Şimdi Ara

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Personeliyim, Soruları Alayım (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
413
Cevap
5
Favori
17.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Annem 1585 lira yetım aylıgı alıyor bende unıversıte okudugum ıcın 25 yas ustu oldugum ıcın gıtmedıgım hastanenın GSS borcu sureklı eklenıyor.Evde 18 yas altı kız kardesım ben ve annem 3 kısı yasıyoruz eskı adı yesıl kart olana basvurdum kardesımı sıstem saymıyormus neden bılmıyorum o yuzden 60 lira her ay odeme cıkıyor buna nasıl engel olurum.
    Ayrıca suan 800 lira cıvarı borc var dıyelım sıgortalı bı ıse gırdım bısey duymustum GSS borcunu odemezsen saglıktan yararlanamazsın dıye calısıyo olsan bıle bu dogrumu ?
  • Yazacaktım ama son sayfalarda herkes bir şeyler sormuş ve hiçbirinin cevabı gelmemiş.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    Ablam 1969 doğumlu. Kasım 1995 Sgk girişi ve toplamda 300 küsür gün primi var. Bu şartlar altında nasıl emekli olabilir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar,bilgisi olan varsa lütfen bana yardımcı olsun,birikmiş Bağkur borcumu peşin olarak ödemek için ilgili müdürlüğe gittim kaydımın alınıp adresime postalanacağı söylendi fakat şu an aradan 20 gün geçti ne E-devlete düşen bir tahakkuk ne de Elime ulaşan bir posta yok,benim gibi bu durumda olan arkadaşlar varsa yardımcı olmanınız rica edeim,zira arada 10 günlük bayram tatili var ve hangi ara gelipte 31.08'e kadar bunu yatırıcam..
  • Konuyu biraz hortlatıyorum sanırım ama bilen varsa yol gösterebilir mi?

    hastalığım sebebiyle 1 günlük rapor aldım ve işe gidemedim. Ancak bir sonraki gün daha da fena oldum ve 2 günlük daha rapor verdi aile hekimi. Toplamda 3 günlük ardışık rapor aldım.

    Ancak sgk 2 gün üzerinde alınan raporların parasını ödemesi gerekirken raporları ayrı ayrı aldığım için ödeme yapmıyor bana. Bu konuyu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz?
  • soruyu annem adına soruyorum ;


    annem emekli sandıgı emeklisi (eşinden ayrı dul) , vefat eden babasının (emekli sandıgı emeklisi ) emekli maasını alabilir mi ?

  • Merhabalar, ailem g0 üzerinden yararlanıyorlar yeşil kartılar fakat kendim gelir testi yaptırdığımda g1 verildi, kişi başına düşen gelir asgari ücretin 3'te 1'in altında olmasına rağmen. Bunun nedenini araştırdım fakat doğru düzgün pek bir şey bulamadım, çalışan bir birey de değilim. Bu şekilde de gss ödemeye başladım, birkaç ay sonrasındaysa üniversitede açıköğretim fakültesine kaydoldum, bu süre zarfında gss borcum artmaya devam etmiş okumama rağmen, öğrenci olduğumdan ötürü ailem üzerinden yararlanmam gerekmiyor mu? Buna itiraz etme hakkım bulunuyor mu? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum, kafamı kurcalıyor bir süredir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işe girdikten kaç gün sonra edevlette görebiliriz sgk girişini?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: merkezefe

    işe girdikten kaç gün sonra edevlette görebiliriz sgk girişini?

    hocam işe giriş kısmı var orada anında gözükür en geç 1 2 günü bulur ben böyle bakmıştım

  • merhaba.1997 de 20 gun ssk lıyım. ondan sonra 2003 te dukkan açtım ve bagkura başladım ve hala aralıksız odemekteyım 18 yılı geçti primim.şimdi benım merak ettıgım.ben bağkurdan emeklı olsam 25 yıl odeyıp benım başlangıcım 1997 dekı 20 gun ssk mı sayılacak başlangıc olarak.yoksa 2003 dekı bagkurdanmı başlayacak.yaş şartı ıcın soruyorum bunu.cunku 97 dekı ssk sayılırsa daha erken emeklı olabılırım.benım bıldıgım ssk nın başlangıcı kabul edılıyor bagkurdan emeklı olsam bıle.ama bı forumda bayanın bırı ssk neden kabul edılmedı benım dıye sormuş bagkurlu benım gıbı.benmı yanlıs bılıyorum omu yanlıs soyluyor.son 3,5 yıl ssk ya gecsem ssk dan emeklıyım onu bılıyorum ama ben bagkurdan emeklı olursam ssk baslangıcım sayılmayacakmı.illa ssk yamı dönmem gerekıyor.

  • bağkur terk numaralarıyla ilgili bilgiye nereden ulaşabilirim acaba?

  • bağkur ödemesi 1050 lira değilmiydi
    şimdi baktım 1234 lira yazıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba;

    Ben yetim aylığına yeni başvuru yaptım. fakat hakedişim nisan 2018 gözüküyor. geriye dönük haklarımı talep ettim 19.000TL Olduğunu söylediler fakat 18.000 Tl kesinti olduğunu belirtiler benden hariç maaşı birtek annem alıyor. Onun dışında hiç bir kardeşimin hakedişi dahi bulunmamaktadır bu kesinti sebebi nedir yanlışlık olma ihtimali varmıdır bununla ilgili nerelere müracat etmek gerekir

  • Merhaba

    2004 girişli ve önceden sigortası olmayan bir çalışan işten kendi isteği ile ayrılmak istemesi durumunda tazminat alabilir mi?

  • Merhaba kolay gelsin,


    Eşimin 10.11.2001 tarihinde 4A ile ilk sigorta girişi yapılmış ve toplam 234 gün prim ödemesi yapılmış. Şuan ev hanımı, acaba kendisine isteğe bağlı sigorta başlatsam 4A danmı yapmam lazım 4B den mi bu konu çok karıştı?


    Yardımcı olabilecek var mı?

  • KoNFi kullanıcısına yanıt

    tam emin olmamakla birlikte

    İsteğe Bağlı Sigorta 4a kalktı,

    sadece 4b olunabiliyor diye biliyorum.


    Şurayı bir okuyun isterseniz.


    https://www.gazetevatan.com/yazarlar/mert-nayir/istege-bagli-4-a-prim-odemesi-yapmak-mumkun-1380292




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mihmander -- 28 Ocak 2022; 13:17:43 >
  • 6 ocakta kıdem tazminatı hakederek işten ayrıldım.16 ocakta işsizlik maaşına başvurdum.son 3 yıl şartı kesintisiz 120 gün prim gün şartı oluyor sorun yok.fakat şöyle bir şey var pandemi dolaysisyla son 3 yıl içinde 863 günüm var buda alacagim işsizlik parasının zamanını etkiliyor 6 ay alabiliyorum 8 hatta 10 ay alma durumu varken.ilk kisa çalışma ödeneği aldığımız tarihten geriye doğru işsizlik maaşı sartinada bakilabiliyormus o zaman 10 ay alabilirim fakat brüt ücret o zamanın neyse işsizlik maaşı ona göre yatacak.asil sormak istediğim zaten şartları sagliyorken kısa çalışma ödeneği aldigim tarihler baz alınarak işsizlik maaşım mi hesaplanacak acaba.sikayetvar da çok benzer şikayetleri okudum.onlar son çıkışında sağlamıyor diye geriye dönük kısa çalışma ödeneği den onceki isszlik şartlarındaki bakıldı acaba.son olarak bı yerde okumuştum.kisa çalışma ödeneği çıkış yapılmış gibi sayiliyormus.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strident82 -- 30 Ocak 2022; 6:57:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar bir akrabam (D.T 1965) yurtdışından Türkiye'ye gelmeyi planlıyor ve dışardan sigorta primlerini yatırarak emekli olmak istiyor. Türkiye'de 1984 yılında 7 aylık bir iş başlangıcı var. şu an 57 yaşında ve kaldığı ülkede kazanmış olduğu herhangi bir emeklilik hakkı yok. Türkiye'ye geldiğinde ödemesi gereken toplu prim miktarını ve aylık bağlanabilecek tahmini maaş oranını hesaplayabileceğimiz bir yer var mı? veya nereye başvurmalıyız bu bilgileri alabilmemiz için. yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

  • KoNFi kullanıcısına yanıt

    prim gün sayısıı çok az 10 yıl belki 15 yıl prim ödeyeceksinki emekli olsun.

    o kadar sürede ssk ya prim ödemek yerine her ay ssk ya ödeyeceğin primi BES e yatırsan ve iyi bir BES fonu seçsen 10 yıla ssk nın vereceği emekli maaşın 2 katı emekli parası alıyor olur BES ten.


    10 yıl sonra BES ten taksitli maaş almak yerine toplu para çekip ev alıp kiraya versin yine iyi bir emekli maaşı kadar parayı alır.


    bir de temettü emekliliği var ama bu herkesin yapabileceği iş değil. çelik gibi irade lazım

  • 1994 doğumluyum. Şubat 2019 tarihinde 7 günlük sigortam(SGK) var. BAĞ-KUR'a geçiş yapmam durumunda ne zaman ve kaç günden emekli olurum?

  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.