Şimdi Ara

Sony Playstation 5 Pro'nun özellikleri sızdı: 28 TFLOPS ve daha fazlası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
2
Favori
8.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2026 da Ps6 çıksın tamamda ya şu konsola özel oyun nerde be Ps5 çok sönük gidiyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bence bu nesilde konsolların Pro versiyonlarına gerek yok. Tabi RT ve FSR gibi teknolojileri daha performanslı bir şekilde çalıştırması için çıkarılabilir.

  • Konsol değil oyun istiyoruz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben pro modellerini çok mantıklı bulmuyorum. Bir önceki nesilde de düz model almıştım. Ara geçiş modelleri, çok bir şey koymuyorlar üstüne. Ps5 düz modellerinin fiyatının ucuzlaması açısından güzel bir şey. Diğer türlü ps6 beklenmeli. Elde düz model olanlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bi PS2-4 şıklığı ve kompaktlığı sunsunlar önce. Ve donanım yükseltme imkanı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rtx3060ti gücünde bile değil yani :S

  • Aynı konsol serisinde daha güçlü konsolun ne yazık ki performansının hakkını verimini tam anlamıyla verebileceğini sanmıyorum. Sırf Series S ve Series X farkı nedeniyle oyun geliştiricilere iki farklı yük oluşturan Microsoftun konsolu kağıt üzerinde Ps5'ten daha güçlü fakat tüm oyunlarda veya büyük çoğunluğunda bu kas gücü fazlalığının ciddi bir görüntü kalitesi veya fps avantajını görebiliyor muyuz? Hayır.


    Böyle ara model çıkaracaklarına 5-6 yılda bir yeni konsol çıkacak şekilde fiyatlandırma, güç/donanım konfigürasyonu ile tüketicileri hazırlayıp o şekilde hazırlansa keşke firmalar. Artık eskisi gibi bir konsol aldım 10 yıl kafam rahat dönemi değil ne yazık ki, teknolojinin gelişimi buna izin vermiyor.

  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt
    GTA VI tanıtımında zaten o yüzden sadece tarih verip platform vermediler. Bu nesil konsollara 30 FPS olarak getirip satış yaparlar, 2026 gibi çıkacak yeni nesil konsollara da 60 FPS ''definitive edition'' olarak tekrar piyasaya sürüp yeni nesil konsollarda yeniden satış yaparlar. GTA her iki firmanın da bütün exc oyunlarının ötesinde satış yapan bir oyun, bu yüzden her iki firmada maksimum satış için yeni nesil konsol çıkış tarihlerini ona göre ayarlayacaktır. PS5 zaten iyi satış rakamlarına ulaştığı için, Sony PS5 Pro ile oyunculara 60 fps imkanı sunup bir sonraki neslini baltalamak istemeyecektir. Microsoft da keza aynı şekilde. O yüzden bu nesil içinde gelecek Pro veya güncellenmiş modellerin temel modelin çok üstünde olmaması olası.

  • PS5 pro bugün PS5 e çıkan ve çözünürlük sebebiyle oyunu 30 fps yapmak zorunda kalan oyunları 60 fps de çalıştırmak için çıkıyor yada çıkacak. Yani performans moduna almadan kalite modunda 60 fps.

    Örneğin bir Forspoken i, Hogwards Legancy i kalite modunda 60 fps oynatacak.

    Çıktıktan 2 sene sonra daha gelişmiş oyunlarda pro da aynısını yapacak 30 fps oyunları onda da görmeye başlayacağız.

    Bu düzen böyle gidecek işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackTower_35 -- 12 Aralık 2023; 11:13:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Castle Bravo

    @Seto-Kaiba


    Seto'nun da dediği gibi Ps5'in 3070 ile uzaktan yakından alakası yok. Duygusal bakmamak lazım. Pazarlama oyunlarına da düşmemek lazım zira konsollarda bunu çok yapıyorlar. Sonuç olarak her konsol kullanıcısı, kendisini 4090 kullanıyor falan sanıyor. Konsollarda bir kere hala dinamik resolüsyon olayı uygulanıyor. Yani oyunun ana ekranında 4K, oyun kalabalıklaşınca 2K, patlamalar vs olursa full hd, 720p gider de gider. Ama ana menüde 4K verdi ya, o yüzden oyunun kapağında Ps5 ile 4K diye yazıyorlar :)



    Sony Playstation 5 Pro'nun özellikleri sızdı: 28 TFLOPS ve daha fazlası

    Reddit'te defalarca soruldu, araştırıldı. Digital Foundry bunun testlerini de gerçekleştirdi. 3 aşağı 5 yukarı 2070 ile 2070 super arasında sonuç verdi. Üst nesilde 3060 civarı. Yani yaklaşık 13Tflops luk gpu'ya eşdeğer bulunmuş. Ki bu da zaten çok büyük bir başarı gerçek Tflops'unun 10 civarı olduğu düşünülürse. %30 daha iyi performans vermiş belirttiğiniz gibi. Ama öyle 20Tflops'luk 3070'lerden fersah fersah öte performans verecek kadar değil. İşte orada dinamik resolüsyon oyunları falan devreye giriyor, bir ton kalite ayarı düşürmesi devreye giriyor.





  • GTA açar mı

    Geyik muhabbeti bir yana Xbox cephesinden de bir hamle bekliyorum. Yine donanımsal güç olarak PS'nin önüne geçecektir. Sony PS'nin kaderi bu.

    Bir de bu konsollarda ışın izleme vs olacak mı acaba yani sonradan yazılımsal olarak getirilebilir mi? Gerçi Unreal Engine 5 güzel şeyler sunuyor ama her oyun bu motoru kullanmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.