Şimdi Ara

STEREO ANFİ HAKKINDA ÖNERİ... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
607
Cevap
4
Favori
48.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş ne yaptın aldınmı sansui au x1'i aleti aldın kaybodun ortalıktan yorumlarını bekliyoruz .güle güle kullan tekrar.
  • mrb arkadaşlar artık öneri gelmediğine göre sıkmaya başladım gibime geliyor .son olarak pioner 656 500 tl ve nad 372 750tl. bu arada pioneer 757 malesef piyasada yok gibi bişey, ne yapalım dersiniz biraz daha bekleyim 757 bulubilirsem alayım mı ?nad'a bakılırsa sıfır fiyatları 2300tl civarında satılıyor bu fiyata bu 750 tl nad anfi alınırmı başka bir alternatif mi bakmak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reference 757 -- 25 Temmuz 2009; 13:58:15 >
  • Selamlar maalesef henüz cihaz gelmedi.Sanırım kargo süreci biraz gecikti.Pazartesiye gelir diye bekliyorum.Ben de bu arada netten cihazla ilgili araştırma yapıyorum ama su ana kadar çok faydalı işe yarar bişe bulamadım.En azından bi kullanma kılavuzu bulsam iyi olurdu.Ülkemizde bu cihazdan kullanan kimse yok mu acaba.Forumlarda da çok rastlamadım.Bir hoparlör tavsiyesi felan alırdık.Neyse umarım gelecek olan cihazda bir sorun yoktur.Çünkü şuan için hiç test imkanım da yok.İl dışındayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefalenk

    Kardeş ne yaptın aldınmı sansui au x1'i aleti aldın kaybodun ortalıktan yorumlarını bekliyoruz .güle güle kullan tekrar.


    Teşekkür ederim sana da kolay gelsin.Bu işin en zevkli tarafı cihaz araştırmak ama bi de o cihazdan piyasada çok nadir bulunuyosa bu durum sıkıcı oluyo işte.
  • almış olduğun anfi stereo olduğu için çok detaylı bir kullanma klavuzuna ihtiyacın yok zaten,sinema anfisi olsaydı haklısın bir çok ayarlamalar yapman gerekecekti yapcagın şey bir ödünç hop bul veya anfiyi test edecegin bir yer bulup kolanları ve kaynagı baglayıp ürünü dinlemek.umarım bir sorunu yoktur resimlere bakılırsa gayet temiz bir cihaza benziyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefalenk

    mrb arkadaşlar artık öneri gelmediğine göre sıkmaya başladım gibime geliyor .son olarak pioner 656 500 tl ve nad 372 750tl. bu arada pioneer 757 malesef piyasada yok gibi bişey, ne yapalım dersiniz biraz daha bekleyim 757 bulubilirsem alayım mı ?nad'a bakılırsa sıfır fiyatları 2300tl civarında satılıyor bu fiyata bu 750 tl nad anfi alınırmı başka bir alternatif mi bakmak lazım.


    nad 372 yi 750 tl ye nereden buldun dostum söyleyebilirmisin eğer sen almayacaksan..
  • birde bu işten anlayan arkadaşlar jamo s 708 hoparlörlere technics amfi buldum 450 tl sizce bu anfi jamo ları kaldırırmı yardımcı olurmusunuz.

    technics SU-V660:Clasa AA, DC4 amplifier system 2X140W (4 ohm) ;2×100w (8 ohm) distorsiuni armonice totale:0, 0009% (1khz, 8 ohm) 0, 002% (1khz, 4 ohm) raspuns in frecventa:3hz-100khz (-3db) (tuner, cd, tape 1, tape 2/DAT) 30hz-15khz (+/-0, 8db, standard RIIA-Phono) consum retea:690w greutate:11, 5kg Made in Japan

    jamo s 708 Specifications:
    system 3-way bassreflex
    Woofer (inch/mm) 10 / 254
    Midrange (inch/mm) 2 x 6 / 165
    Tweeter (inch/mm) 1 / 25
    Sensitivity (dB - 2‚8V / 1m) 92
    Impedance (Ohm) 6
    Weight (kg/lb) 21.2 / 46.3
    Dimensions (HxWxD/mm/in) 970x215x369 / 38.2x8.5x14.5
    Frequency Range 40-20‚000
    powerLongTerm 200
    powerShortTerm 300
  • 400TL kapatabilirsen; güzel amplidir kendileri.işe yarar.technics max. 90Watts.

    ama benim önerim pioneer 757 dir. sony 808, 707 dir.sony tercih ederim.fiyatlarıda pahalı fazla acele etme.bulduklarını foruma sor.
  • herkese iyi akşamlar yeni üye oldum fakat uzunca süredir yazıları okuyordum. Bir problemle kaşılaştığım için üye olup sormak istedim. Elimde Akai ap-d 33 deck pikabım var üzerindeki pc 90 yerine yine akai marka APC-2 marka kafa taktım ve daha sonra Pioneer SA-9500 II model amfimde denedim( phono girişi mevcut ki filtre ayarları bile var üzerinde) ayarları yapıldıktan sonra ses kalitesi gayet yeterli ( parasına göre tabi ki) fakat sesi yarısından az bir konuma getirmeme rağmen amfimden normalde aldığım yükseklikte bir ses alamadım yani sanki iyi süremiyorum. Yani mc ile mm arasında bir çıkış varmışcasına çalışıyor. Buna da şurdan varıyorum ( eğer yanlış bir bilgim varsa lütfen düzeltin ): Sesi açtığım zaman müzik az olsa bile bass hoparlörler körüklerini yırtmak istercesine salınıyorlar anlatabildim mi bilemiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    400TL kapatabilirsen; güzel amplidir kendileri.işe yarar.technics max. 90Watts.

    ama benim önerim pioneer 757 dir. sony 808, 707 dir.sony tercih ederim.fiyatlarıda pahalı fazla acele etme.bulduklarını foruma sor.

    cihazı kadıköy de 2.el dükkanında buldum ne kadar temiz bilmiyorum orada deneme gibi bi şansım da yok adam çalışıyor dedi sadece. birde dediğiniz cihazları bulmaya çalışım
  • Bir noktayı daha sormak istiyorum pc 90 ile apc-2 arasında kalırsak hangisi daha iyidir?
    * topikleri bulamadığım için burdan yazıyorum amacım konuyu saptırmak değil kusura bakmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan

    400TL kapatabilirsen; güzel amplidir kendileri.işe yarar.technics max. 90Watts.

    ama benim önerim pioneer 757 dir. sony 808, 707 dir.sony tercih ederim.fiyatlarıda pahalı fazla acele etme.bulduklarını foruma sor.


    bide şuna cevap yazarsan sevinirim şu cihazı buldum 750 tl MARANTZ PM-80 S SPECIAL EDITION

    Class AB : Sınıf AB: 140W+140W (4ohms) 140W 140 W (4ohms)
    120W+120W (6ohms) 120W 120 W (6ohms)
    100W+100W (8ohms) 100W 100 W (8ohms)
    Class A : Sınıf A: 20W+20W (8ohms) 20W 20 W (8ohms)

    Dynamic power Dinamik Güç Class AB : Sınıf AB: 340W+340W (2ohms) 340W 340 W (2ohms)
    220W+220W (4ohms) 220W 220 W (4ohms)
    170W+170W (6ohms) 170W 170 W (6ohms
  • Konu ile ilgili arkadaşları bulmuşken sormak istediğim bir şey var; Herşeyin maliyet hesabı olmadığı yıllardan kalan bu üst düzey stereo amfiler benim de ilgimi çekiyor. Yanlız beni düşündüren, bu cihazların içindeki kondansatörler. Çok iyimser bir düşünce ile, cihazların içiyle hiç oynanmadığını bile düşünecek olsak, onca yıldan sonra, ve yaklaşık otuz yıl öncenin teknolojisini düşünecek olursak, o kondansatörlerden artık performans bekleyebilir miyiz? Diğer komponentlerin, hor kullanılmadığı sürece (aşırı gerilim, aşırı yük) sorun çıkaracağını zannetmiyorum ama, kondansatörler, sonuçta kimyasal reaksiyonlara dayalı olarak çalıştıkları için bunca yıl sonra özelliklerini kaybederler. Acaba bu tür cihazlar, kondansatör değişimi benzeri restorasyonlarla, ilk günkü performanslarını tekrar kazanabilirler mi?




  • Kardeş hiç sorma ben de aynı dertten muzdaribim.Bahsettiğiniz olay başka arkadaşlar tarafından da aynen dile getirildi.Daha yeni GG üzerinden almış olduğum Sansui au-x1 in onayını sırf bu yüzden hala veremiyorum.Acaba dediğiniz gibi böyle bir operasyonla cihaz tekrar ilk günkü performansına kavuşur mu.Bir de o cihazlara bakım onarım hizmeti veren servisler bulunur mu,kaldıki 30 yıl öncesinin teknolojisi ile yapılmış.Evet o zamanlar üretim esnasında hiç bir şeyden çalınmadan yapılmış bu cihazlar ama daha ne kadar bizlere hizmet verebilirler açıkçası bilemiyorum.Sizinle aynı endişeleri taşıyorum kısaca..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fzal1977

    Kardeş hiç sorma ben de aynı dertten muzdaribim.Bahsettiğiniz olay başka arkadaşlar tarafından da aynen dile getirildi.Daha yeni GG üzerinden almış olduğum Sansui au-x1 in onayını sırf bu yüzden hala veremiyorum.Acaba dediğiniz gibi böyle bir operasyonla cihaz tekrar ilk günkü performansına kavuşur mu.Bir de o cihazlara bakım onarım hizmeti veren servisler bulunur mu,kaldıki 30 yıl öncesinin teknolojisi ile yapılmış.Evet o zamanlar üretim esnasında hiç bir şeyden çalınmadan yapılmış bu cihazlar ama daha ne kadar bizlere hizmet verebilirler açıkçası bilemiyorum.Sizinle aynı endişeleri taşıyorum kısaca..

    Bende aynı durumdan müzdaripim 25 küsür yıllık var elimde birtane.Acaba bu tip bir operasyonla sesde değişimler gözlemlenebilirmi?Ayrıca izmir içi varmı bildiğiniz bu cihazları emanet edebileceğimiz sağlam biryer?Birdee ortalama kaça patlarki böyle bir işlem?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cpt.sedat
    sonra ses kalitesi gayet yeterli ( parasına göre tabi ki) fakat sesi yarısından az bir konuma getirmeme rağmen amfimden normalde aldığım yükseklikte bir ses alamadım yani sanki iyi süremiyorum. Yani mc ile mm arasında bir çıkış varmışcasına çalışıyor. Buna da şurdan varıyorum ( eğer yanlış bir bilgim varsa lütfen düzeltin ): Sesi açtığım zaman müzik az olsa bile bass hoparlörler körüklerini yırtmak istercesine salınıyorlar anlatabildim mi bilemiyorum ama yardımcı olursanız sevinirim



    Bu durum aslında son derece doğal. yalnız bana sadece şundan bahsedin tiz-mid sesler ne seviyede? veya durumda? müzik az derken istediğin seviye alabiliyorsan sorun yok. phono bakmak lazım gelir.iğne kafası ve ayarlarına.
    kısık seste bile bas lar yırtınması doğal.gergin ve vobul vobul ediyormuş gibi. CD çaların kuvvetli sinyal çıkışlarına karşılık pikapların çok düşük seviyede ki kuvvetlerine rağmen sundukları dinamizm ayrı bir konudur.zaten hala dimdik ayakta pikap.




  • Bu kadar uzun süredir GG deki satıcıyı hala nasıl bekletebiliyorsunuz k, siz onay vermesenizde sistem belli bir süre sonra otomatik onay verip parayı karşı tarafın hesabına yatırıyor biliyorum. Yanlış mı biliyorum?

    -----> SATILIK MARANTZ SR5001 7.1Ch (HDMI) AVR için TIKLAYIN

    quote:

    Orijinalden alıntı: fzal1977

    Kardeş hiç sorma ben de aynı dertten muzdaribim.Bahsettiğiniz olay başka arkadaşlar tarafından da aynen dile getirildi.Daha yeni GG üzerinden almış olduğum Sansui au-x1 in onayını sırf bu yüzden hala veremiyorum.Acaba dediğiniz gibi böyle bir operasyonla cihaz tekrar ilk günkü performansına kavuşur mu.Bir de o cihazlara bakım onarım hizmeti veren servisler bulunur mu,kaldıki 30 yıl öncesinin teknolojisi ile yapılmış.Evet o zamanlar üretim esnasında hiç bir şeyden çalınmadan yapılmış bu cihazlar ama daha ne kadar bizlere hizmet verebilirler açıkçası bilemiyorum.Sizinle aynı endişeleri taşıyorum kısaca..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @coyote

    Konu ile ilgili arkadaşları bulmuşken sormak istediğim bir şey var; Herşeyin maliyet hesabı olmadığı yıllardan kalan bu üst düzey stereo amfiler benim de ilgimi çekiyor. Yanlız beni düşündüren, bu cihazların içindeki kondansatörler. Çok iyimser bir düşünce ile, cihazların içiyle hiç oynanmadığını bile düşünecek olsak, onca yıldan sonra, ve yaklaşık otuz yıl öncenin teknolojisini düşünecek olursak, o kondansatörlerden artık performans bekleyebilir miyiz? Diğer komponentlerin, hor kullanılmadığı sürece (aşırı gerilim, aşırı yük) sorun çıkaracağını zannetmiyorum ama, kondansatörler, sonuçta kimyasal reaksiyonlara dayalı olarak çalıştıkları için bunca yıl sonra özelliklerini kaybederler. Acaba bu tür cihazlar, kondansatör değişimi benzeri restorasyonlarla, ilk günkü performanslarını tekrar kazanabilirler mi?


    Cihazlar çalışıyorsa deşmeye gerek yok. ne derler bilirsiniz çalışıyorsa kurcalama. ama bas seslerde özellikle kendinize göre eksiklik hissediyorsanız,
    çok müzişk dinlemişseniz beynin kulak referansı kuvvetliyse tabi veya buna benzer durumlar,
    ihtiyaç, zorunluluk varsa kondansator değişimi olur.zor işlem değil. üstüne üstlük çok daha kaliteli kondansator takılabilir ve ilk günkü performansında çalışabilir. tabi devre içinde ki diğer kon. sağlam olduğunu varsayarsak. amfi amfidir nereye verseniz hallederler. tabi ki işin ehli audio ve ampli tamircisi bulursanız. o da artık yöreye şehre has durum.bir de bu eski amplilere o kadar para verilememesi taraftarıyım.

    @tfl MARANTZ PM-80 S SPECIAL EDITION güzl bir cihaz. hoş da daha araştırmaya devam edelim derim. SU-V660 dan daha iyi ama.




  • Kondansatör mevzusunu çok kafaya takmayın.

    Çünkü, bu tür cihazlar da kullanılan kondansatörler, normal tipteki kondansatörlerden çok daha uzun ömürlü.

    Bu güne kadar sadece bir cihaz da karşıma çıktı konsansatör sorunu. O da çok yüksek sesler de, kıck diye bir ses yapıyor. Sorunun Konsansatörden olduğunu hemen anladık ve değiştirdik düzelti.

    Ama bu pek de rastlanmayan bir durum. En azından Hi-Fi cihazlar da daha az.

    Kondansatörün ömrünü kısaltan bir kaç etmeni şöyle sıralayabiliriz.

    * Kondansatörün yapısı (türü)
    * Aşırı ısınması (Aşırı ısınan kondansatörlerin dielektrik malzemesi bozulur, kondansatörlerin ömrü ciddi şekilde kısalır.)
    * Yüksek ses seviyelerinde uzun süre kullanılan cihazın kondansatörleri aşırı yorulabilir.
    * Voltaj üzerindeki 3. nesil harmonik akımlar da kondansatörün ömrünü kısaltır. Bu sebeple, iyi bir Elektrik filtresi kullanılması, topraklama hattının direncinin uygun olması, bu açıdan da mantıklıdır.

    Ancak, tekrar söylüyorum ki, bu tür cihazlar da kullanılan kondansatörler, hem yüksek kaliteli işçilik ve materyaller kullanılarak üretildiğinden, hem de ciddi hassas hesaplamalar yapılarak, gerekenden de yüksek kapasitelerde kullanıldıklarından, Hi-Fi cihazlar da bu ömür nispeten daha fazladır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_cantan


    quote:

    Orijinalden alıntı: @coyote

    Konu ile ilgili arkadaşları bulmuşken sormak istediğim bir şey var; Herşeyin maliyet hesabı olmadığı yıllardan kalan bu üst düzey stereo amfiler benim de ilgimi çekiyor. Yanlız beni düşündüren, bu cihazların içindeki kondansatörler. Çok iyimser bir düşünce ile, cihazların içiyle hiç oynanmadığını bile düşünecek olsak, onca yıldan sonra, ve yaklaşık otuz yıl öncenin teknolojisini düşünecek olursak, o kondansatörlerden artık performans bekleyebilir miyiz? Diğer komponentlerin, hor kullanılmadığı sürece (aşırı gerilim, aşırı yük) sorun çıkaracağını zannetmiyorum ama, kondansatörler, sonuçta kimyasal reaksiyonlara dayalı olarak çalıştıkları için bunca yıl sonra özelliklerini kaybederler. Acaba bu tür cihazlar, kondansatör değişimi benzeri restorasyonlarla, ilk günkü performanslarını tekrar kazanabilirler mi?


    Cihazlar çalışıyorsa deşmeye gerek yok. ne derler bilirsiniz çalışıyorsa kurcalama. ama bas seslerde özellikle kendinize göre eksiklik hissediyorsanız,
    çok müzişk dinlemişseniz beynin kulak referansı kuvvetliyse tabi veya buna benzer durumlar,
    ihtiyaç, zorunluluk varsa kondansator değişimi olur.zor işlem değil. üstüne üstlük çok daha kaliteli kondansator takılabilir ve ilk günkü performansında çalışabilir. tabi devre içinde ki diğer kon. sağlam olduğunu varsayarsak. amfi amfidir nereye verseniz hallederler. tabi ki işin ehli audio ve ampli tamircisi bulursanız. o da artık yöreye şehre has durum.bir de bu eski amplilere o kadar para verilememesi taraftarıyım.

    @tfl MARANTZ PM-80 S SPECIAL EDITION güzl bir cihaz. hoş da daha araştırmaya devam edelim derim. SU-V660 dan daha iyi ama.


    technics SU-A900 stereo amplifier 750 tl bu nasıl bir cihazdır marantz pm 80 ile aynı fiyat birde technics su-v650 buldum 450 tl şu an için bulduklarım bunlar bu işi kısa zamanda çözmek istiyorum artık rüyalarımda amfi arar oldum sıkılmaya başladım bu işden jamo 708 lerin hakkını versin başka bişi istemiyorum bi yarımcı olun lütfen bide nad 372 buldum oda 790 tl bunuda buldum YAMAHA AX 497 2x120 Watt Stereo Ampflikatör 675 ytl sıfırmış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ttfvol -- 27 Temmuz 2009; 15:40:51 >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.