Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
535
Cevap
31
Favori
52.199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • şu an yapılacak tek şey doh kullanmak desteklenmeyen sistemlerde ise 1.0.0.1'den devam.


    Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi
  • Yani dürüst olmak gerekirse zaten SuperOnline kullanıcılarının hem yalın hem DoH ile Cloudlflare DNS kullanmasının hiçbir anlamı yok. Adamlar (SuperOnline) İstanbul yerine Budapest'e yönlendiriyorlar. 1- 5ms olması gereken DNS query 20-40ms arası.

  • Yüz defa söyledim, şu platformda kullandığınız VPN, DNS ve yöntemleri v.s. paylaşmayın diye... Siz burada yazdıkça bu adamlar yasaklıyorlar. Neden? Çünkü bu sağlayıcı TOK SATICI!...


    Çoğunlukla fiber altyapıyla bağlantı sağladıklarından dolayı birçok kullanıcı yıl olmuş 2023-2024 deyip bakır kablo ve düşük hızlı kopan düşen internetten kaçarak bu firmayı tercih ediyor. Dolayısıyla bu adamlar da kafalarına göre BTK kararı da olmadan çakıyorlar engeli... Anladığım kadarıyla çoğunlukla işlerine de geliyor, çünkü trafik düştükçe altyapı yatırımı yapmalarına gerek kalmadan uzun süreler idare edebiliyorlar. Akşam saat 20.00-24.00 arası ümüklemeler de eklenince mis...


    Malum tekel sağlayıcı bunu yapamıyor, çünkü 2024 yılında direkte sallanan veya tünelde farenin kemirdiği, kapakları kilitsiz ve açık dolaplarına çoluk çocuğun futbol topuyla şut çektiği, içine yılanların yuva yaptığı bakır kablolu altyapısız internetlerinden dolayı abone kaybediyor. Bakıma giden çalışanı bile dolap kapağına tekme vurup kapatıyor. Haliyle onlar da çareyi görmezden gelip ellemeyerek, bu şekilde abone çekmeye çalışarak buluyorlar.


    Engelleme kısmına gelirsek,


    Daha önceleri IP blok yapılıyordu, bu yöntemde çok kullanışsızdı, çünkü IP'lerden birisine blok atıldığı zaman o IP'deki tüm siteler düşüyordu. Ne zaman ki ülkemize yöneticisinin ingiliz lordları olduğu söylenen ve firmalarında CASUSLUK YAZILIMI OLAN DPI'I KULLANAN (BU PROGRAM BİRÇOK ÜLKEDE CASUSLUK FAALİYETİ GERÇEKLEŞTİRDİĞİ İÇİN YASAKLI...) ne idüğü belirsiz firma at koşturmaya başladı, başta tekel firmamız olmak üzere (BLUE COAT İÇİN MALUM TEKEL SAĞLAYICIMIZIN YAPTIĞI ANLAŞMA METNİ WIKILEAKS BELGELERİNDE SIZDIRILMIŞTI. AYNI ZAMANDA TÜRKİYE'DE DE FAALİYET GÖSTEREN VE VERİTABANI GÜNCELLEMESİ ALARAK ÇALIŞAN BAŞKA BİR PROGRAMLA DA ÇALIŞTIKLARI BİLİNİYOR.) bütün sağlayıcılar altyapılarına bu programı NORMAL BİR ŞEYMİŞ GİBİ yerleştirdi. Gelen giden tüm verimizin içini açıp okuyarak yanıt değiştiriyorlar, VPN portlarını tespit ediyorlar, hatta HTTPS yani sertifika içeren bağlantılara bile müdahale edebiliyorlar... Özel hayat ve mahremiyet diye bir şey bırakmadılar...


    Eğer ortada karar yokken firma bunu kafasına göre gerçekleştirmişse ve bu da tespit edildiyse bence mutlaka BTK'ya şikayet kaydı oluşturulmalı. Bu DNS sunucularını sadece ev internetleri değil, birçok şirket iş amaçlı da kullanabiliyor. Sadece bizi değil, onları da bu şekilde kafalarına göre iş yaparak mağdur etmiş oluyorlar. Kimse devletin bir kurumunu ve yasayı görmezden gelerek KAFASINA GÖRE İŞ YAPAMAZ, YAPMAMALI!


    SERVİS SAĞLAYICI BÜNYESİNDE BİRİLERİNİN RAHATSIZLIĞI VAR SANIRIM, BU ARALAR ZIRT PIRT BTK KARARI DA OLMADAN KAFAYA GÖRE İŞ YAPAR OLDULAR! ABONELİK İPTALLERİ BAŞLARSA YARIN ÖBÜRGÜN ENGELLER KALDIRILIP YİNE REKLAMA ÇIKARLAR...


    Edit:


    Konu az önce muhalif kanallardan birisinde de haber oldu. VPN ve benzeri yasaklamaların çoğunlukla seçim sebebiyle yapıldığı, keyfi sansürlerle alakalı BTK'tan bir yanıt alınamadığı ve söz konusu sansürle alakalı BTK'nın kararı da olmadığından bahsedildi. Söylediklerine göre konuyla ilgili sanırım Financial Times'da da bir haber yapılmış.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 14 Ocak 2024; 18:57:39 >




  • İnternet hizim 500 mbps korsan filmde kafayi yiyecem bu nedir yaaa donup duruyor
  • dublex06 kullanıcısına yanıt

    İstersen gigabit bağlantın olsun, Superonline bazı sitelere bant daraltma uyguluyor diye düşünüyorum; bunların başında da fazla veri harcadığı için streaming video siteleri gelir. VPN kullanmak tek çözüm. VPN'im sürekli açık olduğu için kafam rahat. Ublock Origin yoksa kesinlikle kurun, belki de sorununuz sitedeki reklamlardan zararlı yazılımlardan da kaynaklanıyor olabilir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 19 Şubat 2024; 15:16:12 >
  • Lg tv de korsan film ler cok yavas yokmu bir yolu
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Lg tv ye kuruluyor mu o acaba

  • dublex06 kullanıcısına yanıt

    Ben bilgisayar kullanıyorsunuz diye düşünmüştüm, ama akıllı televizyonlarda durum farklı olacaktır. Pihole kurup tüm internet bağlantısındaki reklamları engelleyenler var, ama siz kurabiliyorsanız direkt modeme VPN kurun derim. Akıllı televizyona dışarıdan bir şey kurulabiliyor mu tam bilmiyorum. Android tabanlı mı WebOS mu o da fark eder. Televizyon bölümünde bir konu açarsanız yardımcı olacaklardır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 19 Şubat 2024; 20:2:34 >
  • bu sansürler hala devam ediyor mu. DNS ile işim yok süperonline a geçsem bu durum beni etkiler mi? Kablonet fiber kullanıyorum şu an taahhütüm bitmek üzere sizce geçilir mi?

  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt

    Sansürler devam etmek bir yana, her gün artıyordur; ama VPN kullandığım için ben fark etmiyorum. Türkiye'de sansürü en katı uygulayan firma Superonline. Alternatifin varsa tercih edilecek bir kurum değil, sadece oturduğun bölgede fiber hizmeti veren başka firma yoksa mecburen kullanırsın.

  • Bu firma sansürün test aşamalarını uygulayan bir nevi pilot uygulama servis sağlayıcı... Bir yere sansür atılacaksa veya atılması düşünülüyorsa ilk bunlar uyguluyorlar. Hatta bu adamların uyguladıkları sansürden kimi zaman BTK'nın bile haberi olmuyor (Kafalarına göre sansür uyguluyorlar.).


    Ben açıkçası bu durumun işlerine de geldiğini düşünüyorum, çünkü ne kadar siteye erişim engellenirse bu adamlar nezdinde o kadar trafik düşüşü, o kadar yatırımsız abone demek...


    Bu firmadan hizmet alıyorsanız DNSSEC destekli DNS, VPN şart. Yoksa interneti unutun. Özellikle akşam saatlerinde video sunucuları (Prime time dediğimiz saatlerde...) ümükleniyor. İmkanı yok VPN açmadan youtube harici video izleyemiyorsunuz. Hatta bazı aboneler youtube'da bile sorun yaşıyor. Aynı IP aralığındaki aynı yerdeki/binadaki farklı abonelerin aynı oyunda farklı pingler gördüğünü bile biliyorum. Öyle entereasan bir sağlayıcı...


    Kesinlikle maksimum sansür aşma yöntemleri şart...





  • beyler 1 gigabit kullanıyorum. sol bağlı gpon cihazı var cam kablo pek anlamam ne önerirsiniz vpn ?

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Halihazırda kablonet kullanıyorum ordan devam o zaman.

  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

    Dedeiğiniz gibi akşam saatlerinde yavaşlama oluyorsa o iş sıkıntı. Ben zaten interneti 17.00-23.00 aralığında kullanıyorum o saat aralığında yavaşlayacaksa bir manası yok.

  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt

    Zaten çoğunluk o saatlerde, yani prime timeda internet kullandığı için yavaşlatılıyor; altyapı kaldırmıyor demek ki.

  • Phantom7 P kullanıcısına yanıt

    Eğer kablonet kullanıyorsanız bence devam edin. Yalnız sansür olayları ne durumda bilemiyorum. Bir aralar piyasadaki en sansürlü hizmeti verdiklerini duymuştum ama... Hatta mevcut hizmet kapsamında inen dosyayı bile önce kendi sunucularına indirip taradıktan sonra indirme için yönlendirdiklerini söylüyorlardı (Sanırım altyapıları kapsamında belli bir boyuta kadar indirip "E YUH ARTIK!" dedirtecek şekilde içine bakıyorlardı.). Bir ara da Ankara'da kullanan bir arkadaşım çok kesinti olduğunu söylüyordu (özellikle akşam saatlerinde veya geceleri...), ama memnundu. PING durumlarını bilemiyorum tabi. Eskişehir'de kullanan bir tanıdığım ise online oyunlarda hayli memnun kalmıştı.


    Superonline ise son zamanlarda tozuttu. Dediğim gibi aynı IP aralığındaki komşum ve benim aynı oyunda PING'lerimiz bile farklı... Onda 44-46 arası seyreden PING bende daha yukarılarda... Üstelik ikimizde kablo ile bağlanıyoruz ve modeme başka hiçbir cihaz bağlı olmamasına rağmen bu fark mevcut. Müşteri hizmetlerinin konuda yapabileceği hiçbir şey yok, IP aralıkları ise son 2 aydır TOZUTTU!


    Yeni internet açacaklara binanızda Kablonet ya da TTNET Fiber gibi bir alternatifiniz varsa Superoffline'ı katiyetle tavsiye etmiyorum. Tek albenileri sadece bakır kablolu, parazitli, mesafe değerli, kopan düşen internete en iyi alternatif olmaları şu anda... Başka hiçbir iyi yönleri kalmadı!




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 21 Şubat 2024; 17:43:34 >




  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

    Malesef binamız eski ve alternatif yok. Fiber sunan iki firma var biri superonline diğer kablonet, diğer firmalar vdsl veriyor. Kablonet tam fiber bile sayılmaz fiber kablo bina girişine geliyor daireye koaksiyel kablo giriyor. Docsis modemlerde çok kötü malesef. Öyle olunca en azından bir deneyim diyorum.

  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

    Kablonet'ten SOL'e kaçtım, Yağmurdan kaçıp doluya tutulmuş gibi oldum. Şehir merkezinde neredeyse 10 yıldır fiber bekliyorum, TT parası bitmiş belli zaten aptal aptal şeyler yapıyor. Ben istediğimde müstakile altapı çekmeyen şirket gitmiş 2 dairelik apartmanlara fiber kuruyor falan. SOL malum aynı gün kırdı deldi gitti apartmana çekti. Sebebi belliymiş zaten bağlatamasa bile tok satıcı. Yıkık TT gibi değil.

    4 ay falan oldu SOL bağlatalı, burada yazılanları görmedim ama 5 kat daha iyidir diye düşünüyordum. Kablo ile neredeyse hiçbir VPN çalışmıyordu. Protokol olarak bahsediyorum, sonuç olarak sunucu falan kiralıyordum ki portları değişebileyim...

    Modemi zaten değiştiremiyorsun, benim gibi koaksiyel falansan.


    SOL iyi gidiyordu bende (Kablo'ya göre) ki dün gece Nord komple gitti bende. Aciliyetten gene sunucu kiralamaya döndük. Bu kafayla bence yurt dışı çıkışları komple kapatmalıyız, ne gerek var internete? Şeytan icadı zaten(!)

    Galiba modemi değiştirmeyi deneyeceğim, forumda kullanıcı adı ve şifresi alabilenler olmuş. Mikrotik gibi birşey bağlayıp komple wireguarda geçeceğim(?). Onuda engellesinler zaten ona varırsa artık memlekette internete ihtiyaç kalmaz diye düşünüyorum.





  • othinus O kullanıcısına yanıt

    Şeytan değil de bu adamların zihniyetine göre GAVUR İCADI oluyor. İnternet bildiğin son birkaç yıldır AKVARYUM oldu. BALIK seyreder gibi kafaya göre kapatılmış, BTK süreci işlemeden/YASAL uyarı olmadan hata mesajıyla örtbas edilen sansürlü sayfaları izliyoruz FISSSSOFFLINE sayesinde... Milletin neye bakıp bakmayacağına, girip girmeyeceğine bunlar kafalarına göre karar veriyor. Zaten 22 Ağustos olayıyla filtreli sansürdeyiz, bir de üstüne bunlar batırıyor interneti böylelikle...


    Hocam, benden tavsiye, ovpn uzantılı dosya alabiliyorsanız TCP üzerinden deneyin. Genelde DPI bazlı port taraması yaptıklarından TCP portlarına müdahale edemiyorlar gibi görünüyor. Denemekte fayda var. Bir de mutlaka DNSSEC destekli DNS ile beraber kullanmayı deneyin. Maalesef FISSSSOFFLINE kendi dns'i ile birlikte internete çıkarsanız sansür aşamıyorsunuz. DNS zehirlemesi de mevcut ayrıca...


    Saygılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uyemuyedegil -- 22 Şubat 2024; 17:55:43 >




  • uyemuyedegil U kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim.


    Evet bu zihniyete göre biz kullanınca GAVUR icadı, onlar kullanınca bir araç oluyor. Neyse...


    Nord'un kendi uygulamasından OpenVPN UDP/TCP/Obfuscated denedik olmadı. Kablo'da da böyleydi zaten, hatta uygulamanın oturumu bile sonlanıyordu, hesaba giriş bile yapamıyorduk. Ayrıca en azından proxy falan oluyordu. OVPN uzantılı dosya talebinde bulundum. Türk olduğumu öğrenince genelde yardımcı oluyorlardı, 10 yıldır falan kullanıyorum. Keşke kullanmak zorunda olmasam ama neyse...


    Şuan evimde DNS için Adguard Home kullanıyorum, DoH iyi gidiyor ama bazen çalışmıyor. DNSSEC'i açacağım. Galiba gerçekten modemi değiştirtecek bunlar bana. Modem araştırmasına başlamak lazım.


    Hocam bunlar bu engelleri kafasına göre mi yapıyor? Hadi hükümet istedi diyeceğim ama...

    Yazı tura atıyorlar gibi gelmeye başladı.


    Düzenleme: Destek ekibi şimdilik "engeli" geçmeyi başardı galiba bende çalışıyor tekrardan  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi othinus -- 22 Şubat 2024; 19:10:43 >




  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.