Şimdi Ara

🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] (276. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yysafer , yysafer Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.553
Cevap
59
Favori
235.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DARTH_BLACK kullanıcısına yanıt
    Tamam eyvallah ic siyasete yonelik olsun da, niye devamli dis siyasetten feragat ediyoruz ic siyaset icin onu anlamiyorum.

    Butun dunya zaten bizi isgalci goruyor Kibris'ta, ben gormuyorum dunyadan bahsediyorum, ustune cikip "hepsini alacaktik" demenin, hepten koz vermenin manasi nedir?

    Benim ic siyasette Turk vatandasi olarak bolucu teror orgutune yapilacak operasyon yeterince hosuma gitmiyor mu? Bir de Kibris'in fethiyle mi zevkten dort kose olmam lazim? Ne yapayim senin yerel secimin varsa, bu da benim ulkemin dis itibari.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PunisherLord P kullanıcısına yanıt

    ülke başıboş köpek sorunundan dolayı serengetiye döndü kıbrısın hepsini almaktan bahsediyorlar. sen daha ülkenin şehirlerinde güvenliği sağlayamamışken kıbrısın hepsini alıp bir gayri müslüm olan rumları mı yöneteceksin, güldürmeyin insanı, bu potansiyelimiz var insanımızda ama bu politika ile değil.

  • 🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) on Xtwitter
    MİT, terör örgütü PKK/KCK'nın sözde sorumlularından Rojda Bilen'i, Irak'ın Süleymaniye kentinde etkisiz hale getirdi https://t.co/BOtZL9trHe
    https://twitter.com/anadoluajansi/status/1770012364152140211
  • Sanatın icra merkezi burası, çok güzel değil mi🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] 



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
  • AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Teşkilat’ın eline, koluna sağlık

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yokizm58 kullanıcısına yanıt

    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU] 

  • ıraktaki barzani ailesi bile türk olmadan bölgede rahat edemeyeceğini anladı. herifler amerika gittikten sonra bölgede türklerden başka onlara kimsenin sahip çıkmayacağını bilip ona göre davranıyorlar. biz ekmeğimizin peşindeyiz hesabı türkiyeyi sinirlendirmeden bölücülük yapmadan ekmeğini yüzdürelim peşindeler. talabani çakalıysa kürtçülük yaparak tüm dünya kürtlerinin birleşmesi gerektiğini ve birlikte yürümeleri gerektiğinden bahsederek bölücülere göz kırpıyor. bugün doğuda da eskisine nazaran insanların pkkya karşı olduklarını görebilirsiniz. yine hala cahilce destek veren tabi var malesef. kendilerine zarar ettiklerinden habersizler mi desek maşa mı desek artık ne dersek diyelim.


    burda şunuda özellikle belirteyim mesela. güney azerbaycan yani iranın güneyindeki azeri türkü kardeşlerimizinde bölünmesinden yana asla olmam. artık irandasın ve iran vatandaşısın bitti. orda ona göre hakkını arayacaksın artık. azeri türküsün her daim ama yaşadığın ülkeye ihanet edip bölücü olmayacaksın. benim bakış açım budur. işinde gücünde kürt vatandaşı ile sorunum yoktur. bölücülük yapan kimse onunla mücadele esastır benim için.


    ıraka yapılacak operasyonu merakla bekliyorum vur mehmedim vur sesi amerikadan gelsin...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz15 -- 19 Mart 2024; 23:25:20 >




  • ozoz15 kullanıcısına yanıt

    Paylaştığınız fikirlerinize bir anektod paylaşyım;


    İran'da şuan gerek ABD gerekse İsrail istihbaratı Azerbaycan ve Kürt kökenli halkı İran'daki rejimi devirmek için ciddi konsolide ediyor. İsrail'in Azerbaycan'la olan yakın duruşu İran'daki azeri toplumuda pozitif etki yarattı. İran'ın güneyindeki Kürt halkıda zaten İran rejimini desteklemiyor ve PKK'ya yakın duran ciddi bir kesimde mevcut.


    İran yönetimi ise sert uygulamalarla geçmiş dönemde yaşanan ayaklanmaları bastırdı. Mollalar Türkiye-Irak sınırında PKK terörünü son 15-16 yıldır kendi kontrolünde kullanıyordu ve bu kontrolüde Kasım Süleymani üstünden organize ediyordu. Süleymani 2020de öldürülünce TSK'nın Irak'daki operasyonları önceki yıllara göre çok daha fazla hareketlendi ve hızlandı. ABD'de de PKK elebaşlarına ödül koyarak zaten fiilen PKK'dan elini çektiğini ve Suriye'deki YPG yapılanmasına odaklandığını siyasi anlamda göstermişti. PKK Süleymaninin öldürülmesi sonrasında Irak içinde yeni bir güç edinme savaşına girdi. Irak hükümeti içindeki siyasileri tehtid ederek ciddi yardımlar aldı. Türkiye'de zaten Irak'la en temelde PKK'ya yapılan yardımlardan rahatsızlığını söylüyordu.


    Zaman içinde bu yeni süreç İran'dada rahatsızlık yaratmaya başladı. İran rejimi Irak'da şia eksenini oturtmak adına bir güç dengesi oluşturmak isterken PKK terör örgütünün bölgedeki faaliyetlerinin kontrolünün dışına çıkmaya başlamasıyla birlikte İran içindeki PKK yandaşlarınında artması ve rejime karşı tavırda olmasıda hesaba katılarak PKK'nın Irak'daki varlığının bitirilmesine fiilen onay verdi zira İran'ın zaten Irak'da Kasım Süleymani'nin kurduğu ve artık ülkede resmi olarak siyasi bir yapı olarak kabul gören Haşdi şabi örtügü var ve İran bu örgüt üzerinden Irak'da varlığını sürdürüyor. Yani İran'ın ikinci bir örgüte ihtiyacıda kalmadı Irak'da.


    PKK ise Irak'da varlığını sürdürebilmesi için Talabani aşireti ile anlaştı ve Irak'daki çoğu Talabani köyüne yerleşerek ordaki eli silah tutan insanları örgüte kattı. Son Kerkük seçimlerindede Türkmen nüfusa oy verdirmemek için baskılar kurdular.


    Ancak tüm bu gelişmelere rağmen Irak yönetimi ve tüm partileri PKK terör örgütünün Türkiye ile ilişkileri ciddi zarar vermesinden ötürü yasaklı örgüt olarak kabul etmek zorunda kaldılar zira Irak artık komşu ülkelerle ticari hatlar oluşturmayı ve ekonomilerini kalkındırmayı istiyor. Ülke petrol üretimi bakımından zengin ama halk çok fakir. Ciddi altyapı, sağlık ve güvenlik sorunları var ve bunları aşabilmeleri için sınır hatlarında güvenli ticari yolların kurulmasına ihtiyaçları var. Türkiye özelinde ise olmassa olmaz tek şart PKK terörünün bölgeden temizlenmesi. Bu yapılırsa başta yeni petrol boru hatları ve ticari yeni yolların kurulmasını kolaylaştıracak. Irak için Türkiye ile ticari anlaşmalar çok hayati konumda ve Irak yönetimide Türkiye ile ilişkilerde yeni adımlarını attılar.


    Türkiye bu anlamda Irak yönetimine red edemeyeceği bir teklif sundu;


    PKK'ya yardımları kesin ve gerisini bize bırakın...





  • - TCG Anadolu gemisinde kullanılmak için özel olarak dizayn edilen TB3 SİHA'ların 23.test uçusu başarıyla gerçekleştirildi. Bu testte Aselsan'ın ürettiği son teknoloji CATS kamera ile Orta ve Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi yapıldı. TB3 SİHA'lar bu yıl sonuna kadar diğer kritik testleri sürecek ve en son TCG Anadolu gemisi üzerinden son testleri yapıldıkdan sonra envantere girmesi bekleniyor.




    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Selçuk Bayraktar (@Selcuk) on Xtwitter
    Türk Havacılığının Altın Çağı 🥇 #BayraktarTB3 23. Test Uçuşu | 23rd Flight Test ✈️ ⚓️🚀 ✅ Aselsan CATS ile Orta ve Yüksek İrtifa Sistem Tanımlama Testi | Medium and High-Altitude System Identification Test with Aselsan CATS #MilliTeknolojiHamlesi 🌍
    https://twitter.com/i/status/1770170479342432665
  • değerli bilgileriniz için teşekkürler.

  • seçim öncesi alışılmış

    - halkın gazını alma

    - halka gaz / umut verme

    - halkta beklenti yaratma

    lafları.

    ekonomi bu haldeyken suriyeye kara harekatı yapılamaz.

  • - Mavi kategoride aranan PKK terör örgütünün sözde sorumlularından Rojda Bilen'in Irak-Süleymani'de etkisiz hale getirildiği operasyonun görüntüleri paylaşıldı.



    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]Pars Plus (@Pars_Pluss) on Xtwitter
    MİT’ten Süleymaniye'de nokta operasyon 🟩Mavi kategoride aranan PKK/KCK terör örgütünün sözde sorumlularından Rojda Bilen'in etkisiz hale getirildiği operasyonun görüntüleri paylaşıldı.
    https://twitter.com/i/status/1770372308558893119
  • - Trend-İndicatör Values'e göre ülkelerin üretiği ve ihracat yaptığı tüm silah adetlerinin 2023 yılı itibariyle son durumu paylaşıldı.


    Türkiye 609 milyon adet toplam silah ihracatı ile 11. sırada yer aldı.


    Son 4 yılda 248 milyon adetten(2020) 609 milyon adet silah satışı başarısını yakalayan Türk savunma sanayisinin 2030 yılında en büyük silah satışı yapan 5 ülke sıralamasına girmesi öngörülüyor.


    Türk savunma sanayisi 2023 yılı bütçesi 17 milyar dolar olarak belirlenmişti. 2024 yılı bütçesi ise 24 milyar dolara çıkarılmıştı.


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]




  • adolf1 kullanıcısına yanıt

    Büyük bir rüzgar geliyo bu sefer . İçerde ve dışarda. ABD Irak'tan çekiliyor. Tek ve en büyük sorun PYD / PKK o kadar ağır silah ile Suriye'de ne yapacak. Orayı nasıl halledeceğiz.

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt

    ABD ıraktan hiç bir zaman çekilmeyecek.

    kuzey ırak bölgesel yönetimi bağımsızlığını kazanacak, sadece zamanını bekliyorlar.

    ABD üstleri orada kalıcı.

    ABD Kuzey Irak'ın yönetiminin başına PKK nın geçmesini istiyor bunun için zamana oynuyor.

    Barzani her gün zayıflıyor

    Talabani her gün zayıfliyor-pkk ile ittifak yaptı en son.

    bunlar zayıflasın pkk güçlensin diye çalışıyorlar.

    ne zaman ki pkk bu iki grubu baskılar hale gelecek, o zaman kuzey ırak bağımsızlığını tanıyacaklar.


    Irak Anayasası yeniden yapılır, kuzey ırak'ın özerkliği kaldırılır, Irak tekrar üniter bir devlet haline gelir

    o zaman umutlanabilirim.

    aksi durumda imkansız.

  • @DARTH_BLACK hocam 155 mm top mermisi teksasta üretimi ile ilgili bilgin var mı biz mi satacağız üreteceğiz mi orada.

  • Abd ıraktan suriyeden , ortadoğudan çekilmez bence. bunlar içi boş, göstermelik laflar. bir ihtimal resmi askerlerini çekebilir. ancak sanmıyorum. resmi askerlerini çekse bile paralı özel güvenlik birimleri falan var onları koyabilirler.

    ajanlar zaten cirit atıyorlar dört bir yanda.


    daha yeni 17 bin deniz özel kuvvet askerlerini ve uçak gemilerini vs ortadoğuya gönderdiler.


    ıraktaki suriyedeki oyunlar bitmez. bizdeki oyunlar da bitmez. bölgemiz sıkıntılı bir bölge. ülkeler vaadelien toprak arayışları içinde.


    dünya ticareti de el değiştiriyor, rota değiştiriyor. insanlık tarihinde ticaret değişimleri savaşssız olmamış denebilir.



    bizim güvenli bölge diye girdiğimiz ve üs yaptığımız bölgelerden de kesin ve hızlıca çekilme olur mu. pek sanmıyorum. ancak hükümet değişirse ve tüm askerlerimizi dış ülkelerden çekeceğiz diyenler başa gelirse evet, hızlıca farklı şeyler olacaktır diye düşünüyorum.


    iran sınırıdaki mayınlar temizleniyordu en son. bu temizlik sonrası orayı da karıştıracaklar diye tahmin ediyorum. iran'dan en az 10-12 milyon göçmen/mülteci bekleniyor ülkemize.


    kısaca olan bize oluyor. üzücü işler.


    elbette ıraktaki faaliyetlerimizi , suriyedeki güvenlik koridorunu ve diğer yabancı ülkelerdeki yapılanmalarımızı destekliyorum şahsen.

    terörle, ülkemiz sınırları dışında mücadele ediyoruz; ki bu bence iyi bişey.





  • Canavara bakalım öylece...


    🇹🇷TSK'nın Suriye - Irak Harekatları💥(Erdoğan, Irak-Erbil'e gidiyor...)-[ANA KONU]
  • Soğuk savaş ile baslayan dönemde ABD Ortadoğuda İslamcı hareketleri sol ile mücadele konusunda destekliyor.

    Daha sonra ise Sovyetler in çöküşü ile ABD Türkiye'de Kemalizm olmak üzere Ortadoğuda Arap milliyetçisi, Seküler idareleri kendi çıkarına aykırı gördüğü için bunları ortadan kaldırıp yerine kendisine daha ılımlı bakacak - istediği gibi güdebilecrği ılımlı İslam hareketlerini desteklemeye baslıyor. Ortadoğuda yeşil kuşak projesine, Türkiyede ise Akpye yatırım yapılıyor. ( Türkiyede ayrıca Nurcular ile irtibat kuruluyor, Ortadoğuda ki pekçok farklı İslami hareket ile birlikte)

    Ancak Türkye'de daha önce Erbakan var İslamcı damarda ancak Erbakan Amerikan ve İsrail ajandası a karsı oldugu için, istenen çizgiye gelmediği için slami hareket bölünüp İsrail karsılığı, Amerikan karsılığı törpülenmiş istenildiği gibi hareket ettirilebilecek AKP hareketi ayrıştırılıyor.

    Burada Türkiye'de genelde Suriye rejiminin bir Şii alevi azınlık hareketi oldugu iddia ediliyor fakat Türkiyede İslamcılar sadece Suriye Müslüman karidesler ini dinledikleri için böyle düşünüyor aslında Esad rejiminin tabanı daha geniş sadece aleviler hitap etmekten öte Arap milliyetçisi bir damarında var o nedenle Türkiye çok buyuk hesap hatası yapıyor.

    Daha önceki isyanlarda Suriye Müslüman karidesler Erbakan'dan yardım istiyor fakat Erbakan bunun kardes kanı dökmek olacagını, daha kötüsü ise Suriye rejiminin İsrail karsıtı oldugunu ve böyle bir isyanın ABD - İsrail güdümlü olmadan gerveklesmeyecegini ve onlara fayda saglayacagını söyleyerek asla böyle bir isyana destek vermeyeceğini, silah yollamayacagını ve Suriyede iç Savas çıkarmamalarını söylüyor.

    Fakat Erbakan çizgisi tasfiye edildikten sonra Erdoğan iktidarı Abd'nin tavsiyesine uyarak Müslüman karidesler yogun destek verip Suriye iç savasına harlıyor. Ancak hesaplar tutmuyor, esi benzeri az rastlanır bir insani felaket, Suriye in çöküşü, İsrail'in rahatlaması ve Türkiyenin devasa bir mülteci akınına - sınırında bir terör devleti kurulmasına yol açan bir felalet ortaya çıkıyor.

    İşin acı tarafı ise tüm Ortadoğuda ki İslami hareketlerin ABD tarafından desteklenir - fonlanması ve Abd'nin rahat edemeyeceğini düşündüğü Kemalizm dahil milliyetçi - seküler ktidarlatın yıkılması için perde arkasında bu İslami devrimi ince ince işletmesinin yatıyor oluşu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Mart 2024; 7:15:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ant Dergisinde yayınlanan MİT raporu :

    Türkiye’de irtica Ortadoğu’daki Müslüman Kardeşler teşkilatı ile bağlantılı olarak faaliyet göstermektedir.” Rapora göre sol ve milliyetçi akımları kendi çıkarları için tehdit gören “Anglo-Amerikan emperyalizmi, İslamı politize etmek gereğini duymuş ve Müslüman Kardeşler hareketini CIA vasıtasıyla desteklemeye başlamıştır.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Mart 2024; 7:27:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 274275276277278
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.