Şimdi Ara

Supplement de antrenman programının etkisi var mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhaba sorum biraz ilginç gelebilir ama fitness ile çok bir bilgim yok antrenmanlarımı full body olarak yapıyorum ve supplement almayı düşünüyorum gereksizce almış olurmuyum





  • Xeforce X kullanıcısına yanıt
    Dostum yeni başladığın için şimdilik gerek yok 3 veya 4 ay sonra alabilirsin ( beslenmeni yapamıyorsan protein tozu al derim )

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam Full body yapan kişiler ortalama 4 supplement kullanır. Vücut belli bir zaman sonra direnç, vitamin kaybetmeye başlar. Eksikliği hissedersiniz.


    Sürekli vücudu ağır idmanla yorduğunuz için belli bir zaman sonra takviye'ye ihtiyaç duyacaksınız. Ayrıca full body de hafif kilolarla giriyorsanız gelişmeniz çok uzayacaktır. Ağırlık arttırarak, farklı hareketlerle kombine ederek yaparsanız kaslar da yıkım o kadar fazla olacaktır. 2 kol hareketi yapanla 4 kol hareketi yapan arasında fark var.


    Kreatin, Whey protein, BCAA, Vitaminler, l-glutamin, pre workout vs genellikle full bodyciler'in aldıkları supplementler.


    Günlük protein ihtiyacınızı karşılayamıyorsanız, supplement bir halta yaramaz tek başına. Tavuk et tüketmelisiniz belli bir noktaya kadar, daha sonra azaltırsınız çok sorun değil. Yeter ki sabah yumurta beyazınızı yiyin ve gün içerisinde tavuk tüketin ve aldığınız whey'i kullanın. Çoğu sporcu günlük proteini az alıp whey üzerinden yapmaya çalışıyor da büyük hata. 3 yumurta beyazı ve bir protein ile gelismek mümkündür fakat çok hızlı olmayacaktır.


    Gün içerisinde tavuk veya et tüketmek şart.


    Altyapınız yok ise, 1 ay tüm makinelere girerek vücudunuzu alıştırmanız lazım. Başta bacak idmanından kaçının, erken bacağa başlamayın önce üst bölgeye odaklanın. Bacak çok sıkıntı çünkü belli bir zaman sonra hamlıktan kaynaklı merdiven çıkamazsınız, çıkamadığınız gibi hastanede iğneyi yersiniz. Önce alıştırın kendinizi.


    Spor, hocasız, üstad olmadan olmaz. Bu yüzden, birinin size öğretmesi lazım. Ben Trainer tutmuştum belli bir miktar para verdim Online PDF gönderdi, ondan her şeyi öğrendim. Bir daha kimseye fazla bir şey sormadım. Kendimi geliştirdim.


    Bu yüzden tavsiyem, önce çalışacak birini bulun. Hareketleri kavrayın. dambıl ile gelisim fazla olacağından değil, makinede indir kaldırı doğru yapmanız, çekmeleri doğru çekmeniz lazım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 24 Haziran 2023; 3:51:35 >




  • Beslenmeme dikkat ediyorum ama yumurta dışında kendimi ne kadar zorlasamda haşlanmış yumurta yiyemiyorum ama et ve tavuk tüketiyorum kilo vermeyi hedeflediğim için karbonhidrat çok tüketmiyorum bu yüzden bcaa ve whey protein almak istiyorum

  • Xeforce X kullanıcısına yanıt

    Hocam hızlı emilim istiyorsanız, bio protein gibi proteinler kullanacaksınız. WHEY değil.


    EGG Proteinleri diye aratın çıkar.

  • teşekkür ederim bir de son bir sorum olucak protein tozu bcaa bide carnitine yi salona gitmeden evden içip öyle gitmek istiyorum hepsini aynı anda tüketsem sıkıntı olmaz değil mi

  • Protein tozu spor sonrası içilir. Spor öncesi çok maliyetli olur.. Servis sayısı 120 yazan bir protein tozu çok erkenden biter.


    BCAA hap ise, sorun yok. Bir bardak su yeterli.. fakat toz formundaysa aşağıda yazdığımı mutlaka okuyun.


    L-Carnite toz formundaysa, spora esnasnıda içilmeli. Yani terlemeye başlamaya yakın içmeye başlarsınız.


    Aynı şekilde likit, liquid formdaysa yani hazır sıvı form, yukarda yazdığım gibi yine yerlemeye başlamaya yakın içilmeli.


    Protein tozu ve Bcaa spor öncesi içilirken 300ml+300ml toplam 600ml su içildiğinden şişkinlik yapar. Spora gitmeden 30 dakika önce içilmesi gerekir ve 2 saat önce yemek yemiş olmalısınız. Spor öncesi yemek yememelisiniz. 2 saat kuralına uymalısınız yoksa şişkinlik yapar sporda daha sindirilmemiş, midede olan yemeklerle spora gidersiniz.



    Fazla protein tüketirseniz, halsizlik yapma ihtimali var. Eğer kendinizi yorgun, halsiz ve uykusuz hissederseniz değerlerinizi kontrol ettirin. Vücudunuzun tozlara ve bol proteine ters tepki verme ihtimali de var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Archangel -- 25 Haziran 2023; 23:57:46 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.