Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
48.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hayırlısı olsun sefa mutlu mesut dinlemen dileğiyle.önemli olan mutluluk gerisi olmasa da olur...selamlar.
  • hayırlısı olsun sefa mutlu mesut dinlemen dileğiyle.önemli olan mutluluk gerisi olmasa da olur...selamlar.
  • çift dikiş.
  • selam dostlar,

    757 ciler coşmuş bi ben almadım şu aleti be :D
  • üstatlara sorularım olacak.

    birincisi: 3 yaşında çok meraklı bir kızım var.

    her şeyi kurcalıyor.

    bir anda volümü açacak ve speakerların tizlerini yakacak diye korkuyorum. eskiden bir çift kolonu böyle yaktım. tizlrini tamir ettiler ama işe yaramadı, ses boğuk geliyor. kolonlar jbl xe5 modeliydi. sanıyorum crossover devreleri de yanmış, evde öylece yer kaplıyorlar.

    1--sesi aniden açıp tweeterları yakmamak için bir önlem alınabilir mi??

    2--jbl kolonları tamir ettirmeye değer mi? çerkezköyden kargo, taşıma ameleliği, tamircinin kalitesi, dürüstlüğü vs? şu anda bir çift bookshelf magnat kullanıyorum ve genel anlamda memnunum. amfi de technics.

    şu anda işyerinden yazıyorum ve modellerinin isimlerini veremiyorum.

    philips marka bir cd playerım var, herhalde 17-18 yıldır bende. altın kaplamalı rca çıkışları falan var, gençken heves edip almıştım. beyni bulandı galiba kendi kendine duruyor, şarkı falan atlıyor. geçenlerde merak ettim, googlea bir baktım. sahinden comda 500 tl ye satıyorlar. çok kaliteli bir alet olduğundan falan bahsetmişler.

    3--bu durumda benim cd playerı tamir ettireyim mi, değer mi. nerde olur, kaç paraya patlar?

    technicsin kaliteli bir deck teypi de var bende, bu arada söylediğim aletler hep gençken sıfır alınmıştır. (doğubanktan)
    dbx li, 3 kafalı, üç motorlu falan bi alet. geçen sandıktan bu teypte kaydedilen tdk metal kasetleri dinledim. ses bana cd den gelen sesten çok daha kaliteli geldi. halbuki kayıtlar yine kendi cd çalarımdan kasete yaptığı kayıtlar, mutlaka kayıplar vardır.

    4--buna ne diyorsunuz, psikolojik mi tamamen?

    bahsettiğim aletlerin foroğraflarını isterseniz eve gidince çekip buraya koyabilirim.

    bu arada bu dijital çağa geçişte hi fi oalylarının bayağı bir kan kaybettiğini düşünüyorum, eskiden kaiteli müzik dinlemek çok zordu, kasete yapacağın bir kayıtta ayarları, kaset, teyp seçimiyle falan bir olaydı.

    hi fi aletlerin en güzel yanı, bilgisyarların falan 2 senede modelinin değişip demode olmasının yanında, 20 sene aynı kalitede kullanabilmek. eski plakları çalabilmek insana iyi hissettiriyor. bir kolon alıyorsun 20 sene kullan aynı sesi veriyor.

    daha yazacak çok şey var ama sonra artık.




  • kullandığım sinema amfisinde max volume ayarı sayesinde sesin çıkabileceği değeri 40 olarak ayarladım,normalde 80 e kadar çıkıyor sanırım ama böylelikle yanlışlıkla hoparlörlere aşırı yüklenme olmayacak en fazla 40 a yükselecek,açılış sesi de ayarlanabiliyor,ancak tabi bu özellikler stereo amfilerde yok benim bildiğim.
  • turkey forum'da okuduğum son yazılarda pioneer 757 için yazılan olumsuz yazılar,insanın yoran bir anfi (buna bende katılıyorum yıldız tilbe cd hariç) detay,sahne yok vs sebebiyle arkadaştan yamaha 661 getirip dinleti yaptım sertaç beyin gönderdiği ve benim çok beyendiğim yıldız tilbe cd lerini dinledim ama inanınki arada bir fark yok anfilerin hangisinin çaldığını görmesen inanınki ayırt etmen mümkün değil sertliği detayı sahnesi birebir aynı bu konuda şaşırdım açıkcası ,şimdi 757 satma ihtimalim var görüştüğüm bir kişi var eyer 757 satarsam birde marantz pm 7001 model anfiyi düşünüyorum sertaç beyin demoda kullandığı anfide buymuş ikilinin uyumu hakkında olumlu görüşleri var.daha detaylı incelemeleri bugün akşam ve yarın yapacağım aynı şarkıları iki anfidede test edeceğim ama 2 gündür dinlemiş olduğum 10-12 şarkıda en ufak bir fark göremedim ve duyamadım yamaha anfide 2 ch enhancer moduyla dinledim şarkıları bu modda 757 arasında hiç fark yok fakat 2 ch stereo moda geçince ses cansızlaşıyor bu modda dinleme yaparsan 757 ile arasında çok fark var diyebilirim.aklımda ya üst seri marantz sr 7000 veya 7500 modeli sinema anfileride geçmiyor değil 757 sattıktan sonra detaylı bir anfi arayışına gireceğim galiba.allah sonumuzu hayretsin diyeyim bunun sonu nereye kadar gidecek merak ediyorum.




  • elimdeki pioneer reference a 757 anfimi takas yoluyla değiştirdim yeni amplim marantz pm 8000. bu model 2001 yılında üretilmiş ve a class seçeneği bulunan bir anfi ve kumandalı yarın elimde olcak incelemelerden sonra buraya tekrar yazıcam.benimki gold rengi olcak.
    http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ArchProduct&cont=eu&bus=hf&prod_id=118&type=amp



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 10 Aralık 2009; 16:09:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reference 757

    turkey forum'da okuduğum son yazılarda pioneer 757 için yazılan olumsuz yazılar,insanın yoran bir anfi (buna bende katılıyorum yıldız tilbe cd hariç) detay,sahne yok vs sebebiyle arkadaştan yamaha 661 getirip dinleti yaptım sertaç beyin gönderdiği ve benim çok beyendiğim yıldız tilbe cd lerini dinledim ama inanınki arada bir fark yok anfilerin hangisinin çaldığını görmesen inanınki ayırt etmen mümkün değil sertliği detayı sahnesi birebir aynı bu konuda şaşırdım açıkcası ,şimdi 757 satma ihtimalim var görüştüğüm bir kişi var eyer 757 satarsam birde marantz pm 7001 model anfiyi düşünüyorum sertaç beyin demoda kullandığı anfide buymuş ikilinin uyumu hakkında olumlu görüşleri var.daha detaylı incelemeleri bugün akşam ve yarın yapacağım aynı şarkıları iki anfidede test edeceğim ama 2 gündür dinlemiş olduğum 10-12 şarkıda en ufak bir fark göremedim ve duyamadım yamaha anfide 2 ch enhancer moduyla dinledim şarkıları bu modda 757 arasında hiç fark yok fakat 2 ch stereo moda geçince ses cansızlaşıyor bu modda dinleme yaparsan 757 ile arasında çok fark var diyebilirim.aklımda ya üst seri marantz sr 7000 veya 7500 modeli sinema anfileride geçmiyor değil 757 sattıktan sonra detaylı bir anfi arayışına gireceğim galiba.allah sonumuzu hayretsin diyeyim bunun sonu nereye kadar gidecek merak ediyorum.


    yıldız tilbe vs. ile cidden hi-fi bir ses sistemin ses kalitesinin anlaşılacağını düşenemiyorum




  • aşk bu herşeye konar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reference 757

    elimdeki pioneer reference a 757 anfimi takas yoluyla değiştirdim yeni amplim marantz pm 8000. bu model 2001 yılında üretilmiş ve a class seçeneği bulunan bir anfi ve kumandalı yarın elimde olcak incelemelerden sonra buraya tekrar yazıcam.benimki gold rengi olcak.
    http://www.marantz.com/new/index.cfm?fuseaction=Products.ArchProduct&cont=eu&bus=hf&prod_id=118&type=amp


    Yeni amfi hayırlı olsun da, nickname mevzusu (reference 757) ne olacak?




  • Ben bu hızla gidersem marantz falanda beni paklamaz zaten kısa zaman sonra oda uçup gider yerine ne gelir onuda bilemem.ayrıca sırf hifi olsun diye sevmediğim parçaları dinlemek zorunda değilimki hangisi hoşuma giderse onu dinlerim ben dinlediğim müzik içerisinde en iyisini yakalamaya çalışıyorum.
  • Ben bu hızla gidersem marantz falanda beni paklamaz zaten kısa zaman sonra oda uçup gider yerine ne gelir onuda bilemem.ayrıca sırf hifi olsun diye sevmediğim parçaları dinlemek zorunda değilimki hangisi hoşuma giderse onu dinlerim ben dinlediğim müzik içerisinde en iyisini yakalamaya çalışıyorum.
  • ayrıca marantz pm 8000 de bulunan bu class a özelliğini nasıl kullancaz öğlen düğmeye bastığımda ses seviyesinde düşüş ve cızırtılı bir şekilde çalmaya başladı anfi bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım bekliyoruum.
  • normal.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    normal.

    neden normal ama, üstad bunun ne gibi bir faydası var ve çalışma prensibi nasıldır.ilk izlenimim 757 değişen bir fark yok gibiydi akşam bakıcaz gerisine.
  • Merhabalar,
    Amplifikatör Hoparlör Uyumu nasıl sağlanır bunu merak etmekteyim. Konuyu araştırdığımda konu hakkında yapılmış yüzlerce tartışma var fakat 1-1.5 saattir okumanın sonunda iyice kafam karıştı. Ampli'nin mi watt'ının daha fazla olması gerekir hoparlörün mü sorusunun cevabını bulamadım

    Eğer örnek üzerinden gidersek
    Min. RMS Output gücü 75+75W
    Max. RMS Output gücü 120W
    Dinamik Gücü 8 ohm için 130W olan bir stereo ampli ile (http://www.yamaha.co.jp/english/product/av/products/hf/ax497.html ) [ürün manual'ından alınmıştır değerler)

    ile 8 ohm güç gereksimi 180W olarak yazan bu hoparlör (http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665089273#specifications )

    beslenebilir mi?

    Hatta bu kombinasyonu kullanan/öneren birileri var mı :)

    Teşekkürler




  • evet uzun uğraşlar sonunda sistemi tamamladım diyebilirim.bu zorlu süreçte bir çok ampli değişimi yaptım hop olarak paradigm monitör 7 ile kullanılmak üzre ama hep bir uyumsuzluk vardı sanki,son aldığım bluenote s1 ile uzun süre kullanacağım hatta hiç değiştirmeyeceğim bir sistem kurmak için bluenote koala cd player ve iyi bir üçlü olur düşüncesiyle triangle comete ex aldım.bu sistemi toparlamak için bayagı bir engame atlattık o ayrı ama sonucu güzel oldu diyebilirim.ayrıca cometelerin bu kadar ebatlı olabileceğini hiç düşünmemiştim,sistemi ilk açtığımda gerçekten yüzümde tebessümler olduğunu farkettim sonra bu şekilde bir bookshelfin kule tipi bir hop gövde ,sahne, detay konusunda geride kalmaması beni şaşırttı dogrusu daha önce hiç bir raf tipi hop kule ile kıyaslanamayacağını düşünürdüm ama çok daha iyi sonuç aldığımı belirtmeliyim.ilk olarak src elektroniğin gönderdiği bakır speaker kablolarıyla test ettim.bass lar gayet iyi paradigmdan alamadığım basslara kavuştum sonra hamdi beyin gönderdiği gümüş kablolar ile test ettiğimde gövde biraz azaldı sanki birde o basslarda azalma oldu geniş bir zamanda kablo ile yeni bir test yapacağım sonuç olarak belki böle bir sistemi hayal edebilirdim ama hayalim gerçekleşti.hamdi beye ilgisinden dolayı burdan tşk ederim bluenoteyi ilk klafama sokan murat kardeşimede.ilk resimler
    http://img704.imageshack.us/i/moto0233.jpg/
    http://img521.imageshack.us/i/moto0232g.jpg/
    http://img704.imageshack.us/i/moto0230.jpg/

    --------------------------------------------------------------------------------




  • hayırlı olsun sefa kardeş,noktayı koymana sevindim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feelulive

    hayırlı olsun sefa kardeş,noktayı koymana sevindim.

    tşk ederim dostum.hepsi buradan hop için ayak siparişmde gelirse tam olacak şimdilik böle idare etcez.ama güzel oldu gerçekten.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.