Şimdi Ara

Super0nline Fiber Ultra Katı Sansür ve Yavaşlatma Teknolojisi (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
515
Cevap
30
Favori
49.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • othinus O kullanıcısına yanıt

    Keenetic router veya modem kullanarak SO kullanıcı adı ve şifrenizi alabilirsiniz (harici ONT lazım), ayrıca işletim sistemi özelleştirmeye çok açık; şahsen SO'ya geçtiğimde goodbyeDPI paketini yükleyip kullanmayı düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi runorunoruno -- 22 Şubat 2024; 19:8:37 >
  • runorunoruno kullanıcısına yanıt

    Arkadaşımda eski bir SOL ONT mevcutmuş, yakın zamanda (sabrım tükenince) onu getirteceğim. Forumdan, başka bir konudaki yönlendirmeler ile şuan itibarı ile hesap kullanıcı adı ve şifremi almayı başardım çok teşekkür ediyorum oradaki arkadaşlara.


    Keenetic router veya mikrotik düşünüyordum bende. En kötü ihtimalle pfSense ile falan oynarım herhalde artık, ONT çalışırsa bir engel kalmıyor malum(?)

    Türkiyem sağolsun, çoğu konuda bizi yetiştirdi. Engel aşmak, self-hosting ve linux dahil olmak üzere...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi othinus -- 22 Şubat 2024; 18:53:26 >
  • othinus O kullanıcısına yanıt

    Sorunu çözmenize sevindim. Bende şuan kullandığım bir uygulamanın içerisinde paket şeklinde VPN var. Arka tarafta ekstra olarak DNSSEC destekli DNS sunucusu ile bağlanmaya çalıştığımda sonuç alamıyorum, ama dns iptalini yapıp VPN açarsam internete çıkıyor. Açıkçası tırtoffline enteresan bir sağlayıcı...


    OVPN dosyası konusu özelinde bazı ayarlamaları elle, internetten araştırarak da yapmanız gerekebiliyor. VPN firmaları genelde DNS gizleme ayarlarını, DNS desteklerini sağlıyorlar, ama elle aktif etmeniz (dosyada düzenleme yapmanız) gerekebiliyor. Dosyaları sağlarken malesef standart ayarlar ile aldıkları dosyaları incelemeden paylaşıyorlar. Log çıktılarını detaylı inceleyerek hata kalmayacak şekilde TCP üzerinden çıkışla engellenmiş IP üzerinden bile çıkış sağlayabiliyorsunuz tırtoffline'da...


    Ben yaklaşık 4 yıl önce açtırmıştım hizmeti ve haliyle modemim duvarda (HG255S). Hiç dokunmadım. Yalnız 4.aydan sonra wifi cortladı (Malum wifi alanındaki düşen paket sorunları v.s.). Bu sebeple evde boşta yatan 300 MBPS ADSL wifi modemi ethernet yollarından birisiyle bağladım ve wifi dağıtımını ondan yaptım. Ayrıca gereksiz tüm ayarları her iki modemden de kapadım. VPN v.s. sorun yaşamıyorum. Zaten engelleme olursa her türlü modem değişseniz de bir tarafınızı yırtsanız da çözüm olmuyor. Tek artısı VPN'i içerisinde kurabilmeniz oluyor. Kaldı ki modemi değişince doğru düzgün destek de vermiyor tırtoffline. DNS desen zaten tırtoffline'nın verdiği bu modemin içerisinden de girebiliyorsunuz. Pek bir farkı olmuyor o yüzden.


    Açıkçası sorun çözüldüyse daha da problem yaratmazlar diye düşünüyorum. Aksi takdirde DPI ayarlarını yükselterek full VPN port taramaya zorlamaları bütün HTTPS üzerinden çıkan sitelerde ağırlaşmalara sebep olacaktır (Ki artık güvenli bağlantısız internet sitesi neredeyse kalmadı.). son dönemlerde iyice zortlamaya başladılar. Bahar yavaş yavaş yaklaşıp haziran fiyat artışları öncesi abone toparlamak için piyasaya adamlarını salacakları için zorlamazlar diye umuyorum.


    Saygılar.





  • Superonline da geceleri sorun yaşıyorum. Black desert online oyununda lag ping sorunları oluyor. Oyun chatine sorduğumda başka iss kullanıcılarında sorun olmadığını söylüyorlar. Taahhüt bitmesine 50 gün kaldı ttnet geçsem mi diye düşünüyorum.

  • sol online oyunlarda nasıl arkadaşlar ? şu anda ttnet kullanıyorum mayısta bitiyor taahhüt. sizce geçilir mi ?

  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

    Kimse bunun cevabını kesin olarak veremez. Tamamıyla SuperOnline'ın insiyatifine bağlı. Hangi saatte, hangi server, server lokasyonu, server'ın olduğu datacenter, server'ın olduğu IP bloğu gibi bir sürü etken var. SO kafasına göre beğenmediği faktörlere throttling (yavaşlatma) uyguluyor.


    Ve bu yaptıklarını herkese eşit olarak uygulamıyor. Farklı il ve ilçelere göre sansür ve yavaşlatma değişiyor. Hatta aynı ilçe içindeki ve aynı IP bloğuna sahip müşterilerin bazılarına uygulanırken bazılarına uygulanmıyor. Bugün yapmıyor diye veya oynadığınız oyunda mevcut sorun yok diye gelecekte olmayacağının hiçbir garantisi yok.


    Online oyunlarda hızdan ziyade bağlantı kalitesi çok daha önemli. Hiç bulaşmayın.

  • othinus O kullanıcısına yanıt

    Sanırm bir sonraki mesajınızda pfsense kullanırım yazmıştınız.


    Ben şu an Superonline altyapısında Pfsense ile, hem tv+ cihazı çalıştırıyorum(beni en çok uğraştıran bu oldu) hem de pfsense üzerinde Surfshark VPN'i wireguard ve openvpn ile beraber kullanarak, site bazlı ya da client bazlı ya da protokol bazlı olarak trafiğin bir kısmını Superonline üzerinden bir kısmını ise Vpn üzerinde yolluyorum.


    Hatta wireguard ile bağlı VPN tüneli ile Openvpn ile bağlı olan vpn tüneli, birbirinin yedeğii olarak çalışıyor. Eğer wireguard tarafında bir sorun olursa otomatik olarak openvpn ile devam ediyor. Ama pek bir sorun olmadığını da belirteyim

    500/50 kullanıcısıyım, wireguard ile 400 ve üzeri hızlar oluyor çoğu zaman.


    özetle, pfsense ile yürümeye karar verirseniz, konfiügürasyonda takıldığınız yer olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.


    Bir de aklınızda olsun, keenetic routerlar üstüne vpn client ayarlayıp yine bu superonline sansürü geçmek mümkün olsa da, maalesef bu cihazlar 80-100mbps'dan fazla vpn trafiği ile baş edemiyorlar, paket hızınız 100 ise kullanın ama daha yüksekse verim alamazsınız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuzsuz_deli_bekir -- 25 Şubat 2024; 14:57:6 >




  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Çözümü yok mu bunun hocam sabit ip vs?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuzsuz_deli_bekir kullanıcısına yanıt

    Keenetic cevabınız için teşekkürler, 1000 tarifesi kullanıyordum, ama direkt bir MikroTik cihazına geçeyim bari, en azından pfSense gibi bir şey toplayana kadar.


    pfSense için tekrar cihaz toplamam gerekecek. Yeni bir bilgisayar aldım, para kurudu. Olur da alınca aklıma bir şey takılırsa sorabilirim, çok teşekkür ediyorum.


    Bu arada, WireGuard ile iyi performans alıyorum, en azından portu kendim belirledim. OpenVPN biraz sıkıntılı, genelde çalışmıyor. ReQrypt kullanmayı düşündüm, o çalışıyor fakat kendi sunucumu derleyemedim, çoğu şey eski kalıyor, direkt vazgeçtim. Zaten hosting servisleri IP spoof'a izin vermiyormuş.


    Bu saçmalıkları öğrenmeye Kablonet ile başladım, sayelerinde ilerlettik.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi othinus -- 25 Şubat 2024; 21:12:7 >
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt

    Kalıcı çözüm yok. Türkiye bazlı bir VPS kiralayıp en azından throttling yapılmayan IP üzerinden daha kaliteli bağlantıya sahip olunabilir. Ama 1-5ms ping artışı olur. Ve DPI/sansür devam eder. Zaten ISS'ler UDP paketleri genellikle sevmez.


    Yabancı VPN/VPS ile hem throttling hem de sansür/DPI aşılır ama bu kez ping aşırı artar. İleride VPN servisi komple de bloklanabilir.


    Kaliteli bir VPN/VPS, yerli veya yabancı farketmez, nerede ise her ay internet faturanız kadar ücret ödetir.


    Tek kalıcı çözüm uçak biletini ve vizeyi alıp ****** olup gitmek bu *** ülkeden. Çin, Rusya ve Kuzey Kore'den sonra en sansürlü internet.

  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    İran'ı ne ara geçtik?

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Çünkü orada durum belli, açık bir şekilde ortada. Aksini beklemiyor vatandaş.


    Burada ilüzyon var. Özgür bir internete sahip olduğuna dair bir ilüzyon. Kurbağayı yavaşça kaynatma mantığı. Bana sorarsan çok daha vahim bir durum.


    23 sayfa örneği var. Ne yaptılarsa gizli sarklı. Hiç ortada değil. Hiç açıklama yok. Hep yalan, hep kurnazlık.

  • fifa 24 de ping artışı olan varmı ? 1 senedir kullanıyorum sabit 35ms alırken son 1 aydır 50ms altında düşmüyor ? normalde yurtdışı çıkışı istanbul üzerinden yapılıyordu bende, şuanda direkt olarak frankfurt çıkış yapıyor benim oynadığım server italya server atıyor ve servere bağlatım uzuyor, direkt olarak istanbuldan çıkış yapıldığı zaman italya server daha düşük ping alıyodum , iyice içine ettiler




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quarlack -- 27 Şubat 2024; 1:9:41 >
  • quarlack Q kullanıcısına yanıt

    Herhangi bir nedenden modeminiz kapanıp açıldı ise büyük ihtimalle farklı IP bloğundan IP aldı. Bloğa göre ping değişiyor. Bazen ben 1 saat boyunca modemi açıp kapıyordum sırf 176 ile başlayan blok denk gelsin diye. 35'in 50'ye çıkması çok normal eğer kötü bloğa düştüyse IP. Bana oluyordu hep. Modemi kapayıp açmayı deneyin ve gelen IP'leri test edin.


    Diğer bir nedeni ise SuperOnline Fifa'nın olduğu serverların datacenterlarına başka bir şirket ile routing anlaşmasına girmiş olabilir. Bu yüzden daha fazladır ping. Neden bu ise yapabilecek hiçbir şey yok. SO bu ülkedeki en boktan routinglere sahip.

  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Yazılarınızı okudum, ben de bir fikir vermek isterim.


    -Kendi görüşümdür, desteksiz ve sallamasyondur-


    Benim kanaatime göre, SOL bir yazılım kullanıyor. Bu yazılım kullanıcının veri trafiğini izleyen ve bu trafikteki verinin sıklığını belirli bir algoritmadan geçiren ve sonuç olarak veri trafiğinin arttığı noktalara throttling uygulayan bir yazılım.


    Açıkçası benim yaşadığım bu.


    Deneyimin geçmişi 3 yıllık SOL aboneliğine dayanıyor.


    Belirtiyi yakaladığım nokta ;


    Bir gün önce kullandığım internet bloğunda devam edersem, bir süre sonra bu bağlantıda ortalam 50ms bağlantım olan yerlerde, 60-90 arası ms almam,

    Kullandığım bloğu değiştirmem ya da 5 dakikalık vb. modem kapatma eylemine gitmem halinde, tekrar 50ms bağlantıya dönmem şeklinde gelişen bir yapı.


    Burada ip değişsin veya değişmesin (cgnat veya değil) aynı sonucu yakalıyorum.


    Pon ve Routerı resetlediğimde muhtemelen yazılımın kalıntısı ya da pon-router'a yüklenilen komut ortadan kalkıyor.


    Akabinde ise bu haliyle bir süre daha "en yalın-temiz" haliyle interneti kullanabiliyorum. 1 saate yakın bir süre içerisinde tekrar aynı hantallaşma başlıyor. Bunu da tekrar throttling için yeterli veriyi toplama süreleri ve gerekli komutların yüklenmesi süresi olarak algılıyorum.


    Tekrar pon-router resetlemekle birlikte, yeniden yalın bir internet sürecine kısıtlı da olsa gidebiliyorum.


    Tabi teknik bilgim fazla değil, bir şeyler bilsem deşerdim ama elden gelen bu :)





  • Kerros kullanıcısına yanıt

    Bu dediğinize sebep olan şey DPI mi acaba?

  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt

    Hocam muhtemelen bahsettiğiniz teknik olgu, anlatılanları karşılıyor gibi görünüyor.


    Dediğim gibi teknik bilgimden ziyade yaşanmışlığa bağlı deneyimlerim.


    Yine fikir olması açısından, her şeyin yazılımsal ve sair yöntemlerle aşılabildiği, bir köşe kapmaca içerisinde olduğumuz teknoloji noktasında, bu DPI ve benzeri yöntemlerin önüne geçmenin yöntemleri ya bize ulaşmıyor ya da bu sistemler oldukça başarılı.


    Daha önce bir çok mesajımda yazmıştım, hukuki anlamda bu konu ve benzeriyle mücadele edecek bilgiye sahibim. Ancak teknik olarak konuyu izah etmek, mahkemeler önünde bu konuyu ispat etmek için yeterli değilim.


    Bu ve benzeri, tüketicinin hizmet kalitesini düşüren, yasal altyapısı olmayan konularla mücadele için teknik bilginiz varsa, ulaşın bana. Mücadele edelim.


    -Kafamdaki mücadele adımlarını da aktarayım-


    Öncelikle DPİ ve benzeri, internet kalitesini etkileyen, kişisel verilerin "hukuka aykırı" izlenmesi ile haberleşme hürriyetini "engelleyen" şeyleri (software-hardware) listelemek gerekiyor.

    Akabinde ilgili İSS'den bu konuda listelenen sistemleri kullanıp kullanmadıklarını yasal yollarla sorgulamak,

    BTK'dan mevzuat kapsamındaki karşılıklarını sorgulamak,

    Kullanım emaresi olması halinde, Anayasal haklar ile Tüketici Kanunu kapsamında mücadeleye girmek,

    Kamu Denetçiliği Kurumu vasıtasıyla BTK nezdinde karar almaya uğraşmak,

    Tüketici Mahkemesinde sözleşmeye aykırılığın durdurulmasını istemek gibi adımlarla ilerleyebilirim.


    Uzun bir uğraş olacaktır. Kararların durumuna göre AİHM'e kadar yolumuz olur.


    Ben bu tür mesleki alanım dışındaki olaylarla uğraşmaya da bayılırım. Hırslıyımdır.


    Varsa teknik bilginiz ya da bu mesajı okuyup, teknik olarak bizimle tespitlerini dökümente edebilecek kişiler, ulaşırlarsa mücadele ederim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 27 Şubat 2024; 14:57:29 >




  • Alphonsus kullanıcısına yanıt

    Aralıksız 20 30gün kesinti olmadan kullandığımı bilirim oyunda iken 4 saniyelik bir sabit donma oldu tekrar geldi o zamandan beri 50ms ile oynuyorum ip bloğum 176.88.xxx şuanda ve değişmemiş aynı ama pingim yükselmiş modem değiştirdim çok kez modemi kapatıp açtım ama yok fiifa gibi bir oyunda +15ms fazla olması ciddi etkiliyor oyunu, farklı olarak ne deniyebilirim ip bloğu değiştime yolu varmıdır ? twitter üzerinden ip bloğu değişikliği yapıyolarmı bilginiz varmı ?

  • quarlack Q kullanıcısına yanıt

    IP bloğu değiştirmeyi superonline twitter veya çağrı merkezi kanalları üzerinden yapamıyorlar hocam. IPnizin değişmesini istiyor iseniz 6 saatte bir kapatıp açmanız lazım ki değişsin. Çünkü verilen ipler DHCP mantığı ile kira süresi olabiliyor. Belli zaman periyodundan sonra.

  • imate kullanıcısına yanıt

    modem kapatıp açarak sadece son hane değişiyor bazen hiç değişmiyor, ip bloğu değiştirmenin hiçbir yolu yokmu ? statik ip alsam deneme olarak yine aynı ip bloğundan mı veriyor yoksa statik ip bloğu farklımı ?

  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.