Şimdi Ara

Stereo amfilerin ses tonlamaları hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kaç haftadır ikinci el ilanları ve incelemeler okumaktan sıkıldım. Kafamda bir kaç model belirledim fakat bizzat kullanıcı deneyimlerini karşılaştırmak için tekrar sormak istedim.

    Sevdiğim ses tonu sıcak, canlı ve etrafımı saran cinsten olmalı. Düz ses veren tonlar çok ruhsuz hissettiriyor.

    -Marantz

    -Yamaha

    -Denon

    -Technics

    -Arcam

    -Sony (Es)

    -Onkyo

    -Kenwood vs... diye bir çok amfi modeli var.

    Karşılaştırma yapacak olsanız hangi amfinin ses tonu benim beğendiğim ses tonuna daha yakındır. Kullandığınız, dinlediğiniz modelleri karşılaştırma yaparsanız ve model önerisi olursa da değerlendirebilirim. Yine uyumlu hoparlör tavsiyesini de dikkate alırım. Teşekkürler.

    (60 watt ve üzerinde rms değerine sahip olmasını tercih ediyorum. Bütçem hoparlör dahil max. 15 bin lira.)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞahEser -- 29 Ocak 2024; 15:34:37 >







  • Bose :) dediklerine uyuyor gibi.. Zamanında sony + fisher yapmıştım çok memnun kalmıştım fakat ses göreceli bir kavram benim hoşuma giden şeyin senin gitmeme ihtimali de yüksek tabi ki..

  • Önce hoparlör, sonra o hoparlöre göre amfi seçmenizi öneririm.

  • "Sevdiğim ses tonu sıcak, canlı ve etrafımı saran cinsten olmalı"


    bu taleplerinizden dolayı bazı insanlar milyonlar harcıyor sistemlere, :)


    diğer arkadaşların dediği gibi öncelikle hoparlör seçimi yapın sonrasında ona uygun match amfi bakın, istediğiniz sıcak canlı bir stereo sistem istiyorsanız bunların hepsi bir bütündür amfide önemli uyumlu hoparlör ve ona göre iyi bir kaynak cihaz ve bunlarda kullandığınız rca'sından tutun hoparlör kablosuna kadar hepsi sesi etkiler, her amfi ile her hoparlör güzel bir uyum sağlamıyor malesef

  • Öncelikle belirtiğiniz bütçe dahilinde sizin isteklerinizi karşılaması mümkün cihazlar bulmak bu ülkede çok zor ne yazık ki . Tabi şunu da unutmamak gerekiyor , bahsettiğiniz tüm özellikler tamamen subjektif şeyler . Yani 8 ohm hoparlör arıyorum ve 15 bin TL bütçem var gibi objektif bir söylem değil bu söyledikleriniz. O nedenle sıcak , soğuk , renkli , parlak gibi sesi tanımlamaya çalıştığınız tüm bu ifadeler yine tamamen size ait tanımlar.


    Şöyle izah edeyim , yani sizin sıcak diye tabir ettiğimiz ampfilikatör ile benim sözde "sıcak" dediğim cihaz aynı tonda çalmayacaktır muhtemelen. Bu söylemlerin konu ses sistemleri olunca bir tane gerçek karşılığı olmadığı için herkes kendine göre bir tanım ile istediği sesi ifade etmeye çalışıyor.


    Sonuç olacak eldeki para ile öyle çok iyi ve yeni bir ampfilikatör ve hoparlör almak hiç kolay değil . Kendi deneyimleriniz çok önemli , gidip deneme imkanınızın olduğu yerler var tabi . Özellikle İstanbul'da işini düzgün yapan ikinci el cihaz alımı ve satımı yapan yerler var ama işiniz sarı siteye kaldıysa herşey bir kumar oluyor . Tabi referansları sağlam birini de bulup ondan alım yapmanız mümkün ama dediğim gibi eldeki bütçe ile sizin isteklerinizi karşılaması mümkün bir ampfilikatör+ hoparlör ikilisi almak zor .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi venom800 -- 8 Şubat 2024; 8:43:17 >




  • venom800 kullanıcısına yanıt

    Üstad arkadaşın tanımı aynen söylediğin gibi bir muamma içeriyor stereoda ""sıcak çalan" dediğin zaman maalesef makas o kadar genişliyor ki işte burada bütçe işin içine giriyor.

    "Fiyat-Performans " deseydi mesela ürün tavsiylerinde bulunabilirdik. Yani ne kadar ekmek o kadar köfte mi ? F/p cihazı mi ? Bence bunu belirlemek lazım once

  • Onkyo, Kenwood, Denon.


    Lobide, şurada burada sıcak, dokulu sesleri ne zaman takip etsem en çok bunlardan birisine çıktım. Bu tecrübeme biraz güveniyorum çünkü kör örneklemeler. Müzik konu değilken, dikkat alanımda değilken dikkat çekince vardığım sonuçlar. Bazen ø12-15 cm çaplı tavan hoparlörlerinin de arkasında bu beslemeler vardı.


    Fiyatlardan pek haberim yok ama kullanılmış düşünüyorsanız 'magnat' gibi yarı lambalı modelleri de araştırın bence.


    Hoparlör önemli, yalnız bu bütçelerle pek şansınız yok. Yapabiliyorsanız BBC ekolü polyester diyaframlı Wharfedale, Falcon, Harbeth ve türevlerini tavsiye ederim. Yamaha ve Sony ise tersine, hem amfilerde hem hoparlörlerde tiz ve yankılı seslerde parlarlar. Fiyatlarına aldanıp 'stüdyo monitör'lerine girmeyin, monitör istemezsiniz.

  • Marantz pm7001 Kullanıyorum, 2000lerin sonunda ödül almış amfi, detayları çalıyor, yumuşak sıcak, tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.