Şimdi Ara

Su Arıtma Cihazları için Sıcak Fırsatlar (412. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: kerimcem , MrWest Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8.397
Cevap
395
Favori
540.794
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MrWest kullanıcısına yanıt
    Sahte membranlar yüksek TDS'li şebeke suyunda evet düşük performansta çalışırlar. Membran yeniyse iade edin, yok membran uzun süredir kullanımdaysa yenisiyle değiştirin. Verim düşük olduğunda pH da yüksek verir diğer membranlara göre, TDS'de yüksek verir. Biocera'ya giren suyun değerlerine göre yükselme olur zaten TDS ve pH değerlerinde.

    Pentair %99 evet sahte.
  • MrWest kullanıcısına yanıt
    CihazınıZda pompa mevcut mu ? Membran kaç günlük ? 2-3 saat membran yıkaması yaptınız mı ?

    Membran sahtedir ona lafım yok ama bu sahte pentairlerin performansını merak etmiyor değilim 😂

    Yeterli basınç yoksa yüksek verimlilikle çalışmayabilir , membran yeni ise yine yam yıkama yapılana kadar yine tam verimli çalışmayabilir . Bunlar tamamsa , buna rağmen yüzde 93 ise ömrü kısa demektir . Bayatlamış da olabilir kâğıt vs ,
  • tersosmos kullanıcısına yanıt

    yeni taktım hocam 1 hafta bekliyerek test yaptim bu arada su dinamodan geliyor belediye suyu değil su basıncı hidrafordan 4ile 8 bar arası degişiyor

  • @Arıtma Dedektifi
    Öncelikle sevgiler saygılar sayın yetkili abim
    Önceki sayfaları aradım taradım, okudum ve kafam karıştı
    Kısaca Bi özet geçsem kolaycilik olacak ama derman olur musunuz derdime, izmir de yaşıyorum 1. Kat 40 yıllık bina, fazla atık yapmayacak(israf olmasin) 5-6-7 civarı setup ya da hazır kurulu bir sistem önerebilir misiniz, şimdiden çok teşekkür ederim
  • MrWest kullanıcısına yanıt

    400 a 30 kötü sayılmaz ama maddiyat iyi değilse daha kaliteli orjinal bbir membran almanda fayda var tds bayağa yüksek.

  • @tersosmos @ZevkiSefa

    yukarda belirttim hocam 1 haftadan fazla oldu takali dinamo suyu hidrafordan 4-8 bar arasi gelmesi lazim membran sahte evet pentair kendi sitesinde %97 aritmasi lazim diyor zaten




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrWest -- 16 Mayıs 2024; 0:55:30 >
  • mustafayalazı M kullanıcısına yanıt

    40 yıllık binanın su borularının değişim zamanı gelmiş demektir. Böyle bir binada su borularından yoğun pas olabilir. İzmir bölgesinin en büyük sorunu arsenik olduğu için size önerim herhangi bir ters ozmoz sistemi almanızdır. Ters ozmoz sistemi, sudaki tüm maddeleri atık bölümünden dışarı atacak ve size %96 oranında saflaştırılmış su verecek. Atık oranı az olsun istiyorsanız, direkt flow diye tabir edilen yüksek kapasiteli membran kullanılan arıtma cihazını öneririm. Bunun haricinde permeate pompa kullanan su arıtma cihazları da 1:1.5 oranında, direkt flow arıtma cihazları gibi atık suyu az atacaktır. Yaptığım araştırmalar neticesinde Buzsu bu pompayı kullanan bir su arıtma cihazını bu firmadan konuşarak elde edebilirsiniz. Bu pompa hariç 5-6 bin bandında bir ürün seçmeniz yeterli olacaktır.


    Su arıtma cihazını farklı bir firmadan alıp yine böyle bir pompa cihazınızda tercih edebilirsiniz.





  • MrWest kullanıcısına yanıt

    TLC-75 gibi bir RO membranı için tipik tuz reddetme oranı %95-%98 aralığında olmalıdır. Bu nedenle, membranınızın %93'lük bir reddetme oranı ile biraz düşük performans gösterdiği söylenebilir. Ancak, bu farkın sebebi membranın kalitesiz olabileceği gibi, sistemdeki diğer faktörler de olabilir. Örneğin:


    1. Basınç: RO sistemlerinde yeterli basınç sağlanmazsa, membranın verimliliği düşebilir.
    2. Sıcaklık: Su sıcaklığı membranın performansını etkiler. Soğuk su, membranın verimliliğini düşürebilir.
    3. Kullanım Süresi: Yeni bir membran ilk birkaç saat veya gün içinde stabil performansa ulaşmayabilir.
    4. Ön Filtreler: Ön filtrelerin düzgün çalışıp çalışmadığı da önemli. Ön filtreler tıkanmış veya değiştirilmesi gerekliyse, membranın performansı düşebilir.

    Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, membranın birkaç gün daha çalışmasını bekleyip performansını tekrar değerlendirmeniz faydalı olabilir. Eğer performans hala düşükse, membranın sahte veya kalitesiz olduğu ihtimalini düşünebilirsiniz. Bu durumda, güvenilir bir tedarikçiden membran temin etmek en iyi çözüm olacaktır.





  • Arıtma Dedektifi kullanıcısına yanıt

    basınc yeterli hocam hidrafordan geliyor 4-8 bar ayarli atık su kısıcı 300 flow 1 haftadan fazla kullandım bu testi yaparken özellikle membran cıkısını 5 litre su aldıktan sonra ölcüm sağladim emin olmak icin

    daire girişinde 5 micron hausing var aritma filtreleri komple değişti inline 5 mikron granür karbon ve 1 micron sediment var

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrWest

    @tersosmos @ZevkiSefa

    yukarda belirttim hocam 1 haftadan fazla oldu takali dinamo suyu hidrafordan 4-8 bar arasi gelmesi lazim membran sahte evet pentair kendi sitesinde %97 aritmasi lazim diyor zaten

    500 ppm TDS seviyesinde su arıtımı için en iyi membran markalarını ve özelliklerini değerlendirmek önemlidir. İyi bir membran, yüksek tuz reddetme oranına, uzun ömre ve güvenilir performansa sahip olmalıdır. İşte en iyi olarak kabul edilen bazı RO membran markaları ve önerileri:


    En İyi Membran Markaları


    Dow Filmtec:

    ·        Özellikler: Dow Filmtec membranlar, yüksek performansları ve uzun ömürleri ile bilinir. %99'a kadar tuz reddetme oranına sahiptirler.

    ·        Avantajlar: Güvenilirlik, uzun ömür ve yüksek tuz reddetme oranı. Hem ev hem de endüstriyel uygulamalar için uygundur.


    Pentair (Pentek):

    ·        Özellikler: Pentair membranlar, genellikle %96-98 tuz reddetme oranı sunar. Kaliteli ve dayanıklıdırlar.

    ·        Avantajlar: Kaliteli üretim, geniş ürün yelpazesi ve farklı ihtiyaçlara uygun seçenekler.


    Hydranautics:

    ·        Özellikler: Hydranautics, yüksek performanslı ve enerji verimli membranlar sunar. %98-99 tuz reddetme oranı sağlayabilir.

    ·        Avantajlar: Enerji verimliliği ve uzun ömür. Hem evsel hem de endüstriyel kullanımlar için uygun.


    Toray:

    ·        Özellikler: Japon menşeli Toray membranlar, dayanıklılıkları ve yüksek performansları ile bilinir. %98-99 tuz reddetme oranı sunarlar.

    ·        Avantajlar: Yüksek performans, güvenilirlik ve uzun ömür.


    Koch Membrane Systems:

    ·        Özellikler: Koch membranlar, hem evsel hem de ticari kullanımlar için yüksek kaliteli çözümler sunar. %96-99 arası tuz reddetme oranı sağlar.

    ·        Avantajlar: Güvenilir performans, geniş ürün yelpazesi ve yüksek tuz reddetme oranı.


    500 ppm TDS İçin Uygun Membran Seçimi


    500 ppm TDS seviyesinde bir su için yüksek tuz reddetme oranına sahip bir membran seçmek, suyun kalitesini iyileştirmek için önemlidir. Aşağıdaki kriterlere dikkat ederek uygun bir membran seçimi yapabilirsiniz:


    1. Tuz Reddetme Oranı: Yüksek tuz reddetme oranı (%96 ve üzeri) sağlayan bir membran seçmek, suyun saflaştırılmasında etkili olacaktır.
    2. Kaplama Kapasitesi: İhtiyacınıza göre uygun kaplama kapasitesine sahip bir membran seçin (örneğin, 75 GPD, 100 GPD gibi).
    3. Güvenilirlik ve Dayanıklılık: Güvenilir markalardan ve orijinal ürünlerden satın almak, membranın performansını ve ömrünü uzatır.
    4. Uygulama Türü: Membranı hangi amaçla kullanacağınızı (evsel, ticari veya endüstriyel) belirleyin ve buna uygun bir model seçin.


    Öneri


    Dow Filmtec ve Pentair, genellikle en yüksek kalite ve performans sağlayan markalar arasında yer alır. Ancak, Hydranautics, Toray ve Koch Membrane Systems de güvenilir ve yüksek performanslı seçenekler sunar. İhtiyacınıza ve bütçenize en uygun olanını seçerek, güvenilir bir tedarikçiden temin etmenizi öneririm.


    Her zaman membranın orijinal ve sertifikalı olduğundan emin olun ve düzenli bakım yaparak performansını en üst düzeyde tutun.





  • MrWest kullanıcısına yanıt

    Referans olarak bu videoda Türkiye'de bulabileceğiniz bir membran öneriyorum Taptec


    Alıntı

    metni:
    6 Bar 400 PPM'de 4 PPM su verdi


    Video açıklamasında 6 barda 4PPM verdiği yazıyor. Diğer kirleticileri de hesaba kattığımızda 10PPM ve altında su elde edebilirsiniz 6 bar basınçla.


    Ürünü bu linkten satın alabilirsiniz.


    Dupont TapTec Membran TT Plus HF - Royal Green Su Arıtma Cihazı


    Sahte Pentek membranı aldığınız yere iade ediniz.





  • MrWest kullanıcısına yanıt
    Doğru hocam, orijinal bir membran almanızı tavsiye ederim. Sahte ne olduğu belli olmayan membranlardan uzak durun genelde performansı düşük olur. Nsf sertifikalı ve orjinalligini sorgulama yapabilceğiniz membran kullanmanızı öneririm. Doğrulama yapılmayan hiç bir marka membranı kullanmamanızı öneririm.

    Dupont ve Vontron membranların böyle bir özelliği mevcuttur. İki markadan birinin membranını tercih edebilirsiniz.
  • Türkiye şartlarında vontron tam bir F/P ürünü uygun fiyatlı ve gayet güzel de iş görüyor.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Hangi modelini kullanıyorsunuz hocam siz ? Sizde çift vontron mu vardı ?
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    standart 75 lik Vontron, seri çift bağlı 300 luk flow ile, 1 ay önce ikinci menbran çıkışı hala 10 idi TDS ölçümü, yakında ölçmedim, membranlar 3 yılı doldurdu bu arada. Giriş TDS 350-400 arası değişiyor. sistem pompasız. Şebeke basıncımı hiç ölçmedim bilmiyorum, ama kot farkı nedeni ile bizden 50-60 m daha yüksekteki ana borudan siteye giriş var onu biliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 16 Mayıs 2024; 13:21:35 >
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    Yani nasıl desem , çift membranda 300 luk atık kısıcı var , 350-400 Tds desen var , 3 yıllık ömür desen var , atık da çok azdır sizde çok iyi 😃 Filmtec Taptec kullansam gitmez bende çift membran üç yıl :)

    400 üzeri yoğun kireç var bende maalesef .

    Çift membran olayını da deneyeceğim düşük Tds alabilmek adına .
  • ethicwater kullanıcısına yanıt
    Hocam neden Hepsiburada ile çalışmıyorsunuz ne var bu Trendyolda anlamış değilim..
  • Bella Ciao kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam hepsiburada için ürün onayı bekliyoruz çok yakında aktif olacaktır.

    İlginiz için teşekkür ederim.
  • ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

    Çift memranda TDS düşmüyor hocam hatta artıyor, ilk mebran 8 ise 2. membran çıkışı 10 üzeri oluyor, ikisinin bileşimi 10 civarı oluyor. Çünkü 1. mebrandan sonra TDS ister istemez biraz daha yükseliyor, basınçta belki biraz daha düşüyordur, vaktim olursa giriş, 1. mebran atık, 1. mebran çıkış, ikinci mebran atık, 2. mebran çıkış şeklinde hepsini tek tek ölçüp bir ara atayım.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt
    1. membran temiz su çıkışı 2. membran girişine veriyorsunuz değil mi ?


    1.membran atık suyu çıkışı ile 2. membran atık suyu bir yerde toplayıp sonrasında 300 lük atık kısıcı ile atığa gidiyor su ?



    düşük tds den kastım uzun süre düşük tds almak açısından. Bende membranlar erken bitiyor. sizin gibi kullanan bir kaç kişiden de aynı şeyleri duyunca denemek istiyorum , 1. membran çıkışı düük sonrası yüksek olması önemli değil yani , önemli olan en az iki sene çift membran sonrası uygun atık kısıcı ile 20 ppm altında su alabilmek.



    Uzun süre membran ömrüne etkisi var mı diye denemek için yıkamalı kontrol ekranı almıştım , onu sistemi bozmadan başka bi yere takıp kendi sistemimi komple değiştirdim . O teste devam ediyor. Yıkamalı sistem de yüksek tds li özellikle kireçli sularda , membran ömrüne gerçekten faydası var mı yok mu 3-4 ay sonra kesin sonuca varmış olacağım.


    3-4 ay sonra da o birinci test sistemimi sizdeki sistem gibi çift membranlı hale getirip 1 sene sonunda kaç tds alıyorum diye onu da kıyaslama yapacağım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 16 Mayıs 2024; 16:5:52 >




  • 
Sayfa: önceki 410411412413414
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.