Şimdi Ara

Sözleşmeli Personel İlanındaki İlginç Şart Hukuki mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
90
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, kamu kurumlarının yayınladıkları ilanları takip ederim sıklıkla. Geçtiğimiz aylarda bir ilan yayınlanmış. Yayınlanan ilan bir üniversitenin sözleşmeli personel alımı. Birçok unvanda personel alacaklarmış ancak iki unvandaki şartı oldukça ilginç buldum. Daha önce böyle bir şart görmemiştim. İlgili unvanlar destek personeli ve koruma güvenlik görevlisi.


    Bu unvanlarda şart olarak "yükseköğretim kurumlarında örgün öğretim öğrencisi olarak kaydı bulunmamak" ifadesi konulmuş. Böyle bir şart konulabilir mi? İdare unvanla ilgili şart koyarken takdir yetkisini böylesine geniş ve kişinin eğitim öğretim hayatını kapsayan bir şekilde kullanabilir mi? Resmen öğrenci olan, üniversite okuyan ilana başvuramasın istenmiş. Bir de bu şartı koyanın üniversite olması büyük bir çelişki :)


    Yani insanlar okurken çalışmak isteyebilir, ileride farklı mesleklere geçmek isteyebilir yahut görevde yükselme sınavlarına girmek isteyebilir. Böyle bir şart koymak resmen büyük bir ket vurmak gibi bir izlenim oluşturdu bende.


    Şimdi esasen sormak istediğim böyle bir şartın konulması hukuki mi? Sonuçta eğitim hakkı anayasal bir hak. Eğer hukuki değilse ne gibi seçenekler uygulanabilir? şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calmdownbro -- 7 Ocak 2024; 22:56:20 >







  • Yavaş yavaş benzeri ilanlar gelmeye başlıyor. Bazı alımlarda "direkt kaydı bulunmamak" derken bazılarında "devam zorunluluğu olanda kaydı bulunmamak" falan yazılıyor. Yakında birçok ilanda görülecek gibi duruyor. Hukuki olarak geçerli bir şart mı açıkçası merak ediyorum. İdare hukukuna güvenen kişilerin yorumlarını bekliyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.