Şimdi Ara

Speed test 2,6Mbps, Torrent 300'leri görüyor. Ama browser dan direk indirirken 30 Kb/sn.!?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Uydunet 1'den 3 mpbs'ye geçtim. Torrent(300-320) ya da sitelere giriş hızım gayet güzel. Ancak direk internet üzerinden bir şey indirdiğimde (örn. bir şeyin setup ı) hızım 50kpbs'nin üzerine çıkmıyor. Aynı şekilde video da (youtube...) sanırım bu hızda(40-50kbps ile) yüklendiği için 360p'lik bir videoyu bile takılmadan izleyemiyorum. Hızı ilk artırdığımda böyle bir sorun yoktu, 2-3 hafta sonra oldu. Neden kaynaklanıyor olabilir?

     Speed test 2,6Mbps, Torrent 300'leri görüyor. Ama browser dan direk indirirken 30 Kb/sn.!?



  • idm, fdm, dap gibi programları kullanırsan o hız artabilir.
    ayrıca dosyayı çektiğin servera göre değişir, ben hiç firefoxu 800le indirdiğimi hatırlamıyorum. en fazla 200 ile çektim.
  • South Away'in de dediği gibi, sizin maksimum indirme hızınızdır o 300'ler. Bir sitenin kullanıcılarına sunduğu upstream hızına göre sizin download hızınız değişir. Youtube gibi sitelerde bu rakam devasa boyuttadır ve yükleme hızı normal hızınızda açılması gerekir. Eğer bu sitelerde de 50kbps civarında çektiğinizi düşünüyorsanız dns ayarlarınızı kontrol ediniz. Bazı arkadaşlar açılmayan sitelere girmek için dnslerini 8.8.8.8 tarzında değişik adresler atayarak değiştiriyorlar, bu da internet servis sağlayıcısının otomatik dns'inden farklı olduğundan latency(milisaniye cinsinden iki bağlantı adresi arasındaki gecikme süresi) artıyor ve diyoruz ki internetim yavaş. Sorun dns'den de değilse, modemden, firewall'dan veya işletim sisteminizdeki herhangi bir yazılımdan belli program veya browserların internet hızında kısıtlama yapılmış olabilir. Örneğin IE 8 ile ortalama 100kb/s ile çektiğim bir dosyayı flashget ile 760kb/s ile çekiyorum. Aynı dosyayı Chrome ile 450 civarında, firefox ile 570 civarında. Bu anlık internet hızının değişmesine bağlı olarak da değişiyor ama genelde ortalama değerler bu civarda. En hızlı browser şu anda Chrome ama sürekli olarak en yüksek download hızına erişebilen firefox. Bunlar benim donanım ve yazılımımda böyle. Dünya genelinde böyledir demek yanlıştır tabii ki. Siz yine de dediklerimi bir kontrol edin derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.