Şimdi Ara

Stereo Amfi Tavsiyesi - Creek 50A - Naim Nait 5i-2 -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar iyi akşamlar. Yeni aldığım Q acoustics concept 20 hoparlörümü gene bir ay önce aldığım Pioneer A 717 ile sürüyorum. Şimdi gerek doyumsuzluğun gerek de net üzerinden araştırmalarım sonucu amfi seçiminde bir karara varmak istiyorum.

    Consept 20 ile 717 nin kötü kablolama ve dac olmamasına rağmen performansından memnun gibiyim. Fakat virüs aktif ve kafamdaki soruları gidermek adına sizlerin yorumlarınıza bilgilerinize ihtiyacım var.

    Şimdi bir DAC vs hariç bir amfiye ayırabileceğim bütçem 2000 tl civarı. Sizden isteğim ise Consept 20 ile hangi amfiden daha fazla verim alabileceğim yönünde. Sayın Alper abi ile Consept için yaptığımız sohbette gücü çok seven bir hoparlör olduğunu söylemişti ve 717 nin onu iyi besleyebileceğini söylemişti. Benim de kaygım yazacağım bir iki amfinin Consept 20 ye yetip yetemeyeceği konusunda. Bu hususta siz değerli üyelerin fikirlerini almak istiyorum. Seçenekler biraz karışık olabilir. Ayrıca 2 ay önce hoparlör konusunda açtığım başlıkta bass ağırlıklı parçalar dinlediğimi söylemiştim evet doğru hala dinliyorum fakat şu son dönemlerde klasik, akustik müziğin tadını aldım. Gene elektronik indie pop, rock dinliyorum fakat bana daha fazla detay sunacak bateri sesini daha fazla ön plana sunacak bir amfi arayışı içindeyim. Dersiniz ki "güzel bir DAC ve kablolama ile 717 ye devam et önerdiklerin arasında fark olmaz" onu değerlendirebilirim. Ama gene de tavsiyede bulunmanızı isterim.


    Naim Nait 5i-2
    Pioneer 858-878 (güç açısından ve alabileceğim bütçeye yakın olduğundan)
    NAD C355BEE
    Nad 325bee
    Creek 50A

    bu yazdıklarım haricinde sizinde önerilerinizi almak ve bu cihazları test edip denediyseniz yorumlarınızı da duymak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tony Tony -- 24 Mart 2016; 0:34:28 >







  • O yazdıklarınız A717'den daha iyi değil maalesef.
    Elinizdeki hoparlöre de bence fazla bile ... Bu kadar hızla kaşıntı tuttuysa durumunuz biraz vahim sonra söylemedi kimse demeyin...
  • Tony Tony kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam bence macera aramaya gerek yok 2000 lira bütçeyi dac ve kablaloma için kullanın sistemin performansını arttırırsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız çok kafa yoruyorum şu sıralar bu hobi işine. Şu anda alabileceğim bütçeyi yazdım fakat sizi hazır bulmuşken sormak istiyorum. Şu amfiye geçsen şu anda kullandığın A 717 ya da yazdıklarım arasında hissedilebilir bir fark olur dediğiniz bir amfi var mıdır? Tabii ucuz çok açık bir soru oldu şöyle kısıtlamak gerekirse fiyatı çok uçuk olmayan misal çok ileride bir çılgınlık yapıp 3-4 bine çıkabilirim ikinci elde.



    @des_955

    Haklısınız hocam büyük ihtimal öyle olacak gözüküyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    O yazdıklarınız A717'den daha iyi değil maalesef.
    Elinizdeki hoparlöre de bence fazla bile ... Bu kadar hızla kaşıntı tuttuysa durumunuz biraz vahim sonra söylemedi kimse demeyin...


    Hocam sen bana inatla elimdeki Yamaha avantage serisi AVR'nin Pio A441 den daha iyi stereo peformansi verecegini soyluyordun.

    Sanirim benim amfi miadini doldurdu. Tamire gondermitsim ancak sol hoparlor cikisinda yine sikinti var.

    Bu arizanin cikacagini bilseydim plak isine girmezdim hic, butceyi amfiye saklardim ama simdi bu amfi sikinti oldu.

    500 tl civarinda onereceginiz 2. El cihaz olur mu?
    Yoksa en az 1.000 tl bandina cikmali miyim amfi icin?

    Butceyi inanilmaz astim ve sinirlari zorluyorum su an.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tony Tony

    Haklısınız çok kafa yoruyorum şu sıralar bu hobi işine. Şu anda alabileceğim bütçeyi yazdım fakat sizi hazır bulmuşken sormak istiyorum. Şu amfiye geçsen şu anda kullandığın A 717 ya da yazdıklarım arasında hissedilebilir bir fark olur dediğiniz bir amfi var mıdır? Tabii ucuz çok açık bir soru oldu şöyle kısıtlamak gerekirse fiyatı çok uçuk olmayan misal çok ileride bir çılgınlık yapıp 3-4 bine çıkabilirim ikinci elde.



    @des_955

    Haklısınız hocam büyük ihtimal öyle olacak gözüküyor.

    Bana kalırsa ya kalın kaldığınız yerde Yada 4000 liralarda Hegel 80 Yada Hegel 100 alın ikinci el sitede vardı yanina da sizin hoplorleri satıp bw cm9 alın daha da ellemeyin birde supra kablo bulursaniz m3 tech evo Dac daha da ellemeyin

    Diğer arkadaşlara A da danışmak lazım tabi ben Hegel seviyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraycelik80 -- 24 Mart 2016; 22:43:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • eraycelik80 E kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için çok teşekkürler Eray abi. Önerilerini not aldım ve ilerisi için yol haritası yapacağım. Zaten dac ve kablolamaya yavaş yavaş geçeceğim. M3 tech evo Dac'ın sadece amazondahttp://www.amazon.com/M2TECH-E-EVODAC-EVO-DAC/dp/B006R8FSVU m2 olan modelini buldum. Netten aramalarım sonucu daha da farklı bir sonuç çıkaramadım. İkinci el yada sıfır fiyat aralığı nedir ürünün?
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Hala zorluyorsun 500TL ye alacağın amfi de RX-A1010'dan daha iyi olmayacak ki gene çer çöp alacaksın...
  • USB DAC işinizi görüyorsa çok uygun fiyata Hegel HD2 satıyorum, bilginize..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.