Şimdi Ara

SONY Xperia™ Z5 *Ana Konu - Bilgiler - Aksesuarlar - Yardım- SSS* (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
345
Cevap
7
Favori
17.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • burakketenci kullanıcısına yanıt
    aralık ortasında diye bilgi var ama ne kadar doğrudur bilemiyorum. buradaki sony center'a bilgi verilmemiş.


    Cihazların whitepaper'ları ana mesaja eklendi.
  • Telefon çok güzel be
  • Arkadaşlar bir soruya acilen cevap almam lazım.

    Şuan Z2 kullanıyorum, ve baştan beri Sesim karşı tarafa az ve boğuk gidiyor diye şikayet ediyorlar.

    Dün babama z3compack aldık ondada aynı boğukluk var gibi.

    Z5 kullanan arkadaşlar, Z5 te böyle bir durum var mı. Sizin cevabınıza göre alıp almama konusuna karar verceğim.
  • Arkadaşlar ben tek elle mesaj yazmayı seviyorum tabii bu arada sözlüğün otomatik olarak yeni kelimeler ile bana yardımcı olması hayati öneme sahip akıcı yazmak için. Bundan evvel Xperia Ray kullanıyordum ve böyle bir sorunla karşılaşmadım.

    Sorun şu, mesaj yazarken saçma sapan bir şey bile yazmaya kalksam telefon bu saçma sapan şeylerden kombine ederek bambaşka saçma sapan kelimeler öneriyor. Sözlükte olmayan bu kelimeler ile tabii ki yazma hatamı düzeltmeyip beni daha da karmaşık yazmaya yönlendiriyor. İşimi zorlaştırıyor. Ayarlardan ne yaptıysam çareyi bulamadım, sizde de böyle mi, sözlükte saçma bir şey yazdığınızda bu sözlükte varmış gibi mi hareket ediyor?

    Bir de yeni kelime kurması çok zor bunda, kurdun diyelim hemen geri gidip hafızaya almasıın istiyorsun ama hemen almıyor sözlüğü açıp kapama simgesine bastıktan sonra yeni kelimeyi altını çizip hafızasına alıyor.

    Sizde de böyle mi? Aynı sorunu yaşayan var mı veya çözen?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 25 Kasım 2015; 20:21:18 >




  • Selam bu z5 de sesli okuma varmı mesela iphoneda bir wep sayfasındaki yazıyı tarayınca isterseniz telefon size o taralı bölümü sesli olarak okuyor. Android de bu varmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyma1972 S kullanıcısına yanıt
    google text to speech android 4.0.4'ten beri vardır hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    google text to speech android 4.0.4'ten beri vardır hocam

    Tşkler onunla uğraşıyorum yapamadım nasıl yapılıyor google playe baktım özellik yüklü gözüküyor. Bir wep sayfasındaki yazıyı tarayınca sonra ne yapmam gerekiyor bulamadım bir turlu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yıllardır Sony, bir yıldır da Xperia Z2 kullanıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Şarj süresi hala tatmin edici. Fakat Z5 Premium'u almayı çok istiyordum.

    İzlediğim yerli incelemelerin çoğunda Z5 ve Z5 Premium övgüler alıyor. Yabancı incelemeler ve karşılaştırmalarda ise negatif yorumlar var. Z5 Premium'un tasarımını beğendim. OmniBalance tasarımına aykırı olan güç butonunun değişmesini çok sindiremesem de hızlı parmak izi okuyucu kullanması beni ikna etti. Fakat kullanılan donanımdan hiç ama hiç memnun değilim. 4K ekran iyi hoş fakat ne gerek var? Bu noktada işlemci ve bellek daha önemli. Ve tabi batarya... Z5'e hiç girmiyorum bile bence tamamen gereksiz. Batarya testlerinde Z2 ve Z3'ün oldukça gerisinde kalıyor. Hatta Z5 Premium bile Z2'nin gerisinde kalıyor.

    Sony Z serisinde 6ayda bir yeni telefon çıkarıyor. Bu politikası zaten eleştiriliyordu. Şimdi ise okuduğum birkaç habere göre bu kadar hızlı telefon çıkarmayacak. Çünkü Z5 üç modelle birlikte geldi. Ama benim yorumum Mart'ta Z6'yı tanıtacağı Haziran'da da Avrupa'ya sokacağı yönünde.

    Zira Sony Z5 modellerinde Snapdragon 810 kullanıp hayal kırıklı yaratmış ve açıklamalarında bunun ikinci revizyon olduğunu, ısınma sorununu aşmak içinde soğutucu borular kullandığını söylemişti. İncelemelerde de ısınma sorunuyla fazla karşılaşılmadığını görüyoruz. En azından Premium'da neden 4 gb ram olmadığını da 3 gb'ın zaten yettiğini daha fazla arttırmayarak şarj süresini uzattığını düşünerek açıklayabiliriz.

    Fakat önümüzdeki ay Snapdragon 820 gelecek ve bir sürü marka bu işlemciyle yeni model sürmek için bekliyor. 820 bir çok yönden 810'ü üçe dörde katlayacak performansa sahip. Ve yine bir çok marka iPhone'un kullandığı 3D Touch (diğer adıyla Force Touch) teknolojisini de kullanacak.

    Şimdi bu öngörülere bakarsak Sony'nin 2016 başlarında, en kötü ikinci çeyreğinde Z6 çıkarması çok da uzak görünmüyor.

    Beni hiç cezbetmeyen Z5 ve ikna edemeyen Z5 Premium'u inceledikten sonra beklemeye karar verdim. Canım, balım Z2'im ile bir süre daha devam edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi steven233 -- 30 Kasım 2015; 11:49:07 >




  • Z5 kırılmaz ekran alan yada kılıf alan var mı acaba .paylaşırsanız sevinirim .bende almak istiyorum
  • ilk aşk İ kullanıcısına yanıt
    buff ile iletişime geçtim çok yakında z5 serisi için çıkaracakmış hocam. buff ın üzerine tanımam bu konuda. kasa olarak devils case in z5 için çıkmasını beklerseniz iyidir ama türkiyede onu satan yok yok maalesef
  • Servis Sağlayıcı'ların fiyatları konuya eklenmiştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilk aşk

    Z5 kırılmaz ekran alan yada kılıf alan var mı acaba .paylaşırsanız sevinirim .bende almak istiyorum

    Hocam ben telefonu alırken sony centerda satılan dafoni marka ön arka kırılmaz cam aldım. 70 tl Kutuyu acar açmaz taktırdım güzel memnunum. Ayrıca mobilcadede.com dan da 20 tl ye ince bir kılıf aldım. oda guzel memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su telefona eyvallah da 2500 ne abicim. Z3+ sorunlari malum zaten. Uzerinden 2.5 yil gecti hala z2 gibi bir telefon cikmadi. Fiyat bandi cok sacma yav. 1600 1800 2000 2200 2400 telefon fiyatlari mi olur. Turkcellden alicam peder araciligiyla 130 lira×24 yaptircaz da pederin kendi tarifesi var zaten. Sadece telefonu 24×130la alabilecek mi acaba. Artik fiyatini gectim. 5-6 yilda bir telefon alirim. Alinca da saglam olsun derim. 2500 verirsem taksitle de olsa en az 5-6 yil guncelleme beklerim daha sonra kendi paramizla aliriz zaten yenisini. Acaba deger mi bu fiyata.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    buff ile iletişime geçtim çok yakında z5 serisi için çıkaracakmış hocam. buff ın üzerine tanımam bu konuda. kasa olarak devils case in z5 için çıkmasını beklerseniz iyidir ama türkiyede onu satan yok yok maalesef

    BUFF ne acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    Servis Sağlayıcı'ların fiyatları konuya eklenmiştir.

    derken anlayamadım
  • Premium için çeşitli sony centerların internet sitelerindeki fiyat 2.799,00 TL. Ürün stoklarda gözüküyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi diciotto -- 1 Aralık 2015; 15:19:29 >
  • calibrane kullanıcısına yanıt
    hocam taksit için servis sağlayıcıların satışına değmez açıkçası. en az ₺3120 ye denk geliyor ki bunun içinde sadece 250mb internet var. bunun üstüne birde paket fiyatı ödenecek. ₺620 fark çok fazla bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FrknEgeOztrk

    hocam taksit için servis sağlayıcıların satışına değmez açıkçası. en az ₺3120 ye denk geliyor ki bunun içinde sadece 250mb internet var. bunun üstüne birde paket fiyatı ödenecek. ₺620 fark çok fazla bence.

    ne yapmamı önerirsin. turkcell 130x24=3120ye veriyor. 600 küsür fark oluyor 24 ay sonunda. yani her ay 25 lira fazladan veriyorsun. böyle bakınca az gibi duruyor. ama 2 yıl sonunda 600 lira fazla ödemek kötü tabiki de. lakin nakit 2500 vermem için en az 2 ay lazım ki o da tam bulabilir miyim emin değilim. fiyatında 2400den aşağı olacağını zannetmem. işin içinde bide telefon isteği var bayağı. zaten benim üstüme fatura yok. peder zaten her ay 80-90 lira veriyor faturaya. onunkine eklemeyi düşünüyorum 130u. en başta telefonum bu olacak zaten. buna kesin kararımı verdim. z3+le z5 arasında gidip geldim de z5 daha cazip geldi. sen ne tavsiye edersin.




  • calibrane kullanıcısına yanıt
    z5 iyidir hoştur ama turkcell den almak yerine şu bimeks teknosa vs. teknoloji marketlerindeki nakit taksit olayı daha ucuza gelebilir. bimeks in bi taksit i vs. vs. hatta oda olmadı telefonlar için verilen tüketici kredileri var yine teknoloji marketlerinde onları bir araştırın derim ben.

    şöyle ki cihaz yeni. en az 6 ay fiyatta genel oynama beklemeyin. ama 2-3 aya bu parayı biriktirebilirseniz ve şu an kullandığınız cihazınız idare ederse, bana kalırsa direkt ödemeyle alın. en baba banka bile ₺3000 için 36 aya aylık %1.25 faiz ve %20 yıllık maliyet oranı veriyor. az buz bir rakam değil yani.
  • o dediğiniz bimeks teknosa olayını hiç anlamadım daha önce duymadım yani. 3 ay sonra 2500 biriktirmek eyvallah da biraz sıkıntıya sokar gibi. her ay 130 verince insanın ruhu duymaz ama 5-6 ay sonra ben niye bunu ödüyorum moduna girer insan. telefon ihtiyaç değil tabiki de. bende samsung galaxy s3 var. yine ilk çıktığında almıştım 1400-1500 civarıydı. 5 yıl oldu ekranını 2 farklı yerden kırdım. görüntü olarak da bayağı sıkıntı. ön kamera işlevsiz.kasma ısınma kamera kalitesizliği üst üste binince normal olarak 5 yıl sonraki teknolojiye ayak uydurması zorlaştı. şimdi üniversitedeyiz muhtemelen baba parasıyla alacağımız son şeylerden. tanıtımı incelemeleri derken bayağı istek de oluştu. tek seferde 2500 verince bi oturacak içime onu da çok iyi biliyorum. telefonu hemen şu an da istiyorum işin gerçeği. bazen elimdekini çöpe atasım geliyor ki bu paradan daha çok stresli birşey. kararsız kaldım malesef. yazdıkça da kararsızlığım artıyor. bilemedim şimdi




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.