Şimdi Ara

Spor yaparken diyet önerebilir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Spora 4-5 gündür gidiyorum. Yeni başladım yani. Fakat beslenme ile ilgili bişey bilmiyorum. Biz diyetisyen değiliz fazla abartma sadece diyorlar salonda. Size danışayım dedim. Bi kaç arkadaş LOW CARB diyeti yap dedi. (Yaklaşık 115 kilo falanım / Pizza pizzada kuryelik böyle bişey ) Birazda boğazımı tutamıyorum sanırsam .

    Sizce nasıl bir diyet uygulamalıyım ? Bunun dışında bi kaç tavsiye verebilirseniz oda kabulüm :)

    İYİ FORUMLAR :)



  • Spor yapıyorsan protein ve kalori miktarını iyi ayarlaman lazım.Bence bir diyetisyene gidip sağlam bir program yapsan iyi olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, düşük karbonhidrat diyetine çok yönelmeyin. Çünkü bu sizde yağdan çok kas kaybına neden olur ve spora ara verdiğinizde yada diyeti bozduğunuzda verdiğinizden daha çok kilo alırsınız. Sabahları uyandığınızda güne bir bardak ılık su ve 2-3 kuru erik ile başlayın yarım saat sonra kahvaltı yapın metabolizmanız hızlanır. Ekmeği kesmeyin kepek yada tam buğday yiyin. Paketli abur cubur ürünleri, tatlıları önemli ölçüde kilo verene kadar kesin çok tatlı isterseniz hurma kuru kayısı falan yiyebilirsiniz. Spora yemekten 2-2,5 saat sonra gidin ve yağlı ağır şeyler yemeyin. Spordan sonrada aç kalmayın. Yaklaşık yarım saat 40 dk sonra ufak bir ara öğün yapın. Son olarak da yemeklerden önce,sonra su için ve muhakkak öğle ve akşam yemeği arasında ortalama 100 kalorilik ara öğünler yapın. Bu arada birde spor öncesi yemeniz gerkenler bulunuyor bunlarla ilgili blogumda yazı yazmıştım isterseniz buyrun :

    http://sencesaglik.com/spordan-once-ne-tuketmeliyim/




  • Çok doğru bir öneri olmayabilir ama ben spor yaparken Dukan diyeti ile 13 kilo falan verdim iki ayda (öncesinde sadece sporla 40 günde 4,5 kilo daha vermiştim). Yağ oranım %33'ten %27'ye düştü ve kas oranım da artmıştı o arada. Verdiğim kiloların çok büyük bir oranının yağdan vermiştim. Yalnız şunu da belirteyim baya ciddi seviyede profesyonel spor geçmişim var 15 sene öncesinden. Muhtemelen hala ara ara amatör olarak devam etmenin de ekmeğini yedim ben. Diyeti neredeyse takip etmiyorum artık hiç ve spora da arada sırada gidiyorum 2 ayda 3 kilo daha verdim üzerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 5 Nisan 2017; 10:19:11 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.