Şimdi Ara

Surfshark VPN ve Kablonet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
8
Favori
3.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bir kaç gündür Surfshark VPN Kablonet üzerinde kullanılamıyor, ekşide de benzer şikayetlerde bulunmuş bir çok yazar. Kablonet üzerinde Surfshark'ı herhangi bir şekilde kullanabilen var mı acaba? Sorun bizden mi kaynaklı yoksa genel mi merak ediyorum.


    Kablonet canlı yardıma da sordum, bir engelleme yok dediler (yersen) ama bariz bir engelleme var gibi. Turkcell mobil veri üzerinden Surfshark gayet kullanılabiliyor çünkü.


    Bunlara ek olarak OpenVPN ve Wireguard ile manual kurulum da denedim. Bağlantı sağlanmasına rağmen internete çıkış yapamıyorum.




  • internet çıkışınız TT üzerinden mi yoksa Turkcell üzerinden mi? Bilmiyorsanız cmd ekranına windows cihazınızdan tracert google.com yazıp sonucunu buraya atabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırız
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Bende denedim çalıştıramadım hocam hatta web sitesine bile ulaşamıyorum ancak internet çıkışı hakkında şöyle bir şey var Kablonet'de bu durum servislere göre değişiyor yani ben mesela Google'a TT ile çıkıyorum Amazon AWS'ye genelde Vodafone nadirde olsa Superonline çıktığını görüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi davidoff26 -- 2 Aralık 2023; 16:46:2 >
  • Kablonet bloklamış çok belli. Ben de dünden beri kullanamıyorum. Daha 1 yıllık aboneliğim var, eğer sorunu gidermek için bir adım atmazlarsa iade isteyeceğim artık.


    Gündüz bir ara OpenVPN(TCP) ile Brüksel serverı çalışıyordu ama o da patladı şimdi. Surfshark Support'a mail atacağım birazdan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sicsoline -- 2 Aralık 2023; 16:46:47 >
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt
    çıkışınız Turkcell üstündense çalıştırma şansınız yok çünkü arka plandaki forwarder sunucuların ip adresleri engellenmiş durumda. TT üzerinde de engelli fakat VPN trafiği 443 gibi hayati portlar üzerinden yönlendirildiğinde yasaklamalar aşılabiliyor. Yapılabilecek şey ise bilinen VPN sağlayıcılarından hizmet almak yerine sunucu kiralayıp (AWS, Oracle Cloud, Google Cloud ve Hetzner güvenilir sağlayıcılardır) kendi VPN'inizi kurmaktır. YouTube'da Ubuntu Wireguard/OpenVPN Guide diye aratıp nasıl yapıldığına bakabilirsiniz.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben zaten Surfshark kullanmıyorum sadece çalışıp çalışmadığını denemek istedim. İnternet çıkışını tespit etmek için google örneğini vermişsiniz ya ona dikkat çekmek istedim şimdi google.com'a tracert yaptığımda TT üzerinden çıkıyorum yalnız şunu belirteyim Docsis müşterisi değilim TTVAE ile VDSL kullanıyorum.


    Google:


    Surfshark VPN ve Kablonet



    Amazon AWS Frankfurt IP:


    Surfshark VPN ve Kablonet


    Yukarıda ki "172.25.6.102" yönlendirmeyi yapan Turksat Routeri 10.188.187.209 ise Vodafone'a ait Türksat belirlediği IP gruplarına yönlendirmeyi Türk Telekom Vodafone üzerinden yapıyor yani sadece google'a tracert yaparak internet çıkışını kesin olarak belirlemek doğru değil.


    Surfshark meselesine dönersek wireshark'dan bir incelemek istedim çok bilgim yok temel seviyede kullanmayı biliyorum sadece uygulamadan Frankfurt'a bağlanmayı seçince hemen 138.199.19.179 IP adresine Wireguard protokülünden paket göndermeye başladı bu IP'ye tracert yaptığımda ise yine Vodafone üzerinden çıktığımı gördüm ama hiç bir şekilde bağlanmadı sunucuya uzun lafın kısası Türksat doğrudan bir erişim engeli getirmiş olabilir mi acaba araya Superonline ve Vodafone'u sokmadan?



    Surfshark VPN ve Kablonet




  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Çıkışım turktelekom üzerinden. İlginç bir şekilde Turkcell hatlı iphone telefonumdan SurfsharkVPN uygulaması üzerinden sorunsuz bağlanabiliyorum. Fakat Windows'da hiç bir şekilde bağlantı kuramıyorum. OpenVPN ve Wireguard üzerinden bağlantı kuruluyor fakat internete erişim sağlayamıyorum. Dediğiniz port yönlendirmesini nasıl yapabilirim?


    Surfshark VPN ve Kablonet
  • Support ile bağlantı kurdum. Bir şey dedikleri yok. Collect diagnostics ile bize verilerinizi gönderir misiniz, diyorlar. Programı açamıyorum ki diagnostics göndereyim. Zar zor açtığımda da veri toplamadı zaten, peş peşe hata mesajı verdi.


    Durumu anlatan bir cevap yazdım ama bir şey çıkacağı yok. Muhtemelen Surfshark'ın işi bitti Türkiye'de.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    ilginç bir durum, Türksat sansür uygulamalarında IP transit hizmeti aldığı servis sağlayıcıların yaptığı ayarlar dışında ayar yapmıyordu sanırım devir değişti artık.

  • LGR9 kullanıcısına yanıt

    Sansürün boyutu her gün gelişiyor hocam dün gece Proton Mail'e erişemedim halbuki bu güne kadar sorunsuz çalışıyordu adım adım Çin olma yolunda ilerliyoruz. Şu an işimi gören en iyi çözüm WARP bakalım onu ne zaman engelleyecekler.

  • Genel olarak birçok popüler vpn hizmetlerine erişim engeli getirildiği söyleniyor

  • herkese merhaba

    iki yıldır surfshark vpn kullanıyorum. bu zamana kadar tek sorun yaşamadım. kaldı ki patır patır vpn engellenen dönemlerden bile hasarsız çıkmıştı fakat bir kaç gündür Türk telekom ve kablonet tarafında erişim engeli getirilmiş.

    sorunu iki şekilde aştım; bu anlatacağım çözümü mobil Türk telekom ve sabit internet (ttnet) bağlantısı ile denedim.


    telefonda önce wifiyi kapattım. lte açıp uygulamaya girdim. ilginçtir wi-fi açıkken verdiği uyarıyı lte bağlantıda vermedi. bağlantıyı kurup ip almasını bekledim. daha sonra lte açıkken wifi açtım ve lte kapattım. bağlantı düşmedi ve devam etti. bir kaç farklı yoldan ip check ettim doğru ıp'de bağlantı devam etti.


    diğer yöntemde ise telefona wireguard istemcisini indiriyoruz. sonra surfshark'ın resmi siteye girip site üzerinden login oluyoruz. konfigürasyon ayarı kısmına gelip orada wireguard için bize özel bir key oluşturuyoruz o keyi indirip wireguard'ın içine import ediyoruz. artık surfshark'ı uygulama üzerinden değil de wireguard üzerinden açacağız.


    sınırsız key oluşturup wireguard'ın içine import edebiliyoruz. ben en hızlı serverların keylerini indirip kurdum. şimdilik sorunsuz çalışıyor.

    Surfshark VPN ve Kablonet


    Surfshark VPN ve Kablonet


    Surfshark VPN ve Kablonet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aber1 -- 3 Aralık 2023; 20:47:50 >




  • Pc ve mobil bazlı surfshark vpn sorununa en kesin ve basit çözümü anlatıyorum. Şunu bilmemiz lazım artık K.Kore ve Çin kafasında hukuk ve adaletin olmadığı bir ülkeyiz ve buna göre önlemler almamız şart. Surfshark için programına bağlanmak bile (ttnet-kablonet) imkansız olduğu için pc veya tel (hangisini kullanıyor iseniz) free bir vpn kuruyoruz ve ilk başta onunla bir yurt dışı ip bağlantısı kurup, Surfshark programını açıp istediğiniz ülke ip bağlanıp free olanı devreden çıkartıyorsunuz bu yöntemi engellemeleri imkansız. Bu yöntem ayrıca Çin gibi en içe kapanık ülkeler içinde en basit çözümdür. Buna engel getirmeleri için tüm vpn servislerine engel getirmeleri şart ama bankacılık için vpn çok önemli olduğu için bunu yapmaları şimdilik zor. Kendinizi Openvpn ve türevleri ile uğraştırıp yormayın verdiğim öneri ile sorunsuz kullanıma programı üstünden devam edersiniz.


    Ayrıca Surfshark ile bende iletişime geçtim bir çözüm bulmaya çalıştıklarını söylüyorlar ama pek ümitlenmeyin. Engeller aşılmak için vardır nedensiz bu rezil engel ancak bizim gibi 5. Dünya ülkelerinde alınacak gerzekçe bir karardır.





  • # Ace # kullanıcısına yanıt

    Ben de bu yöntemle çözdüm.


    Windscribe+Surfshark kullanıyorum şu anda. Rahatsız edici bir durum ama arkadaşın da dediği gibi, ısrarla Türkiye gibi bir ülkede yaşamaya devam etmenin bedelini ödüyoruz. Yapacak bir şey yok.

  • aynı anda iki vpn açınca surfshark diğerini devre dışı bırakıyor. bunu outline istemcisi ile denedim. önce outline ile bağlantı kurdum,sonra surfshark ile bağlantı kurmayı denedim ama surfshark'ı çalıştırınca outline devre dışı kaldı.


    yukarda dediğim yöntem şimdilik en temiz ve sorunsuz çözümdür.

  • aber1 A kullanıcısına yanıt

    Bende öyle bir sorun olmuyor ama dediğiz sıkıntıyı yaşayanlar eklediğiniz yöntemi deneyebilir.

  • Türk Telkom ve diğer internet sağlayıcıları son 4 gündür bu işin üstüne düştüler. VPN türkiyede yasak olan birşey zaten, şirket kullanımı hariç oyüzden engelleme hakkına sahipler. BTK baskı yapıyor bu aralar bilginize sadece Openvpn bağlantılı olan vpn hizmetleri tam çalışmaktadır. VPN kullandığınız firimadan Openvpn dosyalarını isteyin. TCP Openvpn bağlantı yöntemi çalışmaktadır.

  • Proton'un hiç bir hizmetine de erişemiyorum. Sanırım Proton'a da engelleme getirildi. Ne sitesine giriliyor ne de vpn kullanılabiliyor.



    Surfshark VPN ve Kablonet



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FPS_Shogun -- 7 Aralık 2023; 5:2:24 >
  • FPS_Shogun kullanıcısına yanıt

    Dediğim gibi sadece Openvpn bağlantıları çalışıyor Pronto Vpn sitesine girin bazı şirketler account bölmünden openvpn dosyası indirmenize izin veriyor. Eğer Openvpn dosyası yoksa, Pronto Vpn yazıp Openvpn dosyası taleb edin. Üst yazıda dediğim gibi vpn Türkiyede yasak değil resmi anlamda ama hükümetimiz öyle davranıyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mattg -- 7 Aralık 2023; 12:2:29 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.