Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
607
Cevap
4
Favori
48.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hometheatre

    evet çok güçlü değiller ama şunu söyleyebiliriz amfinizin sesini açtığınızda çeyrek kademelerde sizi çok rahat tatmin edebilir bir ses seviyesine ulaşabiliyorsunuz.Bu tamamen yüksek hassasiyetlerinden kaynaklı olmalarından dolayı Paradigm de Monitor serilerine has bir durum.Kısacası çok rahat sürülebiliyorlar.Bu ses seviyesine ulaşırkende basları olsun mid frekanslardaki detayları olsun o ufak boyutlarına göre başarılı bir şekilde verebiliyorlar.
    Tabi bu durum monitor 9 ve 11 de daha iyi oluyor.Ancak 14 cm lik sürüclerden çıkan ses kendini aşıyor diyebilirim.Burada işte son kullanıcının dinlemesi ve karar vermesi gerekir.


    @homethaetre bendenizde bu yaklaşımla belirttim.aynısını yazdım. amplinin sesini kısılmasını da önerdik ki güçlü ampli sesi fazla zorlamayız yanında detay da ghelir.M7 nin bir de loudness ile zorlanmasını hesaba katmıyorum bile. lakin M7 ye bir kötü kolon vb. ya da mevcut sisteme hatalı bir önerme, yanlışlık sunmadık.

    neden bir genelleme sorusu geldi ki anlaşılmaz geldi bana.




  • quote:

    Paradigm zaten çok güçlü değil ve atak bir kolon
    diyince sanki genellleme yapıyormuşsunuz gibi geldi

    kusura bakma yanlış anladım ozaman

    neyse problem yok.CD çalarıda gönderdik .Sefa işini halletti artık.
  • ha çok güzel. yani ben de mesaj trafiğini takip ettiğinizi sanıyorum. tutarsızlık olsa eyvallah istifa bile ederim.
    satış sonrası alaka ve ilginizi bir kez daha takdir ediyorum.
  • evet pre out cikis yok. stereo amfi.bir cift kolonla baslarsak daha sonra amfiyi degistirip 7.1 e donerim dedigin gibi tak cikar derdi olmadan. su anki setup da zaten tannoy frontlari sokup surround back icin duvara monte sansim yok..

    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    @archer75;
    onkyo 606 da pre out çıkış yok.yanlış hatırlamamzsam pre out subwoofer olması gerek.ne ise. marantz DV6001 yarın bakacağım. ok.lerse marantz, bir tane stereo ampli ve bir çift kolon sistemine eklenip hem 7.1 hale getirip hem stereo-surround sök tak olmadan iki kombinasyonu kullanabileceğiz. biraz düşünelim yarın paslaşırız. tannoy 5.1 set idi yanılmıyorsam? 7.1 ise surround'u 2 hop.lü yaparız?




  • zaman icinde sistem butunlugune ulasacagim, aslinda elimdeki tannoylari elden cikartabilsen hemen bir sistem toplayacagim ama bu cok kolay olmaz. o yuzden su an icin surround/sub takilacagiz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: hometheatre

    Sn Archer 75

    evet Merkez + Front önemli .Tannoy ların surroundlarını arkalarda (geçici olarak) ve subwooferınıda kullanmaya devam edebilirsiniz.Front + Merkez olarak sanırım Paradigm Monitor 9 + cc-290 olabilir.Surround ı sistem bütünlüğü adına ilerde değiştirmenizi tavsiye edeceğim.Bu arada DV 6001 güzel bir model Hi-Fi de iyi bir sonuç alabilirsiniz.
  • Marantz DV6001 analog 2 kanal L+R çıkışlarından DD ve DTS destekli ses kodlarında stereo olarak çözüp verebiliyorsa sistemin Tannoy ve bir çift kolonla 7.1 sete dönüştüğü gibi; tak çıkar olmadan, pre outs gerekmedem hem stereo amplini hem ekstradan CD çalarda ekleyerek uzaktan kumandayla bütün işini halledersin. sistemi her zaman bıraktığın gibi kullanabilirsin.
  • 550 TL ye pio 757 buldum ne dersiniz cihaz temiz ise alayımmı
  • Tamirsiz ve temiz olduğuna eminsen alınabilir. Fiyat gayet makul.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hometheatre

    Sefanın dinlediği kaynaklarda da bir problem var zaten .Gönderdiğimiz CD leri çok beğendiğini ifade etti.Kendisini izah etmeye çalıştım.Hi-Fi işine gireceksen detaylara önem vereceksin .Alabiliyormusun alamıyormusun.Daha ağırlıklı Türkçe kayıtlar onlarıda mp3 olarak dinliyor sanırım.Onlarında nekadar kaliteli olduğu malum.Amfi değişikliği ile sistemini toparlayacaktır.CD çalar ile de bunu bir adım öne götürecektir.


    Sertaç Bey merhaba,
    Şu demo cd lerden ücreti karşılığı ben de talep etsem mümkün müdür?
  • Sen bir kere kafayı taktınya alıcaksın başka çaresi yok!bende sana AL AL AL diye tempo tutuyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    550 TL ye pio 757 buldum ne dersiniz cihaz temiz ise alayımmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reference 757

    Sen bir kere kafayı taktınya alıcaksın başka çaresi yok!bende sana AL AL AL diye tempo tutuyorum
    quote:

    Orijinalden alıntı: ttfvol

    550 TL ye pio 757 buldum ne dersiniz cihaz temiz ise alayımmı




    gerçektende öyle oldu sefa gerçi yamaha 497 den gayet memnunum ama 757 dediğin gibi takıntı oldu şimdi onuda alırsam 2 tane ampli olucak kardeşime vericem birisini ama oda bu yıl üniversiteye gidicek boşboş yatıcak evde napsam karar veremedim




  • guzel elde var 1 cozum demekki

    bugun marantz 6002 amfi ile polk audio tsi400 kolon dinledim. satici 6002 bir onceki seri olmasina ragmen 6003 ve 7003 den daha iyi oldugunu soyledi. bu iki amfiye test etme sansi olmadigi icin bir yorum yapamiyacagim. ama aldigim sesten cok hoslandim ayayim ile tempo bile tuttum.. polk audio cok ismi gecen bir kolon degil forumlarda bana ozellikle baslarda cok basarili geldi.. tabi daha cok farkli kolonlor dinlemedigim icin iste budur diyemiyorum

    daha sonra sound stage lambali amfi ile mission m35 leri dinledim ama ses bana cok cezbedici gelmedi..

    sirada dinlemeyi dusunduklerim paradigm 9,11 - MA RS6,RX6 - B&W 684 var. baska ne olabilir?


    quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    Marantz DV6001 analog 2 kanal L+R çıkışlarından DD ve DTS destekli ses kodlarında stereo olarak çözüp verebiliyorsa sistemin Tannoy ve bir çift kolonla 7.1 sete dönüştüğü gibi; tak çıkar olmadan, pre outs gerekmedem hem stereo amplini hem ekstradan CD çalarda ekleyerek uzaktan kumandayla bütün işini halledersin. sistemi her zaman bıraktığın gibi kullanabilirsin.




  • sistemimi harman kordon hd 970 cd player ile tamamlayıp bu işe son noktayı koyuyorum artık anfi bozulana kadar anfi deyişimi yapacağımı zannetmiyorum emeği geçen arkadaşlara tşk ederim ayrıca ilgi ve alakası için burdan sertaç beye tekrar tşk etmek istiyorum.evde çocuk olduğu için tam düzenleme yapamadım henüz yerleştirmeden sonra tekrar resim eklicem.herkese iyi dinletiler.

    http://img10.imageshack.us/i/moto0099e.jpg/
    http://img12.imageshack.us/i/moto0102y.jpg/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 29 Eylül 2009; 9:29:40 >




  • sistemin cd player eklenmemiş hali.
     STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ...


     STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 29 Eylül 2009; 9:36:25 >
  • hayırlı olsun dostum iyi günlerde dinle. yerler parke ivedi şekilde hop.ların altına mermer kestir hoş benimde yaptırmam lazım hala yaptıramadım, sesi baya bi bozuyor :)
  • mermerin yerine spikelrin parkeyi zedelememesi için spike altlarına koyabileceğim bişeyler bakıyorum mantar,kauçuk vb.evde diyer hop için granit kestirmiştim ama ebat olarak yeterlimi bakmak lazım hele spike işini halledeyim ondan sonra altına gerekirse granitte bırakırım.bir kaç işim var yerleştirmeleri yaparken bi-wire bağlantı şeklinide denemek istiyorum bakalım farklı bir sonuç çıkacakmı ortaya?
  • çünkü bundan önceki odamda hop.lar direk beton un üstünde idi parke yokdu sanki daha tok bi bass alıyordum, parke li yere geçince bass ler çok dağılıyor hop.un yapısındanda olabilir mi diye düşünmüyo değilim jamo lardan önceki kullandığım hop.un bass leri yukarı doğru bakıyodu jamolarda yanda şu bi wire nedir ne değildir sen hele bi yap bakalım sesde fark çıkarsa ortaya bende denemek istiyorum şimdi kabloya boşuna para vermeyeyim artı nasıl olduğunuda öğretirsen sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttfvol -- 30 Eylül 2009; 9:20:31 >
  • sistemi toparlamadan önce,acilen deneme yapıcam bakalım spikelrin ve garanitin ne kadar faydası olcak ayrıca en kısa zamanda bi-wire işinide halladeyim artık hangisi ile iyi sonuç alırsam sistemi o şekilde bırakcam.kurcaladıkça bişeyler çıkıyoama bir kaç yere baktımda mantar türü şeylerden hiç göremedim bizim burdcayok zannerdesem.
  • kırtasiyeye git mantar pano al onu sök hop.ların altına kes işte
  • şşşştt stereo cular nerelerdesiniz
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.