Şimdi Ara

Stereo amfi almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
227
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 1 senedir bir stereo amfi alayım diye bakmadığım site kalmadı.Hani şu eski model receiver amfi dedikleri olanlardan.Fakat arkadaş öyle fiyatlar yazıyorlar ki inanamıyorum.20 bin,30 bin,yok Pioneer black face 100 bin lira.Bizim milletin eski olan herşeyi antika sanıp yüksek fiyattan itelemesini biliyorum fakat alamayınca da zoruma gitti.Ulan birde zamanında CS 970 kolonlar aldım vazo gibi duruyor daha dinleyemedim.İnanmazsınız dj akman full karışık CD im bile hazır:) amfiyi alsam patlayacağım.Size sormak istediğim bazı dükkanlar bu eski amfileri bir yerlerden toplayıp satıyor ticaretini yapıyor.Eğer ben bu kaynağı bulursam daha ucuza amfiyi alabilirim.Sizin hiç bu konuda bilginiz var mı onu soracaktım.Mesela diyebilirsiniz bizim burada hurdacı var satıyor,Burada gümrük mağazası var geliyor vs..Bu arada ben İstanbul'dayım arkadaşlar Hakkari'de yer söylemeyin.İbrahim Tatlıses gibi masaya vurup debeleniyorum kaç gündür,

    Herkesin Pioneer'ı varmış,Neden benimde bir Pioneer im yok ulan,kaç para ulan bir Pioneer kaç para heaa faik baba!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Arkadaşım ben de kaç gündür iki kaliteli hoparlör bir amfi alayım diye internetin altını üstüne getirdim... Fiyatları 1 senede nereden nereye uçurmuşlar. Kimisi tamir görmüş kimisi her tarafı yıpranmış alet dolu. 60-70 watt gücünde temiz, ayrıntılı ses alacağım bir amfi ve hoparlör tavsiyesi varsa incelerim...

  • Ebay'de kaç paraysa burada da onun TL karşılığını yazıyorlar, sanki Türkiye'de gelirler ABD ve Avrupa ile aynıymış gibi! Eskiden bunlar Ebay falan bilmezdi, 90'ların sonları, 2000'lerin başlarında çok ucuzdu vintage cihazlar. Türkiye'de internet patlayınca herkes yabancı siteleri öğrendi.


    Böyle fırsatçı tiplerden vintage cihaz almayın, aldırmayın. Gücünüz yetiyorsa takstle falana sıfırını alın, geçin.

  • ŞahEser Ş kullanıcısına yanıt

    Müdür ben bayadir araştırıyorum sana öğrendiklerimi aktarayim,öncelikle Pioneer dan uzak dur çünkü markanın etiket değeri var.Karton kutunun üzerinde Pioneer yazsa 10bin istiyorlar.Bu yüzden aynı dönemde japonya da üretilen fakat fazla popüler olmayan markalara hedefi alıyorum.Sansui,Sony,Kenwood vb. gibi.Şimdi amfinin iyisini karpuz taktiği ile seçiyoruz.Düz mantık iyi amfi ağır amfidir.15 kg ve üzeri her amfiyi ben beğendim iyi ses veriyordu.Amfinin ağırlığını vs nereden bileceğim dersen marka modelini internete yazıyorsun hifiengine,hifishark gibi sitelerde teknik özellikleri kullanıcı yorumları çıkıyor.Paragrafi Google dan cevirirsin çat pat anlaşılıyor.Hoparlörün iyisi çok yollu olandır.En az üç yollu olacak,eğer paramız yetiyorsa üzerinde 5-6-7 gibi çok sayıda hoparlör olan kolonlardan alırsak gayet iyidir.Birde hoparlör seçerken kablo bağlantı noktasını incele.Kalite hoparlörde bağlantı noktası havalı duruyor.Kabinleri de ağır olur ayrıca.İlave bilgi hoparlör almaya gittik acaba bobinleri değiştirmi gibi sorular aklımıza geliyor?Çok basit bir teknik buldun şimdi iki hoparlörde ulaşabilecek bir seviyede yaklaştırıyoruz.Önce subwoofer test etmek için bass ağırlıkli müzik açıyoruz test ederken 320 bitlik şarkı açın gidip Zeki Müren açmayın.Sonrasinda amfinin ekolayzır ayarindan bass i açıp,tizi kisiyoruz.Sonra sol elinizi soldaki hoparlörün körüğüne sağ elimizi sağdaki hoparlörün körüğüne ufak dokundurup titreşimleri kontrol ediyoruz.İki subwoofer da müziğin ritmine göre aynı tepkileri veriyorsa ikiside orijinal demektir.Biri geç kalıyorsa birinden biri tamir görmüş ohm değişmiştir.Mid'i de bu şekilde kontrol ediyoruz.Tweet için amfiyi tiz moduna alıp şarkının tiz kısmında amfiyi sol sağ yaptırarak ses farkı var mı diye dinleyerek kontrol ediyoruz.


    Kendim beğendiğim hoparlörler infinity sm 150,Kenwood lsp 7200'dür.Amfi olarakta ucuza denk getirirsem piooner SX 890,Bulamazsam fiyat performans olarak sony STR 5800 düşünüyorum.

    Benim set biraz vintage oldu.Kopmalık müzik dinleyeceğim derseniz Pioneer referans,technics pre-power,sansui a class,Sony es serisi tavsiyemdir .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Dediğinden bile pahalı geçen sansui 5050 ye baktım ebayde 200 dolar burada 20000 liradan aşağı yok.Bizim millet çakal dediğin gibi böyle giderse almayacağım.Zamaninda z5500 almıştım onunla dinlerim yeter bana.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaleDonDalee D kullanıcısına yanıt

    istanbulda bit pazarları oraları dolaş kafan rahat olur.

  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Sıfırları satılıyor mu ki hala ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.