Şimdi Ara

Sony Playstation 5 Pro'nun özellikleri sızdı: 28 TFLOPS ve daha fazlası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
2
Favori
8.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • FyKy kullanıcısına yanıt

    3 yıl önce çıkmış 500 dolarlık konsolu ne sanıyorsunuz 30 fps olan her oyun Ps5'i zorladığı için 60 fps değil zaten.Pro çıkınca standart ps5'in 60 fps vermekte zorlandığı oyunların kare hızı ve çözünürlüğü artacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GoldPunch kullanıcısına yanıt
    TFLOPS bir şey ifade ediyor aslında fakat ne anlayacağınız bilmeniz lazım.
    Türkçe açılımı şu: saniye başına trilyon kayar nokta hesabı
    Kayar nokta hesapları ile tamsayı hesapları arasındaki farka gitmeyeceğim, GPUların işi üçgen çizmektir, bu işi de en verimli şekilde kayar nokta hesabıyla yaparlar. Esas işleri kayar nokta yani. Ama mesela cpular tamsayı hesabı da yaparlar çünkü pek çok program tamsayı hesabının kesinliğine ihtiyaç duyar. Kayar nokta hesapları tamsayı hesaplarına kıyasla daha "yuvarlaktır".

    Dolayısıyla bir gpunun veya cpunun compute gücünün en temel ölçüm yollarından biridir bu. Kullandığınız api, gpunun bellek erişimi gibi şeyler farklı uygulamalarda alacağınız performansı değiştirir. Vega64 12.5 TFLOPS iken 1080 ti 11 falan (ikisi de OC ile daha da yükseliyor ama V64'ün önü daha açık), compute işlerinde VEGA64 güzel bir farkla döverken (aslında cpmpute kartı bu arada VEGAlar, instinctlerden bozma, mimari compute için yani) oyunda 1080ti güzel bir farkla dövüyor.

    Bir gpu hakkında hiçbir bilgimiz yoksa ve tek bir şey öğrenebileceksek bu kaç FLOPS olduğudur. Bu şekilde gerçek hayatta nasıl performans göstereceğini en yüksek isabetle olmasa bile en düşük isabetsizlikle anlayabiliriz.

    Tabii Sony marketing dili olarak kullanıyor bu kayar nokta performansını, senelerdir...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Pro çıksa 3-4 sene sonra da 6 çıkacak bu sefer onu alın diyecekler. Bence PS4 prosu olanlar bunu alsın. PS5'i olanlarda 6 ile devam eder.

  • harunwq kullanıcısına yanıt

    isteyen istediğini alır. ps5 im var pro çıkınca proda alacağım inş

  • Aklı olan elindeki ps5 i satar dolara altına yatırır gta6 çıkana kadarda hiçbir şey almaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SaMoVe kullanıcısına yanıt

    Evet çok akıllısınız.


    Dolar'ı baskılayan bir hükümet varken gidip parayı dolara yatırmak...


    Ciddi ciddi bu kafaya nasıl ulaşıyorsunuz anlamak güç..


    PS5 ilk çıktığında yani 2020 Kasım da dolar kuru 7.85'di ve bir Fiat Egea 1.4 en ucuz araç 110.000 TL idi.


    Bugün aynı araç 800.000 TL ve dolar kuru 29.


    Aracın fiyatı nerdeyse 8 kat artarken dolar sadece 3.5 kat artmış..


    Yani parasını dolarda tutan adam enflasyona yenildi...

  • Bilmiyorum bu gibi girişimler gerçekten işe yarıyorki her dönem ısrarla Sony bu işi yapıyor.Abi ne gerek var ben anlamıyorum Ps5 i çıkarmassın Ona Oyun yapmaya kanalize ol.Piyasada 50 Milyon normal ps5 sahibi var bunlar konsolunu satıp nie bir üst versiyonunu alsın? Yani zaten bütün Oyunlar standart ps5 e göre yapılacak.Proda daha iyi FPS vericek.Ps4 dede hiç başvurmadın aldım ps5 çıkana kadar kullandım mesela

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aykut291 A kullanıcısına yanıt

    Pro konsol ve az sayıda oyun çıkması birbirinden ayrı konular. Pro olayı Sony'ye yük getirecek veya zarara sokacak bir şey değil. AMD, 4 nm üretimle, 250W'ı geçmeden o performansı verecek bir APU tasarlamışsa, onu kullanacak bir konsol çıkmaması için bir sebep yok.


    Üst sınıf bir donanım değil. RX 7800 XT'nin RDNA 4 yeniliklerinden faydalanan hali gibi bir şey olacak ve 1 yıl sonra çıkacak 


    Pro'nun oyunlara tam tersine faydası olacak. Pro sayesinde yapımcılar Ray Traced Illumination'ı falan oyunlara daha iyi yedirebilecek. PS5 ve SX o konularda engel yaratıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 26 Aralık 2023; 21:40:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PS5'im var bunda ne bulduk ki pro ya geçelim.

    Hele bi çıksın bi oyun çıksın görelim farkını alırız belki.

  • sony önce exc ip yapsın da sonra pro düşünsün

    eski ipleri çorba yapıp millete sunuyorlar

  • GT6 lı paket ile çıkış yapar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FyKy kullanıcısına yanıt

    Hocam senin veya benim için bir önemi olmayabilir ama bu zamanda artık kaç fps'de ne kadar çözünürlükte oynadıklarına fena kafayı takıyorlar. Bence daha PS5'in tam gücünü bile göremedik ama sabah akşam bencmark videoları seyreden bir kitlede var.


    PS2 zamanları ne güzeldi. Al oyna, başka hiç bir şey umrumuzda değildi. Maziyi pek açmayayım ama xbox 1 çıktı (hala kutulu dolabımda). PS2 oyunlarıyla karşılaştırma videoları yüklenip durdu. Sega-nintendo-sony 3'lüsü zamanında konsol rekabeti çok daha iyiydi. Xbox her şeyi mahvetti. Ha millet doom 3 açacak bilgisayar sorarken biz xbox'da çatır çatır oynuyorduk o ayrı.

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    +1 Sosyal medya ve Digital Foundry'nin de etkisi var. DF'deki hardcore PC'ci adamlar konsol oyunlarını inceliyor. Genel kesim de o videoları az çok izliyor. Etkilenip daha fazlasını istiyorlar.


    Son 10 yılda "akıllı cihaz" sayısının artması da konsola bakışı değiştidi. TV'lerin bile her sene işlemcisi yenilenirken, Koreliler her sene teknoloji şovu yaparken, konsolların 7 yıl aynı donanımda kalması sırıtıyor.


    PC'ler de, teknik anlamda eskisi kadar sorunlu değil. Sürücü kurma olayı bile büyük oranda otomatik gerçekleşiyor. Steam'in sunduğu arayüz, Dualsense'i kolaylıkla tanıtabilmek vesaire.. Konsollar 7 yıl aynı donanımda kalırsa, son 2-3 yılında PC'ye geçişler başlar. Sony'nin platformdan ettiği kar azalır.


    Kısaca, konsollara bakış açısı değişti. Geçmişte, Call of Duty'yi PS3'te çamur texture'la 576p oynarken gocunmayan kişiler şimdi upgrade konuşuyor, düzgün ray tracing desteği istiyor. PS5'in upgrade gereksinimi, teknik anlamda PS4'ten bile çok daha az olmasına rağmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • FyKy kullanıcısına yanıt

    Gözle görülür bir fark bırakacaklarını sanmıyorum. PS4 Pro düz PS'den 3 kat daha güçlüydü (PS4 1 küsür teraflop, Pro olan 4 küsür teraflop, PS5 Pro ile PS5 arasında böyle bir fark da yok yazılana göre) ama oyunlarda grafiksel olarak bir numara görmedim. Durdurup iki cihazı yan yana test etmen lazım. Anca YT videolarında -onlarda bile- videoyu durdurup bakman lazım. Ben bir ara çok takmıştım buna AC Odyssey RDR2 gibi oyunlarda gördüğün şey az biraz daha fazla çim. He bir de sanırım bazı oyunlarda 1080p değil de 900p gibi bir şey görebiliyorsun Crash Bandicoot'ta mıydı Bandicoot 4'te miydi. Oynarken fark edeceğin bir şey değil. Yine videoya alıp durdurup dikkatli bakınca göreceğin bir şey. Biri biraz daha keskin öteki daha az keskin görüntü veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    PS4 1.84 TF, PS4 Pro 4.2 TF'di. 2.3 kat fark.

    Mimariyi katınca max 2.5 kata ulaşıyordu.


    PS5 Pro'da da en az 2 kat fark olur, ama esas olay RT ve AI tarafında kopacak. PS5'in özellikle RT performansı kötü. Hepsini bir arada düşünürsek, rahatlıkla 4 kat gibi farklar görebiliriz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castle Bravo kullanıcısına yanıt

    Demek ki sayıları ben biraz yanlış hatırlıyormuşum ama yine de PS4 ve PS4 Pro arasında oyun deneyimi olarak bir fark göremedim ben.


    PS5 Pro için de kimisi AI katınca o bahsedilen TF'a ulaşılıyor yoksa aradaki fark daha düşük diyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 fps ile çalışan oyunların ve konsolların adını bile duymak istemiyorum. Oyun en az 60 fps olmalı

  • Nintendo'nun başarısı ortadayken Pro konsollar saçmalık. PC ile sidik yarışına girmeye gerek yok. 4k 60 fps çalıştıran RTX 4090'nın fiyatı 70.000 liradan başlıyor. Konsollar fiyat performans ürünüdür.

  • Oo finals oynariz artik adamin aşofmaninda ekstra poligonla cok daha iyi olacak(eşofman yazabiliyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cancanax -- 22 Ocak 2024; 10:45:38 >
  • mertvontrier kullanıcısına yanıt

    Hocam her tarafın akıllı cihazla dolduğu, TV'lerin bile her sene işlemci yenilediği bir ortamda konsolların 7 yıl aynı donanımda kalması mantıklı değil.


    Konsollar eski zamanlardaki gibi, gelecekten gelen egzotik donanımlar kullansa yine 7 yıl idare edebilirdi. Hatta gelecekten gelmesi gerekmiyordu. PS5, kendinden 2 yıl önce çıkan RTX 2080 Ti'a denk bir GPU kullansa gene 7 yıl götürürdü. Ancak öyle değil. Ham performansı 2070S'e denk olan, RT ve DLSS devreye girince onun çok daha gerisine düşen bir GPU kullandılar.


    Ucuz 400-500 dolarlık konsol çıkarıp 7 yıl onu dayatmalarının anlamı yok. Yüksek performans arayanlar PC'le uğraşmak zorunda kalmamalı.


    Mesela PS3'ün 60 GB versiyonunun çıkış fiyatı, günümüz rakamıyla 910 dolardı. Buna rağmen zararına satılıyordu. Xbox 360'ın HDD'li versiyonu da 620 dolardı ki, MS o konsolda agresif fiyatlama yapmıştı.


    Günümüz konsollarında AMD'nin ucuz APU'larını kullanmaları mantıklı olabilir, ama bir yerden illaki açık veriyor. RT performansı patlıyor, Frame Gen bir türlü gelemiyor vesaire.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 22 Ocak 2024; 15:28:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.