Şimdi Ara

Sound Blaster Z + HK 158 AVR Bağlantı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepinize iyi günler,

    HK 158 arka bölümü bu şekilde

     Sound Blaster Z + HK 158 AVR Bağlantı


    Creative Sound Blaster Z çıkışları ise bu şekilde

     Sound Blaster Z + HK 158 AVR Bağlantı




    Şemada görüldüğü gibi karttan coax çıkışı ile amfiyi bağladığımda bu sefer amfinin kumandasından normal çıkışları seçebiliyorum. Opt diye bir çıkış yok. Ben Opt çıkışından ses almak için görüntüyü HDMI ile bağlayıp (kumandadan HDMI 1-2-3 seçeneği ile) sesi Opt bağlıyorum ki, Opt seçeneğini sadece amfiden bir çıkış seçebildiğimde ses çıkışı olarak kullanabiliyorum (örn. DVD - CD - AUX - HDMI 1.2.3 - vb.).



     Sound Blaster Z + HK 158 AVR Bağlantı


    Diğer bir alternatif olan Ses kartımdan Ön - Arka ve Merkez 3lü bağlantımın karşılığı amfide yok. tüm girişler 2li sağ ve sol olmak üzere.

    Ne yapmam gerekiyor bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi to1g4 -- 26 Kasım 2013; 23:14:09 >







  • to1g4 T kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç harman kardon AVR kullanamadım ama benim Onkyo'da şu şekilde bir çözüm vardı.

    AVR'nin menüsünden kumandanın hangi tuşuna bastığında hangi kaynağı duyabileceğini ayarlayabiliyordun. Mesela ben teledünyanın kutusundan sesi benim AVR'nin optical 1 girişine bağlamıştım. AVR'nin menüsünden de VCR tuşuna optical 1 bağlantısını atamıştım. Bu şekilde kumandadan VCR'yi seçince Teledünya'nın sesini alıyordum.

    sende ses kartının optical out kısmından optik kablo ile AVR'ye dediğim şekilde bağlayıp, menüden gerekli ayarlamayı yaparsan sorunu çözersin.

    Bunun dışında günümüz AVR'lerinde artık 5 kanal analog girişler pek bulunmuyor. Zaten hdmi varken pek de gerek yok.

    Bu arada sesi optik ile aktardığında ses kartının hiçbir özelliği kalmıyor. Ses kartın sese dokunmadan doğruca AVR'ye göndermiş oluyor ve sesi AVR işliyor. Eğer PC'yi AVR ile kullanacaksan ses kartını satabilirsin. Tabii ekran kartında hdmi çıkış yada anakartında optik ses çıkışı varsa. Eğer yoksa mecburen optik bağlantı için ekstra bir ses kartına ihtiyacın var. Ama hiçbir özelliğini kullanmadığın 300 TL'lik bir ses kartın olmuş olacak. Onun yerine 100 TL'ye sadece optik çıkışını kullanacağın bir ses kartı alıp, artan 200 TL ide istediğini yapabilirsin.

    Ben şahsen salondaki htpc'mi ekran kartından direkt hdmi ile bağlıyorum. Seste hiçbir fark olmuyor. Sonuçta sesi dijital veri olarak hiç dokunmadan göndermiş oluyorsun. Durum bu şekilde, umarım yardımcı olabilmişimdir.




  • hocam daha iyi ançıklayamazdınız. vakit ayırdığın için çok teşekkür ederim.

    ayrıca okanbyt üstadıma da zaman ayırıp yardımcı olduğu için ayrıca teşekkür ederim sorunu çözmüş bulunmaktayım. Özetle Forever Analog :)
  • forever analog aslında biraz yanlış oldu .

    mesela analog plak , analog ses kaydın varsa evet dediğin gibi analog ama bilgisayardan CD den DVD den Blu ray den hangisi olursa olsun bu cihazlarla kayıtları analog bağlantı yaparak dinliyorsan dinlediğin tek şey her zaman dijital kaynaktır . analog bağlantı anca dijital kayıt kalitesi kadar sana verim verir : )
    ama peak seviye de kalitesini almak istiyorsan bunu anca herhangi dijital porta takarak ulaşabilirsin
    mesela şöyle bir deneme yap optik kanala bağla mp3 dosyasını çalma sadece AVR nin sesini sonuna kadar aç analog bağlantıda ne kadar gürültü geleceğini duyacaksın aynısını optik bağlantı ilede yap Sıfıra yakın hatta hiç gürültü sesi duymazsın . bu ciddi bişey değil tabiki sadece aradaki az da olsa farkı anlayabilirsin .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.