Şimdi Ara

Söz sizde: Elektronikte kredi kartına taksit 6 ay ile sınırlandırılıyor. Ne düşünüyorsunuz ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.411
Cevap
14
Favori
36.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bana dokunan bir sey yok hocam ulkeler boyle krize girer. Yoksa banane isterse 24 e bolsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yetmez ama evet

    Hatta ithal olan urunlere kredi karti ile alisverislerde %2-3 arasinda ekstra ucret kesilmeli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karti

    Bence 6 bile çok ,yurdum insanı asgari ücretiyle gidip 12 ye böldürüp iphone alıyor.

    Mükemmel tespit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CakirAkinSen


    quote:

    Orijinalden alıntı: karti

    Bence 6 bile çok ,yurdum insanı asgari ücretiyle gidip 12 ye böldürüp iphone alıyor.

    burda sana dokunan ne onu anlamadım.bak işte ne güzel bir imkan sunuyorlar.Bu kadar bencil olmayın.

    Bu imkan değil tüketim cilginligidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aylık 15 liradan birşey olmaz deyip, gerekli olup olmadığını iyice düşünmeden asgari ücretle abuk sabuk şeyler alanlar çok.
    seyffullah'ın dediği gibi ülke elektronik çöplüğüne döndü. Gayet iyi olmuş bu düzenleme bence.
  • Valla benim için sorun yok. Banka artı taksit vermediyse en fazla 6 taksit yaptırırım hep. Banka artı verince müşteri hizmetlerini arayıp iptal istiyorum ama yapmıyorlar nedense.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duzenleme olmasi bir gereklilikti. İlk basta alimi azaltabilir bence de ama sonradan yine eski duruma yaklasir. 6 taksit elektronik icin az bence 9-10 falan yapsalardi bari. Bilincli tuketiciler icin kotu bir durum ama zaten 12 taksit azar azar oderiz diyip ekstreyi doldurup sonra da odemekte zorlanan bilincsiz tuketicilerin yararina olabilir bu durum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cari açık çok yüksek seviyelere çıktığından ülke ekonomisi adına yerinde bir karar. Bu bi nebze ithalatımızı azaltacak cari açığı azaltacaktır.
  • Kredi kartı kullanmıyoruz.Birikim yapmayı engelliyor çoğu insanda da.Biriktiriyorum paramı alıyorum telefonu tableti daha iyi oluyor.Tüketim çılgınlığını bir parça engelliyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özgür iradeye müdahaleyi doğru bulmuyorum.
    Lakinn biraz frenlemek gerek, keşke yasak yerine kamu spotu vs ile eğitimle azaltsalar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes tutturmuş bir tüketim çılgınlığı lafını
    dünyada sadece bizde var sanki

    insanlar öyle veya böyle sahip olmak istiyorlar ben telefon veya elektronik alışverişten icralık olanı görmedim.bırakın insalar istediğini alsınlar.

    okadar düşünüyorsan vatandaşları , yiyorsa ev kreldilerini ve araç kredilerini düzene sokun.millet ev ve araba alıyor öderim kira 500 verene kadar 700 veririm diye sonra ödeyemeyip icralık oluyor.

  • asgari ücret alan biri hatırladığıma göre 24 ay taksit yapıp Iphone alıyor. sonra biraz sıkıntısı oluyor çocuğunun yurt parasını ödeyemiyor daha sonra adamın telefonuna el koyuyorlar, sen bu kadar maaşla bu telefonu almayı biliyorsunda yurt ücretini neden ödemiyorsun diye... yaşanmış bir olay bu. Asgari ücret alan bir vatandaş Iphone alabiliyor yani hiç acımadan bu parayı verebiliyorsa, siz bunun bir de maaşının 1500-2000 lira olduğunu düşünün. taksitle ferrari bile alır.Iphone alınsın ona bir şey demiyorum her ne kadar en pahalı satılan ülkeler arasında ilk sıralarda olsak bile. fakat geliri fazla olmayan kişiler de böyle gereksiz yere pahalı ürünler almaya kalktımı olmuyor işte. Bence yerinde bir karar, dünya elektronik çöplüğüne döndü resmen gereksiz alışverişler ile.




  • Devlet vatandasa aptalsin ve kendi kararlarini vermekten acizsin o nedenle ben sana kac taksit yapacagini dayatiyorum diyor.

    Devletin bu yorumu dogru mu yanlis mi tartisilir. Herhalde dogru ki boyle bir seye ihtiyac duyuldu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi olmuş diyen arkadaşların şaka yaptığını düşünüyorum. Neresi iyi Allah aşkına aynı faizi verip 6taksit almak?



    Hayır yerinde bir karar değil. Karşıyım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neyi kac taksitle alacagimdan devlete ne? O kadar dis acigi filan dusunuyorlarsa milyonluk ithal arabalara binmesinler de o zaman adam olduklarina inanayim!!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bluerdem

    Neyi kac taksitle alacagimdan devlete ne? O kadar dis acigi filan dusunuyorlarsa milyonluk ithal arabalara binmesinler de o zaman adam olduklarina inanayim!!!

    Parti falan tutmuyorum. Siyatle alakam yok ancak dediğinize katılmamak elde değil. Haberi okuyunca şok oldum resmen. Ben bir daha Türkiye den elektronik eşya almamaya karar verdim böyle bir şey olursa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam soruna çözüm ama hiç de uygun ve yerinde olan bir çözüm değil. Probleme karşılık saldırı yapacaklarına, tam çözüm getireceklerine, geçiştirmeye çalışmak adeta bu. Ülkemizdeki insanı bilinçlendirmeye yönelik uğraşacaklarına, teknolojiyi üretip sunacaklarına yurt dışına, böyle bir karar alırsan yüzeysellikten kurtulamazsın. Alan yine alacaktır, daha çok dişini sıkacaktır ama yine alacaktır. Ben de çok taksite karşı olan biriyim, imkanım dahiliyetinde olabildiğince az ve öz olmasını seçerim. Telefon aldım 11 taksite ama 3 ay önden ödüyorum taksitlerimi, 8 taksit yapsam belki zorlanacaktım başta, sonra elimin ferahlamasıyla olacaktı ama 11 taksit yaptım, çok sıkıntıya girmedim ve şimdi önceden bitireceğim. Önemli olan insanın kendini bilmesi ve imkanlarını düzenlemesi, bu yapılabilmeli..!

  • Zaten bunun a partisi, b partisi ile ilgisi yok dostum. Kim boyle biseyi uygulamaya kalkarsa ona da ayni tepkiyi gosteririm. 11 yil once baska partilerin iktidarlari doneminde de makam araclari savurganligi ayniydi, simdi de ayni!

    Ortulu odenekten harcanan 1 milyar tl'nin nereye gittigini aciklasinlar bi zahmet! Cari acigimizin birazi olsun kapanirdi o paralarla.

    Velhasil kelam; sen devlet olarak vatandasin ozgur iradesine hicbir sekilde mudahalede bulunamazsin. Gucunu ithalati azaltmak kadar ihracati arttirmaya kullan, o zaman helal olsun derim!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 27 Kasım 2013; 12:38:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: St Batuhan

    Tamam soruna çözüm ama hiç de uygun ve yerinde olan bir çözüm değil. Probleme karşılık saldırı yapacaklarına, tam çözüm getireceklerine, geçiştirmeye çalışmak adeta bu. Ülkemizdeki insanı bilinçlendirmeye yönelik uğraşacaklarına, teknolojiyi üretip sunacaklarına yurt dışına, böyle bir karar alırsan yüzeysellikten kurtulamazsın. Alan yine alacaktır, daha çok dişini sıkacaktır ama yine alacaktır. Ben de çok taksite karşı olan biriyim, imkanım dahiliyetinde olabildiğince az ve öz olmasını seçerim. Telefon aldım 11 taksite ama 3 ay önden ödüyorum taksitlerimi, 8 taksit yapsam belki zorlanacaktım başta, sonra elimin ferahlamasıyla olacaktı ama 11 taksit yaptım, çok sıkıntıya girmedim ve şimdi önceden bitireceğim. Önemli olan insanın kendini bilmesi ve imkanlarını düzenlemesi, bu yapılabilmeli..!

    Olayın kolayına kaçmışlar adeta. İnsanı bilinçlendirmeden direk yasak.


    O kadar "kamu spotu" adı altında TV Reklamı veriyor devlet şunu yapamamış mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yoksulluk sınırının, yeni açıklanan rakamlara göre aylık 3500 TL olduğu ülkemizde insanların tasarruf etmesini istiyorlarsa öncelikle vergi sistemini bir elden geçirsinler.
    Sanki çok para kazanıyoruz da tasarruf etmemizi alışverişlerimiz engelliyor.
    Beni asıl şaşırtan da birçok arkadaşın duruma destek vermesi. Anlaşılan DH gelir seviyesi oldukça yüksek bir kitleden oluşuyor.
    Gelişmiş ülkelerde devlet halkını olabildiğince iyi yaşatmaya çalışırken bizde halkın sahip olabilme imkanları bile kısıtlanıyor.
    Allah sonumuzu hayır etsin...

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.