Şimdi Ara

Starlink, dünyanın her yerinden internet sağlamaya hazırlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Starlink, dünyanın her yerinden internet sağlamaya hazırlanıyor
    Starlink, uydu internet hizmeti alan bazı aboneleriyle dünyanın neredeyse her yerinden karadan internete bağlanmayı sağlayacak yeni bir hizmetin test edildiği bilgisini paylaştı. Küresel dolaşım hizmeti (Global roaming service) adı verilen yeni hizmet, 600 dolarlık temel pakete ek olarak aylık 200 dolar olarak ücretlendirilecek.



    Ayrıca Bkz.Musk'ın Starlink teklifi reddedildi: Türksat'ın kapasitesi yeterli!



    Küresel dolaşım hizmeti



    Hizmet, dünya genelinde bağlantı sağlamak için Starlink’in uydular arası bağlantılarını (uzay lazerleri) kullanıyor. Starlink’in açıklamasına göre, kısa süreli zayıf bağlantı yaşanabilecek ancak hizmet, zaman içinde önemli ölçüde gelişecek. Starlink, Türkiye, Hindistanda, Kamboçya dahil çeşitli ülkelerde hâlâ onay bekliyor ve diğer ülkelerde de tamamen kullanılamıyor. Öte yandan Starlink’in kapsama alanı dışındaki bazı kullanıcılara global roaming hizmetini sunduğu söylentileri var.






    Starlink, kullanıcıların çanaklarıyla seyahat etmelerine zaten izin veriyor ancak küresel dolaşım daha az sınırlamayla gelecek gibi görünüyor. Örneğin, Starlink RV planı, kullanıcıların karavanda seyahat ederken internete erişmelerini sağlıyor ancak hem temel pakete göre daha pahalı hem de dünyanın belli bölgelerinde hizmet veriyor. Ayrıca öncelik ev kullanıcılarına verildiğinden daha düşük hızda internet hizmeti alınıyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2023/2/18/23605400/starlink-global-roaming-service-spacex-satellite-internet







  • Alakali alakasiz her konuya avrupada amerika da asgari ücret şöyle,şunlar alınır,bizde böyle diye kıyaslamalar yazıyosunuz.Yav siz önce şu asgari ücret olayının hükümetin değişmesiyle falan değişmeyeceğini anlayın önce.Çok güzel rakamları ezberlemişsiniz,birde Amerika'nın bir şirketinin yıllık net kâr larına bakın,birde bizim en zengin Türk şirketinin net kârlarına bakın.Amerikanın en zengin 10 şirketi veya Almanya,İngiltere gibi ülkelerin şirketlerinin kârlarına bakın,birde bizim şirketleri karşılaştırın.O ülkelerdeki maaşları hükümet değişince almayacaksınız,o zengin şirketlere sahip olunca alıcaksınız.O zengin şirketlere sahip olmak içinde buradan böyle boş boş bağırmaya çalışmakla hiçbir şey değişmez.Devlet faizi düşürücem dedi ve indirmeye başladı,Türkiyenin en zengin şirketlerinin derneği Tüsiad açıklama yaptı,"hükümet eski ekonomi politikasına geri dönmeli" diye.Duydunuz mu hiç bilmiyorum,faizin yüksek olduğu yerde para sahipleri yatırım riskine girmez parasını garanti olan faize yatırır diye........Bakın çemkirdiğiniz hükümetin yerine gelebilecek adam ne diyor "Muhtarlara yardımcı atayacağız,oralara oyun konsolları koyacağız gençler iş sahibi olacak".Al sana birde 2000$ maaş diyecek dimi?
    Yani o maaşı sana devlet vermeyecek,katma değerli ürün üretip ihracat yapan şirket verecek.Şimdi hükümet karşıtı şirketlere bakın Tüsiad'da ki,en büyüğü Koç grubu,ürettiği herşey montaj üzerine.Yabancı markaların distribütörlüğünü yapıyorlar.Ve Koç grubu Türkiye ihracatının %6.5'unu oluşturduğunu okumuştum.Eeee git Koç grubuna ait bir fabrikada işçi olarak başvur,2000$ karşılığı tl olarak maaş iste bakalım ne diyecekler.Niye veremez o maaşı? çünkü kendi ürettiği bir teknoloji değil,arge yok.Tek yapılan şey montaj,onlar sadece ucuz işçilikten kazanıyor.
    Kaç yıllık şirketler,arge yapıp katma değerli ürün üretme adına hiçbirşey yok,hükümeti istemiyorlar,siz burda maaşlar düşük diye ağlıyorsunuz ve herşeyin sorumlusu bu hükümet öyle mi?
    Zaten bu hükümetten önce maaşlar 2000$'dı,bu hükümet maaşları düşürdü şimdi 6'lı masa gelince maaşlar tekrar fırlayacak.
  • Beleş olsa da faydalansak 😀

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Global Roaming Service" for $200/mo, plus the standard $599 for Hardware.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 200$ sen ne yaptin elon …

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Fiyatın yalnızca ekonomisi iyi olan ülkelere hitap ettiği kesin ve yerel fiyatlandırma da yapılmayacak gibi görünüyor. Dolayısıyla bizde pek kullanacak yoktur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bizimkiler istemez. vergisiz asla

  • Diktatörlük ile yönetilen yerlere nasıl hizmet vericek?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • adam gökyüzünden fiber internet yağdırıyor. para birimi euro, dolar olan ülkeler için büyük nimet, 200 lira gibi dusunmek gerek. 200 dolari çok gören arkadaslar, ulkede 16 mb internete 200 lirayi çok görmüyor ama.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memeterks -- 19 Şubat 2023; 16:26:36 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • memeterks M kullanıcısına yanıt
    O kadar çok haklısın ki.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • arion kullanıcısına yanıt
    yaygınlaştıkça ucuzlayacaktır, mesela bir 5 seneye..

  • Türksat varken size ne oluyor?..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Fiyat pahalı değil bizim paramız değersiz.

  • stableRevulation kullanıcısına yanıt
    Ucuzlamasını beklemek yerine alım gücünü artıracak bir hükümet sistemi gelmeli paramız değeri azaldı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • memeterks M kullanıcısına yanıt
    200 lira gibi düşünemezsin adamların maaşı 4-5 bin usd ama genel mana da haklısın

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ya şu direkt birim çevirme cehaleti de bitmedi gitti arkadaş. “Adamlar için 200 lira” diyorsunuz hala. Değil arkadaş, öyle bir çevrim yapamazsın. ABD fiyatlarını direkt 18.5 ile çarpıp “bakın ABD çok pahalı” diyen dayılardan farkınız yok. İyi o zaman Japonya’da da 1500 yen 200 liraya denk? Ekonomileri çok mu kötü? Bizim ekonomiye göre kötü durumdalar mı yani?


    599$ + aylık 200$ ABD için de çok fazla miktar ama bizim için çok daha fazla bir miktar.


    iPad 9. Nesil 329$

    iPad 10. Nesil 449$

    iPhone SE 429$

    60 mbps’ten hızlı sınırsız normal internet 60$


    2 ay Starlink alacağınız parayla iPad 10. nesil alabiliyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • memeterks M kullanıcısına yanıt
    Bizim millet değişik biraz. Gidip Ronaldo'ya neden paylaşım yapmadın diye serzenişte bulunuyorlar ama depremin asıl nedenini konuşmuyorlar.

  • Kardeşim bal gibi de 200 lira gibi düşünürüm. Sana burda teker teker Amerika, Almanya, İngiltere ekonomisinin ince ince detaylarını mı vereyim, genel manada durum apaçık ortada. Gayrisafi yurtiçi hasıla 819 milyar USD (2021) Türkiye. 23,32 trilyon USD (2021) Amerika. Senden 23 tane satın alır. Kalanını da cebine koyar. Amerika milli hasılası 1968 de 937 milyar dolardı. Sen 60 sene geriden geliyosun her anlamda. Adamlarda enflasyon diye bişey nerdeyse yok. Kazandığı parayla aldığı üründen son derece memnun. Boşa para verdik gibi bi durumları yok. Ürünün ederi neyse o. Para o kadar değerli ki Avukat mesai bittiginde çalıştığı şirketin tuvaletini temizliyor. Çalışmak için can atıyor. Çünkü hakkını fazlasıyla alıyor. Sınıf ayrımı zaten yok. Kasiyer de aynı, Doktor da. Hukuk sistemlerini zaten anlatmaya gerek yok. Adamlar her hafta uzaya yüzlerce uydu fırlatıyor. Biz 10 yılda bir varımızı yokumuzu ortaya koyup 1 tane Turksat yollayalım. Sense burda hala parayı nasıl çeviririz onun derdine düş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memeterks -- 19 Şubat 2023; 22:2:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Aylık 29 euroya 2.5 gigabit internet aliyorum teşekkürler...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Starlink, dünyanın her yerinden internet sağlamaya hazırlanıyor

    Benim tarifem dükkandan alındığı için 29 euro
    Ama internetten daha ucuza alınıyor
    Bu arada wind buranın en iyi operatörü

    1- 2.5 gigabit internet
    2- Modem içinde
    3- 12 aylık amazon prime hediye "36 euro"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi italian delight -- 19 Şubat 2023; 18:11:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.