Şimdi Ara

Splitter'dan Aldığım Yayında Bazı Kanallar Göstermiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar. Oturduğumuz evin balkonunda iki çanak var. 4 odada da toplam 7 anten prizi var. Bu prizlerin uçlarıda balkonda. Yayını yalnızca bir odaya değilde tüm odalara dağıtmak için 2500 MHz 8'li splitter aldım. Uydudan gelen iki kabloyu DiSEqC ile birleştirdim, çıkışınıda splitterın "IN" girişine bağladım. Anten prizlerinide splitterın "OUT" uçlarına bağladım. Şu an receiver'ı istediğim odaya götürüp bağladığımda yayını alıyorum ancak atv, kanal d, star, kanal 1 gibi bazı kanalları izleyemiyorum. Bu kanallarda sinyalin olmadığını söylüyor cihaz, ancak diğer tüm kanalllar sorunsuz izlenebiliyor. Bana ne gibi bir çözüm önerisinde bulunabilirsiniz. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...



  • Muhtemelen iki cihazı aynı anda başka odalarda izlemek istiyorsun ama iki uydu alıcı aynı kabloya bağlı iseler, spiltter ile ayrılmış olsalar dahi her ikiside ya dikey ya yatay yayınları alabilirler. yani bir cihazda yatay bir kanal izlenirken diğer cihazda dikey bir kanal izleyemezsin.
    durum böyle ise tek çözüm oda sayısı kadar çıkışı olan diseq alıp (anladığım kadarıyla mevcut)her odaya diseqten ayrı kablo çekmek.
  • Hayır. Ben tek cihazı izlemek istiyorum. Amacım cihazın yerini değiştirdiğim zaman balkona gidip uçları değiştirmekle uğraşmamak.
  • O zaman problemin uydualıcının diseq ayarlarından olma olasılığı oldukça yüksek. bu ayarları yapmayı biliyorsan kurcalayabilirsin veya bir uyducudan yardım alabilirsin..
  • diseq ayarlarından felan değil. Splitter da bölünen yayın sayısı artıkça bölüm başına gelen sinyal düşer.. Yani 4 bir splitter ile 8 li splitter kayıpları farklıdır. Hocam izlemek istediğiniz kanallar en düşük sinyal seviyesi olan kanallar. Siz lnb den çıkan yayını böldüğünüzde zaten sınırda olan sinyal seviyesi iyice düştüğü için yayın alınamaz duruma gelmekte.

    Maliyet bakımından sıkıntı yoksa size bir şema yapıcam buna göre bağlantı yapın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 9 Şubat 2009; 1:24:04 >
  •  Splitter'dan Aldığım Yayında Bazı Kanallar Göstermiyor!
  • bence senın sorunun cok fazla ek birleştirme yaptigindan dolayi sinyallerin düşmesi.

    eger deneyebiliyorsan bir kablo ile direk lnb'den gücü al. ozaman istedigin kanallar cıkıyor mu cikmiyor mu ?

    Sonuc: Cıkarsa eger , yapmiş oldugun düzende bi terslik var. dedigim gibi ek'ler sinyali düşürür.

    çıkmassa eger , ozaman tekrar buraya gel onun icabina bakariz
  • Bu bağlantının yerine ağaşıdaki bağlatıyı gerçekleştirsem sorunum çözülür mü sizce? Bunun maliyeti bana 0 olacakta :) Şu an denemek istiyodum ama malum evdekiler uyuyor sabaha kaldı artık :)

     Splitter'dan Aldığım Yayında Bazı Kanallar Göstermiyor!
  • Ayrıca bazı eklemelerim olucak.

    1. Türksat çanağındaki lnb den çıkan kabloyu taktığınızda yukarda şikayetci olduğunuz kanallar çıkıyormuydu. Yani çanak tam olarak ayarlımı.

    2. Splitter ın boşta kalan ucunu sonlandırdınızmı. Yakında bulunan herhangi bir radyo dalga vericisi hatta girerek sorun yaratır. Zaten atv telsiz ev telefonlarından etkilenmekte

    3. Aynı şekilde 7 çıkıştan birini kullanıyorsunuz geriye kalan 6 ucu sonlandırdınızmı.

    Gelelim işe yarayıp yaramayacağına. 2 çıkışlı bir splitter kaybı 5 db dir. 4 çıkışlı ise 11 db. Bu kayıpları göz önünde bulundurursak. Lnb den çıkan yayın 8 e bölündüğünde kaybı fazla olur biz 2 çıkışlı lnb kullanıp lnb den çıkan sinyalleri 2 tene 4 lü veya biri 4 lü biri 3 lü splitter kullandığımızda kayıp daha az olucaktır.

    İlk yaptığınız bağlantıda diyelim kayıp %40 ise son tasarladığınız bağlantıda kayıp %35 lerde gene gelen yayın diseq lar ile kayıba uğradı. Madem sizin için bir maliyeti yok sabaha deneyin sonucu buraya yazın. Belki yanılıyor olabilirim




  • Bu şekilde olmaz. diseq'i diseq'e bölüyorsun nasıl tanıycak receiver zaten senın sorunun sinyal kaybi yaşaman. bir sürü ek'e bölüyorsun normal olarak bu ekler %2-5 arasinda bi kayip yaşatirsa sende bu %25-30 larda nerdeyse çünkü okadar çok ek yapmişsinki kayip yaşanmasi + birde telsiz telefon varsa cok normal. yanı işi sen uzatiyosun kısaca.
     Splitter'dan Aldığım Yayında Bazı Kanallar Göstermiyor!




    sana basit ve en performansli olan düzeni yolluyorum.
    Dün zaten @krm-iks ile bu düzen hakkında konusmustuk bu denersen performansin artar

     Splitter'dan Aldığım Yayında Bazı Kanallar Göstermiyor!




    kötü çizimden dolayi kusura bakmayin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McCarty -- 9 Şubat 2009; 10:48:35 >




  • Arkadaşlar ilgilendiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim. Anladım elimdeki malzemeyle olacak iş değil bu :) En iyi çözüm @McCarty arkadaşımın çizdiği düzen olacak. Bu arada kafama takılan birkaç soru var.

    1- Anten uçlarını sonlandırma işlemi nedir?
    2- Telsiz telefonun ne gibi olumsuz etkisi oluyor?

    Tekrar teşekkür ederim hepinize.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.