanlış formül uyguluyor.Arc modeli ile iyice yıldızını parlatıp ilk Z serisi ile konumunu sabitledi.Fakat ondan sonra Sony nedense dikiş tutturamadı fiyatlandırma,tasarım ve trendlere ayak uyduramadı.Kullanıcılar tasarımından hep şikayetçi oldu,özellikleri ise ''malzemeden çalıyor'' hissiyatını veriyordu.

  • Sony xiaomi yada oppodan yönetici transfer etsin seneye 100 milyon telefon satar.Mevcut birimdeki tüm ekibi çayçıya kadar değiştirmeden mobil bölüm düzelmez

  • Bence asıl şaşırtıcı olan 6.5 milyon satış yapabilmesi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski bir sony hayranı olarak artık sony dikiş tutamaz diyorum.

  • Sony ve Htc yok olmaya mahkumlar, kendi ayaklarına sıktılar özellikle de Sony. Lg de bunların ardından dört nala geliyor zaten.
  • Adamlar tasarımı yıllardır değiştirmiyor, hala aynı kalas görünümlü üst ve alt çerçevesi 2cm olan tasarımı kullanmaya çalışıyorlar.
  • Adam akıllı bir geometri yakalayamadılar neymiş only balansmış bi sizdiniz akıllı başka firmalar bilmiyordu ayrıca adamlar donanım olarak ıphone gibi kısıp kısıp tonlarca para istediler umarım darısı lg nin başına gelir bozuk g serisini kaktırdılar insanlara eee o adam senden bir daha ürün alırmı sanki şehirler arası terminal mantığı çakayım ben buna yüksek fiyattan nasıl olsa bir daha gelmez mantığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saint42 -- 29 Nisan 2019; 0:4:9 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün markalar kamerayı geliştirerek telefon satıyor,çok iyi efsane bir kamera koyarak satışlarını arttırabilirler ama yapmıyorlar enterasan.

  • Mobil alandaki firmalarda ne kadar çok ibretlik hikaye var. 1.)Nokia 2.)HTC 3.)Blackberry 4.)Sony 5.)LG . Ekonomi bölümlerinde ders olarak gösterilmeli. "İşler iyiye giderken neler yapmamalısınız."

  • O kadar akıllı adama milyonlar ver, ancak o kadar akıllı adamdan ufacık da olsa bir yenilik çıkmaz mı be Sony?

  • mobilde en temelde 3 mevzu var;
    build quality,
    iç donanım,
    yazılım.

    *iç donanım; performans bileşenleri dışarıdan alınıyor, diğer firmalarla aynı parçaları kullanıyorsun sony'nin sd660 kullandığı yerde başka firma 710 kullanıyorsa daha iyi diyorsun, birinde lppddr bilmemne ram varsa kapasitesine bakıyorsun falan. yani SONY ismi para etmiyor. apple hariç, bak adam benzerini ürettiriyor, kendi ismiyle veriyor, eleştirilse de kıyasa mahal bırakmıyor. bunda özel yazılımın da etkisi büyük.

    *yazılım google'dan. kendin ek yapıyorsun ama burada muazzam rekabet var, samsung huawei xiaomi vs derken herkes yazılımına özellikle katıyor, ayrışamıyorsun. apple yine bambaşka bir ligde.

    *geri kaldı bir tek sony kalitesi, build quality. sen burada kaliteli olsan da tasarım alanında çok ilerleme gösteremiyorsun ki bence sony'nin çok klasik ve güzel bir tarzı var. benim için apple'ın beyaz ve tarz olduğu yerde sony siyah ve tarzdır. potansiyel anlamda en güçlü 2. firma olarak görüyorum. ancak bunda da ilerleme veya güzel vurgu yok.

    yani senin bu 3 maddede sony olarak farkını göstermeme veya buna uğraşmama gibi bir lüksün yok. SONY'nin sorunu kendini hala çok yukarıda ve farklı olarak görmesi. iyidir kötüdür sabaha kadar tartışın, ama bu piyasada tek farklı var o da SONY değil APPLE artık. sony'nin gerçeklere dönmesi lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi balcis -- 29 Nisan 2019; 8:58:50 >




  • tek sebebi kesinlikle tükeciye kulak tıkamaları.

    çerçeveler kalın dedik, yıllarca kalın çerçevede ısrar etti.

    kamera çamur gibi dedik,yıllardır düzeltemedi.

    batarya az dedik, stamina modu var dedi.

    vs.vs.

  • Zamanında bozuk güncelleme çıkarıp asla ama asla inatla düzeltmeyeceksin. Millet yazılımdaki hataları dahi bulup sana gösterecek sen inatla görmezden geleceksin, yetmiyormuş gibi telefonun tipiyle ilgili hiç bir geri dönüşe kulak asmayacaksın sonra satışlar düşüyor... Beter ol beter... Battığın günü görmek nasip olur inşallah...

  • sonynin yaptığı kalas ekran gövde oranlı telefonlara ''adamların bi çizgisi var ağğbi sony iyi telefon yapıyor'' diyenler online mi? her sony haberinin altına bunu yazarlar o çirkin tasarımlara rağmen. sorsan 1 tanesi bile gidip almaz telefonları ama maksat laf olsun torba dolsun.
    sony ye tavsiyem günceli yakalaması. doğru düzgün 18-9 oranlı ve en az yüzde 85 ekran kasa oranlı telefon çıkarıp iyi donanım ve kamerayla desteklerse yükselebilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.