Şimdi Ara

Starfield Türkçe Yama (İstek) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
2
Favori
4.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sakar.şakir S kullanıcısına yanıt

    Puahaha. Tabi tabi. Eski çevirenlerin biri olarak gülüyorum bu yorumunuza ya. Siz dead island 2 yi "are you okey?" cümlesini "sen tamam mısın?" Çevirisiyle oynamaya devam bu düzeltilmiş ai çevirisi diye sundukları yama ha translate yama paylaşanların.🤣 Bak kardeşim hala çevirmen arkadaşlarım da var o grupta. Nasıl yapıyorlar anlatayım. Öncelikle oyunun dosyalarını grubun yazılım mühendisi açıyor. 100 gb lik oyunda samanlıkta iğne arar gibi metinlerini buluyorlar ki bu tool yoksa mühendisleri çokuğraştıran bir şey.. Tüm metinleri google excell üzerine birleştiriyorlar. Bu sayede 50 kişi de 100 kişi de o excellde aynı anda çeviri yapabiliyor. 50 kişi 2 dakikada bir cümle çevirse ve bu katlama etkisiyle nasıl olur acaba :)) basit mi sandın sen bu işleri not defterinden filan mı çevriliyor sanıyorsun:) ayrıca bu adamlar belirli bir özsermaye oluşturup 23 studios ve türevleri gibi oyun yerelleştirme şirketine dönmek isteyen adamlar. Makine çeviri kullanıp itibarlarını yok mu etsinler🤣




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sasua -- 2 Eylül 2023; 9:31:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ücretli çeviri yapan oluşumlar nasıl vergi veriyor bilen var mı? Yaptıkları şey sanırsam illegal, devlet illegal kazançtan vergi mi kesmiş oluyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hades333 kullanıcısına yanıt

    İllegal olsa devlet göz açtırır mı? Siz şaka falansınız herhalde.

  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Oyun şirketlerinin haberi yok, haberi olup çevirileri satmamalarını isteyenlerinkini de kaldırıyorlar falan mı? Bu şekilde olunca gözardı ediliyor heralde?
    Sonuç olarak başkasının ürününden izin almadan kazanç elde etmiyorlar mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    Kardeşim bunları en son anlatacağın kişi benim. Kardeşim diyorum çünkü üslubundan genç biri olduğunu varsayıyorum. Çevirinin nasıl yapıldığını biliyorum tabii. Excel den ziyade çevirinin daha da rahat ve hızlı yapılmasını sağlayan programlar da var. Onlar kullanilsa bile bu hız bana gerçekçi gelmiyor. Hiç düzenleme yapılmadan makine çevirisi olarak paylasilan yama bile neredeyse bu hızda yapılıyor. Düşün 200k civarı satır var bu oyunda. Tamam bu arkadaşlar ücretli çalışıyor. Bu onlar için motivasyon kaynağı. Daha hızlı çeviri yapabilirler. Ama direkt kopyala yapıştır yama bile bu hızda yapılıyor. Aklımızla dalga geçmeyin lütfen. 23 studios gibi bir şirket olmaları için bu işe hiç girmeden direkt olarak resmi işlere yönelmeleri gerekirdi. Şu anki sistem onlar için iyi bir referans olmayacak maalesef. İnşallah her şey istedikleri gibi olur.

  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    bahane ve safsata dediğim gibi bu oyun üzerinden öyle bir kazanç sağlatmayacaklar size , biz bunu çevirdik diye gidersin xbox istemez konuşmaları paylaşırsın o ayrı, gidin de az uğraşın o zaman yapılsın diye mail atın

  • Hades333 kullanıcısına yanıt

    legal değil hocam zaten bu oyunda da bunu denerlerse çarşı pazar karışır

  • Arkadaşlar oyun, kitap, film gibi şeylerin yapımcıları aynı zamanda bütün çeviri haklarına da sahiptir. Kısacası ücretsiz altyazı siteleri bile yasadışı sayılabilir. Orijinal eserin telif hakkı, firmanın hangi ülkelerin yargı yetkilerine tabi olduğuna da bağlıdır. Kısacası bu gri bir alan fazla kasmayın isteyen alır isteyen almaz fazla kasmayın elinizdekinden de olursunuz. Daha büyük işlerle meşgul edin kendinizi.


    Sabah bir uyanırız devlet resmi çevirisi olmayan oyunları piyasada satılmasını yasaklar sonra ne çeviriniz kalır ne oyun.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fautzin -- 2 Eylül 2023; 15:9:26 >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt

    Hiçbir şey olmaz. Bethesda ve mod desteği konusunu araştırmanızı öneririm ✍️✍️✍️

  • JourneyToTheWest kullanıcısına yanıt

    yapmışlar bile hocam nexus'ta gezerken ana sayfada gördüm :D

    nexus mods :: starfield
    Starfield Turkish Machine Translation - Turkce Makine Cevirisi
    https://www.nexusmods.com/starfield/mods/304?tab=files
  • Repaer kullanıcısına yanıt

    Resmi çeviri şart böyle dandik dundik işlerle olmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Repaer kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler

  • Herkes nedense önceki yamada olduğu gibi ahlaklı(!) olmaya başlamış. Aynı şeyi RDR2 de yaptınız sonucu gördük ve sonrasında makine çeviri diye yine şikayet ettiğiniz grupların çevirilerini kullandınız translate çeviri adı altında. Hala da vergiymiş cart curt olayları bu oyuna da yapmak istiyorsunuz. Görende forumdaki herkes herşeyi resmi satın alıyor da çeviri yapanlara laf atıyor. Kamerayı görüp camide ağlayan dayılar gibi şekilcisiniz hepiniz.

  • Repaer kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam paylaşım için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • waleur5 kullanıcısına yanıt

    Ahaha. Ücretli ve Ücretsiz tüm yamalar legal değil ona bakarsan. Her türlü telif hakkına giriyorsun. Başlayalım Ücretsiz yamaları şikayet ederek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    beni bağlamaz hocam olması gerekeni söyledim artık katakuli yapmayıp bu olayı bu oyun üzerinde genele yaymak lazım, mod yapabilirsiniz bu arada mod üzerinden onay verirler böylece herkes türkçeye ulaşmış olur <3




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 2 Eylül 2023; 18:59:19 >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    hocam bethesdaya yazdıkları zaman aylık para toplayan arkadaşlar grubu çok güzel işlerin kapısı açılacak gönlün rahat olsun

  • waleur5 kullanıcısına yanıt

    Git gerekeni xbox'a söyle seni kaale alırlarsa haber et <3 en basit örneği crusader kings 3 Türkçe yaması. Türkçe çeviriyi yaptık lakin adamlar %100 çeviri olmasına rağmen oyuna eklemediler. Şirketleşmeyen yerelleştirme gruplarını tıklayan yok :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sasua S kullanıcısına yanıt

    bu oyundan para kazanmaya çalışıp önünü kapatırsanız olacaklara katlanırsınız hocam , kolay gelsin. Demek ki iyi yapamamışsın adamlardan da fazla para istemişsin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 2 Eylül 2023; 19:6:50 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.