Şimdi Ara

Starlink, dünyanın her yerinden internet sağlamaya hazırlanıyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
3.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Started_With_FX5200 S kullanıcısına yanıt
    klavye delikanlısı kardeşim, doları TL'ye çevirecek kadar aklın var ama benim Ülkemiz ve bizler için konuşmadığı mı anlayacak kadar beynin yok. Umarım nesliniz tükenir yoksa düze çıkacağımız yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • berkcombil B kullanıcısına yanıt

    Avrupa'da, özellikle Almanya'da çalışan nüfusun %3 ü asgari ücret ile çalışıyor. Türkiye'de ise çalışan nüfusun neredeyse %60 ı asgari ücretle çalışıyor. Almanya ve diğer büyük Avrupa ülkelerinde 3500 4000 euro'nun altında kazanan insan ya aşırı vasıfsızdır ya da kumar gibi uyuşturucu gibi bağımlılıkları vardır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abartmayı ne kadar da seviyorsunuz ?


    Yeğenim Almanya'da mekatronik mühendisi'dir.


    Hem de Almanya doğumlu, hem de Alman vatandaşı, tecrübeli 10 yıllık mühendis... Yani nitelikli bir çalışandır kendisi. Maaşı bu yılbaşında yeni 2820 euro oldu.


    70 m2 daireye 1850 euro çıplak kira veriyor. Isıtma, elk, su vs hariç...


    Almanya'da asgari ücretle çalışanların 70 m2 evde yaşama imkanı hiç yok. Karı koca iki kişi asgari ücretle çalışırlarsa, birinin maaşı olduğu gibi kiraya gider. Geri kalan kazançlarıyla da Almanya şartlarında eh işte geçinirler. Almanya'da asgari ücretlinin oturduğu daireler, en fazla 40 m2'lik kümes gibi daireler olur ancak...


    Bir bilgi daha vereyim. Alman vatandaşlarının % 90'ı kirada yaşar. Geriye kalan % 10'u şehirden uzak köy'lerde yaşar. Genellikle köyde yaşayanların evi var.


    Almanya'da ev almak istersen, kredi çekersin. Kredi taksitleri ev kiralarının 1,5 katı gibi olduğu için, ev satın almak cazip değildir.


    Almanya'da şehirlerde kiralık evler, ya vakıfların, ya da devlete ait kuruluşların ya da büyük şirketlerindir. Hal böyle olunca, kiralık ev bedelleri m2 üzerinden fiyatlandırılmaktadır. Şehrin içinde ya da dışında olması durumuna göre, kiralar 50 - 100 euro arası farklılık göstermektedir.


    Şunu da ilave edeyim. Yeğenim doğum yaptığında, 3 ay orada yaşamışlığım da var. Ezbere yazmadım.





  • Ben bu adama güvenmiyorum. Tekel olmak istiyor. Ağ trafiğinin çoğunluğunu ele alırsa bir gün, kesin bir puştluk yapar bunlar. Aha yazıyorum buraya, on yıl sonra haklısın diyeceksiniz.

  • filipinlerde space x tweet atmis basladik diye yahu millet pirinc bulamiyor yemege 200 dolar nasil verecek😁 gerci 100 mbps internet 1000 Tl burda o ayri .. ama resmen baslamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Virtual Reality kullanıcısına yanıt

    Yine 1 yanılgımız,aynı soruyu farklı ülkelerde sorduğumuzda aynı cevabı aldığımızı zannetmemizdir.Mesela ABD'de 1 çalışana maaşını sorarsan eğer o sana bizdeki gibi aylığı değil yıllık net kazancını söyler.Ya da Almanya'da 1 çalışana aynı soruyu yönelttiğinde sana aylık brüt maaşını söyler.Almanya'da ortalama mühendis maaşı net 3000 Euro civarındadır.Eğer bekar ve çocuksuz isen,vergilendirmedeki en dezavantajlı grup bunlardır,işverenin sana brüt 6000 Euro civarında maaş vermesi gerekir.Şimdi sen bu adama maaşını sorarsan alacağın cevap 6000 Euro'dur.Ama eline geçen net ancak 3000 Euro civarındadır.Hepimiz Almanya'daki yaşam standartlarının Türkiye'yi katladığı konusunda hemfikiriz,fakat olağanüstü abartmanın da yanlış olduğunu düşünüyorum.Yani 6 aylık maaşınla sıfır E serisi Mercedes alma ya da 1 yıllık maaşınla şehir merkezinde dublex ev gibi bir hayat yok.Konudan Almanya muhabbeti üzerinden biraz saptık ama kapanışı ABD ile yapayim.Operatörlerin kontratlı 399 Dolar'a iPhone verdiği bir yerde de insanlar 2 aylık internet parasına iPhone alınıyor diye de söyleniyorlardır.Nitekim elindeki hizmet dünyada tek ve rakipsiz,kısacası tekelsin.Bu durumda karını maksimize ederek çalışmaktan kimse seni alıkoyamaz.Bu tip bir hizmete ihtiyaç duyan sana mahkum,sende kapitalizm çerçevesinde ona göre muamele edersin.Yani ortalama bir Amerikalının da bu fiyatı makul bulma ihtimali yok.Çünkü hiçbir özel şirket sana rakipsiz hizmeti uygun fiyata sunmaz.Hele ki Amerika gibi kapitalizmin otağında bu imkansızdır.





  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt

    Üstte başka bir arkadaşa cevap verdim,bunu sizde okuyabilirsiniz.Almanya elbette bizden kat be kat iyi fakat olağanüstü bir abartıyla yaklaşırsak da yine gerçeği söylemiş olmuyoruz.Yani Almanya öldü bitti bizi kıskanıyor demek kulağa nasıl geliyorsa olağanüstü abartılı yaklaşmakta kulağa aynı geliyor.

  • Bizdeki hampacılar hemen şöyle düşünüyor ...


    Abd ya da Almanya'da 3000 'lü rakamlardan maaş alırsın, her ay yarısını da köşeye atarsın.


    4 - 5 yıl çalıştıktan sonra da, biriktirdiğin para ile Türkiye'de köşe olursun.


    Ama işte yok öyle bir dünya...


    Adam hayatında 1 defa bile yurtdışına çıkmamış. İnternet aleminden okuduklarıyla burada bizlere ahkam kesiyor. O kişiler, muhtemelen çalışmadan emekli babalarının parasını yiyip göbek kaşımaya alışmış tipler. Ben artık kaale bile almıyorum o tipleri...


    Adamın ömrü hayatı şehirde geçmiş, starlink'in internetini kullanmak istiyor. Starlink'in interneti ne işine yarayacaksa ?

  • berkcombil B kullanıcısına yanıt
    Siz Almanya da ortalama bir arabanın kaç maaş ile alındığını biliyor musunuz?

    Daha sonra o arabanın sürekli masrafının ne kadar olduğunu biliyor musunuz?

    Ben bilmiyorum mesela siz biliyor iseniz bi zahmet yazın bende ona göre abartıp abartmadigima bakacağım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben söyleyeyim Almanya'da ortalama araba fiyatlarını...


    Yakın zamanda Almanya'ya yeğenimin doğumuna gitmiştim. 3 ay kaldım.


    Ortalama araba fiyatları ; peşin 40 bin euro ile 60 bin euro arasında değişmektedir.


    Bankaya gidiyorsun, gelir beyanı yaptıktan sonra, taksit planı oluşturuluyor. Arabanın kredi bitimini kapsayacak şekilde sigortası yapılıyor.


    Bir de araba trafiğe çıkmadan önce, yıllık 275 euro otoban ücreti ödüyorsun. Otobanları kullan - kullanma, Almanya'da arabası olan herkes bu parayı ödemek zorundadır. Adam Almanya'nın bir köyünde çiftçilik yapıyor. Gidip geldiği yollar köyü ile şehir arasında... Ama mecburen otoban parası ödüyor. Ödediği için hiç de hayıflanmıyor.


    Bu otoban parası konusu, zati otomobiller için böyle... Ticari araçlar, hem yıllık otoban parası ödüyor, hem de kullandığı otoban mesafesine göre ayrıca ödüyor.


    Biz de aynısı olsa kazan kaldırırız.


    Almanya'da motorlu kara vasıtalarının yıllık fenni muayenesi, TÜV firmasında yapılmaktadır. Ülkemizde de aynı yapılanma ile TüvTürk kuruldu zaten...


    TÜV firmasının yıllık muayene ücreti 2022 'de otomobiller için 115 euro idi. Şimdi nedir bilmiyorum.


    Almanya'da benzin - mazot; petrol fiyatlarındaki iniş - çıkışla orantılı olarak, 1.7 euro ile 2.3 euro arasında değişiyor.


    Artık Almanya'da, asgari ücretle çalışanlar ya da asgari ücret rakamlarına yakın geliri olanlar, yaşam şartlarının ağırlaşması nedeniyle, otomobil almıyorlar.


    Asgari ücretle çalışanlar, genellikle niteliksiz iş gücünü oluşturduğu için, bir evde iki kişi çalışıyor. İki kişi çalışmasa, bir evin aylık kirasını verme gibi bir şansı hiç yok.


    İkinci el otomobillere hiç değinmeyeyim. Çünkü bakımlı ikinci el araçların fiyatları, asgari ücretliler için çok yüksek...


    15 - 20 bin euro civarındaki ikinci el araçların masraf çıkarmayanı yok gibi... Zaten bu araçların sahipleri, büyük masraf çıkaracağını bildiği için, tamirine uğraşmadan satışa çıkarmaktadır. Bu araçları Almanya içinden satın alan olmuyor genellikle... Beyaz Rusya bu araçları satın alıyor. Eksikliklerini tamamlayıp, Rusya ve Türki cumhuriyetlere pazarlıyor.





  • Adamlara bak hem dünyayı yönetiyor hemde internet sağlıyor tabi interneti sağlayalım ki gizli planlarımız ortaya çıkmasın derdindeler

  • Bizde kullanılmıcak anlaşılan

  • pahalı bu ya :)

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.