Şimdi Ara

Spor öncesi ve sonrası beslenme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.703
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaşım 16 boy 1.80 kilo 75 hafta içi dört gün (pazartesi,salı,perşembe,cuma) kardiyo ve ağırlık çalışıyorum.Boy uzamasını engelleyecek şekilde değil.Hafta sonları da sabah saat 8'de 45 dakika yüzüyorum.Hafta içi sporu 19:30 - 21:30 arası yapıyorum.Spordan önce ve sonra neler tüketmeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RhymeKing -- 6 Kasım 2013; 15:47:09 >



  • spordan önce 1-2 saat önce ton balığı,sonrasında tavuk sote süt peynir yumurta beyazı felan.protein ağırlıklı olursa yararına olur.mümkün olduğunca doğal beslen.toz kullanmanda gerekeiblir ancak toz kullanınca kaslar aniden çıkmayacak.
  • Spordan 2 saat önce kompleks karbonhidrat içeren bir öğün güçten düşmemek adına, spor sonrası basit karbonhidrat alarak da katabolizmayı ve halsizliği önlemeye çalışabilirsin. Bu hususlar dışında şu saatte şunu ye, bu saatte bunu ye gibi zorlamalara sokma kendini. Günlük tüketmen gereken besin miktarını keyfine göre ayarla. Tabi hepsini bir öğünde ye falan demiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    Spordan 2 saat önce kompleks karbonhidrat içeren bir öğün güçten düşmemek adına, spor sonrası basit karbonhidrat alarak da katabolizmayı ve halsizliği önlemeye çalışabilirsin. Bu hususlar dışında şu saatte şunu ye, bu saatte bunu ye gibi zorlamalara sokma kendini. Günlük tüketmen gereken besin miktarını keyfine göre ayarla. Tabi hepsini bir öğünde ye falan demiyorum.

    Basit karbonidrat ve kompleks karbonhidratlara örnek verebilir misiniz?Protein ne zaman tüketilmeli?
  • Kompleks karbonhidratlar sindirimi 2-4 saati bulabilen karbonhidratlardır. Makarna, bulgur, pirinç, patates, tahıllar, kuru bakliyat, sebzeler vesaire. Basit karbonhidrat ise şeker, meyve suyu, bal, pekmez gibi 15-20 dakikada kana karışabilen besinler. Antrenman sonrası için 200-300ml meyve suyu benim tercihimdir genelde.

    Proteini gün içinde yediğin öğünlere yayarak tüket. Günde 100gr protein alıyorsan her öğün 25 er gram gibi. Tabi ölçecem diye zorlama, birinde 40, diğerinde 10 olsa da birşey olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Executor06

    Kompleks karbonhidratlar sindirimi 2-4 saati bulabilen karbonhidratlardır. Makarna, bulgur, pirinç, patates, tahıllar, kuru bakliyat, sebzeler vesaire. Basit karbonhidrat ise şeker, meyve suyu, bal, pekmez gibi 15-20 dakikada kana karışabilen besinler. Antrenman sonrası için 200-300ml meyve suyu benim tercihimdir genelde.

    Proteini gün içinde yediğin öğünlere yayarak tüket. Günde 100gr protein alıyorsan her öğün 25 er gram gibi. Tabi ölçecem diye zorlama, birinde 40, diğerinde 10 olsa da birşey olmaz.

    Bilgi için teşekkürler, iyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: montevo

    spordan önce 1-2 saat önce ton balığı,sonrasında tavuk sote süt peynir yumurta beyazı felan.protein ağırlıklı olursa yararına olur.mümkün olduğunca doğal beslen.toz kullanmanda gerekeiblir ancak toz kullanınca kaslar aniden çıkmayacak.

    Size de teşekkür ederim.
  • İdmanda sağlam performans sergilemek istiyorsan, idman öncesi bolca karbonhidrat yemen lazım. Ben pilav/makarna yanına kırmızı et tercih ediyorum. Kırmızı ette kratein var idman öncesi iyi enerji sağlıyor. İdman sonrası da hızlı sindirilen karbonhidrat alıyorum (muz+çikolatalı süt) (hemen idman biter bitmez). Daha sonra öğünde de az karbonhidrat bol proteinli besleniyorum. Gece yatmadan da yavaş sindirilen protein almaya çalışıyorum.
  • Geçen gün idmandan 45 dakika önce 1 muz , 1 kaşık bal , 10 -15 parça ceviz , 15 - 20 adet kavrulmuş fındık ve tarçın karışımı yapıp gittim 1 saatin nasıl geçtiğini anlamadım bile...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karantina61

    Geçen gün idmandan 45 dakika önce 1 muz , 1 kaşık bal , 10 -15 parça ceviz , 15 - 20 adet kavrulmuş fındık ve tarçın karışımı yapıp gittim 1 saatin nasıl geçtiğini anlamadım bile...

    Denerim teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.