Şimdi Ara

Sporculara beslenme önerilerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu başlığı açmak istedim, çünkü insanalar cidden beslenme ile ilgili yanlış sorular soruyorlar, vücut değişimim ile ilgili açtığım başlığımda beni görüp özelden beslenme sorusu soranlar oluyor, artık cevapları kopyala yapıştır yapmak zorunda kalıyorum bir yerden sonra, çünkü hep aynı soruyu soruyor insanlar.

    Genelde sorulan soru şudur "Merhaba ben spora başladım sizce nasıl bir beslenme programı uygulamalıyım?"

    Şimdi arkadaşlar bu soru hatalı bir sorudur, bu sorunun cevabı aslında yok, çünkü "Nasıl beslenmeliyim" sorusuna cevap yazabilmek için sabaha kadar konuşsak yine söylemeyi unuttuğum bazı şeyler olur.

    Bu tıpkı şeye benzer, şimdi düşünsenize ben geliyorum ve size diyorum ki "Arkadaşlar ben oyun bilgisayarı toplamak istiyorum, ancak nasıl toplamam gerektiğini bilmiyorum, lütfen bana yardımcı olur musunuz"

    Şimdi bu soruya cevap verebilir misiniz? Hayır, çünkü bu sorunun cevabı öyle mesaj yazarak verilemez, benim bu soruya cevap bulabilmem için internette bir sürü videolar izlemem gereklidir, araştırma yapmam gereklidir.



    Bu da aynı mantık, insanlar beslenme ile ilgili soru sordukları zaman onlara tam olarak hangi saatte ne yemeleri gerektiğini ve ne kadar miktarda yemeleri gerektiğini falan söylememizi bekliyorlar, aslında beslenme bu şekilde çalışmıyor.

    Beslenmenin mantığı şudur: Temel bilgileri öğrenirsiniz ve kendi beslenme programınızı hazırlarsınız.

    Peki nedir bu temel bilgiler? Almanız gereken kalori, protein, yağ, karbonhidrat vs, kilonuza göre ne kadar kalori almanız gerektiğini, protein almanız gerektiğini vs öğrenirsiniz ve kendi beslenme programınızı ortaya çıkarırsınız.

    İşte bu temel bilgileri öğrenmek için de araştırma yapmanız gerekir, videolar izlemeniz gerekir ve ingilizceniz varsa kitaplar okumanız gerekir, daha sonra kendi beslenme programınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz.

    Başarılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mevsres -- 21 Eylül 2017; 9:8:41 >







  • ya beslenme ile sorunum yokta hakkaten oyun bilgisayarı toplama konusunda bir yardım alsam süper olacak.
  • Aslında çok basit ama uygulama olarak zor. İnsanlara kalori saymak zor geliyor. Zannediyorlarki kalori bir tabak pilav olarak hesaplanıyor. Hayır o tabakta pişmemiş olarak kaç gr. pirinç ve yağ var? Bu şekilde hesaplanıyor. Olayın özü bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benden hemen hemen hergun aynı soruyu alıyorum. Önüme gelene direk kendi beslenmemi vericem artık yağ tulumuna dönsunlerde görsünler insanlar hep armut piş ağzıma düş kafasında. Herşeyin hazırıni bulmak istiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugunun gencleri hazira alistilar tabi. Biz daha google yokken AltaVista’da bilgi ariyorduk.

    Beslenme cok iyi bir tecrubedir. O kadar derin bir konu ki cozmek icin yillarca vucudunun ustunde test etmek gerekiyor. Kas yapmak, yag yakmaktan bahsetmiyorum. SAGLIKLI ve lezzetli beslenip SAGLIKLI hissetmekten bahsediyorum. Olay sadece makrolarda bitmiyor. Onlarla ilgili zaten bir sure sonra asagidaki gibi oluyorsunuz .

    Sporculara beslenme önerilerim

    Olay baskadir, olay vucudu sevmek ile alakali, olay protein tozu yutmaktan ibaret degil, organik yumurtalardan nefis yesillikli omlet yiyerek zevk almaktan ibaret. Olay her gun degerli besin degerlerine sahip gidalari tuketmekten ibaret. Kac kisi faydasini bilerek her gun belli miktarda zencefil, tarcin, hidistan cevizi yagi, balik, ispanak, yesillik, meyve, sebze, keciboynuzu, yesil cay, ceviz, chia, quinoa, karabugday yiyerek glutenden, sut urunlerinden uzak durarak haytlarini surduruyor? Gida sektoru bizim iyi beslenmemizi istemiyor. Gida ve sporcu besin pazari cop bilgi ile dolu. Guzel isimler, renkli ambalajlar, kutulardaki kasli abiler, inanilmaz vaatler. Her sey para tuzagi.

    Vucudunuzu sevin arkadaslar, yas ilerledikce degerini anlarsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alx kullanıcısına yanıt
    Merhaba dostum. Benim beslenmem hemen hemen hergün aynıdır. Yani amacım yağ yakmak yada hacim olsun hep aynı şeyleri yerim sadece porsiyonlar büyüyüp küçülür bende. Söyle soyliyim istisnasız hergun tükettiğim şeyler yulaf, yumurta, tavuk , bulgur, çiğ badem, ceviz, süt, chia, keten tohumu, tarçın. yeşil çay, sade maden suyu, filtre kahve. Yemekler hep zeytinyagiyla. Bunlar fix hiç şaşmaz. Arasa meyve olarak muz yada elma atarım hergun degil. Sence sağlıklı besleniyormuyum? Hepsini seviyorum açıkçası hepsi lezzetini sevdiğim şeyler ve işimi görüyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterkame -- 21 Eylül 2017; 18:25:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baskasinin diyeti hakkinda yorum yapmak dogru olmaz, o kisi kendisi bunu arastirmali, bilmeli ve hissetmeli. Ama herkese genel yorum olarak, mahalledeki manav ve balikci ile kanka degilseniz, muhtemelen yeteri kadar vitamin, mineral ve son derece onemli balik yagi almiyorsunuz demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında çok basit her gün yarım kg et yiyorsun ve çalışıyorsun olay bitiyor. yemezsen bir halt olmuyor zaten. türk halkı olarak eksik karbonhidrat alımı diye bir derdimiz yok çok şükür.çok da kastırmaya gerek yok o yüzden.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.