Şimdi Ara

SONY Xperia™ Z5 *Ana Konu - Bilgiler - Aksesuarlar - Yardım- SSS* (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
7
Favori
17.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu sayfayı açtığımda sayfanın üst kısmında bu eklenti desteklenmiyor yazıyor. Resim verdim. Sizde de bu cıkıyor mu?
     SONY Xperia™ Z5 *Ana Konu - Bilgiler - Aksesuarlar - Yardım- SSS*



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyma1972 -- 20 Kasım 2015; 22:57:08 >
  • @seyma1972 ilk yazdığınız hakkında bir bilgim yok. ayarlar-uygulamalar a girip oradan kameranın datasını silin. ikinci ise chrome'dan kaynaklı birşey. javascript i aktive etmeyi deneyin chrome ayarlarından belki çözülebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barylu

    6603 modellerin LTE Cat4 150/50 MBPS olduğunu hangi kaynağa dayanarak söyleniyor bunu iddia eden arkadaşlar kaynağı açıklasın
    halbuki, sony sayfasını ziyaret ettiğiniz de
    http://www.sonymobile.c...eria-z5/specifications/
    Z5 telefonların model numarasır da ayrım yapmadan hepsinin şebeke kaydı LTE (4G) () / LTE (4G) Cat 6 ***** olduğu görülmektedir.
    eğer Z5'lerin 6603 seri numaralı olanlar 150/50 MBPS olmuş olsa idi SONY gibi bir kuruluş bu şebeke bilgisini web sayfasında belirmek zorundaydı.
    SONY gibi dev bir kuruluş müşterilerini aldatacağına hiç ihtimal vermiyorum.

    Ayrıca 6603 model kutusunu incelediğinizde bu cihazların tüm avrupa'da kullanıldağına ilişkin barkot, telefon kutusu üzerinde bulunmaktadır.
    bu konuda iddia edilinlerin kaynağını lütfen açıklayın, aksi halde insanları yanıltmayın..


    6603 ve 6653 farkları birçok forumda geçiyor, burada en son ben yazmıştım, sayın FrknEgeOztrk de sorunuza "kaynak" göstererek cevap verdiğine göre en azından hesap sorar gibi üslubunuz nedeni ile bir özür dilemeyi düşünür müsünüz?

    Bir de kişisel merakım, bu konu neden sizi bu kadar rahatsız etti de bir anda foruma böyle emir kipinde ifade içeren mesaj yazma gereği duydunuz acaba?

    Teşekkürler,




  • Anımsatmak isterim ki, hukukun şekil ve şartlarının olmazsa olmaz kuralı onaylı belge ve delilerdir. sunmuş olduğunuz belge onaylı olmasa da bu platform için tatmin edicidir. tüketiciler, bir hizmet veya mal edinimlerini ilgili firmaların internet sitelerini incelemek suretiyle bilgi sahibi olduktan sonra sanal alemden alış veriş yaparlar. Bu bağlamda, gerek 6102 sayılı gerekse yürürlükte bulunan 6563 sayılı kanunu ilgili maddeleri gereği; hizmet sağlayıcı tüketicilerine doğru ve eksiksiz bilgi vermekle yükümllüdür. Nitekim, xperia Z modelinin türçe ve ingilizce sitelerindeki farklılık (türkçe web sitesinde "suya ve toza dayanıklı" ingilizce tercümesi, water and dust resistant: ingilizce web sitesinde "waterproof and dust resistant" türkçe tercçmesi, su geçirmez ve toza dayanıklı); dava konularına neden olmuştur. bu konuda açılan davalar tüketiciler lehinde sonuçlanmıştır.
    Yukarıda ki yazım iyi irdelendiğinde, kaynağın bildirilmesini istedim, kaynak belirtilmiyorsa "aksi halde" ibaresini kullanarak insanların yanıltıldığını açıkça belirttim. siz kaynağı ortaya koyarak insanların yanıltılmadığını ortaya koymuş oldunuz... ancak, benim yazımda neyi ima ettiğimi hala anlamadığınız kanısındayım. ayrıca, insanların yeni veya eski olması , bir kişinin kuyuya taş atması gibi sözler birlikte bloklanma tehditleri hiç de hoş değil.. ayrıca, ben hata yapıldığından bahsetmiyorum. herkes araştırma yapması konusunda hem firikirim. ancak, herkesin araştırma yöntemi farklıdır. eğer insanlar yapmış oldukları araştırmaların sonuçlarına ulaşmış olsalar bu foruma ihtiyaç olmaz dı.
    söz konusu telefon ürünlerine insanlar bütçelerinin üzerinde ücretler ödeyerek sahip oluyorlar, alınan ürünlere ilişkin ileride yaşanabilecek problemlere mesnet olacak hukuksal davalara bilgi, belge ve somut kanıtlar gereklidir. hukuksal açıdan bakıldığında hepimiz adına kaynak talep etmemden başka doğal ne olabilir ki.... bu gereksiz ve yanlış anlaşılma nedeniyle forum üyelerimizden kendi adıma özür dilerim.




  • barylu B kullanıcısına yanıt
    öncelikle özrünüz için teşekkür ederim. kullandığım kaba tabirler nedeniyle de ben özür dilerim. ama anlamadığınız bir şeyler var sanırım. en başında sağlayıcılar sitelerinde yazanı değil, cihazla beraber gelecek özellikler broşüründeki yazanı sağlamak zorundadırlar. sitelerindeki ufak bir bug bile bilgi değişimine sebep olabilir çünkü. ayrıca whitepaper dediğimiz özellikler ve kullanım kılavuzu kitapçığını benim onaylatacak halim yok. bu kitapçıktaki bilgiler eğer doğru değilse zaten onaylatmaya gerek kalmadan dava açarsanız kazanırsınız. çünkü sağlayıcı size bu özelliklerin olacağını taahhüt etmiş oluyor. sonuç olarak aldığınız cihaz eğer taahhüt ettiklerini karşılamıyorsa zaten içinde bu kitapçık var. hukuksal açıya geçmeniz için ilk önce cihazı almanız lazım değil mi?

    her neyse olmuş bitmiş bir şey için bu kadar konuşmaya gerek yok. ama bir sonraki sefer lütfen yargısız infaz yapmadan -ana mesajdaki bilgilerin doğruluğuna güvenmiyorsanız özellikle- yabancı kaynaklara da bir göz gezdirirsiniz umarım.




  • Z5 TE birisiyle konuşurken ses kaydı yapabilme özelliği var mı acaba
  • ilk aşk İ kullanıcısına yanıt
    deneme şansım olmadı maalesef. 3. parti uygulama ile yapabilirsiniz ama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    deneme şansım olmadı maalesef. 3. parti uygulama ile yapabilirsiniz ama.

    3,.parti derken
  • ilk aşk İ kullanıcısına yanıt
    acr uygulaması
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    acr uygulaması

    usta acr ne
  • ilk aşk İ kullanıcısına yanıt
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nll.acr&hl=tr hocam
  • maalesef ülkemizde yabancı dil bilgisi çok azdır. sonny'nin xperia Z'nin türk web sitelerinde "suya ve toza dayanıklı" vurgusu, ingilizce sitesinde "su geçirmez, toza dayanıklı" vurgusu ile çeliştiğinden mahkemeye sunmuş olduğumuz, su geçirmez ibaresi kanıt kabul edilmiştir. sunmuş olduğunuz belge her nekadar onaylı olmasa da ilgili firmanın web sitesinden alma olanağı vardır. bu belge içeriği sonny'nin xperia Z5 türçe web sayfası ile çeliştiğinden 6603 modellerinin iadesinde kanıt olabilecek niteliktedir.
    aslında tartışma ile başlayan ve hepimiz lehine olgunlaşan bu konu nedeniyle ben sizlere teşekkür ederim.
  • z5 premium un satışa çıkış tarihi hakkında net bi bilgisi olan varmı 2 gundur hiçbir yerde net bi tarih bulamadım da
  • Sabah 7 de telefonumu sarjdan aldım full doluydu şimdi sarj %55 oyun oynamadım wepde dolaştım biraz WhatsApp vs takıldım. Güç modunda stamina mod devamlı açıktı. Bu normalmi
     SONY Xperia™ Z5 *Ana Konu - Bilgiler - Aksesuarlar - Yardım- SSS*



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 21 Kasım 2015; 20:44:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istanbulturkusu İ kullanıcısına yanıt
    12 saatte yüzde 45 gayet normal sürekli kullanımdaymış. ekran parlaklığını düşürürseniz biraz daha uzun gidebilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: barylu

    maalesef ülkemizde yabancı dil bilgisi çok azdır. sonny'nin xperia Z'nin türk web sitelerinde "suya ve toza dayanıklı" vurgusu, ingilizce sitesinde "su geçirmez, toza dayanıklı" vurgusu ile çeliştiğinden mahkemeye sunmuş olduğumuz, su geçirmez ibaresi kanıt kabul edilmiştir. sunmuş olduğunuz belge her nekadar onaylı olmasa da ilgili firmanın web sitesinden alma olanağı vardır. bu belge içeriği sonny'nin xperia Z5 türçe web sayfası ile çeliştiğinden 6603 modellerinin iadesinde kanıt olabilecek niteliktedir.
    aslında tartışma ile başlayan ve hepimiz lehine olgunlaşan bu konu nedeniyle ben sizlere teşekkür ederim.

    Sizin ilk mesajınızda 6603-6653 modelleri arasında Network hız farkları olduğuna itiraz etmiştiniz. White paper ile bu fark olduğu ortaya kondu. Şimdi de ülkemizde yabancı dil bilgisi azdır vb diyerek su geçirmezlik konusunu gündeme getiriyorsunuz.

    Sokaktaki vatandaşın dil bilgisi az olabilir ama bu forumda gerek teknoloji gurularına, gerekse de ingilizce hocalarına taş çıkartacak üstadlar var ve onlar burada bilgi paylaşırken işkembe-i kübradan sallamıyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghost Bullet

    z5 premium un satışa çıkış tarihi hakkında net bi bilgisi olan varmı 2 gundur hiçbir yerde net bi tarih bulamadım da

    Evet arkadaşlar bilgi varmı premium çıkış tarihiyle ilgili

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dasarum D kullanıcısına yanıt
    özür ve teşekkürün karşılığında olayları nereye çekmeye çalışıyorsunuz? bahse konu etmeye çalıştığınız forum yöneticilerinin dil bilgisi hakkında ne düşüncem ne de bu konuda bir yazım oldu. tam tersine yayınlanan ingilizce belge için kendilerine teşekkür ettim. ülkemizdeki yabancı dil bilgisine ilişkin yorumumu forum yöneticilerine indirgeyerek algımanıza şaşırdım ve size bu konuda söylebileceğim her hangi bir kelime yok. sanırım yazdıklarımı hiç algılamamışsınız. bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. artık bu konu benim açımdan kapanmıştır.
  • hocam bu konuları kapatsak artık. hem konu dağılıyor hem artık olmuş bitmiş bir şeyi tartışmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

    @dasarum @barylu
  • Haklısınız, kusura bakmayın.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.